Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ba-stet dekuji
no ja ani nevim proc nespi. Ale je mozny, ze se zacinaji hlasit dalsi zoubky
budi se ted dost i v noci. Nejen na jidlo, ale zacne treba hodne brecet… tak snad to co nejdriv prejde a vse se vrati do normalu… jinak tve reci po druhe hodine taky chapu
taky na sebe obcas nejsem pysna ![]()
@Coccinella 13 U nás teď zuby jedou denně a nic z toho. Ta naklubaná stolička se nehla ani o píď, objevil se další pahorek na druhé straně pusy, u jediniček stále ticho po pěšině
Dnes je další super den „vřísk střídá kňour“ - kombinace zubů, přetaženosti a zřejmě začínající separačky. Ale noci naštěstí celkem klidné!
Jinak včera jsem zkoušela k obědu brokolici a to bylo teda Waterloo. Nevím, jestli Ance vadila chuť, struktura nebo bude alergická (
), ale odmítla polknout a dávila se až lehce do fialova. Psychicky jsem zvládla podat jen dvě lžičky. Tak teď zkusím bramboru s dýní a když to klapne, tak později k bramboře přidám tu brokolici, jestli to zafunguje naředěný. U nás dospělých brokolice dvakrát nefrčí, tak je mi to celkem fuk, ale překvapila mě taková výrazná reakce ![]()
@Kriistyna Jsem zvědavá, co Ti řeknou
A co se s tím bude dát dělat, přece nebudeš mít bolesti od třiceti do smrti, ne? ![]()
@Kriistyna
ty vado ty si taky vybíráš
opravdu na cokoliv jsi až moc mladá. Ty jsi na čínskou medicínu chodila viď? ![]()
@Ba-stet @Lamicka2016 no a teď marodim, mám horečku bolí mě v krku a smrkam
to je z těch nervu to na mě skočilo
Jo chodila, zítra jsem měla zase jít na hodku a asi půjdu leda tak někam…
Mám jít zítra i do caru ![]()
@Ba-stet u nas byl taky dnes den jak vymalovanej. Ale tentokrat valel Pavlik. Rano se mi schoval v Kauflandu, strašná sranda, jen ja uz byla celkem hystericka… takze kdyz prisel s usmevem na rtu tak hned schytal par facek. Skoro se divim, ze na me nikdo nezavolal socialku
pak jsem potřebovala jeste na skok do Lidlu, tak jsem je nechala v aute ze jsem hned zpet… prijdu a mala byla pomalovana propiskou. Navic mu to misty nechtelo psat, takze pritlacil a po umyti mela slusne poskrabanej oblicej
takze dostal par facek podruhe. Ani nemohl utect jak byl privazanej v sedacce… no a samozřejmě zakaz her na mem mobilu do odvolani… cely den pak zjistoval, jestli uz si muze pujcit mobil… se z nej fakt pos…
@Ba-stet jinak brokolice u nas celkem frci, Saška ji ma rada. Ale nejoblíbenější ma kombinaci mrkev, brokolice nebo kvetak, brambor, cuketa a nekdy kedlubna nebo hrasek plus maso. A k veceri ma rada to same bez masa ale ridsi, jakoby polevku.
@Coccinella 13 To teda byl den! Co ho to napadlo? I když musím říct, že jsem to teď ukazovala muži a ten se děsně smál a řekl, že Pavlík je borec
Ale chápu, že Tebe omejvali.
Já příkrmy právě zatím jedu jednodruhově, aby to šlo jednak pomalu, jednak aby Anka poznala co nejvíc čistých chutí. Akorát třetí den to občas mixnu, když mi základní surovina dojde. A dneska jsem teda naředila bramboru trochou dýně, aby z toho nebyl úplný kekel. Chtěla jsem se zeptat na ty polévky - děláš je třeba ze zeleninového vývaru, nebo je to prostě jen naředěnější „polední“ příkrm? A k tomu masu - dá se hovězí použít rovnou mletý? Nebo koupíš normálně kus libového a uvaříš? To musí trvat sto let, ne?
Zařadím to do 14 dnů, jsem na to zvědavá. Zatím tu myslím všem dětem maso-zelenina chutnala víc než čistá zelča…
@Kriistyna To je klidně možný, že ses složila z toho napětí a vyčerpání ![]()
@Ba-stet no spis slo o to, ze mela ten oblicej celkem poskrabanej jak na tu propisku tlacil. A jedna cara ji sla z cela na tvar pres oko, takze ji mohl fakt neco udelat… no proste trdlo. A co ho to popadlo fakt nevim, nedokázal mi to vysvetlit. Ani Pavlovi, kterej na nej taky houknul.
Ja taky zacinala jednodruhove, to az ted to michame. Jinak ty polévky delam z toho co varim. Zatim silnejsi zel. vyvar nepouzivam, casem ale asi zaradim. Maso delam vzdy libove, nakrajene na male kostky a hodne ho uvarim. Pak rozmixuju a dam do tvoritek na led. Nedavam uplne plne a az zmrzne tak tam jeste dam nahoru trochu vyvaru. A zbyly vyvar zamrazim taky do tvoritek. Obcas kdyz se mi zda obed sussi, tak tam pridam kosticku vyvaru
@Coccinella 13 Jo, to je vidět i na těch fotkách, že přitlačil! Tyjo, přes oko a ten spánek, to je fakt trubka!
@Coccinella 13 Tak slava! Hlavne, at to vydrží 🙏
@MiliKuu Co Ty? Přežilas, nebo se skrýváš v lesích?
@Ba-stet přežila, ale tak tak
nakonec jsem se ještě dozvěděla, že jsem tlustá, pokud nejsem opět v očekávání, ale už tak v půlce
jako by to nebylo téma, o kterém se tak nějak taktně mlčí
akorát trochu nestíhám, dnes dojede ten taťka s přítelkyní a její vnučkou… no už ať je zítra večer a mám zas svatý klid a pokoj
jak se u nás střídají návštěvy a malý má zrovna takové ‚roztomilé‘ období separační úzkosti, je to ‚boží‘
@Coccinella 13 tak aspoň, že se Sašce nic nestalo a dnes je všechno sluncem zalité ![]()
@MiliKuu Teda, bez urážky, Tvý mámy je asi je dost
Jsi světice, žes to vydržela! A ta separačka do toho.. Jak dlouho vlastně tohle období trvá? ![]()