Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Soleil 11
Zlati, uplně Tvůj strach chápu, ale nepotěším Tě jen tak nezmizí ![]()
Marunka bude mít 3 měsíce a já mám strach pořád, když spinká, chodím nahlížet jestli dýchá, když hltá mlíčko a zakucká se, sevře se mi žaludek že se mi udusí, kontroluji nosík, aby ho neměla zacpanej, no magor ![]()
Bude to všechno dobré neboj
Kluci jsou taky pořádní bojovníci ![]()
Jestli já můžu poradit, spoustu věcí mám zbytečných
Kojící polštář, proutěnej koš, monitor dechu ( je většinou s náma v postýlce ) a spousta hader těch malinkých neměla ani jednou na sobě.
Naopak bych si určitě koupila kojeneckou váhu, abys věděla kolik Ti vypije mlíčka. A to hnízdečko si určitě kup, je úžasný. Pošlu Ti odkaz na paní co mi ho šila, když budeš chtít. Tahám ho všude.
A co nějaká fotečka? Ty jo s tím jménem teda nezávidím, já jsem tak štastná, že to u nás není Milošek
i když je fakt, že tak Marunce někdy říkám, protože je celej tatínek ![]()
Posílám fotečku toho hnízdečka. Držte se moja ![]()
@audiomax já ji taky chodím kontrolovat. I přesto, že má monitor. Když spí dlouho, tak mi to je podezřelé
Jako třeba teď. Usnula jen když byla na bříšku, tak teď takhle spinká už od 9! to u ní neznám
Už jsem u ní několikrát byla ![]()
@audiomax
dekuju za nepoteseni.
jj, me je jasny ze ani potom ten strach neprejde. A je mi jasny ze mit dite znamena mit strach uz do konce zivota. Ale preci jen bych byla klidnejsi kdybych uz aspon citila pohyby, ale takhle se boxuju od terminu do terminu a ten cas mi prijde tak nekonecnej.
jeste ze aspon existujou super aplikace kde si prectu co je kazdy tyden noveho atd. Ale stejne to nenahradi ten pocit videt toho drobecka na UZ a vedet ze je tam a ze je vse v poradku.
dalsi kontrolu mam az 28.8. takze jsem uz momentalne mirne hystericka.
Jj o tech malickych hadrach jsem slysela ze je clovek skoro nepouzije, navic asi dostanu milion takovych vecicech od znamych. Monitor dechu - no zrovna ten bych teda si chtela, doted se peru s tim jestli angel sound jo nebo ne, dr mi to vymluvil, ze pry kdyz nenajdu srdicko ze budu plasit. Tak nevim. To hnizdecko mas kouzelny, ty hvezdy se mi strasne libi a uz jsem okoukala presne z te latky povleceni na deku a polstar, krasny. Urcite budu za odkaz na pani rada, muzes i do SZ. Dekuju!
Na tu kojeneckou vahu polozis pak cely miminko?
![]()
Jj bud rada za Marunku. Ja mu asi budu rikat Elisku, pac to podle meho sesteho smyslu ktery selhal mela byt holcicka.
Fotku urcite poslu pokud mi za 1,5 tydne nejakou da, posledne jsme zapomeli a mame „jen“ video z celeho UZ ktere tocil manzel. Ale na fotku jsme zapomeli…
pak vam sem toho bojovnicka dam. ![]()
@Soleil 11 Bát se budeme už pořád o ty drobečky a konečně pochopíme to šílení našich maminek, když jsme se pořád měli hlásit atd
…asi každá miminka to má jinak, určitě bych koupila monitor dechu, my měli i váhu, protože malý byl prcek, ale použili jsme ji párkrát, takže za mě ne, akorát tě to bude stresovat, alespoň podle mě a dokoupit se dá vždy…hnízdečka jsou krásná, také jsem měla v plánu koupit…kojící polštář jsem také měla, ale vubec nevyužila, protože jsem nekojila, i poděděnou houpačku, takové to křesílko… ale malý v tom nechtěl být…jinak se nám osvědčila hrací deka s hrazdičkou na které byly hračky
určitě vyberete krásné jméno ![]()
@Soleil 11
no ta váha mi chyběla, když jsem nevěděla kolik si Marunka vypila z prsa. zkoušela jsem to na kuchyňské ale to se nedá. Mrkni na net, třeba seženeš použitou. Normálně se na to miminko položí celé před kojením, zváží Ti to třeba 3000gr a pak zase po kojení v tom stejným oblečení a plinkou a má 3080gr a Ty víš že si vypilo 80 ml a spokojenost. Malá než jsem začla dokrmovat tak věčně plakala, protože měla právě hlad. Hele v dnešní době netu se dá vše objednat a za pár dní to máš doma. Já už bych dopředu tak nešílela
Mě angels pomohl a poslouchala jsem hodně, Bjetuš byla tak úžasná a půjčila mi ho, takže jsem nekupovala. Ono za chvilku poznáš co máš hledat a poslouchat, já srdíčko našla hned i když poprvé to svoje
Mrkni na face Helena Katolická, má úžasný věcičky a já mám od ní to hnízdečko. 28. je za chvilku neboj ![]()
@Soleil 11 my jsme dokoupili k normální postýlce kolečka
. Takže přes den je postýlka uklizená v rohu a na noc ji jen šoupnu k posteli
.
