Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kajule21 @Syberia
Ahoj holky! Tak dnešní kontrola-mam 10kousku 12-15mm, plus ještě nějaký malinký, který možná ještě dorostou. Sliznice super…zvýšila mi hormony na 250IU a dala mi sprej do nosu aby nepřišla ovulace. A ve ctvrtek další kontrola a pak snad sobota odber…ale to se ještě uvidi…
Jinak ano,na ty dvě nocni pojedu a pak už zůstanu doma.proste musí náhradu najit-když budu těhotná stejne do prace nemuzu…mam z toho zatím dobry pocit a i počet mi přijde akorat ![]()
@venisa Tak to holt nebyl pri chuti
Hlavni je, ze hezky papa ![]()
@Kajule21 Nam prispiva jen nase rodina financne, at uz svatba, barak nebo ted i pro mimco. Manzelovo rodinu celkove nechapu, ale nejsou spatny. Do niceho nekecaj nebo tak, ale vidame se malo. Babi s dedou teda nalozi vzdycky plno jidla, abych nekrivdila
Mamky pritel je taky bran v podstate jako tata. Vzdycky nam se vsim ochotne pomuze atd.. Vlastne by se i strhal pro nas
Hlavne aby ti pak manzel nekazil moralku u vasich deti
To si budete muset nastavit jasny hranice. Ja uz jsem se smirila s tim, ze ja jsem ta prisna, co chce dodrzovat nejakou moralku a chce mit naklizeno a ma strach, aby se neco nestalo a manzel je pro kazdou spatnost. Nicmene jsem jasne rekla, ze musi stat za mym nazorem a maximalne mi rict svuj v soukromi
I jsem kamaradce rikala, ze me deti nebudou mit radi, protoze nedelam kravinky, ale proste se snazim, aby mel kazdy vse, co potrebuje ke spokojenemu zivotu
Ona mi rekla, ze je doma taky za zlou, ale ze ve finale ty deti jdou stejne vic za ni, tak se nemam bat. A je fakt, ze tohle je i se psem. Ja jsem ta prisna a manzel nic neresi. Ja se jen podivam a jde na misto. Manzel musi zasahnout, kdyz ho nastve. Ale pak jde vzdycky za mnou, kdyz neco chce
Hlavne zradlo nebo ven
Podrbat taky zkusi a kdyz se nechytnu, tak jde dal ![]()
@EllEff Tak to je super
Ani jsem nevedela, ze je na to i sprej do nosu
Ja dostala dalsi injekce. T Pocet mi prijde taky dobrej, tak at hezky rostou stejne, at je jich co nejvic uz dozralejch ![]()
@Syberia no byl ten den takovej nevrlej… tak uvidíme ja kmu to pujde dál
@Syberia já to taky netušila a přijde mi to takový zvláštní…ale beru poctivě vše co mi davaji
snad dorostou, těch 10 by bylo fajn ![]()
A co ty a bříško? Vsechno v pohode?
@venisa No vidíš, to fakt neměl svůj den
To bude určitě v pohodě. Každej to tak někdy má ![]()
@EllEff Určitě dorostou
Bříško roste a roste… Ale jak už jsem tu psala, těhotenství jsem si malovala teda jako lepší
Sice mi špatně neni od žaludku, to fakt bylo jen do toho 12tt, pak asi až do 14-15tt pálení žáhy. Ale mam pořád samé starosti… Zrovna včera průjem, asi jak jsem začala pít ten Magnosolv, což je vedlejší účinek toho
Mám pít dva denně, doktorka řekla, že když to přijde, tak jen jeden, tak jsem včera radši vynechala a držim dietku a nevim no
Nicméně na problém, kvůli který jsem to začala brát, to nezabralo… Bolí mě dost spodek a to tak, že když jdu, tak to fakt bolí a nemůžu chodit nikam na dlouho… Jak si sednu, tak zase dobrý. Ale jen přejít barák mi občas činí dost velké problémy ![]()
@Syberia no ono těhotenství asi není jen to krasny…ale bohuzel i ty starosti…ale to zvladnes a bude zase dobre
svagrova měla tyhle bolesti když měla placentu moc nizko ![]()
@EllEff Mně už ale teď na druhym screeningu řekl, že mam placentu vepředu. Když jsem si postěžovala na gyndě, že mam problémy s chůzí, tak mi právě předepsala hořčík. Já už brala, ale v kapslích a jen 1, na to mi řekla, že bych musela minimálně 4, aby to mělo nějaký účinek. Na krabičce píšou 1 denně, tak jsem to tak brala
A ona mi nejdřív říkala, že na rozjezd mam dát dva a pak už jen 1. A najednou zase špatně a div celou pikslu bych do sebe neměla vysypat najednou
Ono ani to šťourání všude možně v tom podbřišku příjemný není, ale zase mam radost, když prcka cítim a říkam si, že je v pořádku
Já to beru tak, že ve finále může být pořád hůř (někdo se prozvrací až k porodu) a že nemůžu nikde trajdat, tak to se nedá nic dělat
Miminko je to vytoužený, takže jsem ochotná pro happy end se zdravym mimčem v náručí udělat cokoliv ![]()
@EllEff Počet je krásný, to je super - mám z tebe radost
Jen hledím na sprej do nosa proti ovulaci
