Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@venisa Presne tak, ale rozhodne to neprebije to teseni se na nej ![]()
@Syberia No, pozkoušet co bude chtít si malá nemůže - pak už by ten kočárek byl jetý/použitý a musela bych ho prodat se slevou. jedině ho vyzkoušet na prodejně,aniž bych vyjela ven,to by samozřejmě šlo
Ale nemyslím si,že jsem ten typ střelené matky,co bude kočárky střídat jak ponožky
Ty já mám těch věcí mraky a zatím jsem to ještě nevytahovala,takže nevím. Hele,ale teď jsem se nad těma kombinézkama zamyslela a mám asi jasno. Nějaké mám,takže zkontroluju velikost a když by byly veliké, mám velikost 0-3m takových gatěčků a kabátku z teplého fleesu,takže bych malé dala asi to a dala ji do fusáčku do do autosedačky. Kdybych pak řípadně nějaké overálek potřebovala,přikoupím, to je to nejmenší. Zachviličku si jedu k rodině pro další várku hader na malou,tak uvdím,co bude tam - je to po mojí 2leté sestřence,ale narodila se v červemci,takže žádné malé zimní oblečky nečekám
Tvl, teď hledím, že už jsi 31+3tt
![]()
Ježiš holky, když to tak čtu a sním,já už se tak těším,až bude ta malá láska světě..Až ji budu držet, cítit, budu se na ni moct dívat,jak spinká,jak je malinká…
![]()
@Kajule21 No jasny, ale tak ty uz tak tu predstavu mas, co chces a preferujes. Ja ji treba nemam
Ale teda to by muselo byt neco silenyho s tim kocarkem, abych menila. Chapu, ze pak koupime nejaky golfky lehky, ale taky mi prijde zvlastni, kdyz nekdo vyzkousi treba 11 kocarku ![]()
My v rodine mame jen samy holky, takze malej nema po kom dedit. Tech neutralnich hadriku holky moc nemely. Ja se ted snazila kupovat i barvy, co pak pripadne muze nosit i holcicka. Ale jak rikas, kdyz by se narodila na jare nebo v lete, tak jsou stejne k nicemu.
Na malyho se taky hrozne tesim. Ted jak kope s daleko vetsi intenzitou a celkove si na nej pres brisko uz muzu sahnout, tak se u toho vzdycky rozplyvam
Sice to nekdy boli az moc nebo treba cejtim takovy rejpani v cipku, ze si rikam, jestli se uz provrtava ven nebo o co mu jde
A to je teda krajne neprijemny
Ty se citis v pohode? Nic neboli? Muzes normalne chodit bez nejakych bolesti podbrisku nebo tvrdnuti? Ja nejsem schopna v podstate kroku bez bolesti
Jit do kramu je pro me utrpeni nebo vubec i na zachod
Sice jsem vubec nezvracela, ale za to tahle bolest je taky dost dobra… Cely leto v tahu, nikam jsme nejeli, protoze ja proste nemuzu uz v aute. Doktorka rikala, ze mam mozna moc citlivou delohu a ze mi vadi pohyby a ona se zacne stahovat, ze to taky mela. Jelikoz to mam i po jizde v aute, tak se mi to zda dost pravdepodobny
Ale jinak krome toho a pak teda se mi uz vraci stavy, jsem celkem v pohode ![]()
@Syberia Jj,já zatím pořád v pohodě,ale v neděli už mi manžel řekl: „Pojď ty moje malé sumo“ a já že proč sumo? A on že prej už se jenom valím… A to jsem si ten den ráno četla,že od toho 24-25tt se mění chůze. Ještě jsem se tomu smála a manžel mi řekl,že je to sakra pravda…Ale jinak pořád dobré
Akorát holení už je trošku problém,to dělám po paměti a obouvání bot a ponožek.ALe vdycky to nějak dám - musím že jo?
