Hitparáda tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
25.11.05 14:31

Nikino,

Uz je ta www stranka kterou jsi chtela pripravit????

• Citovat
  • Upravit
4705
8.12.05 14:19

Pracuju na tom, víc příběhů už asi nebude :P takže pak napíšu odkaz, počítám s vámi děvčata :twisted: !!!
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
7.1.06 15:55

Ahoj holky,
koukám, že tchýně, zvláště některé, jsou děsné!
Ta moje je trochu zakuklená. Má dva syny (jeden už je můj :P ) a divného manžela - tudíž je na kluky, zvláště na mého muže, fixovaná. Furt volá, chce mít o všem přehled. Je to určitě hodná ženská, ale mně se zdá, že tak divně, po svém, ve svém. Nedovedu to moc popsat, prostě mi nesedí. Když někam jedeme na dovolenou, volá mi, ať jejího synáčka ohlídám, že přece trpí tím a tím … A ať mu dobře vařím… Nešetří ani chválou na mě, myslím, že mě má i ráda, ale … o to je to těžší.
Teď jsem ale pekně naštvaná - brzy se nám narodí dcerka a chceme dát jméno Kateřina. S manželem se nám to jméno moc líbí, i když v příjmení máte další Ř - ale nezní to zle. Jenže už půl roku, kdykoli s tchýní mluvím (nebo manžel), vždycky začne říkat, jak je to děsné jméno, že ho nesmíme dát, jak si ona v porodnici jméno pro syna na poslední chvíli rozmyslela a že třeba my taky … Naposledy mi do telefonu řekla, že jsem děsně paličatá, když prostě neberu ty její argumenty (typu: bude malá a tlustá a budouz jí říkat kačena apod. - podotýkám, že jsme oba velmi vysocí a hubení). Nejhorší je, že to říká celé tak jako sladce a domlouvačně, že ani nemohu vyjet a něco říct.
Moc si s tím nevím rady. Není to jen s jménem. Je bývalá dětská sestřička z kojeňáku a tam „nebyl problém“ zvládnout najednou nakrmit 10 miminek… Monitor dechu nám okomentovala s tím, že ona měla vše pod kontrolou a nic takového by se jí stát nemohlo …
Ráda bych s ní měla hezký vztah, ale „něco“ mi překáží a to něco není moc viditělné. No, uvidíme.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
7.1.06 16:34

Jéé holky já jsem ráda, že netrpím sama. Já mám tchýni o které se mi ani nesnilo. Když jsme se s manželem chodili ani mě nepozdravila a s chutí mi vyprávěla o jeho bejvalkách (s jednou se stýká do teď a je děsně nešťastná, že není její snachou, už je fuk, že mýmu manželovy udělala ze života peklo). Když jsme se vzali dohazovala mu holky, takže manžel přijel na návštěvu a u stolu seděla nápadnice, ani vám nebudu popisovat jak mi bylo a hlavně tý holce. Napíšu to jak to je: je naprostá šmudla a sobec nevětšího kalibru. No co že na mě kašle ať, ale na své vnouče, to semnou teda vybruje. Nejdřív říkala že se vnoučete nedočká, pak konstatovala že by radši holku (jako by se to dalo objednat že?) :? a teď na něj kašle.Malej prý nic nepotřebuje a ke svým prvním vánocům nedostal nic.Když jsme k ní přijeli na návštěvu teklo jí z nosu až hrůza a smrkala do nějaké velké mokré věci - já to ani nemůžu popsat a pak mu strkala prsty do pusy.Navíc konstatovala, že na dětskou lékařku se mám vykašlat, ta prý nic neví a malému mám dávat med a pomeranče (ve 4 měsících plně kojenemu dítěti!!!).Odjížděla jsem s naprostým přesvědčením, že moje dítě nikdy hlídat nebude.Nemá zájem o malého a jen z ní srčí chytrosti.Nechápu jak mohla vychovat 2 děti, no z jedním z nich se nestýká, tak to taky mluví za vše. A to nemluvím jak nám nepřispěla na kočár ani na svatbu a pořád všechno kritizovala jak tohle jsme měli mít lepší, ale že na to nemáme ji nenapadlo. Holky važte si svých super tchýní, nebo alespoň takových které vás respektujou, máte moc a hlavně vaše dítě!!!! Určitě ráda přispěju na stránky. pa Jeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
7.1.06 16:55

Nazdarek, tak to moje TCHYNE je vzdalena cca 650 kilometru na vychodnim Slovensku :-))) Jezdime tam cca 1× za 3 mesice na par dni, takze vztahy jsou vzorove :-)) Zenska je to moc hodna, ale kdybych ji mela mit v dome, asi me rani mrtvice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.1.06 17:28