To jsem ani netušila,že existuje
@Syberia Tak to já nejsem až takhle přísná a věřím,že svému leccos povolím,ale taky budu asi platit za tu špatnou já,protože budu trvat na učení,pomáhání doma a na nějakém režimu a pravidlech.Můj manžel je takový benevolentní,netrvá na nějakých pravidlech apod. - přesný opak mě.Ale dítě bude stejně nejvíc semnou - bude semnou jezdit i do práce,takže největší slovo a výchova bude stejně na mě a tatínek bude takový ten,co se pohraje, rozmazlí, dovolí atd.Ale jelikož budu s malou trávit dost času sama (jak už jsem říkala třeba v práci),budu mít čas jí všechno vysvětlovat a snažit se o to,abysme měly krásný a kamarádský vztah,ale taky jakné a pevné mantinely,za které se nepůjde.Nějaký režim,kdy se chodí spát,kdy se jí apod.,aby to nebylo ja u Adama,který v 9,5letech čumí ještě v půl 11 na televizu a když má jít spát,tak si zmyslí,že má ještě hlad neo by si dal čaj - to u mě neprojde. Měl sis vzpomenout dřív,teď už se jde spát,takže jdeš do postele hladový/á
Odsud podsud a basta!!U našich je to stejné,protože budu praktikovat stejnou výchovu,jako praktikovala moje mamka u mě,takže tam strach nemám vůbec klidně tam dítě s čistým svědomím a bez obav pošlu i na týden. U tchánů je to jiné - tcháni jsou o dost starší než naši,takže i těch sil nebude tolik,jako mají naši.Budou brát dítě na výlety,prazdniny,věřím,že třeba i k moři,na noc,ke známým apod. - to tcháni ne.Sedí pořád doma na prd.eli a jedině by dítě vzali tak na procházku nebo na písek. Nikam nejezdí,tchán má počínajícího Alzheimera a má ty svoje naučené trasy,jinak je to marné. A i u nich doma není Bůh ví jaký pořádek,což mě osobně hrozně vadí a kvůli čemu se budu snažit,aby tam dítě bylo jen za naší přítomnosti,abych viděla,jestli si třeba nedává do pusy cumel od pavučin nebo ze země,kde se klidně přejde i v botech.Navíc na to,že mají rodinný dům je celý vrch holý a připravený na další bytovou jednotku,která už tam ovšem ale nikdy nebude a dole obývají jen ložici a obývák s kuchňským koutem a koupelnu se záchodem.Další pokoj,který by mohl být pro děcka nebo pro „hosty“ je plný bordela a udělali z toho skladiště,takže o ničem.Jako by měli 2+kk - děs.Nechápu to.Naši bydlí na bytě 3+1 a dítě by tam mělo krásně svůj pokojíček. Na psíka si myslím,že jsme oba dva stejní, dokážeme přikázat,ale taky se pomazlíme.Já jsem ta na krmení a spíš i to rozmazlování a manžel je na venčení a takový ten „tvrdší“,ale jen přiměřeně a psík v žádném případě netrpí.Ba naopak - miluje ho
@venisa Malý to dá,je šikulka. Předevčírem jsem potkala u Tesca bratránka s malým (má 4 měsíce) a říkal,že cvičí Vojtovku,tak jsem si hned vzpomněla na tebe.Jak válčíte vy?Cvičíte poctivě? ![]()
@Syberia Presne tak- vždycky muže byt hur
mas pravdu,bylo to i v te zprávě co si mi posílala…jako je to vzoreček vyloženě vymyšlený,tak by člověk udělal cokoliv…Presne to si rikam
@Kajule21 ja jsem taky spokojena s počtem.ani malo ani moc…a to už i těch deset pekne tlačí a vim ze tam něco proste je…ten sprej se jmenuje Synarel a jako teď jsem si přečetla nežádoucí účinky a taky husty
ale co…říkám si i kdyby to nevyšlo,tak budou snad mrazacky a budem mít více pokusu takže si to telo od těch hormonu odpočine. Zitra tam jdu zase na kontrolu tak snad už budou narostly aby je v sobotu mohli vytahnout ![]()
Jinak vám holky poslu jaký krasny pocasi jsme tu včera vecer meli ![]()
@Kajule21 cvicime poctive 3× denne… Akorat dneska rano jsem mu pred kontrolou dala „volno“… A dalsi cviceni mu dame az prijde pritel z prace at ma dnesek takovej oddychovejsi…
@venisa uvidis ze za chvíli budou výsledky a budeš mít radost ze si to dotáhla…a malej Dominik ti jednou taky podekuje ![]()
@EllEff tak pani doktorce se cviceni co mame na zadickach libilo a co cvicime na brisku, tak mame novy „uchop“, jelikoz si Domca nasel u toho prvniho uchopu ulevu… No sice u toho rve jak tur ale je to " jen" na minutu na kazdou stranu…
@venisa on na to přijde jak to udělat správně a bude to
pak už to bude i bez revu
@EllEff no tak on si určitě najde zase něco jak si u toho cviku ulevit a bude to
u toho prvního prostě, když zjistil, že mu nepustíme hlavičku do „záklonu“ tak jí prostě položil na podložku a mámo/táto trhni si… ![]()