Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kajule21 no jako žádnej záprtek to není
tady na fotce s mojim tátou… no už se chystám číhnout na tvoje stránky… hele a jakou sedačku a jídelní židličku bys ty doporučila??? jen chci nějaké názory
@venisa Je šikulka
Mně se nejvíc prodávají Cybexky a taky je nejvíc doporučuju, i Recara. Záleží jakou váhovou kategorii chceš, jestli 9-36 nebo 9-18,9-25 atd. (ale platíš zase víc peněz za každou váhovou kategorii). Já to budu po vajíčku řešit tou 9-36kg a mám vystaráno. Raději si připlatím,ale budu vědět, že koupím jednu a hotovo. A hlavně kvalitní,aby vydržela. Kdyžtak si o tom písneme na FB ju? Zase sem zapomenu 3dny jít,tak ať zbytečně nečekáš je to na FB i rychlejší. Židlička už není takový problém
Jak budeš mít čásek nbo jak to bude nějak „hořet“ písni ![]()
@Kajule21 dobře juknu na stránky a pak bych písla na FB… a co se autosedačky týče, tak určo 9-36kg… a ta hoří asi jako nejvíc… vajíčko máme jen do 10kg a Domča už má skoro 9.5 kg, takže to musíme pořešit s Robinem co nejdřív…
@Syberia Jeee, moc gratulaci!
A krasne jmeno. Kamaradka ted ma take Olivera. ![]()
@kočkodlak držím palce a věřím, ze už sis to špatně vybrala a teď už vše bude 100%. @Kajule21 no a teď jsi na radě ty, kočko. Taky už to máš za pár!
Nám pozítří končí naše šesti týdenní návštěva v Čechách.. bylo to super, ale už se tesim “domů”, do našeho domečku. Teď ještě zvládnout ten dlouhý let. Malá udelala za tu dobu, co jsme tu, šílený pokrok. Za poslední měsíc si sama sedla, staví se a sviští všude po kolenach, leze jako zběsilá. No teď nám to teprve vše poradně začlo
. Zrovna jsme včera vzpomínali na krásně novorozenecké období ![]()
Holky moc dekuji za prani ![]()
@kočkodlak Drzim palce, at pekne sili ![]()
@Kajule21 Porod byl desnej, na to se asi neda pripravit
A i kdyz trval celkove od odtoku plodovky „pouze“ 8 hod, tak to byl masakr… V pul 19 mi praskla voda, kolem 20 me vysetrili a ze nic, takze me daji na predporodni a manzel muze jet domu. Nastesti neodjel… Jak me prohlizela ta doktorka, tak si myslim, ze to popohnala, protoze po vysetreni prisly sileny bolesti a kdyz me pak vysetrila znovu PA, tak prej nalez stejnej a nic se nedeje a at si jdu dat sprchu. Poslicci sileny, trpela jsem 4 hodiny nez dosla, ze mi pichne injekci na utlum, ktera zabere za hodku az dve
Zkontrolovala me a ze nalez za ty 4 hodiny furt beze zmen, tak mi ji pichla. Ja vydrzela max pul hodiny nez musel manzel zavolat, ze mam pocit tlaku v konecniku. Tak teda prisla trosku zpruzena a ze neni zvykem, tak casto kontrolovat, ale ze se teda podiva a najednou mi rika no, tak ted jste otevrena na 5-6 prstu a cumela jak puk
To uz mate pulku za sebou, tak se jde na sal. Kontrakce co minuta nebo tak, bylo to sileny a bolest furt stejna, ale aspon jsem uz vedela, ze to je k necemu. Cca hodinu jsem takhle trpela a prodychavala nez malej sestoupil dostatecne dolu a slo se na vec. Celkem jsem tlacila teda taky tak tu hodku a uz se bala, ze to nedam. Pak uz byl malej na svete, tak obrovska uleva, placetna sla ven taky v pohode. Dali mi injekci na zatazeni delohy a slo se na siti. Prdla mi hraz a jeste i neco uvnitr. Takze jsem sesita az na zada. Nicmene me potesila spolubydlici tim, ze ona delala masaz hraze a aniball a je na tom stejne