Naše tchýně, to jsou případy pro psychiatra. Ruku na srdce, jaké budeme my, až naše mimi vyrostou. Věřím tomu, že když byly mladé jako my, taky měly ze života peklo.
Pořád budou to budou naše děti, které se budeme snažit chránit v jakémkoliv věku.
Já mám jsem měla s mojí tchýní taky problémy. Obě jsme pochopily, že to nikam nevede. Teď už mi do ničeho nemluví, stala se z ní miliónová tchýně. Akorád mám teď problémy s manželovou sestrou, malou by si nejraději vzala za vlastní. Neustále požaduje, aby byla u nich. Sama své dítě nepouštěla nikam do 6-ti let. Jenomže ona už nemůže mít děti a jedno je jí málo. Já čekám třetí o jedno jsme přišli, takovou radost z její strany jsem neviděla. Jenomže jsem otěhotněla hned druhý měsíc po potratu. Nikomu jsme to raději neříkali, než uplynou 3měs. Pak jsem si jí zase vychutnala já. Nedávno mi vmetla do tváře, na otázku od tchýně kdy se mám termín, odpověděla, však se ještě nenarodilo, tak na co termín. Bohužel mi závidí i nos mezi očima, takže nejsou jen tchýně, jsou i jiní členové rodiny, kteří vám rádi dělají peklo na zemi.

• Citovat
  • Upravit
364
7.1.06 18:00

Tak v tom tě chápu.Já měla něco podobného, ale s kamarádkou.Ve 22 přišla o miminko a další mít nemohla teď mají 2letého bezvadného adoptovaného chlapečka.Jakmile jsem se vrátila z porodnice,hned jsem dostala studenou sprchu :( .Pohádala se s manželem a nepochopila proč v šestinedělí v 40C horečkách nechci přijed a řešit to, navíc u nich byli hádky na denním pořádku.To co jsem si musela přečíst v smskách, jako že si malého máme vystavit do vytríny a strčit do p…e a že nemám beztak nic na práci, že akorát vytáhnu kozu (přesně cituji!) a nakrmím a že nevím co to je vařit sunar a že ona to měla těžší (bydlí se svojí mámou a moc jí pomáhá) já mám rodiče dál a že mám vlastní dítě a nechápu jaké to je mít starost o adoptované apod. Zažila jsem šok. Bála jsem se že přijdu o mléko, bombardovala mě totiž asi 4 dny.Půjčila nám věcičky a pak je chtěla nazpět a radovala se z toho jak malého nemám do čeho obléct :evil: Naštěstí jsem už déle věděla že se na ní nemohu spolehnout takže jsem zásobu měla.Na oplátku mi vrátila všechny dárky které jsem jejímu kloučkovi koupila, to mě fakt naštvalo, copak on za to může, že je tak nenávistná? Skončila jsem s ní. Teď jsem sice bez kamarádek, ale pořád lepší než trpět tohle. Takže ono to někdy opravdu není jen o tchýních.No vezmeme si příkad z našich tchýní a budeme se snažit být pak lepšími, co? :D pa Jeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
7.1.06 18:36

Ahoj holkýý ,

já mám taky hroznou tchýni a držím se hesla: tchýně a uzené, nejlepší studené :twisted: .
Ráda o ní něco napíšu, jen co najdu čas.

Pá Verča + Nikča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
7.1.06 19:09

Tak jsem myslela, jakou mám děsivou tchýni, ale když to čtu, tak jsem vlastně šťastný člověk. Bydlí naštěstí 150 km od nás. Když jsme jí řekli, že jsem těhotná, tak moc radosti neprojevila. Korunu tomu však na:,–(ila, když jí manža volal, že máme Klárku. Nebyla doma, telefon brala švagrová s tím, že to vyřídí. Tchýně volala manžovi za tři dny a od té doby o Kláru nejevila zájem. Až na vánoce poslala dárek :wink:. Přeju všem hodné tchýně a tchány (toho už teda nemám). Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.1.06 19:22

Hani, nedejte se! Je to Vaše dítě! Kdyby se jim na 100× nelíbilo, kdybys měla Kordulu:))), je to váš problém. I když to říká sladce. No, možná bych jí příště řekla, že jste si to rozmysleli a tu Kordulu mít budete:))) Někdy je lepší se k tomu nevyjadřovat a nikomu nic neříkat a máte klid.
Já dostala sprchu vůbec za to, že lezu na UTZ, že jsem si to nechala říct (to jsou ale moresy). Když se to řeklo prarodičům, že budem mít holčičku, tak děda jen zklamaně povídal: Jé, já myslel, že budete mít kluka:( Copak je holka špatná? Není. Odpálkovala jsem ho tím, že je chlapů v baráku dost, že je třeba srovnat stav.
Nenervuj se a s manželem si stůjte za svým. Kateřina je krásné:)
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.1.06 19:40

