Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Syberia Ale ty se musis ridit sama sebou a ne podle nejaky jiny tehule, ktera neni schopna ubrat… No a taky nezaponem rict, ze nestihas pravudelne jist a podobne… A myslim, ze tvrfe bricho neni uplne idealni
@venisa Tak ja se neridim tim, ze to tak dela jina, tak budu taky, ale spis jen pisu, ze je to workoholik a ji teda doktor rekl, ze musi odpocivat, jinak si polezi v nemocnici a i tak jede dal. Ze ji nebavi se jen valet musi udelat tohle a tamto. Jenze ona psala, ze ji tvrdne bricho snad 30× denne. Coz ja takhle proste nemam
Ted o vikendu jsem nic nedelala a stejne je tvrdy. Byli jsme u sousedu na grilovacce a kdyz me zacalo bolet bricho, tak jsem si sla lehnout a hotovo. Ale to se mi takhle deje uz nekolik tydnu, co ho mam uz poradne videt. Ja jsem zvykla zalezt do postele kolem 8-9, takze kdyz jsem tam vydrzela do 10, tak to bylo uz hodne dlouho ![]()
@Syberia at se na me nikdo nezlobi, tim padem je to nezodpovedna krava… A u tebe nev cim to muze byt, jen proste myslim, ze tvrde bricho a tvrdnuti bricha neni uplne takovy „normalni“…
@Syberia On tě ale nikdo nechce rozhodit ani se tě dotknout,ale podle mě to prostě není normální. Ono nejde o to,že sedíš u PC,ale není to tak dávno,co jsi říkala,že taháš do práce PC ještě s těžkou kabelkou a taky jsi mluvila o služebce (kde celý den sedíš v autě,ale musíš tam jet místo kolegyně) a taky o tom,že máš v práci celkem dost stresu…Ale je to tvoje věc - jen bysme tady potom nerady četly,že se něco stalo,nastal nějaký problém (nedej bože) a co máš dělat apod.Já si taky umyla okna,ale v klidu, dělala jsem je postupně 2 dny a piánko,takže pohoda,ale já (naštěstí) neměla žádné problémy… Jenom jsme (hlavně teda) já chtěla říct,že je pro mě miminko na PRVNÍM místě a pokud bych měla jakékoliv sebemenší problémy,vys…a bych se na práci,byť by byla ve stoje, sedě nebo v leže a kdyby šlo o stres,je to to samé…Podle mě si zahráváš (možná nevědomky),ale po problémech,co jsi měla jsi se ani trošku (podle mě) „nepoučila“ - promiň, nemyslím to zle,ale prostě jsem měla potřebu ti to říct/napsat.Koneckonců je to vaše dítě a mně to může být jedno,jak se na něm tvoje práce nebo stres podepíše
@venisa Přesně tak,hezky jsi to napsala.Ale je to zbytečné něco říkat - má svoji hlavu. Kdyby se ta "citlivost na kritiku (byť dobrou) raději směřovala na to miminko..
![]()
@Kajule21 Od začátku června už dělám jen z domova, takže už nic netahám
Tys myla okna jen 2 dny? A kolik jich máš? Myslela jsem, že máte taky baráček. Já umyla jen dvě okna a byla jsem z toho hotová a to je ani neleštim, jen sjedu s karcherem po něm a hotovo. Takže okna jsou nedomytý, ale kašlu na to. Ani nevytíram, to musí manžel. Jediný co dělam navíc je vysávání a s tim se teda taky dost pářu, protože si musim dávat pauzu, abych to zvládla. Ono je hodně jednoduchý kritizovat, když ani pořádně nevíš zákulisí toho všeho
Vezmi si sama sebe a jak jsi byla vystresovaná z toho, že má manžel nový telefon a ty do něj nemůžeš! To je přeci taky stres. Ale jak jsi napsala, každýho věc
Já manželovi do telefonu nelezu, takže nic takovýho mě třeba nerozhodí
Já bych totiž ani nepřišla na to, že se do něj nemůžu dostat…
Já si myslím, ze záleží na povaze práce. Já jsem třeba přestala pracovat hned, jak jsem byla těhotná. Nicméně já pracuji jako asistentka lékaře v nemocnici - spoustu lítání, tahání a i povinnosti zdrav. Sestry.. když má někdo kancelářskou práci, nevidím problem. Tehotenstvi není nemoc. Take jsem si malovala, jak budu sportovat - jelikož jinak jsem hodně sportovně založená. No jo, člověk míní, život mění - pasivně tak leda na gauci. Obecně si myslím, ze extrémní stres je to nejhorší. Tím nemyslím hádku s partnerem.. to musíš vedet ty sama, do jaké míry te práce stresuje. A oni v břichu vnímají - a víc, než si myslíme.