Dneska uz mam Oliverka u sebe, tak mi to zacina. Bradavky boli dost, ale snad si brzy holky zvyknou ![]()
@Syberia jéjda tak to jsi neměla moc příjemné… mě to trvalo od prasknutí vody pouze 5 hodin… nejhorší na tom byly ty dvě hodiny na přijmu, kdy já čekala na doktorku a Robin musel čekat na chodbě… pak bylo vyšetření - poslala mě na hodinu chodit po chodbě, pak za hodinu další vyšetření, to mi dala sestřička dva čípky a zase na hodinu chodit po chodbě a že prej když to za hodinu bude lepší pujde s ena přípravu - klistýr a podobně… no ale dala jsem sotva půl hodiny no skoro 45 minut a už musel Robin zvonit to už jsem nebyla schopná se narovnat jaký jsem měla kontrakce… no sestra mě šla vyšetřit a ona jste na osm jde se rodit a honem honem na sál, druhá sestra letěla pro Robina a šlo se rodit… no to trvalo půl hoďky… malej byl venku placenta šla celkem dobře akorát jsem pak trošku víc krvácela - přišla jsem skoro o půl litru krve, což je hraniční - dle toho co nám říkali na kurzu… pak pár stehů…
@venisa Tak nejvíc jdou ty Cybexy, mrkni i na Joie a u Recara jsou i nějaké slevy (budou končit)…
@Adelkadd Jj,jdeme do finále a už se to blíží
No,sledovala jsem fotky na FB a vypadá to,že jste si to tady užili
Kamarádka přiletěla v srpnu a bude tady rok…
Vaše malá je šikulka
@Syberia Jsi šikovná,krásně jsi to zvládla a už bude jenom líp
![]()
Jinak máme po 3.screeningu, malá má 1620g, délku nevíme. Je v pořádku, živá a zdravá a my šťastní. Akorát mám nízko placentu,talže pokud se nevytáhne, je možné, že budeme muset rodit císařem ![]()
@venisa Ja prisla taky o dost krve a vyslo mi to taky hranicni, ze mi davali jen zelezo. Placenta byla v pohode, pak to stupovani masakr. Ted jsme to resily zrovna ty stehy a zachod. Obe mame strach, co se s tim stane
A hlavne jak o to pecovat. Ty si to jeste pamatujes? A jizvu po tom porad mas?
@Kajule21 Nevim kdy ale taky se mi vytahla placenta nahoru ![]()
A vcera jsem zazila nejhorsi noc. Malej trpi na prdiky a sestry detsky rekly, ze na to nic nemaji a at cvicim atd.
Sileny, ja tu uz malem zoufalstvim brecela
Jeste jak spolubydlici malej spal a ja vedela, ze ona v tom rebu neusne ![]()
@Syberia no tak kdyz jdete na wc mely byste se pak sprchnout aby se ty stehy cistili… Pak me vyborne pomohl herbalon s dubovou kurou je to sprchac a fakt pecka… Segre pomohl i na jizvu po cisari… Po osprchovani pipku otirat jinym rucnikem nez tim do ktereho utiras zbytek tela aby sis neroznesla nejakou infekci z ocistku… Jo a s prdikama jsem to u malyho mela stejne, taky mi rekli, ze nic nemaji… At ti manzel prinese espumisan (delaji pro mimca) nebo sab simplex - toho se dava 5 kapek pred kazdym krmenim… Si to schovas do suplicku a budes davat na tajnaka
Já včera panikařila, test mi ob den přišel téměř stejný, ale naštěstí dneska je ten rozdíl hezky vidět, uf. Dokud neuvidím na UTZ srdíčko, tak se budu radovat jen velmi opatrně.
