Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Syberia Jen jedno, dvě mi kvůli císařskému řezu nedoporučili. Já si tak nějak myslela, že s druhým dítětem to bude větší klid, ale ne. Máš úplnou pravdu! Pořád nějaké čekání, nejistota… A přitom netrpělivost je asi moje nejhorší vlastnost
Ale po porodu je to už jen krása… Pamatuju si, jak jsem první týden denně štěstím brečela ve sprše (jediná volná chvilka dne).
@kočkodlak Budu držet palce, aby to vyšlo na výbornou!!
@Syberia No pěkněéééé, tak budu držet palce,ať to dopadne jak nejlíp může - pokud chceš rodit,ať porodíš, pokud ne, ať malý ještě počká
Tašku si klidně hoď do auta a kosmetiku by ti případně chlap dovezl. A nebo si ji budeš muset brát na každou kontrolu už sebou
My máme ještě čas,tak snad to tak i zůstane…Dneska jsem ráno zjistila,že jsem lehce zašpinila,tak jsem si volala na gyndu a prej to bývá normální a že mám dojít normálně zítra do poradny, jak jsme domluvení…Malá si kopká,tak snad je všechno v pořádku. Je fakt,že poslední 3 dny jsem moc neodpočívala,protože jsem se „zbláznila“ a budeme stěhovat prodejnu do centra města,takže jsme pořád jezdili na prohlídku,podepsat papíry atd.,atd. Na jednu stranu se těším,na druhou stranu jsem z toho i smutná
Ale to největší štěstí mám v bříšku a to je nejdůležitější ![]()
@Kajule21 Jako o vikendu klidne rodit uz budu nebo v noci
Aby tu byl muz a ja nemusela silet, co mam delat. Dost holek mi rikalo, ze byly jak smyslu zbaveny
Bolesti jako na ms a tvrdnuti bricha mam v podstate cely den
Tak uvidime, co z toho a jestli neco vubec bude ![]()
Tak to jsi blazen, ze ses ted pustila do stehovani
Manzel uz ma volnejs v praci, aby ti s tim pomohl? Asi teda lepsi misto, ale ted to budes mit tezsi, ne? Rikala jsi teda, ze te zastoupi muz tech par tydnu, ale muzu ti rict, ze jestli na tom budes jako ja a to ti nepreju, tak se tam moc neohrejes ![]()
@Syberia Je to lepší,když máš chlapa po ruce,minimálně ako psychická podpora…Ale když to přijde a nebude nablízku, taky to budeš muset zvládnoout (což ti samozřejmě nepřeju!!). Já naštěstí nemám nějaké bolesti, jen mě dneska polekalo to špinění a před chvílí zase. Sestřička říkala,že se to může stát a zítra to proberu s doktorem. Snad je všechno v cajku, neotevírám se apod. a vydržíme ještě 2v1. Je to blbé s tím stěhováním no,co ti budu povídat
V pondělí jsem mrkla na reality,zavolala, ten den byla prohlídka a v úterý ráno už jsem volala,že to bereme
Čím dřív to bude (když už jsme se tak rozhodli), tím líp,aspoň nebudu mít čas o tom velice přemýšlet a vrtat se v tom..
Já bych se do toho tak nehrnula,ale když se naskytla ta možnost, třeba už by další taková nebyla
Všechno to bude bohužel na druhých,já nemám dělat nic,ale rodina mě šetří,jak se dá…Manžel má právě teď nejvíc práce a může se z toho potentovat
Ale taky ví,že je to holt příležitost,která se nemusí opakovat a třeba to i zvedne tržby,když budeme v centru města (teď jsme cca 3km od centra). Težší bych to asi měla tady (skrz malou),protože tady nemám vodu, ani záchod (chodím vedle k sousedům/majitelům na motel),takže bych malou neměla ani kde umýt atd. Mně osobně už to nevadí,zvykla jsem si,ale pro ni to není ideální a tam bude mít i svoje zázemí a klid na odpočinek. Uvidíme,jak to půjde…kdyby to, NEDEJ BOŽE, nešlo, budu to muset zabalit-ona je na prvním místě,o tom žádná.Po porodu mě na pár týdnů (cca 3 měsíce) zastoupí manžel a pak já. Nestraš mě,prosím tě,že bych se tam neohřála,protože to by mě trefil šlak a musela bych s podnikáním skončit okamžitě ![]()
@Kajule21 A je to fakt spineni? Nebyla jsi treba na kontrole, ze ti mohl doktor nejak podrazdit cipek? Pry i hlenova zatka odchazi s casteckama krve, ale to by nebylo klasicky spineni
Kazdopadne jestli to neni nic zasadniho, tak ti zitra reknou, co a jak
Kdyby se to nejak rozjelo, tak radsi jed do nemocnice.