@Adelkadd Já stresuju ohledně všeho, takže malej bude určitě salámista po manželovi. Pracovní stres mám, ale to musí mít každej, kdo nemá v hlavě nasr..o, ne? Když mi doktorka řekne, že to neni dobrý (protože já to prostě nevim, čekam první), tak jí poslechnu.
Ahoj holky!
Tak hlásím ze u nas první IVF bez úspěchu…V neděli přišli moje dny přes léky v plné parádě…teď si chci aspoň půl roku odpocinout-mam pocit ze je mi 80,telo zhuntovany a není mi nejlépe…
Takže na jaře hura do druhého pokusu ![]()
@venisa diky ![]()
Ale asi to tak mělo byt
teď si dodělám ppiry na motorku a v září objedeme s manzelem republiku ![]()
@EllEff no tak to budete mít parádní září… jo vyčistíte si hlavu a bude dobře… a pak zase šup na mimoušky
@EllEff Jen si pekne odpocin a relaxuj. To psychiku posili a pak to uz jiste vyjde ![]()
@Syberia Ano,máme baráček…Oken máme 11+balkonové dveře na terasu. Není na tom nic složitého a to jsem pes na úklid,takže okna se lesknou jak ze žurnálu. Stihnu to klidně i za 2 hoďky celé,ale teď se nepřepínám a nehoním,takže jsem si to rozdělila na dva dny a každý den jsem cca 2 hodinky uklízela i s prachem, převlékáním postelí,vysáváním a vytíráním
Když okna neumíváš jen 2× do roka,ale častěji,nejsou pak zas.ané jak jetel a jde to samo během chvilky
Já z toho nebyla ani tak vystresovaná,jako mě to nas.ralo (navíc jsem pak na to heslo takovou blbou náhodou přišla a pak mi ho manžel i řekl) a tohle je houby stres oproti stresu třeba v práci (kdy může hrozit nějaký průser nebo sankce),při vážné nemoci apod.Správně jsi napsala,že je jednoduché kritizovat,když nevíme všechno,ale my právě vycházíme z toho,co jsi nám tady psala.Kdyby jsi napsala všechno kolem a kolem,možná bysme nemuseli kritizovat,ale takhle to vypadalo (aspoň v mých očích) tak,jak jsem to napsala a sice tak,že kvůli mimču nezvolníš,kdyby nevím co
Já manželovi do telefonu taky ani jednou (bez jeho vědomí) nevlezla a že jsem měla příležitostí milion,když si ho nechal doma a šel s malým na koupák nebo s klukama na pivo.Neměla jsem důvod a nemám ho (naštěstí) dodnes a kdyby mi neřekl,že si nastavil odemykání obličejem,taky bych nepřišla,že ho má zeheslovaný nějak jinak,než dřív (a že se dá to odemykání krásně odr.bat,to už taky vím
),šlo mi jen o princip,že by mu naráz vadilo,že bych se tam mohla dostat.Ale jak jsem říkala,tohle jsou kraviny oproti důležitým věcem..
@Adelkadd Zase krásně napsané.Svatá pravda!
