Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kočkodlak Verim tomu, ze to bude lepsi
Jen dost bojujeme s fenkou. Ta je fakt jak silena. Ja jsem z ni totalne na prasky ![]()
Urcite uz se i na vas usmalo stesti ![]()
@Syberia no ja ty kalhotky doma nosila asi 14 dni mozna 3 tydny… Taky jsem nestihala sprchu po kazym wc…
@Syberia No ty kráso, já jsem stejný magor a hned bych šla uklízet…
Ale mám mamku blízko,takže pokud bude třeba, určitě mi přijede pomoct (uklidit),ať já jsem v klidu a můžu zdřímnout. Takže pes malého nemusí jo? To hledím
Přišlo mi,že těhotenství zvládala dobře - asi žárlí.A co dělá?Myslíš,že by malému něco udělala?
Já budu mojemu domů balit z porodnice plenky od malé,aby si je náš psík očuchal a začal si zvykat na nový pach a nebyl to takový šok,až dojedeme domů i s malou…
Já si dneska chovala 3týdení holčičku od manžela z rodiny a žasla jsem,jak je malinká
Už se těším za necelé 2 měsíce na tu naši malou lásku
@kočkodlak Já jsem taky rozhodlá,že bych si dala spinál. Chci,abysme byli u narození malé oba (pokud to půjde) a při celkové narkóze by tam manžel být nemohl..A hlavně ji chci hned vidět a ne,až se pořádně proberu a uvidím ji třeba prvně na fotce, než naživo…A to šijou vždycky v celkové narkóze nebo si můžeš vybrat?Já naštěstí narkózy snáším dobře,alespoň doposud…
K sílícímu testu moc gratuluju ![]()
@venisa Ja teda nevim, ale prejdu pres barak a vlozka div ne na zadku
Jako pecka, takze nez neco udelam, tak si 10× myju ruce, jak si to furt srovnavam
Mam dve podlozky pripraveny, abych si mela i kde sednout
Jediny co, tak fakt na ven to budu muset poresit jinak… ![]()
@Kajule21 Ona spis sili, jak je fena, tak vi, ze je to mlade. Zarli teda taky, ale nevypada to, ze by malymu chtela neco udelat
Jen furt lita a vetri a skuci…
@Syberia taky jsem to tak mela, ze se to furt soupalo a na ven jsem si brala pak normalni katata a normalni vlozku…
@Syberia Hele,tak si dej normální bavlněné kalhoty - to by nemělo ničemu vadit ne? Žádné tanga nebo uměliny,ale klasické bavlněné.Už mi někdo i říkal,že ty síťované ani neměl…Já pak asi ty klasické bavněné vyzkouším,mám je už i koupené a uvidím a pokud mi to nebude vadit třeba na stehy nebo tak,tak budu nosit ty a hotovo…
Tak to jo,já že je na malého nějaká zlá nebo tak… Jsem zvědavá,co bude dělat ten náš malý bobek… ![]()
@Kajule21 To je nádhera! Se to tam jen třpytí! Tak hodně zákazníků přeju ![]()
@venisa Dneska jsme sli na prvni kontrolu, tak jsem si vzala pres ty sitovany normalni a jeste do nich dala i normalni vlozku lepici
Kdyz sichr, tak poradnej ![]()
@Kajule21 Tak on ten spodek ma vetrat. Je to hnus. Bavlneny snad neva, ale ja neverim ani tomu, ze ty tu vlozku udrzi ![]()
Prodejna krasna, ale momentalne me nejvic zaujali ty bramburky ![]()
Jinak mi praskly zase bradavky
Premyslim o laktacni poradkyny ![]()
@venisa @kočkodlak Děkuji holky
Jsem spokojená
Jen už aby se hrnuli zákazníci. Zatím je otevřené druhý den a lidi chodí i sem, i okolo, takže se snad dostaneme do povědomí víc než na staré prodejně…To je peklo, když máš jít mimo barák a nevíš, kdy to „hrkne“ a protečeš co? Snad lepší ten císař…
ALe tak jestli je to jen nachvilku na kontrolu, tak se to dá a doma „ji“ zase necháš pěkně luftovat, ať se hojíš. No, kdyby jsi chtěla, tak klidně přijeď, nesežrala jsem to všechno, takže tady ještě půl pytla mám
Dneska jsem dorazila tu Milku bonbošku a doma jsem si včera dala to nealko šampáňo