Strasit te nechci, to rozhodne ne, ale mam svy zkusenosti, jak se to sere, kdyz to nejmin potrebujes
Ale urcite mas pravdu, ze v centru to zvedne trzby
Prinejhorsim zavres z technickych duvodu na dobu nez bude moct manzel. V dnesni dobe FB a netu urcite o nejaky trzby prijdes, ale zase podnikani nemas postaveny na stalych zakaznicich, ale spis jednorazovky, ne? A e-shop bys treba mohla vest dal
Ale to nebudeme predbihat a nic privolavat
Urcite bude vse v poradku a zrovna ty nebudes nezvladat ![]()
@Syberia Naštěstí pohoda, jen nějaký výtok,takže jsem dostala takové globule, špiní to teda jako prase,ale nevadí. Pokud to pomůže,tak pro malou všechno
Už vím,co od toho čekat,ale měli by do návodu psát, jakou to má barvu a jak tě to může celou „umatlat“ ![]()
No,co se týká prodejny,tak minulý měsíc byl, co se tržeb týká, nejlepší za celý rok, čekala jsem,jakou palbu zaplatím na daních a ještě mi budou prej vracet,mi teď psal účetní
Ohlasy na stěhování prodejny jsou taky zatím jen pozitivní,takže mě to nakopává,že jsme udělali dobře a bude to jenom lepší a lepší
No, pokud bych rodila dřív,tak bych musela zavřít - manžel bude mít v prosinci na Vánočních stromkách největší vývar,takže ten by mě v žádném případě zaskočit nemohl… Kdybych rodila třeba týden před termínem,tak bych udělala Vánoční prázdniny o týden dřív, přes svátky až do nového roku by bylo stejně zavřené a manžel by nastoupil až v lednu a to už tam budu za ním každý den jezdit,abych si udělala co potřebuju a on toho měl co nejmíň na práci.
ahojky holky, jak pak se vám daří??? u nás celkem dobrý… Domča řádí jak ďábel, už má 4 zuby… musíme se kouknout po autosedačce a jídelní židličce… to bude zase náročný něco vybrat…
@venisa Ahoj, já můžu doporučit sedačky Römer, máme už několikátou a spokojenost. A jídelní židličku jsme měli z IKEA, vybrali jsme ji, protože je velice snadno omyvatelná (a Štěpán byl dost čunčo) a snadno se přepravuje. Ale na trhu je spousta možností, přeju šťastnou ruku ![]()
@kočkodlak no je to na pendrek je toho tolik - těch sedaček a mě se jich líbí tolik, ale zase za to nechceme dát majlant… a ta IKEA židlička se mi moc nelíbí… Domča ještě sám nesedí, takže by v tomhle nevydržel… spíš se mi líbí takové, co se dají polohovat ale to je taky pak peněz jak za krávu… zrovna včera jsme na to koukali a mě se líbila jedna a ta stála 2.600
a sedačka stála obdobně
@Kajule21 Zrovna dneska me vydesila kamaradka, ze ma nejak rozhozeny po porodu hormony. Maly jsou uz asi 4 mesice a i kdyz uz mala spi celkem v pohode, tak ona pry tak 2-3 hodiny
Kazdej den od porodu, ze predtim mala nemohla spat a ted se vzbudi kazdym povzdechem nebo zasustenim
Takze trochu zombie. Doktori nevi co s ni a jelikoz chce kojit do 6 mesicu, tak na to nemuze brat ani prasky
Tak to me teda celkem vykolejilo
Ale zase kazda to mame jinak s tehotenstvim, s porodem a pak i s tema malyma dablikama
Ja teda od patku poslicky jak blazen nebo si aspon myslim, ze to jsou oni
Bricho tvrdne skoro cely den prubezne a do toho ms bolesti. Malej mi i dost stoucha do cipku a vlastne jsem se od patku nehnula z gauce, protoze jakmile se pohnu, tak bricho jako kamen
Jsem zvedava, co mi reknou zitra na kontrole. Uz bych i rodila, tahle nejistota me krapet nici ![]()
@venisa Uz 4 zoubky?
To je taky zlaticko
Manzel mi nedavno rikal v nejakym obchode, ze pro malyho jeste nemame zidlicku, tak jsem mu musela vysvetlit, ze jednou bude, ale ze mame jeste par mesicu cas
Ja bych si teda predstavovala drevenou, jak jsme meli i my a da se z toho udelat ten stolecek. Do baracku se k nam hodi spis to drevo
Ale zase plast bude urcite lepsi na udrzbu ![]()
@Syberia Jo je to zlatíčko a občas teda na pár na zadek… Robin si taky představoval dřevěnou, ale ty jsou pro děti co už sami sedí a to jaksi Domča ještě neumí, takže potřebuji nějakou abych jí mohla napolohovat…
@venisa Aha, no ja mam takovy to vibracni lehatko, tak ja bych na to vyuzila asi to
To vis, takhle daleko nejsem
Ja teprve uvidim, co vsechno bude po porodu ![]()
no to my jsmeměli taky vybrační lehátko a krmili jsem v něm taky, ale je jen do devíti kilo, takže už měl DOmča zadeček na zemi, takjsme pořídili jiné co je do 18kg, ale už si v něm začíná sedat, tak je riziko, že nám vypadne, takže potřebujeme židličku kde budou pětibodovky aby nevypadl
@venisa No sakra, to jsou situace
To jeste ani nevim, co nas vsechno ceka
Hlavne, ze se mate skvele ![]()