@Kajule21 Císaře se neboj, já tak rodila a bylo to úplně v pohodě, dokonce jsem byla fit o dost dřív než většina maminek, co rodila přirozeně. Ale třeba se ti placenta ještě vytáhne a budeš mít krásný, přirozený porod, času je dost ![]()
@Syberia Teda je už dlouho, co byl náš prcek mimino… Ale z „babských“ rad, co mi pomohly, si pamatuju: hlídat, aby při kojení nenasál vzduch (pozná se to dle srkavých zvuků, když pije), hodně kojit (víc jídla = rychlejší metabolismus, prdíky rychleji odcházejí) a zahřívat bříško (malej nejvíc prděl, když spal v noci se mnou, já teda hřeju pořádně
). Snad prdíky brzy přejdou!! ![]()
@Syberia Tak snad se vytáhne i mně
Chudinka malý,tak trpí a oni „nic“ nemají.Spíš se jim nechce ti nic dát mi tak připadá…
A už jste doma? A jak a kdy začal porod? @kočkodlak Jo,když to nepůjde jinak - nehroutím se z toho,ani to nevidím jako nějakou tragédii…A měla jsi celkovou narkózu nebo jen spinál?
@venisa Jak dlouho jsi chodila v tech poporodnich kalhotkach doma? Dost me to stve, jak si furt vsude davam jednorazovou podlozku
Sprchu po kazdym wc teda taky nezvladam. Jsem rada, ze si dobehnu a pak letim zase prebalovat a kojit ![]()
@kočkodlak Je pravda, ze kdyz uz trpi treba tu hodku od nakrmeni, ze mu prso zase dam a pomuze na ty prdiky
Pokaka se jako amina
To s tim vzduchem je u nas problem
Urcite ho obcas nasaje, i kdyz se snazim, aby se chytnul spravne. Ale jak treba povoli a najednou se zase probere a zacne sat i se vzduchem. Ale problem je, ze ho jen tak nepresvedcim, aby prso pustil a netahal i vzduch ![]()
@Kajule21 Doma jsme od patku a muzu rict, ze hned v patek jsem se psychicky slozila… Dojeli jsme kolem obeda domu, tak jsem se pustila do prani a uklidu a jelikoz jsem se moc v porodnici nevyspala, tak to byl celkem problem, ze jsem nevyuzila sance a nesla spat. Manzel mel to zapijeni a nechal me s malym samotnou doma a jeste s tou nasi fenou blaznivou. Takze ta byla a teda porad jeste je jak silena
Malyho musim kojit, kdyz ona je zavrena, protoze jak se malej ozve, tak ona sili. Nastesti asi za 2 hodky prijeli nasi, tak mi dost pomohli. Doma bordrl jak v tanku, ale malej vypada spokojene. Jen ten pes… jestli si za par dni nezvykne, tak pochybuju, ze tu s ni sama budu a budu v klidu. Ns to proste nemam. Takze rada pro tebe po porodu je, aby ses na cse vykaslala a jak dorazite domu, prebalid a nakrmis, tak jdete obe spat ![]()
@Kajule21 Jo a porod zacal jen odtokem vody, jinak se nic nedelo
@Kajule21 Dobrej přístup
A měla jsem jen spinál. Byla pecka, jak mi malého přinesli ještě na sále a položili na hrudník.. Jen tedy ty pocity, jak mi toho čtyřkilového macíka páčili z břicha, byly zajímavé
Nepříjemné bylo vlastně jen probuzení, když mne pak celkově uspali (ono šití trvá a je prý lepší, když pacientka spí), nebylo mi dobře z narkózy.
@Syberia Neboj, to vychytáte, čím víc bude sosat, tím silnější bude mít ty svaly, kterými sosá a bude nadávat míň vzduchu.
Jinak test mi stále sílí, druhá čárka je už skoro stejně silná jako ta kontrolní… Tiše doufám, že už to bude dobré.