Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Adelkadd Líp bych to nenapsala.Bu´d jsem líná nebo staromódní,ale já chci mimčo u sebe a ne chodit kdesi jinam.Ale každého věc, mně to přijde „uhozené“,ale 100 lidí, 100 chutí… Mia Vám krásě roste a na té pláži Vám to slušelo, i tatínkovi - snad se tam i malé líbilo
@Syberia Noo,to záleží na tobě,jak si to uděláš,ale jak psala @Adelkadd - nakonec budeš třeba ráda,že máš malého u sebe.Pokojíček vypadá hezky,ale já mám jiný vkus (ostatně to asi každý) a volila bych možná všechno raději do bíla než do krémova. Nevím ti s tou šedou postelí - sice bílá a šedá k sobě jdou,ale na tom obrázku (kdyby pokojíček vypadal nějak takhle) si to k sobě nedokážu dost dobře představit s tím tyrkysovo-béžovým vymalováním. A sleduju, že v práci jsi teda taky vůbec nezvolnila
![]()
No dámy, včera byla kontrola a byla jsem teda zklamaná. Šla jsem si odložit, vyskočím na kozu, doktor natáhne rukavici, vrazí mi tam prsty,chvilku hmatá a krouží, prohmatá břicho a nakonec řekne,že je všechno v pořádku a můžu se jít obléct. Ani žádný UTZ a přitom jsem se na malou tak moc těšila po tom nekonečně dlouhém měsíci. Další kontrola je za 3 týdny a pak 2 týdny na to screening. Psala jsem kamarádce gynekoložce,jestli bych k ní nemohla jít jako samoplátce,tak uviím,co mi napíše,protože pozítří odjíždí na dovču a až se vrátí, pár dní na to mám kontrolu,takže zbytečné. Chci jen vědět,že je malá OK - stačilo by mi slyšet srdíčko,ať vím,že žije a jsem spoko. Takhle jsem z toho nějaká rozmrzelá… ![]()
@Kajule21 kočko to tak prostě je, že ne na každý kontrole dělají utz…
@venisa Ale j na to vyzrála a jedu na UTZ ke kamarádce gynekoložce
Snad je srdénko moje OK
Zachvilku zavírám a před 15hod. tam mám být ![]()
tak pak dej vědět, jak malá krásně prospívá. Já jsem si proto poridila ten “angel sounds”a nemohla jsem si ho vynachválit. Máš ještě víc jak půlku před sebou..je to investice, není to levné, ale pro me nezbytnost. Když jsem tak koukala, kolik krámu jsme pro malou pořídili.. většinu vůbec nevyuzila..příšte budu moudřejší
Stalo se mi, ze malá měla ke konci méně aktivní dny a poslouchala jsem srdíčko na ujištění dost často. Nemůžeš si to splést se svým rytmem, jak někdo psal. Miminko ho má min. 2 x rychlejší. Poslouchala jsem od 14 týdne a nestalo se mi, ze bych ho nenašla.
Jezdíme k jezerům cele léto, milujeme být v přírodě a i nám přijde, ze je po tom malá klidnější, když travime cele dny na čerstvém vzduchu. Jsem rada, ze se ti fotky líbily. Chystáme se na konci září do ČR, tak jsem zvědavá, jak Mimi zvládne let. Už má svůj pas. Je to fakt roztomile, dospelacky pas a na nem fotka vykuleneho uslintaneho mimca. ![]()
Každá maminka si to zařídí pro své dítě podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. A taky jde i mimo jiné o naše pohodlí, abychom potom ve dne mohly fungovat, ze. Nicméně, třicet let zpět to možná některak fungovalo, to je pravda. A ano, přežili jsme. Máma nepoužívala autosedačku, automaticky byla u porodu nastrihnutá, první měsíce byla jako chodici mrtvola, neboť nemela monitor dechu a v noci se budila, zda-li dycháme. Doporučovalo se ukladat dítě na bříško ke spánku..A co teprve medicina, ty pokroky a změny kterými prošla, díky dalším výzkumům..dnes jsou doporučení a bezpečné opatření pro dítěte úplně jinde a např. ono SIDS kleslo o 70%..Můj pediatr se me na každé prohlidce ptá, zdali spí s námi malá v pokoji. Na naší 4 měsíční kontrole řekl, že je extrémně důležité v tomto období spát s malou- začíná se přetáčet v noci na bříško, a pokud by byla v tísni, mužů hned priskocit a zareagovat.