Jak už tady psaly holky, každá považujeme za důležitý něco jinýho. Já třeba nedám dopustit na monitor dechu, používám jen na noc a jsem pak klidnější. Do postele malýho nedávám (jen výjimečně nad ránem), manžel se bojí, aby ho nezalehl. A oblečení…taky jsem si myslela, že malý nebudu potřebovat a pak jsem jak blázen po propuštění z porodnice lítala po krámech a sháněla 50. Všechno nám bylo velký (měl 3 230 a spadnul na 2 910), a opravdu to krásně unosil.
Hrazdičku na hraní, vibrační lehátko taky máme, ale zatím nepoužíváme. Malej ještě nemá o hračky moc zájem. Jo a všechny ty krásný věcičky (povlečení, hnízdečko, zavinovačku) jsem si nechala ušít ze skupiny FB Správné pleny baví, a fakt super!
Tady posílám jeden úsměv toho mýho rošťáka ![]()
@audiomax o váze nevím, co si mám myslet. Dostali jsme ji od doktora se slovy „vaše dítě neprosívá“. Takže jsem pak celý odpoledne brečela, že nemůžu nakrmit svoje dítě a pak začal kolotoč, který trvá doteď. Přebalím, zvážím, nakojím, zvážím, dokrmím UM…a takhle 7 x denně. Už jsem z toho úplně vyšťavená. Kojit strašně chci, ale jemu to prostě nestačí. Je to pořád tak 2/3 ode mě a 1/3 Nutrilonu
. Ze začátku mě hrozně uklidňpvala, jak jsem viděla, že krásně nabírá, ale teď už si upřímně připadám jak otrok toho zatracenýho vážení, ale bojím se přestat
Teď mi 3 dny držel stejnou váhu, tak už jsem šílela..no a během dalších 2 dnů 100 g navrh. Tak si říkám, jestli to mám zapotřebí. Doprčic proč nemůžu jen kojit nebo dávat jen flašku, bylo by to o tolik jednodušší
![]()
@Izie piješ hodně, nebo zkus pít hodně meltu…ale mě to nepomáhalo, já jsem seděla pořád na osávačce a stejně to bylo tak pul na pul…pak jsem byla ráda za to, že se trošku naučil pít z prsa a alespoň v noci jsem pořád nemusela lítat ohřívat odstříkané mléko nebo dělat UM.
@Izie my už jsme jen na um. Laktační mi řekla ze už a tím nic neudělám, když se nepovedlo doteď. Kor když se ani neprisaje
to vážení ti nezávidím. Mě zase štvalo to odsávání. Jsem dala flašku, uspala a šla odsavat. Mezitím se snažila něco udělat a za dvě hodiny znovu.
Jinak já dneska pořídila ještě tento pelíšek ![]()
Holky, ja mela cisare, malou mi nosili na JIPku, vysledek nic moc. Prvni 2 pokusy se mala ani nechtela prisat, brkalo se ji po plodovce a nemela hlad. Pak uz hlad mela, ale ja mam vpacene bradavky, laktacni poradkyne mi zacala surove bradavky tahat z prsa ven, ja se ohradila, ze to jako boli a ne malo a ona podrazdene, ze ji nikdo nerekl, ze mam nefunkcni bradavky a takto nakojim akorat prd a odkracela s tim, ze za 3 hodiny se to zkusi s klobouckem. Po trech hodinach prisla jina i s klobouckem, ktery mala soustavne plivala a kdyz se konecne prisala, tak mi lezli oci z dulku, jak to bolelo. Laktacni mi rekla, ze to u vpacenych bradavkach casto byva a ze jak se tak na mne diva, ze si mysli, ze ja dele nez tyden kojit nebudu a pokud se mi rozjede laktace, tak to mozna povede jeste k ruznym problemum. Fakt tedy je, za ja ani moc kojit nechtela… a tak jsem si nechala dat prasek na zastaveni laktace.
