Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kajule21 no tak to se nedivím, že se těšíš… já se těšila na každou kontrolu…
@venisa Ja doufala, ze uz za 15 let
@Kajule21 Na MD jsem nastoupila 5.9., dala jsem si tech 8 tydnu, at jsem v klidu. Vcera jsme byli na predporodnim kurzu. Jako rodit se chystam asi az pristi rok
Porodni asistentka rikala, ze se musim otevrit na 10 cm, to mi momentalne prijde nemozny, takze asi tak
Jako vedela jsem, ze mimco neni uz jako fazolka, ale konkretni cisla jsem nikdy nehledala… Jakoze 2-3 cm mi realny prijdou, ale 10? ![]()
@Kajule21 Mala je rozkosna
Ja jdu na kontrolu az 19. a teda od 15.8. je to sakra daleko, tak uz se nemuzu dockat
Skoro pred mesicem odhad 1400g, tydne by mel pribrat cca 250g, takze by uz mel mit 2-2,5kg
No, jsem zvedava
Zatim je tam porad aktivni dost. Zacala jsem i citit skytavku, chudacek malej ![]()
@venisa Láska je to
(Ale to pro každou maminku to její miminko
) @Syberia Jj,je to tak,na 10cm jinak bohužel. Ale neboj,pak se otevřeš ani nevíš jak
Sestřenka má 3.týdeního chlapečka, a den před tím, než porodila jsme si psaly a říkala,že se otevírá,ale že na porod to nevypadá a druhý den má jít na kontrolu a ejhle. V noci jí praskla voda,frčeli do porodky a zanedlouho porodila - porod měla teda hrozný (malý měl 4kg a při její váze tak 40kg i s botama ji potrhal úplně všude
). Ale stálo to za to…My byli na prohlídce porodnice 22.8. a to těšení mi zatím pořád přetrvává
Právě jsme s manželem taky zvědaví,jak malá poroste. V pátek mi udělá UTZ i můj dr.,tak můžeme porodvnat váhu a míry včera a v pátek
Né,že by to bylo důležité,ale jen tak pro jistotu. Vy už máte miláčka teda pěkně velkého
Jen ať roste a prospívá,jsem zvědavá na tvoji kontrolu
Nad škytavkou jsem dneska přemýšlela a ještě jsem ji asi nikdy necítila - jaký je to pocit nebo k čemu bys to přirovnala? ![]()
@Kajule21 Ve stredu jsem byla s babi a ta me nepotesila, rikala, ze to bude macek. Nicmene bych to nebrala moc vazne, uz je celkove dost zmatena
Ja mam jen to brisko a nic jinyho o tehu nesvedci
A ze je vytrceny je jasny, kdyz je to kluk. Sama ma jen holku, takze urcite nedokaze posoudit. Ale takova informace cloveka nepovzbudi, kdyz se porod blizi… Zrovna vcera se narodil kolegovi chlapecek o 7 dni pred TP a vazil 2990g a 48cm. To mi prijde jako idealni ![]()
Tu skytavku jsem zacala citit, si myslim, tak kolem 30tt
Je to proste vytrvale pravidelne male skubani. Nic prijemnyho, ale ani nic zasadniho ![]()
Ahojjjj
holky mam asi cca 5~6 dni po ovulce poboliva me na prave strane v podbrisku a jde mi to az do konecniku ale prsa citliva nejsou jako jindy myslite ze by to mohlo byt tehu? Vim ze je to jeste dost brzy…
![]()
@Syberia Tak podle tvého popisu mi to přijde, jako bych už tu škytavku taky cítila. Nejsou to klasické pohyby,je to prostě jiné… No z babi si nic nedělej-každé těhu je jiné, není doktor a navíc,i kdyby to byl macek,tak jak tak musí ven,tak proč se s tím zatěžovat
My dneska byli na OGTT a byla to naprostá pohodička - čaj sladký jak prase,ale vypila jsem, měl 3 odběry,jednu poradnu, zkontroloval čípek,udělal UTZ,malá už je hlavičkou dolů a je prej naprosto v pořádku,tak jsem šťastná a spokojená. Dostala jse mamegnézko a jela s kámoškou na kafíčko