Natíráš si ty bradavky něčím? Já mám Purelan od Medely, ale zatím jsem bradavky natírala snad jen 3×, když mě lehce bolely na dotek. Ten Purelan nemusíš oplachovat…Jak jsem si pořídila ty přírodní věci z LR kosmetiky, mám doma sprej první pomoci (je úžasný, protože hojí do hloubky a krásně prasklinu/ránu zhojí zevnitř a zatáhne) a jelikož vysušuje (musí, když léčí rány), pak promažu krémem s propolisem… Taktéž se nemusí oplachovat, ale nemazat před kojením, ale až PO, ať se stihne vstřebat do dalšího kojení a je po problému! Já si ten sprej z Aloe stříkám na afty, na bolavá dásna, na spodek, na jakoukoliv ranku (je to dobré i po porodu na sešitou hráz), ten sprej obsahuje Aloe Vera a dalších 12 nebo 13 léčivých bylin.Je to fakt super. Já vždycky hleděla na cenu a ne až tak na kvalitu, ale za tohle si ráda připlatím a jsem s tím maximálně spokojená. Kdyby jsi ten sprej chtěla, tak je do konce října (vlastně do zítřka) v akci za 389,– jinak stojí nějakých 500,–,tak bych ti ho mohla objednat, případně i s tím krémem z propolisu. Dala bych ti na něj i slevu. Kdyžtak mi písni do večera, abych ti to mohla objednat, ještě sem večer mrknu, abych tě nepropásla. A pošlu ti odkaz i na ty 2 produkty, ale musím do SZ, protože mi to nejde odeslat a ukazuje se mi hláška, že nemůžu posílat odkazy
Takže mrkni do zpráv, už to posílám… ![]()
Ahojky kočeny moje, jakpak se máte??? Domik byl včera na prvním hlídání u mojí mamky… Zvládli to všichni dobře, ale mamka a její přítel byli vyřízení… tak snad nám ještě někdy pohlídají -máme s Robinem koupení voucher na wellnes ale to budou jen dvě hodinky a ne skoro celej den… jinak DOmoušek je nemocný, měl teploty (jeden den) a teď má od středy celkem hnusný kašel…
takže odsáváme nosík a cpene do něj antibiotické kapičky do nosíku, plus fenistil kapky a mucosolvan
@venisa Ahoj, urcite pohlidaji. Tak to vis, i pro nas to je zahul a to 24 hodin denne, takze pro nezvykly teprve. Par hodinek urcite zase pohlidaji
To jsi ale mela hlidani az po hooodne dlouhy dobe po porodu
Ja tu mela mamku od patku, co jsme se vratili z porodnice do nedele, pak pondeli az streda tu byl se mnou manzel a od ctvrtka zase prijeli nasi a byli tu do soboty rano, kdy tu byl zase muz. Ted se jen bojim pondeli, jak tu budeme sami cely den
V utery jedeme na new born foceni a ve stredu k doktorce, tak se bojim i toho, jak ho zvladnu sama prevezt a jeste pojedu uplne novym autem a budu muset radit atd., takze dalsi stres
Ja ted mela sluzebni automat
No zvladnout to musim, jen nevim, jestli malyho pripasat dozadu nebo radsi ke mne
Kdyz jsme jeli prvne z porodnice, tak to byl silenej rev, ale pak jsem ho zacpala dudlikem a byl klid a to samy, kdyz jsme jeli na prvni kontrolu k doktorovi. Jenze dozadu ja nesahnu. Kdes malyho vozila?
A vy jste nekde trajdali, ze onemocnel nebo nekdo donesl domu nakazu? Toho se taky strasne bojim, to vubec nevim, co budu pak delat, kdyz uz ted jsem marna pri prdikach a jeste teplotu a rymu k tomu, to uz by me znicilo ![]()
@Syberia no asi pohlídají, kort když to bude jen na dvě hodinky… no tak hlídání bylo až po osmi měsících jinak jsem byla furt s malým… jo jednou jsem jela s mojim tátou na nákup a hlídal Robin ale to bylo na dvě hodinky… My malýho od porodnice vozíme vzadu… nelajzla bych si to , kdyby náhodu k něčemu došlo… je to nejbezpečnější… a hlavně se dá pořídit zrcátko, takže za mě 100% vozit vzadu… no asi jsme si to tak nějak předali u ségry o víkendu… v pátek začal její mrňous, a pak to v pondělí začalo u nás…
@venisa Ja prave taky ted nevim, predtim jsem byla presvedcena o tom sedadle spolujezdce, ale je to nejnebezpecnejsi misto
Jeste jsem cetla, ze kdyz to jde, tak dat dozadu na stred. Coz mi mame tri plnohodnotny vzadu, takze ho dam asi tam
Tak to jo, ono ted je i takovy to pocasi na ty bacily ![]()