Jinak pořád v pohodě spím tak jakoby půl na půl-půl na boku, půl na břiše a malá krásně kope.Už to jde i vidět,ale nejde to nahrát - jakmile vezmu telefon do ruky,přestane
Nebo když mi někdo sáhne na břicho. Já už pomalu vím jak na ni,tak tam tu ruku položím tak lehce,že to snad ani nemůže cítit a ona si jede ty svoje bomby
Včera jsem si jela pro další várku hadříků po mojí malé, dvouleté sestřenici, takže máme i další kojící polštář,oblečky,hračky,lahvičky apod. Věcí mám 3 prd.ele
Dneska se chci vrhnout na třídění velikostí, ať mám ty úplně nejmenší vyselektované a můžu začít pomalu chystat a prát. Chtěla jsem ještě počkat,ale jelikož se mě netýká mateřská,takže žádných 6-8týdnů před porodem doma nebudu,začnu raději průběžně,abych se z toho potom nepo…Navíc s přibývající těhotenství se mi bude čím dál míň chtít a sil bude ubývat.
To je mi líto,že musíš jen ležet a všechno ti dělá problémy
. A zvládneš si nachystat pro malého věci nebo ti s tím někdo pomůže? Mně se nabídla mamka,ale zase na druhou stranu, bílé operu a žehlit to nebudu (aby to ve skříni prej nezežlutlo),takže jen barevné ožehlím a na ostatní je zatím ještě chvilku čásek
Myslím,že to zvládnu i sama ![]()
Ahoj holky! Jsem rada, ze se mate vsechny dobre a mimca jsou spokojena
. Ja se chystam za par dni na celých šest týdnu s malou do ČR. Mám už z toho letu poradny stres
hlavně, jak pak na malou bude působit časový posun (7 hodin)…tak nějak počítám s tím, ze se první týden nevyspime..Strašně se tesim, už to budou tři roky, co jsem byla doma..
@venisa Ahoj, co malý a spánek? Mia teď děs, budí se poslední týden často s křikem. Připisuji to zoubkům ![]()
@Adelkadd No Domca se spankem celkem dobry, ale ma dny kdy to stoji za prd… Ale nastesti pres noc spinka… To se stalo parkrat, ze se vzbudil v noci ale to bylo asi kvuli zoubkum…
@Kajule21 To nas malej kope i na ruce
Moje mu rozhodne nevadi a vetsinou i ostatnim da placaka ![]()
Tak manzel se snazi dost pomahat, ted o vikendu umyl ty okna, takze super. Ve ctvrtek si jedeme do Prahy pro tu skrin malyho a postel pro moje pripadny prespani. Pak vymaluje v pokoji zatim pro hosty (pak to bude druhy detsky) a vse se smontuje a uklidi a pak zacnu prat a chystat. Rozdelim si to na vic dni a ono to pujde
Nesmim to samym nadsenim hned prepalit
Ale ted v nasi skupince s TP rijen uz mame dva prirustky
Vcera porodila jedna asi ve 35tt
To je zachvili a druha 1.9., ale to nevim jak moc predcasne
Ale mesic urcite… Takze se malej musi drzet zuby nehty ![]()
@Julcakarel Ahoj, ja brala Fertipronu a to cca 3 roky, takze si uplne nemyslim, ze to melo nejaky vysledky. Nicmene ji beru jeste stale, abych mela s malym prisun vitaminu.
@Adelkadd Tak snad to s malou zvladnete a rychle si zvykne
Verim, ze se uz moc tesis. Ja bych to asi nezvladla byt tak daleko od rodiny ![]()
@Julcakarel Vůůůbec, žádný tady z těchto zázraků mi rozhodně nepomohl.Dnes už vím,že to byly jen zbytečně vyhozené peníze
@Adelkadd Čauvec
Kamarádka letěla z Kanady začátkem srpna a říkala,že hrůza - chytla takového deb.ila,který si stěžoval,jak by matky s děckama neměly vůbec lítat a obtěžovat je v letadle apod. Holt nevěděl,že je češka a že mu rozumí
Časový posun vzal malý celkem dobře,ale chytil nějaký průjem nebo co,tak byli i u doktorky.Jenže ona je tu na celý dlouhý rok,takže to měla všechno složitější i skrz občanství malého, doktory apod. @Syberia No, já už mám dokonce i fusak z čistírny doma a dneska se dám do redukce mých věcí, nepotřebné zabalím a dám do krabic na půdu a už uvolním skříň malé. Pak si chci vytřídit ty nejmení věcičky (ani včera jsem se k tomu nedostala),ať už to mám aspoň nachystané.Pak potřebuju změřit dětský pokoj,abysme tam mohli dát koberec,aby vyčichnul a protřídit věci,které manžel nenosí a hodit je už konečně do prd.ele - už mě to fakt štve,jak je v té místnosti bordel a plno krámů,které měl na sobě 1× a víckrát už si je stejně neobleče…