Hned druhy den jsem toho krute litovala, ale bylo uz pozde.
Po par tydnech na UM jsem zase byla rada, ze nekojim. Moje mala mela 3 mesicni koliku, ja mlela z posledniho a manzel mi hodne pomahal, kdybych kojila, tak by to nemohl za mne prebrat a mne by asi odvezli. Cili, ono ma vsechno sve pro a proti. Jak to udelam u dalsiho jeste nevim. Na jednu stranu mne laka to preci jenom zkusit, na druhou nemam chut na rozpraskane bradavky, znicene prsa a neprospane noci, protoze mala by chtela kazde 2h krmit nebo nedejboze casteji.
Tak já taky přispěju svou troškou do mlýna. Taky jsem po císaři, ale kojím plně už 5 měsíců. Ano, na začátku se mi u každého přisátí kroutily prsty na nohou, jak to bolelo (snad i víc než to rozřezané břicho
), bradavky jsem měla do krve rozpraskané, ale vydržela jsem a doteď vše v poho. Zatím jsem ještě nikdy ani neodsávala. Váhu bych nechtěla doma ani zadarmo, úplně mi to stačilo v porodnici, vážit ještě i doma, tak mě švihne.
Takže za mě ne. Zato monitor dechu stoprocentně ano, asi týden po propuštění nám začal houkat, já v šoku s malou okamžitě zatřepala, takže nevím, jestli fakt nedýchala nebo to byl jen delší „výpadek“, ale vím jistě, že bez monitoru bych se v noci klidně nevyspala.
@Izie
bobíšek to bříško napapaný. Krásnej ![]()
@Lentilkaaa83 krásná princezna i ten pelíšek
My tedy hnízdečko nemáme, ale Denis hrozně rád usíná zabalenej do deky, plenky - prostě natěsno. Vždy přestane rozhazovat rukama, nohama a je hned klidnej. A má ještě u sebe usínáček, který si drží nebo cumlá a hned spinká ![]()
a já se tedy přiznám, že mi ani moc nevadí, že nekojím. Jednak Denis krásně prospívá, nikdy ho netrápily žádné koliky nebo prdíky, krásně kaká
. A pracuji z domova a někdy jsem i v kanceláři a díky UM může hlídat babička, manžel, kamarádka, nebo i Deníska beru s sebou a strčím lahev a nemusím řešit kam se schovat nakojit… nějak jsem zpohodlněla. A pořád je pro mne důležité, že Denis přibírá, prospívá a je to spokojený a šťastný dítě ![]()
@30_aneta piju Gravimilk a kojící čaj
, meltu bych do pusy nedala, to je snad horší než teplý mlíko s medem
. Občas se taky zadaří, že nemusím přikrmovat, ale max. 1 x denně
@Lentilkaaa83 pelíšek super
Taky jsem po něm pokukovala, ale Šíma by ho asi hned poblil ![]()
@warita @Hakrajta mě kojení nebolí, teda ze začátku jo (to jsem měla taky rozkousaný bradavky do krve), ale teď už je to v poho. U mě je prostě málo mlíka, možná by ho bylo i dost, ale Šimonek nechce tahat, když už to vyloženě netryská
Budu holt bojovat dál a těšit se na první příkrmy…
@WmarliesW Denísek je pan úžasňák
. Taky nesnáším kojení na veřejnosti, když není zbytí, najdu si hodně tichý místo a postavím přímo před sebe kočár. Ale máš pravdu, hlavně, že děti prospívají…Malej mi taky netrpí na koliky, ale já jsem fakt pes na dodržování jídelníčku..takže min. den starý pečivo, vařím bez cibule a česneku, takže další vopruz. Ale styděla bych se před sebou, kdybych mu vrazila flašku, když vím, že mlíko mám ![]()
A kdyz uz jsme u tech fotek - dnesni rano. Kira do postele nesmi… ale kdyz panicka vari v kuchyni a ten jeji poklad necha samotnej na posteli… ![]()
A Denis to nesl statecne ![]()