Nejlepsi je nerikat, jak se bude mimco jmenovat. My vsem rekli falesna jmena Josefina a Bohous. Akorat ze to prvni jmeno se nam casem zacalo libit a vsichni ho haneli, ale obe jsme rekli z legrace. To ste nevideli, tak nestastnou babicku, kdyz uz jsme vedeli, ze to bude kluk. I kdyz jsem ji rikala, ze to je legrace, stale si nebyla jista. A prave jmeno se vsichni dozvedeli az s prvni SMS, ze se narodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
7.1.06 20:46

Ahojky, tak ja sem hodim moj pribeh, keby ho este nahodou niekto necital :D
https://www.emimino.cz/modules.php?…
a super ma rozosmiala anonymka fakt je asi najlepsie sa obrnit dobrou naladou, nic nevie viac nastvat :D
Drzim vsetkym palce, ja som bola minule u tchyne a snazila som sa, bola som mila, no proste super nevesticka a pomohlo to, aj som zistila, ze vela veci som si len nahovarala. Tak snad sa to bude zlepsovat.
Drzim vsetkym palce!!! Aj sebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
9.1.06 22:42

Ahoj Gabčo,

moc díky za podporu. Kačenka je krásné jméno a tchýně ať jde někam. Jen doufám, že to ustojí manžel, už je zvyklaný. Pokud to nakonec nebude kvůli manželovi Kačenka a tchýně mi jen 1× řekne, že je to dobře, tak to už si asi něco vyslechne. Ach jo, stejně je to Kačenka, už jí jinak stejně neřeknu (ale asi by bylo divné, kdyby se oficiálně jmenovala Eliška a já jí říkala jinak :P ).

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
9.1.06 23:26

Ahoj maminy,

tak si to tady hezky čtu a opravdu vás všechny lituju. Moje tchýně je docela v pohodě a je s ní švanda. Jen někdy má zváštní představy. Vzala jsem si svého muže již rozvedeného a se synem ve vlastní péči. Bohužel byli sami již od synova 1,5 roku a tak ho převážně vychovávala tchýně. Když jsme začali mluvit s manželem o svatbě tak mi říkala" neber si ho, já už to mám 2× za sebou a je to furt stejný!!!". A když jsme začali mluvit o mimču, tak mi moje tchýně narovinu řekla, že to bude Apolenka a že si ji vychová. No to mě šokovalo, ale vyvedla jsem ji z omylu, že to bude moje dítě, jmenovat se bude jak budu chtít já a ne ona a vychovám si ji taky sama. Když zjistila, že budeme mít opravdu holčičku, tak se opravdu dlouho snažila nám vnutit jméno. Odolali jsme náporu a máme Barborku.
Nic úžasného to sice není, ale existují i dobrý tchýně a i moje matka je pro mého manžela tchýní OK. Držím palce a přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.1.06 07:42

Milá HankoB,
Kačenka je fakt krásný jméno, jehož jsem též nositelkou. Má tolik různých zdrobnělin … a můžu ti říct, že skoro každý, kdo mě oslovuje používá jinou. Pro jedny přátele jsem Kačenka, pro jiný Kačka, Káťa pro babičky jsem Katuška, někdo mi říká Kačo. Občas dojde i na Kačenu, ale co - pokud je to myšleno dobře - tak proč ne? Beru to :D . Toto jméno bych jednou chtěla dát své dceři, ale tak ti nevím, protože dva moji bratranci (jeden z máminy, druhej z tátovy strany) pojmenovali svoje dcerky Kateřina - a to mě teda dost namíchli :D .
A s oslovováním jiným jménem než který je v rodném listě? Docela rozšířená praktika! Tetička je správně Jaroslava, říká se jí Liduško .. proč? To nevím, je to prostě tak. Nebo u kamarádky, která čekala už třetí dítě a její manžel si přál kluka - nevyšlo to a mají holku, se malé říká nejen jejím holčičím ale i klučičím jménem. Je to docela milé roztomilé.

Jinak já mám tchýni bezva, beru to tak, že ke svýmu synovi se bude vždy chovat jako jeho jediná milující maminka. Do ničeho se nám neplete, idkyž jí to občas ujede, nakonec stejně skončí větou: " .. a co, já se vám do toho přece nebudu míchat ." ..a myslí to vážně.

Tak ať dopadne Kačenka.
Ahoj Kača

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová