Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte kočeny moje, tak jakpak se máte??? co těhulky, jak to zvládáte a co vaši drobečkové???
@Adelkadd Tak pokud chceš tvrdší, doporučila bych ti třeba kokos-molitan-kokos nebo kokos-molitan,pohanka… Mám je i na stránkách od Danpolu nebo Fiki Miki. @venisa Jééjda,chudák. Ještě chvilku a bude je mít vylezené a už bude zase dobře
Některé ty děti to chudáci hůř snáší. Známých malý byl jen rozmrzelý ze zoubků,ale ani jednou nezaplakal-úplně jsem hleděla.takže to znamená,že když už hezky papá příkrmy,kojit budeš jen v noci nebo spí celou noc a pomalu ho odstavuješ?
Jinak my máme po 2.screeningu (v pátek) a všechno je na 1*
Orgány fungují jak mají,všechny průtoky v pořádku,srdíčko, kůstky,nosní kůstka a opět potvrdili holčičku
Jenom fotku nemáme,protože si piřád dávala ručky před pusinku,takže na ni paní doktorka tak 10× klepala tím UTZ,až se naše slečna nakonec asi urazila a otočila se k nám prdelkou
Takže si pak na fotku půjdu ke kamarádce na UTZ
Vedra snáším dobře,jen v práci mám 35°C,takže zavírám o 2 hodinky dřív a jezdím domů ve 3 místo v 5. Doma máme chládek. Zítra mám volno,protože jdeme na pohřeb „babičce“ (mamince mého otčíma). Jinak malá už si kopká
A včera jsem poprvé zaznamenala na pravé bradavce 2 kapičky mleziva, pak už nic. A navázala jsem spolupráci s jednou porodní asistentkou tady u nás, která dělá i předporodní kurz a včera byla zrovna 2.lekce a zrovna o porodu,tak jsme s tatínkem jeli,takže už navštěvujeme i kurzy
Bylo to super a jsem nadšená. Vyhovuje mi i čas,protože je to od 17hod. (pokud počasí dovolí i cvičení),takže zavřu o 10min dřív a frčím na kurz
Další lekci máme příští pondělí a to bude o kojení
A to jsou ve zkratce asi tak všechny novinky ![]()
@Kajule21 tak snad mu hned neporoste další zoubek… tak zatím kojím 2×-3× denně, záleží jak to vychází časově mezi přikrmama… kojím ráno - to je kolem té 6 a pak večer než jde spinkat což je kolem osmé… a pak zase až ráno… někdy to vyjde časově tak, že kojím třeba ještě kolem třetí čtvrté odpoledne… v noci díky bohu spinká dobře akorát jednou měl nějakou pitomou a vzbudil se ve tři ráno… zatím neodstavuju, chci nejdřív naučit Domču na UM aby měl přísum mlíčka a dokavaď se nenaučí na UM tak to kojení ráno a večer budu praktikovat…
@venisa A ty mlíčka UM mlíčka musí mít? nejde to kojit a dávat příkrmy a obejím se bez UMu? Přece jen to stojí jak peníze, tak to není to,co od maminky… ![]()
@Kajule21 tak nemusí mít UM ale já jsem tak nějak rozhodla přejít z kojení na UM… ale ono to MM je „výživné“ pro mimčo prakticky jen do toho půl roku, pak z toho MM žádný látky nebo tak něco ani moc nedostává…
Kouknu na ty webowky, pošlu mamce odkaz. Zrovna o této kombinaci jsem uvažovala.
Jinak já kojim cely den, i když dávám prikrm, tak pak dam napít mléka. Budu kojit asi až do roku a pak se uvidí. Je to dřina, ale stojí to za to
. @venisa Je super, ze tak pěkně spi. Malá spala celou noc v osmi týdnech, nicméně teď poslední měsíc se nám začala dost v noci budit. Asi zoubky
dostala jsi už menzes? U me pořád nic…
@Adelkadd no tak menzes jsem ještě nedostala… ale někdy po šesti měsíc po šesti nedělí jsem měla týden kdy jsem slabě krvácela a špinila… to trvalo 7 dní ale mohlo to být tím, že jsem začala brát antikoncepci (pro kojící)… a od tý doby ještě jednou pár dní špinění… jinak nic
@venisa No, to asi nedostává,ale finančně je to určitě výhodnější. Samozřejmě pokud by to malé třeba nestačilo, přejdeme na příkrmy - to je jasná věc,hlady ji nenecháme
@Adelkadd Jasně mrkni, teď jsem si objednávala tu kokos-molitan-kokos i na sklad na prodejnu. ![]()
@Syberia Nazdárek, co je s tebou? Už jsi se dlouho neozvala
Je všechno OK?
@Kajule21 no jasně, tak my jsme přešli na příkrmy, jelikož byl malej takovej nevrlej, asi už mu jen mlíčko nestačilo… nebo nevím no… teď je i přes ty proplakaný dny kvůli zubům víc v pohodě… zatím má 2×-3× deně kojo plus dopolední sváča, obídek a odpolední/večerní kaše…
@venisa Tak důležité je,že mu chutná, je spokojený a prospívá ![]()
@Kajule21 tak prospívá krásně… za dva měsíce přibral 1040g a vyrostl o 7cm…
@venisa Tak to už se spíš vytahuje do délky ne? Škraňky ještě má? ![]()
@Kajule21 jo jde víc do délky jak do šířky
co jsou to škraňky???
@venisa Škraňky = škraně,tváře,papulka,pusénka atd. Prostě jestli není jak některé děcka takový papulatý a vypapaný a už se natahuje do délky ![]()