Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, omlouvám se, že vás tu tak prepadam a ještě s takovým příspěvkem, ale slíbila jsem @Payus, že se podělím o zážitky z porodu, tak se omlouvám za románove podání, pro ty které to zajímá ![]()
V pondělí 22.6. (41+1) jsem byla na kontrole, nález pořád stejný, cipek polotuhy na špičku prstu, takže ani Hamilton udělat nešel. Nicméně i ta snaha asi pomohla a odpoledne mi začali kontrakce, zatim nepravidelne, kolem 22hod. už byly celkem časté, i když stále nepravidelne 5-7 minut, takže celou noc na míči a ve sprše, vůbec jsem nespala. K ránu už byly v rozmezí 3-6 minut, jak jsem měla tvrdé břicho, tak jsem necítila pohyby malé, takže jsem se celkem bála a rozhodla, že radši zajedeme do porodnice. Tam bohužel konstatovali, že to zatím k porodu není, takže buď mě přijmou na normal pokoj nebo domu. Jela jsem dom, kde to pokračovalo do odpoledne, bolest čím dál větší… Představa další probdele noci když mam ráno nastupovat na vyvolání, mě přiměla jet opět do nemocnice. Tam teda zas, že porodní cesty nejsou připraveny. Ale už jsem se nechala přijmout. Během večera monitory, na noc jsem dostala něco proti bolesti, abych se trochu vyspala, s tím že ráno budou vyvolávat. Chvíli to zabralo, spala jsem asi 3 hodinky, od dvou ráno zas kontrakce… Kolem 6hod. monitor a pak vyvolavaci tableta. Za hodinu jsem už na další monitor ani nemohla dojit, jak se ty bolesti rozjely. Měla jsem dostat další, ale z toho teda sešlo, zas mě natočily a že ty kontrakce mám dost časté 1-2 min, tak mi pusti vodu, že se to zpravidelni. Což se teda nepovedlo, celou dobu byly max. po dvou min. No pak už jsem zůstala na sále, dostala atb (streptokok), klystyr, zavolala přítele. Celou dobu jsem musela byt na křesle, kvuli monitoru, malá měla špatné ozvy, ja taky. Do toho měla zelenou vodu, takže to vypadalo, že něco může být opravdu špatně… No a po par hodinach mučení, se malá narodila ve 12:33, bohužel vexem, protože nešla ven, byla špatně narotovana, oblicejem nahoru. Hned si ji odnesli, aby ji zkontrolovali a nasadili atb. Ja nastrizena, vevnitr roztrhana, takže mě začali šít. Po pulhodince ale stale nevysla placenta, ani kdyz se ji doktorka snazila dostat ven. Takze na sal, do anestezie, byla asi i nějak prirostla k děloze, takže jsem měla i dost velké krevni ztráty. No mamka v te nemocnici pracuje a i ji ty informace davkovali postupně a asi to nemuselo skončit úplně dobře… No takže já pak dostávala krevni transfuze, antibiotika, malá taky atb, měla jsem asi 4 kanyly… Nakonec po 5 dnech, když vypadalo, že by nás mohly pustit, tak vyšel malé pozitivně ster na toho streptokoka, ale ze je to pry spíš falesne pozitivní, tim průchodem, takže udělali kontrolní testy a pustili nás…
Jinak vas tady holky fakt obdivuju, jak to davate a hned plánujete další prcky nebo jich už máte víc
. Já teda musím přiznat, že to někdy dávám horkotezko… No přes pár prvotních prorvanych noci, už malá docela spí přes noc, což je super samozřejmě. Až na to, že nám tedy už pětkrát hlásil monitor, ale akorát jednou byla taková hadrova, jinak vzdy dobrý… Ma asi dost nepravidelne dýchání, už jsme byli i na kardiu, ale tam se příčina nenašla naštěstí. No ale přes den je to s ní někdy ocistec, je dost neklidna, i když ji na ruce uspim, tak v postylce je hned živá, spí většinou jen v kočárku. No a pořád by jedla, ode mě ji nestačí, tak jsem začala dokrmovat, ale i tak by jedla a jedla, všichni me peskuji za velke davky, tak se to snažím omezit, kojit častěji a dokrm dávat jen večer… Ale dost často nakojime, do 5 minut řev a ten trvá až do dalšího kojení. Takže já ve stresu buď, že ji trápím hlady nebo ji prejidam… A vubec nic doma nestiham, casto si ani pripravit jídlo, vycistit zuby apod.
takže si vůbec nedovedu představit, že se musím starat ještě o jedno dítě. Fakt klobouk dolů holky ![]()
@Kriistyna to mě moc mrzí Kristy, ale taky věřím, že by se třeba mohla odhalit ta příčina, v něčem být přeci musí…
držím moc palce ![]()
@MiliKuu Taky mivame takove dny, kdy kňour střídá vřísk. Dneska Anka odstartovala výživným zubnim záchvatem, mliko selhalo a nemohla jsem najít Calgel (zapadl za křeslo
) a nakonec, když řvala hodinu v kuse, jsme začínaly den Nurofenem. Ale po nem usnula a zbytek dne byla jak slunicko…
@Anukk To sis teda dala holka. Tea se Te nechtela pustit.
