Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,muzu se k vam pridat?Snazime se uz skoro rok a pul a mam pocit,ze uz mi z toho tezce hrabe
je mi 30,pritelovi 32,snazime se o prvni,MS pravidelne jak hodinky,ovulace nekolikrat vysledovana pomovi OVU testu na cca 13/14 DC,vyzkouseli jsme uz snad vsechno pres bylinky,vitaminy atd.Pritel spermiogram v norme,v poradku.Ja ted uz resim vse s doktorkou a posila me na laparoskopii,aby mi zkontrolovali pruchodnost vejcovodu a zda tam neni nejaky problem.Nikdy jsem zadny nemela,uz jsem z toho zoufala.
Tomuhle postupu jsem se chtela vyhnout,ale uz nemam asi na vyber.Kazdej prichod MS me uplne oddelava psychicky,nevim uz jak to vyhodit z hlavy.Ale verim,ze psychika dela hodne.
@claudie30
ano psychika dělá hodne.Nam se povedlo druhé až po 2.letech
.Až jsem nato přestala myslet a snažit se,Tak to přišlo
.
@j-p
No jo jenze jak jsi na to prestala myslet?A zkouseli jste nejake testy,doktory?Ja tomu urcite verim,ze az mi vypne hlava,tak to treba pujde.Ale vyzkousela jsem uz fakt skoro vse.Jakmile se MS blizi…tak stejne uz jsem jak na trni.A kolik ti je?
@claudie30
víš kolik proteklo slz,ze sem to opět dostala
a miminko nikde.Tak jsme se rozhodli,ze půjdem do Caru.Tak nás vysetrili a dali zatím jen mne léky ale já je nesnedla. Pak jsme šli domů a já se s tím Carem musela smířit a vrátila sem se tam za 4.měsíce snažení doma.Takze jsme se dohodli,že při ms sním clostilbegit a pak půjdem na iui ,když to nevyjde
zkusíme teda pak ivf .No a odjeli jsme na dovolenou a vrátili se domů a já to už nedostala. Otehotnela sem ve 35.letech a porodila ve 36
.A to mi říkali,ze manžel má špatné spermie a já málo vajíček. Už sem ty prášky nestihla sníst
.Pokud jste oba zdravý a víte,ze vám v tom nic nebrani ,tak to určitě vyjde.Jen zaměstnat hlavu. ![]()
@j-p no dokazu si ty slzy predstavit
Clovek si vzdycky rika,ze ho to nerozhaze a stejne kdyz MS dorazi,tak se psychicky rozlozi,urcite to delaji i hormony.Hlavne to dela vzdy ta nadeje a kdyz prijde MS je clovek zas na zacatku
Ano,hodne diskuzi a pribehu jsem uz cetla,ze jakmile slo uz do tuheho(zakrok,IVF)nebo se to najednou kvuli praci,ci stehovani atd…uplne vypustilo,zrovna to vyslo
takze na tom neco bude.A ze ja jsem premysliva a planujici je vic nez jiste
tak mozna proto.Dovolena je na to pry skvela!Jenze to uz mame za sebou a nic
jeste se mi to komplikuje praci…zacina to tam byt nevyhovujici a ja ted nevim co s tim ![]()
@Bjetuš @Hazentla Děkuju! Dnes byla poprvé na testu dálnice, takže hormony sílí jak mají. Příští týden jsem objednaná k MUDrovi, tak to zkontroluje. Zatím mám akorát permanentně žaludek v krku. Vzhledem k tomu, že to začíná takhle brzo, tak se asi mám na co těšit. A dneska jsem spala asi 12 hodin
Akorát jsme měli naplánovanou dovolenou v dubnu v exotice, tak to asi nepůjde. A porod na začátku zkouškového ![]()
Jinak jestli správně počítám, dneska je to 4+1 tt.
@claudie30 vítej mezi námi. Zkus se psychikou netrápit. Jasně, nějaký vliv to má. Ale říkat si nesmím se stresovat, jinak to nepůjde - to se v tom pak zacyklíš a je to akorát horší. A nemá to daleko k sebeoviňování. Nehledě na to, že když si něco přeješ, tak prostě na to je člověk upnutý. Zabolí to, když to nevyjde. A to je úplně normální. Zdravý jídlo, pohyb, a mluvit o tom, když tě to trápí. Psychice můžeš pomoct meditací. Zkus pogooglit „mindfulnes“, je na to plno aplikací, stačí ti 5 minut denně, je to jednoduché, nasadíš sluchátka, chvíli se soustředíš na dýchání a frčíš do klidu.
@LMGTFY jo jo dekuji za radu.Frcet do klidu bych potrebovala
no k meditacim mam blizko a i nejaka praktikuju.Myslim si,ze nemam problem uplne s tim,ze na to tolik myslim.Spis to tolik chci a uz cekam dlouho a znervoznuje me,ze stale nevim kde je problem.Trochu me desi ta laparoskopii,vse se proste prodluzuje.Prace me tlaci,takze je to vsechno se vsim.Ale dekuji za tip ![]()
@claudie30
jo teď už tomu věřím,že pokud nejsou velké zdravotní problémy u tebe nebo partnera,tak se miminko povede
.Chce to čas a opravdu se věnovat něčemu jinému.A pro mne to byl sok,ze nám to nejde,protoze mi už máme přirozeně 4.letou holčičku
A druhé miminko nešlo.
O to víc jsem to nedokázala pochopit proč to nejde
.A hlavně sem se s tím nemohla smířit,že to nejde.
@claudie30 Psychika je mrcha největší. Já jsem otěhotněla asi dva týdny poté, co jsme se s přítelem zasnoubili a začli jsme plánovat svatbu. Rok a půl jsme se snažili a nic (teda vlastně jeden potrat v 6.týdnu). Zírám pak v 5 ráno na ten pozitivní test a říkám si, že to snad neni možný, že teď se to přece vůbec nehodí a že do těch vysněnejch svatebních šatů se v 7.měsíci fakt nevejdu
Samozřejmě jsem byla šťastná jak blecha a byla svatba s bříškem
Prostě najít něco, co ti ty myšlenky fakt odvede. Ale vím moc dobře, jak je to těžký.
@claudie30 ahoj, jo, ono se to snadno říká, nemyslet na to… ja i v praci musím planovat, důkladně rok dopredu, vize na pet let, neumela jsem se od toho odprostit, delali jsme vse mozne, aby se zadařilo a kdyz prisla ms, tak me to srazelo do kolen. Pak mi jeden mesic bylo zle, zanet hornich cest dychacich, hlenohnis atp… tak jsem si rikala, ze snazeni radsi vynechame, nez v tomto stavu. Tak se mi to chvili tahlo a zhorsovalo, uz jsem sla sahnout po silne chemii na pomoc a ze zvyku zkusila tt. No malem to se mnou smejklo, slaba druha carka.
takze doktor, nakonec antibiotika, ale uz jsem 17+6 ![]()
@claudie30 naprosto potvrzuji to co @Bjetuš . Já prožila 2 potraty během asi půl roku. Doktor nás poslal na nějaký spešl vyšetření, kde mě byl potvrzen PCO syndrom a manželovi řekli, že kvalita spermií vážně pokulhává. Ale my zrovna řešili svatbu, všechno to zařizování a tak. Nakonec se malý narodil přesně 9 měsíců po svatbě (tedy bez 3 dnů
).
Chce to najít něco, co tě opravdu odpoutá od myšlenek na dítě a v ten okamžik to vyjde ![]()
@Izie Tyjo to mi nejak uniklo, ze Šíma je „miminko svatebni noci“
![]()