Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Díky, ty toho už máš za sebou také hodně. Ale nevzdáváš se a takové ženy mi právě dávají sílu. Jsem teď ve fázi, kdy zkouším různé bylinky, doktorka tvrdí, že jsem v pořádku a mám se hodit do klidu a že těhotenství přijde..Přemýšlím že zkusím akupunkturu nebo cvičení podle mojžíšové, třeba to něco posune..Nevydržím jen tak čekat..mám pořád pocit, že pro to musím něco udělat..
@alicerajn tak pokud by to nějak dlouho nešlo, tak bych zkusila jen konzultaci v CARu třebas - můžou pomoct - můžeš mít problém s vejcovody po tom co jsi prožila, ale taky samozřejmě nemusíš. Mě nabízeli inseminaci, ale u mě to nemá cenu, já otěhotním opravdu vždycky na poprvé, naopak budu mít nervy z toho, abych neotěhotněla ![]()
@Lucifer 84 píše:
Ahoj holky. Můžu se přidat? Je mi 30 a taky se snažíme o první.
Snažíme se od září, sliznici mám dobrou, ovu testy na jedničku a foliklů mám vždy hodně a krásné. Tak nevím
Jinak jsme zatím ještě nikde nebyli, jsme objednaní na 28.7. na spermiogram.
Jinak ms nečekám teď v úterý.
Ahoj, vítej mezi námi
Ono ani nemusí být nikde chyba, prostě jen někdy trvá dýl, než se mimi chytí
Třeba už ani MS nepřijde ![]()
@Ter1 píše:
Ahoj holky, mužů se přidat? Dlouho jsem čekala na nějakou podobnou diskusi, všechny už byly rozjetý, takže hurá. Je mi 32, taky mi nějak dlouho trvalo najít toho správný ho chlapa… Snažíme se už dva a pul roku, rok a kousek v CARu a výsledek nic. Máme za sebou snad už všechna vyšetření, co jdou. Oba jsme úplně v pohodě, tak nějak nevím. 4 IUI, jedno IVF, jeden KET. Teď v srpnu se chystáme na další IVF,
Ahoj, vítej
Jsme na tom všichni tak nějak podobně, ale určitě se nám brzy zadaří
Už toho máte za sebou hodně
Někdy to chce jenom „vypnout“ a nemyslet na to, když jste oba OK, ale kdyby to bylo tak jednoduché, že
@Iv83 píše: Já jsem i tak zastáncem toho přivést dítě do trochu připraveného zázemí s tím, že dítě chtějí oba. Být na mně, tak bych do toho šla dřív, ale chlap je o chlup mladší, tak k tomu dozrání potřeboval víc času. A rady kašli na jeho dozrávání, on si zvykne, jsem zásadně odmítala.
Přesně tak, vidím to úplně stejně, mít dítě je záležitostí obou, ne jenom jednoho, no ne? Starají se oba, vychovávají oba…tak by na dítě měli být i oba připravení. U nás to teda bylo opačně, první s tím za mnou přišel manžel (když jsem spolu ještě jenom chodili), ale to bude tím, že je o 9 let starší, než já.
@Ginuš píše:
@Ter1 v úterý jsem byla na revizi. Otěhotním přirozeně, ale 4× jsem potratila takže příští pokus bude IVF ale až někdy na podzim asi možná dýl, uvidíme
Jéj, to je hodně čerstvé
Ale jsi bojovnice
Určitě se zadaří pěkně až do finále
A proč vlastně jdete na IVF? Jakože je problém v tom, že nestihne „doputovat“ tam, kde má? Moc tomu nerozumím ![]()
@Ginuš píše:
@Ter1 tak já všechny testy mám a jsme oba v pořádku, takže jedině že by se zjistilo, že mám třebas špatná vajíčka
A to jde nějak zjistit?
@kasinka kéž by se to už podařilo. Nato že chci 3 děti máme co dělat. ![]()
Bratranec teď čeká dvojčátka a já si říkám, že mě by stačilo zatím i jedno.
![]()
Kamarádky kolem už mají minimálně jedno a já pořád nic. Ale musela jsem počkat na toho správného muže. ![]()
@alicerajn píše:
Ahoj holky, jsou mezi Váma podobné ročníky jako já, já jsem 83, už také čekám na dítě 15 měsíců..můžu se k vám přidat? V dubnu 2013 jsem prodělala ukončení těhotenství, dítě mělo srdeční vadu neslučitelnou se životem, doktoři mě ujišťovali, jak hned otěhotním a ono nic…
Ahoj, určitě se můžeš přidat
Mrzí mě, co se stalo
My tady neztrácíme naději a doufám, že všem se nám brzy zadaří ![]()
@alicerajn píše:
Přemýšlím že zkusím akupunkturu nebo cvičení podle mojžíšové, třeba to něco posune..Nevydržím jen tak čekat..mám pořád pocit, že pro to musím něco udělat..
Mojžíšovku mi doporučil i můj Dr, zkoušela jsem ji jen chvilku, ale dlouho mi to nadšení nevydrželo, jsem hodně akční a toto cvičení mně nenadchlo, ale prý hodně holkám pomohlo ![]()
@Lucifer 84
Tý jo, 3 děti jsem taky kdysi chtěla, ale finančně bysme to nezvládli. Když jsme o víkendu počítali co a jak stojí, tak budeme rádi, když zvládneme jedno a časem druhé. Vychovávat děti v ČR je podle mě celkem drahá záležitost, aspoň když to srovnám s Rakouskem, Německem a Francií, kde žije pár mých kamarádek.
@Lucifer 84 píše:
Bratranec teď čeká dvojčátka a já si říkám, že mě by stačilo zatím i jedno.
Kamarádky kolem už mají minimálně jedno a já pořád nic. Ale musela jsem počkat na toho správného muže.
No, dvojčátka…dvojitá radost, ale i dvojitá starost, radši bych pěkně postupně, ale je to krásné ![]()
Taky jsem jedna z posledních, které ještě nemají dítě, ale co nadělám, no
Pořád ještě doufám, že to prostě přijde a hotovo ![]()
@kasinka neboj, intenzivně na to nemyslím
ne, vázne se snažím byt v pohodě a myslím, ze se mi to i celkem daří, jsme oba s přítelem hodně akční, takže ani nemám moc čas, ale zname to asi všechny, pořad v podvědomí víš, kolikaty den cyklu, jestli byla ovulace, kdy cca ma dorazit ms. Problém u mě je, ze potrebuju mít co nejvíc informaci a čím víc informaci mám, tím je to horší, protože si uvědomuju všechny okolnosti. Myslím, ze to zná většina holek, co se snaží o mimčo až takhle kolem třicítky.
@Lucifer 84 píše:
Ahoj holky. Můžu se přidat? Je mi 30 a taky se snažíme o první.
Snažíme se od září, sliznici mám dobrou, ovu testy na jedničku a foliklů mám vždy hodně a krásné. Tak nevím
Jinak jsme zatím ještě nikde nebyli, jsme objednaní na 28.7. na spermiogram.
Jinak ms nečekám teď v úterý.
ahoj na spermio určitě dojdete, může to být cesta, ale hlavně si myslím, ze ms už nedorazí a budeš tu kolem sebe příkaz tehotensky bacily;-)
Holky, ještě se chci omluvit za připadne překlepy nebo chybějící diakritiku, ťukám to na tabletu a ten si občas děla, co chce ![]()