Hlavně ze vše dobře dopadlo. Ze nic nestíháš, si nevycitej. Moje Anka je teda model pro začátečníky, klidna, pohodová - a čistit zuby hned rano jsem si zacala nekdy po tretim mesici. Ted se ji hodne meni rytmus, spi cim dal mene, ale teprve ted mam pocit, ze si to nejak seda, po pul roce. Takze klid.
Hele, a jaky mas nazor na nošení? Mozna by to pomohlo, ze byste se domazlily ![]()
@Ba-stet no a hlavne vsichni vime, jak dokazou byt chlapi hystericti kdyz jde o jejich zdraví, ze?
se jim zatmi a je vymalovano
no ja uklidit musela. Nevedela jsem jestli Matyskova maminka zustane nebo jestli nam ten svuj poklad jen preda. Tak jsem tu nechtěla mít uplne bordel jako v tanku…
sice u nas plati bordel v byte, stastne dite… ale ne vsechny matky to chapou
navic pidi byt se fakt hodne blbe uklizi, je tu proste vic veci nez prostoru
ja uvazovala taky o kaminku, ale byl hodne vystouplej a ty kyticky jsou hodne priplacly, tak proto jsme je vybrali. Saška ma taky mrnavy ouska, ale nakonec to vypada moc hezky. A presne jak pises, podle me je dobry to udělat dokud o tom moc nevi
ja mam teda jeste dalsi dve dirky nastreleny kdyz jsem byla na stredni a tak chapu ze se holky muzou bat… ![]()
@MiliKuu ja skvrny nastrikam vzdy jen predpiracim sprejem (Prewash) od Amway. A normalne hodim do kose s pradlem. Peru treba az za nekolik dni a vsechno vzdy vyprany. Jinak Amway pouzivam uz hodne dlouho… asi tak 30 let
teda vy si zase uzivate, tak snad bude zitra lip.
I kdyz mala byla dnes taky protivka, ale u nas je to porad jeste asi tim nachlazenim…
@Kriistyna treba to bude konecne ten duvod proc se porad nedari ![]()
@Coccinella 13 Jojo, vystouplej ten kamínek je, to je pravda. Ta kytička mi přišla ale stejná, to jsem teda možná měla dát. Taky jsem si pak říkala, jestli jsme neměla zvolit ocel, že by možná byla subtilnější… Ale už nemá smysl nad tím přemýšlet, změnit se to stejně nedá. Ale už jsem si docela zvykla a okolí to chválí (i když já kolem sebe nemám lidi, co by mi vpálili, že vypadá jak malá cirkusačka
) Kdy budeš ty náušnice měnit? Máma s tchyní se na to třesou, ale řekla jsem jim, ať to nehrotěj a koupěj náušnice k narozeninám ![]()
@Ba-stet Saška dostala nausnice od brachy (kmotra) ke krtinam. Vymenime je asi koncem prazdnin. Doktorka rikala tak po mesici, coz uz je, ale nechame jeste mesic. I kdyz vcera se chytla za vytazenou nit na mem tričku a nausnici si rozepla a ja ji pak samozřejmě nemohla najit
nakonec jsem ji teda ale uspesne nasadila zpet ![]()
@Coccinella 13 Jj, já jsem četla, že dva měsíce jsou takový standard. Paní Nastřelovačka říkala, že lepší je 12 týdnů a top je rok, kdy by měla být dírka úplně zhojená. Tak půjdu nějakým kompromisem (pokud to taky nevypadne dřív
).
@Ba-stet proti nošení nic nemám, lepší než ji tahat pořád na rukách, ale na šátek si netroufnu. Ještě před porodem jsem na bazaru pořídila kibi, ale to je až od 4 měsíců a caboo, predvazany šátek. Ten jsme zkoušeli dvakrát, pravda, že vždy, když už brečela a v obou případech v něm řvala ještě vic. Podruhé jsem ji vysvobodila, hodila do postylky a byl 30 minut klid, takže v podstatě pomohlo
tak se mi nechce moc pořizovat treba dalsi nositko od narození, když se jí to možná nebude ani libit… ![]()
@Coccinella 13 Ne, ja jsem vybrala paní (jestli jsem to správně pochopila, je bývalá dětská sestra), která se specializuje na nastřelování náušnic a nedělá nic jineho.
@Anukk A jak to máš s dojezdem do Prahy? Ja si nositko koupila v krame, kde muzes vyzkoušet ruzne tipy (kromě aloe maji vše, i satky) a můžeš si ho na týden půjčit. Stoji to 200,–. A když si u nich nositko pak koupíš, vsechno půjčovné odečtou… To jen kdybys mela pocit, že by to stalo za zkoušku…
Nám třeba sedlo až třetí…
@Ba-stet bohužel Praha je teď pro nás daleko, minimálně 1,5hod. vlakem, autem ještě mnohem déle.. Uvidím, jak se to bude vyvíjet a zkusím případně objevit někoho tady, kdo by třeba půjčil a poradil…
Ahoj holky, u nás moc nového není. Dnes jsem sestavila postýlku a Kája vyrábí na zahradě velkou domeckovou postel a v té budu v pokojíčku spát já
posílám zatím foto postýlky malé a pak nahraji tu home made ![]()