A tohle je monitor dechu, který používáme. Nevím, zdali to je v ČR k dostání, kdo ví, třeba by Kočárky Brod mohly být prvním místem, kde se dá pořídit
. Ponozka, která monitoruje saturaci kyslíku a srdeční rytmus. Všechny data spolu s rozborem spánku posilá do telefonu. To kulaté je “lampicka” která blika zeleným světlem, ze je v pořádku. S problémem se změní do červené a spustí alarm. Uznavam, ze pro někoho to muže být už moc, já se s tím ale královsky vyspim, takže spokojenost. ![]()
@Adelkadd tak to je luxusní monitor, myslím, že toto v ČR nemáme… my máme také monitor dechu…
A měli jste nějaké falešné alarmy? My jsme měli před tím ten klasický s deskou a alarmy jsme měli..
@Adelkadd žádný falešný alarm jsme za těch 5 měsíců jsme neměli
@Adelkadd Přesně tak, naprosto s tebou ve všem souhlasím. Zatím s angelem počkám,teď jsem klidá,že je malá v pořádku a doufám,že už brzy ucítím pohyby nebo alespoň lechtání a třeba ani nebude potřeba. @venisa Naštěstí ano
@Adelkadd Hele Adél,písnu ti na FB ![]()
A ještě Vám pošlu naši princeznu
Je nádherná
Sedla jsem po UTZ do auta brečela jak malé děcko,asi i proto,že mě semlelo,že je malá tak úžasná a doma máme tichou (nebo spíš chlap by se asi i bavil,ale dokud si neuvědomí,že přestřelil,mluvit s ním nebudu)…Už má prdelka 10,5cm, dneska jsem 16+1tt,takže máme ukončený 4 měsíc ![]()
@venisa Nas.ral mě - má nový telefon a zahesloval si ho rozpoznáváním obličejem. Jelikož telefon nikde nenchá bez dozoru ani na 5min a furt ho nosí v pouzdře na opasku, vzala jsem si to osobně jako útko na svoji osobu. A kdyby mi řekl,že má odemykání ksichtem a kdyby to nerozpoznalo ksicht,á stejný znak,jako na starém telefonu, je všechno OK. Jenže on drží hubu, nechá mě se stresovat,pochybovat,brečet a já nevím co a neotevře ani hubu,takže jsem se vztekla a byl klid…Až dneska jsem po haluzi zjsitila,že má to heslo stejné jako na tom starém…
Nědy jsou chlapi prostě na pořádnou kopačku mezi běhy ![]()
Ale radost mi dělá malinká a za to jsem moc ráda a šťastná
![]()
@Kajule21 no já asi moc nechápu, proč ti vadí, že si tak zahesloval telefon… jako, že jsi myslel, že mu tam lezeš nebo tak???
chlapa a jeho telefon neřeš a soustřeď se na sebe a na mimíska ![]()
Ahoj holky!
Tak jsem Vás docetla.nejak mi to zlobí a neukazuje upozornění…jinak já jsem dneska paty den po ET a mam pocit ze to nevyšlo a ze se ani jednomu u mě nelibilo
boli mě břicho a stehna jako před MS a mam tak citlivý bradavky
takže asi už jen ten clotrine nebo jak se ten gel jmenuje drží MS
a nemame ani žádný mrazacky…
@EllEff kočko třeba to jsou právě příznaky toho, že se to povedlo… nemysli na nejhorší…