Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DelVé píše:
Ahoj holky,
už delší dobu vás tady pročítám a pořád přemýšlím, jestli se přidat nebo ne, ale chtěla bych se zeptat na názor. Jsem mladá (23), v lednu jsem vysadila prášky, beru kyselinu listovou, hlídám si ovu, ale stále se nám to s přítelem nedaří. Snažím se být i psychicky v pohodě, nehrotit to, nestresovat se tím, ale přece jen už je to nějaká doba.
Před několika lety jsem byla u jedné „čarodějnice“ a ta mi řekla, že se v budoucnu ještě setkáme, protože budu mít problém s otěhotněním. Ale i když se snažím na to nemyslet, pořád to někde v hlouby duše mám.
Teď přemýšlím, že si koupím inofolic nebo aspoň kontryhel. S tím ale moc to otěhotnění není levná záležitostkdyž to dřív šlo i bez toho a zadarmo.
Ahoj, já byla u kartářky koncem minulého roku a řekla mi, ze prej vidí, ze budu na jaře 2017 rodit, tak jsem si odečetla 9 měsíců a vycházelo to na červen/červenec/srpen letošního roku, takže mi uz zbývá „poslední pokus“
Zítra objednávám jak na gyndu, tak i ke kartářce
![]()
Ahoj holky. Mohl by mi někdo poradit, jak se přestat soustředit na otěhotnění a přijít na jiné myšlenky.
Abych začala od začátku. V roce 2013 jsem porodila bohužel mrtvou holčičku. Po třech letech jsem se tak nějak dala psychicky do pořádku, ale pořád mi v životě dítě strašně moc chybí
těhotenství přišlo samo od sebe ani jsme se nějak nesnažili nebo zatím nechtěli. Ted se s přítelem snažíme 3 měsíce a stále nic, jsem úplně posedla, každou menstruaci těžce obrečím. Beru to jako těžkou zradu od někoho ze shora. Proč mi dítě vzal a nedopřeje mi další???
Potřebuji otěhotnět jinak se asi zblázním. Díky za každou radu. Bára
@Kajule21 tak to mě mrzí, tak ještě máš celý srpen před sebou..tak to určitě klapne ![]()
@chillli Používám FF (Fertility Friend) je sice v angličtině, ale jsem s ní spokojená…jinak jsou i český..běž si do telefonu na Obchod Play a tam zadej ovu kalendář..a vyjedou ti appku..tak pak záleží na tobě, jakou si vybereš ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mohl by mi někdo poradit, jak se přestat soustředit na otěhotnění a přijít na jiné myšlenky.Abych začala od začátku. V roce 2013 jsem porodila bohužel mrtvou holčičku. Po třech letech jsem se tak nějak dala psychicky do pořádku, ale pořád mi v životě dítě strašně moc chybí
těhotenství přišlo samo od sebe ani jsme se nějak nesnažili nebo zatím nechtěli. Ted se s přítelem snažíme 3 měsíce a stále nic, jsem úplně posedla, každou menstruaci těžce obrečím. Beru to jako těžkou zradu od někoho ze shora. Proč mi dítě vzal a nedopřeje mi další???
![]()
![]()
Kočko, to mě strašně mrzí, čím sis prošla..je to hrozný a úplně chápu tvé pocity, všechny tady chceme strašně moc mimi ![]()
a nějaké doplňky bereš? nebo měříš BT nebo ovu?
@Jany-S díky, obchod play jsem zkoušela, ale je tam toho strašně moc. Nějak mi nesedly, tak jsem mazala potom. Teď mám to FF co jsi radila a vypadá to ok ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mohl by mi někdo poradit, jak se přestat soustředit na otěhotnění a přijít na jiné myšlenky.Abych začala od začátku. V roce 2013 jsem porodila bohužel mrtvou holčičku. Po třech letech jsem se tak nějak dala psychicky do pořádku, ale pořád mi v životě dítě strašně moc chybí
![]()
![]()
ahoj, moc me mrzi cim jsis musela projit… musi byt tezke to ze sebe dostat… jak prijit na jine myslenky? treba tim, ze jsi najdes nejakeho konicka- vylety, sportovani, nejake takove odreagovani… vim me se to keca, kdyz sem si nicim podobnym neprosla ale jinak nevim co poradit…
@chillli tak super..tam je paráda, že čím víc údajů zadáš, tak ti skoro s přesností vypočítá další MS a kdy nastane ovu..takže za mě fakt super ![]()
@Jany-S no koukám, zadala jsem i MS od ledna a ukazuje mi to ovulaci úplně v jiné dny než ten můj druhý diář. Ten mi to klasicky ukazuje 14 dní od MS. A tento to asi propočítal jinak ![]()
Ahoj holky, v cervenci jsem vysadila HA, chceme s pritelem miminko. Ted jsem 7 dc a vcera me pobolivalo v podbrisku. Takove pichani ve vajecnikach, ale bylo to sridave. Nevite co by to mohlo byt? Dekuji ![]()
@Jany-S píše:
@Kajule21 tak to mě mrzí, tak ještě máš celý srpen před sebou..tak to určitě klapne
Už si nebudu dělat naděje. Na gyndu jsem objednaná na 23.8. a dneska si ještě skočím do apatiky nechat si namíchat něco na upravení cyklu a podporu otěhotnění - asi kontryhel, nevím… ![]()
Jinak kočky, kdo se ptal, jak dopadly výsledky, tak z krevního obrazu je naštěstí všechno negativní (bohužel i HCG, ale tak to bylo jasné, když jsem to včera dostala),ale mám málo železa a červených krvinek, tak mi skočím do lékárny, ale jsem ráda, že se aspoň vysvětlilo moje motání a bolest hlavy
Takže hurá do dalšího měsíce snažení ![]()
@Anonymní píše:
![]()
![]()
Ahoj
Mrzí mě, co tě potkalo a jsi dobrá, že ses z toho vůbec dokázala dostat. Rozumím, že by ti těhu alespoň trochu zalepilo ránu na duši a srdci
Bohužel v tomhle ti asi žádná neporadíme. Můžeme si tady radit, co zkoušet, co pít, jakou appku na ovu si stáhnout, ale miminko bohužel žádná z nás přičarovat neumí (a kdyby jo, už bysme tu asi nebyly
).Každopádně vím, že se to lehce říká, ale nesmíme se na to tolik upínat a soustředit, protože tím spíš to nepůjde a tím spíš se to všechno oddálí (psychika je pěkná mrcha
).Ale jednou (i když to člověka neutěší) se to povede. nás v rodině máme případ, kdy se snažili 9 let (7× byli na umělém oplodnění a 7× potratili). Až to 8, poslední, umělé vyšlo a mají krásnou (dneska přesně) 14ti denní holčičku
Všechny nás to čeká - bohužel některé dřív a některé pozděj
Drž se!!
@Anonymní píše:
![]()
![]()
Je hrozné co se stalo, opravdu hrozné.-(
To nemá cenu komentovat, protože na to jsou slovo málo
ale ohledně toho snažení, 3 měsíce to nic není, to je málo, výjde to neboj. Taky se snažíme o druhé mimi, první se povedla hned a druhé zatím nic. Nemysli na to, jinak to nepůjde. Já to řeším tím, že chodím na procházky ( místo sportu, hodím svižně, poslouchám hudbu, vypínám hlavu ) a také tím, že si hledám práci na částečný uvázek nebo brigádu, abych byla mezi lidmi a tolik na to nemyslela. Protože jinak to fakt nepůjde. Ta psychika je potvora a čím víc na to budeš myslet, tím spíš to nepůjde