Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kiki24042014 ahojky
hoď sem graf, mrkneme na to
se štítkou se zrovna neléčím, ale prášky na ní beru ![]()
Ahoj holky, tak mě měla ovulka dorazit v sobotu, takže jsme se od pátku s manželem tulili
no a ta potvora dorazila až dnes, což počítám, že se už manžílkovi do dalšího tulení chtít nebude, tolik dní po sobě je na něj až moc, ale přesto to zkusím
držte mi palce ![]()
Ahoj holky,
už delší dobu vás tady pročítám a pořád přemýšlím, jestli se přidat nebo ne, ale chtěla bych se zeptat na názor. Jsem mladá (23), v lednu jsem vysadila prášky, beru kyselinu listovou, hlídám si ovu, ale stále se nám to s přítelem nedaří. Snažím se být i psychicky v pohodě, nehrotit to, nestresovat se tím, ale přece jen už je to nějaká doba.
Před několika lety jsem byla u jedné „čarodějnice“ a ta mi řekla, že se v budoucnu ještě setkáme, protože budu mít problém s otěhotněním. Ale i když se snažím na to nemyslet, pořád to někde v hlouby duše mám.
Teď přemýšlím, že si koupím inofolic nebo aspoň kontryhel. S tím ale moc to otěhotnění není levná záležitost
když to dřív šlo i bez toho a zadarmo.
@DelVé tohle bych viděla na psychiku, a nemůžeš k té,,čarodějnici,, zajít znovu už teď? stejně tě to bude držet a nakonec tam zajdeš
@Jany-S FAKT? já taky. já mám funkce tedy v pořádku, ale mám zánět, tak já ho vyfotím a dám ho sem, dělala jsem ho na papír
ručně, no je trošku zmatečný, jelikož byl první, jsi hodná, moc díky
@DelVé počítáš si plodný dny? zažila jsem holky, co to nedělaly a byly překvapený že ne a ne se podařit a pak otěhotněly hned.
@Jany-S píše:
@Sotiria Aha, takže jsi od nás pěkně dalekoa jak se jinak žije v Řecku? člověk to zná spíš jako turista, ale jako občan Řecka vůbec, tak jaké jsou tam poměry, práce, peníze, lidé atd…jsou tu holky, co jsou z celého světa, ale stejně se sem vracejí na emimino, takže mezi svými
Ahoj už mi přijely rodiče a tety z česká tak nemám moc času jinak tady v Řecku máme hrozné horka poměry si myslím máme lepší co se tyče ohledně práce vyšší platy než v Česku ale je to tady hrozny s pojištěním a celkové s tím aby se stát staral o občany na dítě nedostáváte ani korunu navíc si musíš platit doktory a očkováni sice ano když mas to štěstí a jsi pojištěny tady není povinné tak můžeš k doktorovi ale objedná té až 8 až 10 měsíců takže asi každy chodí k soukromým lékařům takže v Česku je lip možná se tam i vrátíme to viď doma je doma
Ahojky tak se poslusne hlásím ze menstruace stávkuje proste se ji nechce už jsem z toho docela nervni
nevím jestli to náhodou není tady z těch veder máme tady 40 stupňů porad asi počkám ještě do konce týdne a pak si zajdu k doktorce
@Kajule21 píše:
Ahoj holkyŘíkala jsem si, že se nebudu k žádným snažilkám přidávat, ale nějak mi to nedá. My se s manželem snažíme od zažátku června 2016.Minulý měsíc nevyšel, v což jsem ani nedoufala i když jsem samozřejmě spoustu příznaků jako správná snažilka měla
(protože jsem se dokonale sledovala).Tento měsíc jsem se to snažila vypustit.Jen jsem tak ze zvědavosti mrkla na kalkulačku ovulace někde na netu a jen tak ze srandy se snažila tulit nejvíc v „předpokládanou“ dobu ovu. Včera jsem měla dostat MS a nic (podotýkám, že vždycky předtím mě tak cca 1-2 dny bolívá břicho a 3-4 dny před MS špiním).Tento měsíc ani špinění, ani bolesti břicha - prostě nic.Jen se mi tak trochu motává hlava, od včerejška mě pobolívají prsa a co mě zaskočilo, zkusila jsem si jen tak ze srandy měřit BT a za poslední 2 dny jsem měla ráno 36,8°C a 2 dny předtím 37,1°C. zkouším teplotu sem tam, jen tak ze zvědavosti i před den a to ji mívám většinou těch 37 - 37,1°C (jednou jsem měla dokonce 37,4°C).Dneska už jsem byla u dr. na krev, aby mi udělal krevní obraz, jestli je vše v pořádku (vč. štítné žlázy) apod. a nechala jsem si udělat rovnou i na HcG, tak ve středu uvidíme
![]()
Nějak to nehrotím, ale samozřejmě bych byla jako každá z nás tady ráda, kdyby se podařilo
![]()
Hezký den
@Kajule21 ja si taky myslím ze by to mohlo byt začínající tehotenstvi už jenom když vidím ty teploty tak si myslím ze jsi v tom ![]()
Holky, zase já s blbym dotazem. Začala jsem měřit i BT. Ale už jsem prolezla pár článků a diskuzí a stejně nejsem chytrá z toho, jak se pozná dle teploty ovu atd. A máte na to nějakou appku? včera jsem měla 36,3 a dnes 36,4 ![]()
Příspěvek upraven 02.08.16 v 10:52
@Kiki24042014 Ano počítám. Přítel pracuje v zahraničí, takže se třeba i 14 dní, 3 týdny nevidíme, takže si to pořádně hlídám
Od ledna se nám dvakrát stalo, že byl přes plodné dny pryč, ale ted poslední 3 měsíce jsme měli sex snad pořád. Byli jsme na dovolené, tak jsem myslela, že si třeba přivezeme „suvenýr“ a ono prostě nic. Asi to mám fakt nějak v hlavě a nejde to ![]()
@DelVé stres dělá hodně, já u první měla štěstí že to klaplo hned, ted u druhého se snažím neustále si říkat, že to chce hlavně klid a ono to půjde. Vím že stres tomu hodně škodí
Ahojte, mám dotaz ohledně ovu testů. Pokud je test pozitivní vícekrát (více dní nebo vícekrát během dne), od kdy se počítá oněch 24-48 hodin do nástupu ovulace? Někde jsou názory, že od prvního zaznamenání, jinde naopak od posledního. Moc díky