Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.7.26 23:59

@Lojzísek nechci už se obhajovat, dělala jsem to teď celou dobu a celý život doma. Myslím že v hlavě to srovnané mám aspoň tak, že jsem dokázala jakž takž vyžít z toho co mám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.26 00:00

@Barevné klubíčko nevím myslím že ne. Opravuje stroje, něco si tak různě dělá, ostatním lidem kteří přijedou se vším ochotně pomůže, poradí, udělá. Každý říká jak je pracovitý a šikovný 🙈 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
4152
11.7.26 00:03
@Anonymní píše: Více
…klidně pošlu screenshot s výší svého rodičáku a přídavků a účtenky nebo platby co platím… No a to je přesně ono, že se snažíš za každou cenu zalíbit, vyhovět, omlouvat se, dokazovat…
Tak s takovým mentálním nastavením nikdy nebudeš schopna bouchnout do stolu a dělat věci konečně po svém, protože pořád krčíš hřbet. Pořád chceš někomu dokazovat, jaký jsi slušňák, ale ono to nefunguje. A tím spíše doma, kde Tě má povedený manžílek prokouknutou a podle toho taky s Tebou zachází. A Ty jsi mu ve všem podlehla ke své škodě. Počtem dětí, úloze v domácnosti, prostě ve všem. Ke své osobní tíži se pořád a pořád uskrovňuješ, děti trpí. Furt hodná a poslušná holka, která se ozve tak leda na Emiminu. Takže konkrétně, co dál?

Příspěvek upraven 11.07.26 v 00:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22281
11.7.26 00:03

A nepopíjí tak trochu? Všechny podobné soukromé zemědělce co znám, tak ke skleničce nemají daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 00:12

@mado jako že by chlastal to vyloženě ne, ale pivo si jedno, dvě načne no. Ale nevím jestli každý den, nemám úplně čas sledovat ho co dělá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.26 00:15

@884135 vím, mám to tak od malička, hodná holka co po nikom nic nechce, snaží se všem zalíbit, aby jí měl někdo rád, protože sama se ráda z nějakého důvodu nemá 🙈 mám takovou blbou povahu, že všem potřebuji vše vysvětlit tak jak to je, aby to pochopili, nevím proč to dělám 🙈

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.26 00:19

@884135 co dál? Zkusím jako první sehnat ten přivýdělek a další krok právník. Bez něj si na něj netroufnu. On je schopný mi děti sebrat jen abych je neměla já, mě natruc. Nemůžu si dovolit chybu a podcenit něco. Musím vymyslet a zjistit co vše bude potřeba.

• Citovat
  • Upravit
82
11.7.26 00:50

Takže na stránce 30 už jsme se dopracovali k rozvodu? Máte sex, líbí se ti to s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7219
11.7.26 01:19

děti ti nesebere, už je společná péče i u rozvedených rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 01:20
@stinga píše: Více

Bohuzel pracuji pro velkou firmu zabyvaji se t uz jen chovem prasat. Vykupni cena na jatkach je stanovena nemeckou burzou. Na kazdem praseti tratime 1000kc pri prodeji na jatka, dotace to trochu urovnaji. Fakt to nechapu. Nemuzem si jako firma nic dovolit, prodali jsme sve administrativni sidlo.

Staci se rozhlidnout kolem. Stada masneho dobytka co se pasou na loukach se prodavaji kdovikam, nalozi se v chorvatsku na lod. Dotace oproti zapadu ubohe. A to jeste neplati ETS3 (emisni povolenky za znecistovani ovzdusi jsou „zatim“ zemedelcum odpusteny, ale kazdy rok se uz musi povinne hlasit do portalu IRZ).

Staci si pouze polozit otazku: je to chyba, nebo zamer?

Prosim anonym nebo smazat, stydim se za OT i za sebe.

• Citovat
  • Upravit
1033
11.7.26 01:38

U neziskové se nic neplatí. Abys měla aspoň tušení, jaké máš možnosti. Jinak tl zase budeš odkládat až na kdoví kdy. Kromě toho, jestli máš neodlozitelné dítě a už teď padáš na pusu, kdy chceš tu práci dělat? Bydlení máte společné nebo je jen manžela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40521
11.7.26 02:22
Žádné děti nesebere, když chodí z práce až večer.

Bydlení je společné? A ta pole jsou jeho nebo je spíše má v pronájmu, že?

Nechápu, jak takhle může fungovat, předpokládám, že si pravidelně žádá o dotace, když na jedné straně nakupuje stroje a na druhé si půjčuje, aby měl na osetí na podzim.
Je to šílené, kombajn by pro mě byl poslední kapka.

Osobně bych měla strach, že má mnohem víc dluhů, než si myslíš, projela bych rejstříky dlužníků.
Rodině bych řekla o jeho fin. situaci a že na splacení kombajnu mít nebude.

Takové podnikání je k ničemu, zadluží všechny, ještě přijde o barák, skončí rozhádaný s rodinou, na děti nemá čas a ještě ho všichni dotují, protože dosáhne na přídavky na děti.
Zřejmě taky asi moc příjmů nepřizná, že…

Je to hlupák, vůbec by podnikat neměl, finančně negramotnej.

Na Tvém místě bych projela na netu neziskové organizace pomáhající ženám při rozvodu a po rozvodu, třeba Agrofert a další, našla si právníka zadarmo a podala žádost o rozvod.
Třeba Agrofert i zaplatí kauci na byt, podmínka je spolupráce s Ospodem, chce si to všechno pročíst.
Každý den si dej nějaký úkol, aby ses posunula, nic se samo neudělá a manžel stejně dopadne s podnikáním špatně, skončí s dluhama, půlka by byla Tvoje.
Ale chce to začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2362
11.7.26 05:04
@free333 píše: Více

Nemyslíš třeba Acorus? Agrofert je asi jinej gang? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2362
11.7.26 05:09

Neobhajuj se, fakt ne. Kdo ti nevěří, toho nepřesvědčíš, a kdo ti věří, ten screen vidět nepotřebuje.

Co je ale horší, že tohle chování má přímý dopad na to, jestli tě lidi budou respektovat. A ty myslím respekt ostatních chceš a skutečně i potřebuješ. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
11.7.26 06:19

Zkus se nejdřív poradit s právníkem. Zjistíš na co máš nárok a navíc Ti to dá klid. Děti Ti nikdo nesebere a pokud by Ti stáleještěmanžel vyhrožoval nějakýma blbostma, tak budeš v klidu, protože budeš vědět na čem jsi.

Jinak k práci. Pro korporát Ti stačí angličtina, nějakej přiměřenej základ, který dle vzdělaní máš, a schopnost se učit novým věcem. Často se shánějí administrativní výpomoci na DPČ, což by pro Tebe mohl být dobrý start a možnost jak si udělat nějakou relevantní praxi.

Podívej se na velký firmy s možností trvalýho HO. Každopádně musíš mít na to nějaký čas a energii, návrat po tolika letech nebude úplně jednoduchý.

Vim, že to není lehký, taky jsem byla vychovaná jako hodná holka a trvalo mi dlouho, než jsem pochopila, že je to cesta do pekel. Můj ex toho taky dost zneužíval. Dlouho jsem věřila, že když někomu pomáháš, staráš se a jsi na něj hodná, že se pak bude chovat i on stejně ke mně. Bylo to moje vnitřní nastavení … no a ono prd … :mrgreen:

Mění se to pomalu, ale jde to … Je potřeba naučit se být náročná 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria