Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Julcakarel My se snažili rok (první dítě bylo hned), tak už jsem tušila problém, pak mi při laparoskopii vzali oba vejcovody. První IVF bylo v půlce července, to nevyšlo, pak měsíc pauza a teď KET. Jak dlouho se snažíte vy?
@Syberia @Kajule21 Díky!! Je tak hezké s někým tu radost sdílet
Dokud na UTZ neuvidím srdíčko, nikomu z rodiny ani přátel o tom nehodlám říct…
@kočkodlak nevim co je Ket mi se snazime 19 mesicu ale od brezna uz jsem byla 3 krat tehotna ale spatne to dopadlo to me mrzí,ze ti vzali oba vajecniky tak snad se zadari i tak
![]()
@Julcakarel Jo, test mám pozitivní, tak to snad bude dobré.
KET je přenos původně zmraženého embrya. A zkoušela sis dojít k doktorovi? Kámoška takhle potrácela a ukázalo se, že jí nefunguje štítná žláza, dostala léky a dneska má chlapečka.
@kočkodlak na tu stitnou zlazu uz jsem premyslela jeste chvili pockam a pak si asi dojdu k doktorovi
tak to ti moc blahopřeji ![]()
@venisa To tak občas bývá a takové stavy budeme mít asi někdy každá
@Julcakarel Taky se jednou dočkáš - všechny jsme nevěřily a přsto musely čekat a doufat!!
@Syberia A proč takové věci děláš,když už tě to zmáhá a všechno tě bolí?
Já bych se na to mohla… Dneska vynechám asi pravidělný páteční sedánek a vyměním ho za žehlení plenek a věcí pro malinkou
Na zádech nespím - ne kvli dýchání,to ještě dávám s přehledem,ale spíš proto,že když ležím na zádech,citím pak bedra a chodím jak důchodce,takže spávám taky na boku - většinou na levém,ale problémy mi nedělá ani pravý
Já si ty kopanečky úplně užívám a jsem vždycky štěstím bez sebe,že ji cítím
Jsem z ní úplně vedle a to počkej,až je poprvé uvidíme - až nás zalije ta obrovská vlna opravdové a čisté lásky,jakou zažiješ jen se svým dítětem
@kočkodlak Ani chlap to neví? No jasně,tak to máš ještě tak měsíc čas,než uvidíš srdíčko ne?Cca v tom 6tt ![]()
@kočkodlak Urcite vyckej
Bude to jiste v poradku, vsak jsme si rekly, ze ted jsi na rade ty ![]()
@Julcakarel To ani necekej a gynekolog to nijak neresi? Kdyz se snazite uz takhle delsi dobu a uspechy jsou alespon v poceti, tak bych dosla na nejaka vysetreni a pak i pripadne na imunologii a genetiku. Tam ti taky musi neco rict ![]()
@Kajule21 Tak ono to vzdycky vypada jako rychlovka, ale ja jsem utahana i jen z mycky
Vyzehleno uz mam taky, jeste smontuju kosik a taky do nej vyzehlim a skoro uz vsechno mam vyresene. Mysleno ty podstatny veci
A toho okamziku se nemuzu dockat
Nejenze se budu moct prevalit z boku na bok aniz bych se vzbudila bolesti
ale proste uz vse bude zase jiny a my budeme komplet rodinka ![]()
@Kajule21 třeba budete mít strašlivě hodné neplakací a nekřičící dětičky a takové pocity mít nebudete ![]()
@Syberia nejhorsi je ze manzela nedostanu nikam ten rika ze to musi prijit samo ale ted beru ty vitaminy
![]()
@Kajule21 Chlap to ví, byl se mnou na KET, tak byl taky zvědavý, jak to dopadlo. Před ním bych to neutajila
Jojo, čas mám, příští týden mám volat s výsledkem do CARu, tak uvidím, kdy mne objednají.
@Syberia Ale že jsem si teda pěkně počkala, až budu na řadě ![]()
@Syberia Jasně, to bude nádhera
My budeme řešit košík dneska, sundáme ho z půdy, poměříme, uvdíme v jakém bude stavu a musíme ho nechat obšít…Jinak zítra se budu celý den věnovat žehlení a praní věcí pro malou… @venisa Já doufám, jelikož budu pracující maminka,byla bych za to strašě moc vděčná
@Julcakarel Tak to je na ho.no - jak chlapa nikam nedostaneš…Ale třeba povolí.U nás to bylo podobně a pak manžel zjistil,že to,že se mu první syn povedl napoprvé neznamená,že to tak bude i u druhého a ejhle - nešlo to.A nakonec šel a bez řečí!!
@kočkodlak Super, teď to tady budeme prožívat zase my s tebou ![]()
@Kajule21 tak ono kdyby to fakt do toho roka neslo tak by asi taky sel ja uz po 30 dítě nechci takze jeste mame cas ale kdyby to fakt neslo tak by jsme nekam jit musely ted zrovna ctu recenze ,ze fakt ten caj pomohl tolika holkam i po dlouhe dobe snazeni
takze uz se tesim na mrchu abych ho mohla zacit pit a jsem tedy fakt zvědavá
docela by byla sranda kdyby ms nedorazila
ale tomu neverim za dva dny je tady jako na koni
![]()
@Julcakarel Aha a proc? Jako samo dejme tomu, u nas to nakonec samo dopadlo, ale zase by mel brat ohledy na tvoji psychiku. Vsak to je hrozne tezky. Ja mela jen jeden SP a jeste dneska z toho trauma mam, takze si vubec ani nechci predstavovat, jak to musi byt tezky, kdyz se to stane nekolikrat
Nekde jde i udelat, abys tam ty zavezla manzelovo vzorek na testy, jen to musi byt do nejake doby
Tak jestli na bylinky jsi, tak nevahej. Ja na doporuceni taky nejaky pila, jenze ja na ne moc nejsem, takze to nezabralo… Ale ja dost verim i v placebo efekt, takze jestli tomu veris, tak se zadari
Nebo mi nekdo doporucoval i kinezilozku a i celkove odblokovani patere, ze to muze taky udelat zazraky ![]()
@kočkodlak Ja mam okolo sebe v podstate vsechny, co jen zkusili, ze kdyby to neslo a prask. Jen ja na to cekala dva a pul roku
Ale proste ve finale si myslim, ze o to vic si malyho vazim, ale i teda vic veci resim a bojim se ![]()
@Kajule21 Vsechno bude v poradku a same stastne rodinky ![]()
@Syberia tezke to je porad na to myslim i pro nej ale on to vse drzi v sobe
Koukala jsem i na to iui ale rikam jeste pockam tech pul roku a dyztak to zacnem resit vic
ja zeda bilinky ani caje nemam rada ale zkusim to no
![]()
@Julcakarel Muj chlap proste sel, cekali jsme ale taky rok a pul a pak uz musel on na spermio, protoze ja otehotnela po pul roce snazeni. U vas to bude jiny, kdyz jsi otehotnela uz nekolikrat. To by se melo resit to udrzeni a proc to nejde ![]()