Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kajule21 aha, tak toto „slovo“ vůbec neznám… to se u nás nepoužívá
tak tvářičky ještě tročku má, ale co jsme koukali na fotky, tak to není už takový puclík jako před pár měsíci
@venisa Puclík,to je to správné slovo
To zase moc nepoužíváme my
No jo,holt jiný kraj,jiný mrav ![]()
Ahoj holky, já jsem z těch veder na umření. Malej nám prospívá krásně, teď jsme byli ve středu s mužem na 3D (zkoušeli jsme už týden před, ale nechtěl se ukázat) a teď teda taky máme jen fotku ouška a obličejíku taky, i když trošku na stranu, ale je to úžasňák
Minulý týden nám teda doktorka na tom 3D tvrdila váhu 1100g a teď ve středu na gyndě mi moje doktorka řekla 1400g, tak že by tolik nabral za týden?
Pupík už mam teda taky slušnej. V práci jsem výrazně ubrala a někdy prostě nedělam vůbec, když mi neni dobře. Ale teď mi doktorka říkala, že čípek se nezkracuje, takže dobrý. Včera a dneska porodilo okolo dost známých a to s předstihem 2 týdnů. Jedna akutní císař, malá měla na kontrole strašně nízký tlak a druhá zase rodila 15 hodin
Tak mě to dost vyděsilo. Dneska je mi celej den špatně, tak ležim, co to jde a nic nedělam. Muž jel zapít toho bratránkova syna (jedna z těch rodících), tak jsem mu říkala, že doufam, že taky neporodim a on u toho nebude chybět
Už máme kočárek a i autosedačku. Pár oblečků jsem už taky koupila, ale teda ještě zdaleka nejsem na prcka připravená. Nemluvě o jméně a doktorovi
Na kurz chci taky jít. Na MD nastupuju 5.9., tak snad už bude větší chuť něco dělat. Zatim nestíham vůbec nic. Makam dopoledne, někdy, když je líp, tak i odpoledne, ale v těch vedrech se to moc nedá. Teď bylo pár dní krásně, tak to jsem si trochu odfrkla, ale už zase umírám ![]()
Tak Dominiček už má zoubky a příkrmy, to fakt letí jako blázen ![]()
@Syberia no letí to neskutečně… v pondělí mu bylo půl roku… jinak co se brzkého porodu týče, tak já rodila o 3-4 týdny dřív ![]()
@venisa
tak to jsi mě neuklidnila… A měla jsi k tomu zkrácenej čípek nebo furt pohoda a najedou prásk? Já toho moc nachystáno právě ještě nemám a dost se spoléhám na ty necelý dva měsíce času… ![]()
@Syberia no tak na kontrole bylo vse v pohode (ta byla asi tyden pred
) no pak v patek jsem mela takovy bolesti ve spodku, ze jsem myslela, ze pojedeme ale nastesti to preslo a pak celej vikend pohoda… V pondeli pohoda v utery jsem jeste dopoledne jela do prace za kolegama, dorazila jsem domu pred polednem vsechno cajk no a kolem sesty pul sedmy mi praskla voda a tomu zadny naznaky nepredchazeli ![]()
@Syberia No,tak hlavně,že jsi v pořádku. Už jsem si říkala,jestli se něco nestalo nebo tak. Je dobře,že jsi v práci ubrala,jenom hezky odpočívej. Nám malá taky roste,na screeningu minulý týden ve čtvrtek (10.8.) měla 321g a 20cm,takže už je určitě taky větší a snad i víc váží
My už na kurz chodíme - zítra jdu na druhou hodinu (ostatní už mají třetí,já první prošvihla,takže nám ji nahradí) a máme téma kojení. Problémy naštěstí pořád žádné nemám,ve čtvrtek začínáme 6.měsíc -letí to
Porodů je teď mraky.Kamarádka porodila 8.8. (o měsíc dřív,než měla) a včera zase sestřenka-má Ondráška,ale dal jí pěkně zabrt.Měl 4kg, tahali ho zvonem a sestřenka je potrhaná zevnitř,zvenku i s konečníkem…Má chudina snad 45kg, je sice vyšší,ale zdechlina
Mateřskou máš teda opravdu zachvilku - já ji budu muset odmítnout a nastoupit až pak na rodičák rovnou po porodu,takže budu dělat snad až do prosínce.
Jinak kromě kočárku,kosmetiky a chůviček mám snad všechno. Postýlku a košík po sobě,takže už jen obšít košík. Do postýlky mám 2 setíky,tak to snad bude stačit… ![]()
Ahoj,po delsi pauze koukam co u vas noveho,Anicce je uz 10mesicu,zacina stoupat. 11.8.sme meli svatbu,tak bylo hodne starosti
@venisa Jůů, Venis ten se spravil
Jaký z něho „vylezl“ krásný chlapák
@Lilikaspi No hezky pěkně,takže nakonec se všechno k dobrému obrátilo
Stěhování k chlapovi i svatba gratuluju ![]()
@Kajule21 no z toho pucnelouna se krasne vytahl… A je tak akorat… ![]()
@venisa No sakra, ja musim drzet proste ![]()
Malej je super, jsem to rikala, ze z tech tvaricek a faldiku vyroste
Vsak jeste ma cas, ale krasne roste ![]()
@Kajule21 Tak to taky krasne prospiva
Ja se dneska divala, ze presne za tyden zacnu 8.mesic
Je to masakr… Jeste jsem poradne nepostoupila s tema vecma. Cca seznam mam, ale konkretne vybrano moc ne. Ted mi zase zamotala jedna pani pres matrace hlavu. Chtela jsem kokos-molitan-kokos a ona, ze to je to nejhorsi co muze byt
Pry nejlepsi je studena pena. Jaky mas na to nazor jako clovek z oboru?
@Lilikaspi Ahoj, gratuluji k svatbe a Anicka vam krasne roste ![]()
@Syberia no tak je fakt, že poslední věci jsme dokoupili v pátek a v úterý se šlo rodit… tak snad se dítko na svět nebude drát a počká si do termínu…