A pak už to půjde jak po drátkách…
Vidíš,já bych si být tebou raději trošičku „pohnula“ - můžeš porodit i za 2 týdny a nebudeš mít nachystané nic…
![]()
@Kajule21 jo jo ono to stoji dosg peněz ale zase ai rikam ze to jsou vitamíny tak s tim nic nezkazim jeste mi doporučili grav in ale u toho jsem opravdu nenasla zadne recenze
takze nevim..... ![]()
@Kajule21 Tak i kdyby to tak dopadlo, tak furt bude muset malej zustat v nemocnici, takze se povola moje mamka a bude to litat. Ja verim, ze to ted uz pujde jako na dratkach, kdyz budeme mit tu skrin. Takze do konce tydne se dodela pokojicek a vedle pokoj a pak muzu zacit prat a chystat
Tasku do porodnice zabalenou nemam, ale verim, ze se da vetsina veci koupit tam nebo mi daji erar
Takze me nestresuj, uz takhle toho mam az az v hlave ![]()
@Julcakarel Já mám teď v těhu Gravital na doporučení kamarádky. Raději ani nic nečtu - myslím žádné recenze,protože mě to akorát pak znejistí a zase to hodím někam do skříně nebo do koše a objednám něco jiného a tak to půjde do nekonečna a uvalím mraky peněz.Na to prdím - jedu si svoje,aby měla malá hlavně potřebné vitamíny,které doplňuju i červenou řepou nebo nějakým ovocem, jím hodně jogurtů a mléčných výrobků,aby měla malá vápník a jsem spokojená
A spokojená maminka = spokojené miminko a to je nejvíc ![]()
Jinak jsem holky včera začaa třídit hadříky a sem v šoku. Můžu si otevřít školku. Mám plno krabici newbornů (vel.56+62+68) bílých i barevných. A to jsem ještě neotevřela 2 pytl hader po mé 2leté sestřenici,co jsem dostala - se z toho po…u
Ale dneska jsem neodolala a koupila si setík na cestu z porodnice a svrchní kalhotky na látkování - tím končím s nákupama. Zimních overálků mám asi 8 - 3růžové, 2 bílé, 2 béžové a jeden hnědý - to ani nevyužiju
@Syberia Ale já jsem tě vůbec nechtěla stresovat. Spíš mi přijde, že se ti to kvapem blíží a máš ještě hodně práce. Já chtěla počkat,ale pak jsem si uvědomila,že budu „ochuzená“ o 6-8týdnů před porodem doma,takže to všechno budu muset dělat za pochodu a čím dřív začnu, tím líp… Tašku do porodnice balit samozřejmě ještě nebudu,ale už bych si pomalinku začala i prát nějaké věci,ať se z toho potom nepo… a mám čas i odpočívat. Včera jsem vytřídila svoje věci, tatínek kupodivu začíná taky sám od sebe,takže už jsem Ellince udělala místo ve skříni a začnu si to pomalinku chystat. Včera jsem si koupila miminkovskou aviváž, prací prášek pro miminka už mám a může chystání vypuknout ![]()
@Kajule21 jo diky takze ty jsi ale v ocekavani ze?? Tak to blahopřeji my mimi planujem vic jak pul roku zatim jsem byla dvakrát biochemicky a jednou se prestalo vyvyjet…
dnes mi zacina ovulka tak se treba zadari…
![]()
@Kajule21 Tak ja prave sla na MD uz 8 tydnu predem, abych to zvladla
Tak skrin jsme prave dovezli, tak do konce tydne to muz smontuje a prijdu na radu ja. Ono v lete, jak byl hic, se nedalo vubec nic delat. Dopoledne jsem makala a pak jsem byla hotova az do vecera
Ale prasek na prani mam taky, takze uz jen udela manzel, co ma a hura do toho ![]()
@Julcakarel Budu držet palce!!
Ano, dneska přesně 24+3tt
My se snažili bez 2 měsíců 2 roky a bez úspěchu,tak jsme tomu museli pomoct
@Syberia No super, jste šikovní. Hlavně dělej opatrně a průběžně,ať se nesedřeš a odpočívej!!