A pak do práce a už makám jak šroubek
@Julcakarel No,může to být cokoli a na test je opravdu ještě brzy. Jedině vydržet do termínu MS
Budu držet palce,aby to bylo těhu ![]()
@Kajule21 diky no taky bych si to prala porad na to myslim ctu vse mozne a asi je to tim jeste horsi pristi tyden budu chytřejší…
![]()
@Kajule21 Je to možný, že už jsi ji cítila
Ono to pak poznáš, jestli to bude častější. Malej škytá i několikrát za den a jak říkam, nic příjemného
Začala jsem nepěkně otékat a to jim pořád ty prášky na otoky
Přijde mi zatim jen ruce a nohy, ale zatnout v pěst je fakt bolestivý
Já teda OGTT měla od nich v nějaký lahvičce a tu mi nalila do kelímku. Byla to asi dvojka nebo trojka, už nevim, prostě hrozně sladká fanta bez bublinek a teplá
Pak jsem si trochu lokla čistý vody a bylo to v pohodě. Já tam měla jedinej problém s dusnem, ale holt zrovna byla ta vedra, tak se nedalo svítit… A jak testy dopadly? Nebo budeš vědět až za pár dní?
@Julcakarel Může a nemusí, ono totiž když se mi to zdálo jako tutovka, tak to nevyšlo, protože mi to vždycky přišlo jiný než minule a tudíž je jasný, že jsem těhotná
Ve finále to bylo snad i tak, že vše probíhalo jako vždy a // byly na testu, ale testovala jsem fakt až v termínu MS (i když já to měla krapet pohyblivý). Takže můžu doporučit snad jen to, aby ses na to neupínala, že ti to přijde jiný, protože pak bys mohla být bohužel zklamaná o to víc
Každopádně držim palce, ať zklamání nedorazí ![]()
@Syberia no presne kdyz jsem si vzdy myslela ze to mohlo vyjit tak dorazila ms pak jsem na to nahodou tolik nemyslela a prislo to 3 krat ale spatne skoncilo
takze ja se sice hlidam ale snad uz ani neverim ze to prijde.....
![]()
@Julcakarel Neboj se, urcite to prijde
A hlavne teda i dobre dopadne ![]()
Ahoj, holky
Pamatujete si mě? Nebyla jsem tu fakt dlouho… Prostě jsem snažení měla plné kecky, navíc přede mnou jen vyhlídka na nějaké to umělé… A koukám, že tady už se to vůbec nemusí jmenovat „Snažilky“, tolik miminek na cestě!!! Gratuluju!!!
@Julcakarel Tak jak to dopadlo?
@Syberia Co máš na otoky?Já neměla sice otoky,ale bála jsem se,abych neměla hemoroidy,tak jsem to probrala s doktorem a dal mi Detralex (je na otoky i na hemoroidy). Zatím se mi vyhýbá obojí,tak snad to tak zůstane. Navíc se chci dát na jednu opravdu dobrou kosmetiku (hlavně kvůli malé a sobě)a tam jsou taky všemožné výborné preparáty.Mají i pěstící kosmetiku,přípravky na hubnutí atd.Včera jsem prubla i parfémy a byla jsem z toho hotová a o make-upu ani nemluvím.Krásně kryl a HLAVNĚ!!! neobtiskává se. Já mám věčně zas.aný telefon od make-upu,všechno v autě,jak si šáhnu na ksicht a pak si třeba zesílám rádio a furt to utírám jak deb.il
Vidíš,ještě,že jsi mi to připomněla.Výsledky mají být dneska. Říkali,že kdyby něco, budou volat,ale stejně si tam zavolám,ať vím,co a jak…
@kočkodlak No jasně,ž si tě pamatujeme
Jak se máš?Jak jsi na tom? Doufám,že nám předložíš samé dobré zprávy,nejlíp pošleš fotku těhu bříška…?
![]()