Dětský autismus?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
30.6.14 18:53

Jojo, ještě prcek, asi je opravdu brzo zkoumat zda je nebo neni jiná, má svůj svět, nepotřebuje moc okolí, zatim se jen projevila jako typickej mamánek, mam jí pořád u nohy :D jen mě znepokojil ten oční kontakt, že na ní můžu volat nebo mluvit a nereaguje, ale jak kdy podle nálady..a změnu prostředí že hodně vnímá, spát jinde než doma hroznej problém, moc lidí taky nemusí, je hned mrzutá, ale asi je ještě opravdu malá..takže už na blbé připomínky ostatních v okolí nebudu nijak reagovat, přece jen ale narážka že je ignorant že nikoho nevnímá moc příjmená není :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59367
30.6.14 19:20

@jete234 je malinká, Vali autista určitě neni a šílenej mamánek, jen se zvednu a už jde za mnou :mrgreen:. U ročního by mě autismus nenapadnul. Má čas a že nereaguje je třeba zabraná, Vali někdy taky nereaguje a když na ní voláme několikrát tak se jen otočí a zařve neeeeeeeeee :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.6.14 19:26

Můžu se zeptat od kdy jste začala pozorovat u syna že není vše jak má? tady jsem někde vyčetla tabulku že pokud do 16 měsíců neukazuje a ani nežvatlá že už je to první příznak toho autismu, malá krásně žvatlala od půl roku, mamama, bababa, ted jak když utne a neříká od roka nic, jen občas před spanim že dej dej dej, jejeje, vysílá teda nějaký zvuky pořád, ale od slova to má daleko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59367
30.6.14 19:29

@jete234 cca měsíc po očkování :? Vali byli 2 v květnu a moc toho teda nenakecá :lol: ale chápe vše a ne a hm jí stačí, nějaké slovo jo hlavně venku štěká na psy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.6.14 19:37

Po očkování? to s tím má nějakou souvislost? já právě vůbec nevím o tom nic, my jsme byli na hexa a prevenaru 13..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
30.6.14 20:38
@jete234 píše:
Můžu se zeptat od kdy jste začala pozorovat u syna že není vše jak má? tady jsem někde vyčetla tabulku že pokud do 16 měsíců neukazuje a ani nežvatlá že už je to první příznak toho autismu, malá krásně žvatlala od půl roku, mamama, bababa, ted jak když utne a neříká od roka nic, jen občas před spanim že dej dej dej, jejeje, vysílá teda nějaký zvuky pořád, ale od slova to má daleko :D

Hele tak přesně tohle mám u syna. Od cca 1,5 roku, přestal říkat to co říkal, přestal se otáčet za jménem, přestal reagovat. Chodili jsme po vyšetření… Neuroložka řekla mentální retardace v jeho 2 letech. (samozřejmě to není pravda, všechno velice rychle chápe) Jenže já začala opravdu vychovávat, nastavila pravidla… Měl všechny příznaky autismu, jsme dokonce objednáni do apply. Ale ted se u nás spoustu věcí změnílo. Jsou mu 3roky a 3 měsíce. Z ničeho nic začal reagovat na jméno, má oční kontakt, najednou slyší a rozumí úplně všemu, přestal se tak šíleně vztekat, přestal být tak hyperaktivní. Už odpovídá na otázku bud ne (a že to říká dost často :lol: ), nebo kýve jakože ano, nekdy prohodí je (jo). Opakuje zvuky zvířátek, dokonce už mu můžu číst a on mi ukazuje v knížkách zvířátka když se zeptám kde je jaké zvířátko, tohle předtím nechtěl dělat, řval jak tur. Už umí vkládat i tvary a spoustu jiných věcí, nechá si vysvětlit spoustu věcí a je takový přístupnější. Hlavně i více spolupracuje, není pořád v opozici. Pořád je občas ve svém světě, ale mám doma úplně jiné dítě. Snaží se opakovat slova (pořád batolecí tvary) a hlavně, se tak strašně nevzteká. Takže ťuk ťuk, vypadá to, že u nás se to zlomila a možná to autismus nebude. Ještě má pořád horší kontakt s ostatními, ale třeba ted jsme byli na dovolené a tam třeba pohladil úplně neznámou paní a usmál se na ní, což je u něj nikdy předtím neviděla. Někde tu určitě budou mé příspěvky, tak si to pročti. Myslím, že se to fakt začíná lámat, je takový no prostě jiný, matka to pozná, neumím to specifikovat, ale i ten jeho pohled je takový přítomný, což předtím nebyl. Už si ukazuje i na předměty zájmu, tahá mě za ruku a vykládá tou svojí hatmatilkou co chce, hlavně už se s ním dá trochu komunikovat, když odpovídá ano a ne :) Jinak někdo tu psal, že holčička ignoruje vše ostatní. Můj syn byl takový kníže Igor, fakt ignoroval vše a všechno, zaujmout ho něčím bylo opravdu umění… Ted už to ale opravdu nedělá. Příjde mi jak kdyby se na tom 1,5 roce zastavil ve vývoji a přestal reagovat. Asi po roce tedy v 2,5 letech příznaky se začali pomaloučku vytrácet a ted prostě jak když sekne a takový poskok ve vývoji. Ted už nevypadá jak úplný mimoň. Normální kluk akorát nemluví a nehraje si s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
30.6.14 20:49