Není stres jako stres. @Syberia Doktorka ti určitě neřekne:„Musíte přestat pracovat!!“,ale řekne ti,že stres není dobrý mimču škodí. Logicky si od toho člověk odvodí,že to nebo ono ho stresuje a do jaké míry a podle toho se zařídí.Nebo doktorka je tvoje kamarádka a ví o tobě všechno,aby ti řekla,co musíš a co nesmíš?
Já jsem třeba OSVČ a myslím,že stres větší než „zaměstnanec“ - MUSÍM mít na soc.+zdrav.(abych neměla někde dluhy),MUSÍM mít na nájem (aby mě nevystěhovali z prodejny),MUSÍM mít na zboží (abych něco v prodejně měla a mohla nakoupit zákazníkům zboží) a věř,že je to někdy docela stres.A pak si řeknu,že pokud by ten stres měl malé ublížit,tak se na to vys.ru,zavřu prodejnu, půjdu holt na pracák,neshcopenku nebo budu doma a budu si „jen“ přivydělávat/vydělávat prodejem přes e-shop,ale budu víc v klidu a nebudu mít dítě nerváka s tikama,koktáním nebo počůráváním (nebo nevím čím vším).Malá je pro mě NAPROSTO na prvním místě!!A nemusí mi to říkat žádný doktor - mám zdravý,selský rozum (tím se nechci někoho dotknout, chraň Bůh)
@EllEff Moc mě to mrzí
Já tomu tak věřila a tak moc ti to přála
Drj se dohromady,zregeneruj tělo a kdoví,třeba už na jaře do CARu ani nepůjdete,protože budeš už těhu ![]()
@Kajule21 za 2 hodiny vsech 11 oken + balkonovy?
Ty kraso, tak to abych k tobe dojela na instruktaz
Ja jsem se s tim pred tehu delala cely den a pak byla vyrizena dalsi tyden
A to nejsem zadna spindira a doma mame taky naklizeno. Okna asi tak spinavy nejsou, jelikoz mi do nich furt narazi ptaci
Ale teda za dve hodiny bych tak na vsech umyla ramy a parapety a mozna i garnyze a vyprala a povesila zavesy a zaclony. Mame 5 normalnich oken, 2 koupelnovy, 1 podlouhly v satne, jedny balkonovy dvere a 2 x okno 2m x 2,5m (s tim mam problem nez ho namocim cely, tak pulka uschne
). Holt jsem pomala nebo se s tim zbytecne mazu
Jeste teda k tomu musim vyndat site. Ostrikat a umyt na zahrade
Ale i tak jsem to fakt delala od rana do odpoledne
Netehotna a pri sile ![]()
Jinak na gynde vse v poradku. Malej roste jak ma. Cipek je na omak v pohode a i delka. Na bricho mi rekla, ze je vic moznosti. Mam zvolnit a uvidi se. Bud je to namahou (jak sedim) nebo mam drazdivou delohu ci co (coz mela pry ona, ze jsem taky stihla a pak se to proste dit muze) nebo mam zanet. Mam totiz porad vytoky a to jakoze dost. Tak mi nabrala kultivaci a mam si pristi tyden zavolat, jestli to je na ATB nebo ne. Doporucila aspon cipky na zavadeni vhodne v tehu, ze i kdyby to nebylo nic zasadniho, tak by se to melo zlepsit
Sefovi jsem to psala, ze bych taky v krajnim pripade mohla skoncit v porodnici az do porodu a ze to za par fakt nemam, takze at se zamysli nad tim, co pro to udela, aby mu firmy fungovaly dal… Tak uvidime
Jooo a rikala, ze ma malej ty ledvinovy panvicky obe v norme
Jeste porad uvazuju nad tim 3D(4D) ultrazvukem. Na genetice to stoji litr, ale videla bych prdolu poradne. Takhle po mesici je to jen bele, je tam, hybe se a srdicko bije. Clovek se nestaci ani pokochat a rozneznit
Manzel neni skrt, takze rikal, ze klidne by se na nalyho jeste mrknul pred porodem ![]()