@Melody 4 Jsem ráda, že jsou u Vás takové pokroky :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.6.14 21:22
@jete234 píše:
14 měsíců a týden

Aha, tak to fakt klííííííd. Mám srovnání a v tomhle věku moje neauti příbuzné dítě a stejně starý autík nebyly rozeznatelné. Fakt. To až později :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.6.14 21:24

@Melody 4 To je úžasný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.6.14 21:27
@jete234 píše:
Po očkování? to s tím má nějakou souvislost? já právě vůbec nevím o tom nic, my jsme byli na hexa a prevenaru 13..

nikdy se souvislost neprokázala, může existovat, ale taky to může být náhoda, protože mmr se dává právě v době, kdy se autismus začne projevovat, či spíše kdy se zdravé dítě začíná chovat „neautisticky“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.6.14 21:36
@Markéta80 píše:
@Bábrdl stačí změnit výchovu ne :lol:, Vali taky moc nemluví hlavně na vše ne, poslední dny strašně ječí bezdůvodně :cert: :cert: Tomíkovi ubližuje hlavně psychicky :jazyk: ale rozumí všemu :lol:

Náš autík se teď pasivně naučil ukazovat a mávat. na pokyn „ukaž“ napřáhne ruku (někdy, když je na příjmu), "neukazuje, nechápe smysl ukazování, ale lidi stejně řeknou "ukazuje, tak co bys po něm chtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59367
30.6.14 21:38

@Bábrdl :? no psychiatrička z něj je unešená prý je úžasnej ale že mě tu péči nezávidí ještě kdyby byl sám. Byla nadšená dokud jí z umyvadla nevzal líčidla a pak na klávesnici vylil zbytek kafe, vše během 2 minut :mrgreen: :mrgreen:, kdyby alespon neměl adhd ale takhle už napsala léky aby se zklidnil, zatim teda změnu nevidim :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.6.14 22:02
@Markéta80 píše:
@Bábrdl :? no psychiatrička z něj je unešená prý je úžasnej ale že mě tu péči nezávidí ještě kdyby byl sám. Byla nadšená dokud jí z umyvadla nevzal líčidla a pak na klávesnici vylil zbytek kafe, vše během 2 minut :mrgreen: :mrgreen:, kdyby alespon neměl adhd ale takhle už napsala léky aby se zklidnil, zatim teda změnu nevidim :mrgreen: :mrgreen:

A jak vlastně funguje se sourozencema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59367
30.6.14 23:15

@Bábrdl problém je malá, jde po něm ted ho dost ničí psychicky tak pro něj manžel dělá vlastní pokoj ;), on si právě nechá vše líbit, s nejstaršim ok, tomu je 8,5 tak ten je na něj hodnej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
1.7.14 00:00

Holky, tak jsem si četla znaky autismu a až na dva mi přijde, že dcerka splňuje všechny… 8o. Synovec je autík, ale je úplně jiný, že?

Ona se kouká do očí a vyžaduje po mně, abychom spolu četly knížky, tj. ukazovat si obrázky a vyprávět, sdílíme spolu. Vydrží opravdu hodinu a kdybych to neusekla, tak i dýl…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová