Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ba-stet píše:
@MiliKuu Tak já bych klidně nechala hlídat mámu, tchyni i ségru - ve smyslu, že jim věřím. Ale asi bych teď ještě nechtěla jít někam pryč, nemám zatím potřebu. Jdu max na hoďku se psem, když muž přijde z práce. Ten mi ji stejně okamžitě bere se slovy: Teď si s ní budu hrát já, ty ji máš pořád."A k tomu vyřvání, na to bych ani neměla žaludek, nemluvě o tom, že když to pořádně nakopne, tak se mi hned spustí mlíko
S tou doktorkou jsem v pohodě. Změnit to teď nemůžu, nastavila jsem si to tak, že její kecy jsou mi ukradený, takže jsem přikyvovala a přemýšlela si, co musím cestou domů nakoupit. Narozdíl od minule tady nejde o zdraví. Co si myslí o mé výchově, je mi srdečně fuk. Možná má pravdu a já ne a Anka bude opravdu rozmazlená, ale až na to dojde, budu vědět, že jsem si to podělala sama a podle svého
Teda já tě obdivuju, Baru…s mojí náturou by mě vyhodila sama po tom, co bych jí řekla. Protože zrovna rada: nechte jí vyřvat, je to zdravé na plíce, na to jsem extrémně alergická! Moje tchýně je hodná, ale divím se, že jí oba synové přežili dětství, ta ní chtěla zase ukázat jak něco dělá s malým ( zvedala do vzduchu rychle a kroutila s ním), prý se mu to líbí a než jsem se vzpamatovala, udělala to. Jednou. Potom řev, já husinu! Tak jí říkám, ať to nedělá! Manžela jako malého vyhazoval otec do vzduchu a upadl mu a oživovali ho!! Ani k doktorovi s ním nejeli. Prostě děs. Do dneška má problémy s lopatkou, uplne mu plave, prý je to z úrazu z dětství. Přisuzujeme to tomuhle. Nebo malému pořád mává rukou těsně před očima a ten chudák vždycky nabírá. A nemůžu jí to odnaučit, st to řeknu důrazně nebo ne. Mám sto chutí jí to udělat před obličejem taky 🤔 🤦
Jinak my byli včera na prohlídce v 8 měsících. Má 72 cm a 8920 g( na dovolené nám zhubnul), když jsem řekla co umí, dostal pochvalu, že je šikovný a po oznámení, že se nepřetáčí zase, že je líný 🤦 a máme s ním cvicit- ukazovat mu to. Před 2 měsíci říkala- nepomáhejte mu, teď zase pomáhejte, jsem z toho blázen. Dostal druhé bexsero, dobrý, akorát dneska v noci byl horký, v půlnoci jsem si ho vzala do postele, protože chvílemi poplakaval, ale ráno bez teplot. Včera jsem mu dala hned po očkování čípek a po 6 hod a potom už ne a ustál to, kluk můj šikovný. Zubiska Dr řekla, že je dole nemůže vyloučit ani potvrdit 😂 takže budu hlídat, potřebuju něco na sebe 😁 ale poslední týden opravdu moc nejí.
Jak Anka s tím očkováním, prosím tě?
@Jitule K tleskám jak je Vítek šikovný chlapík, popral se s tím bexerem výborně!!! A že zhubl, no to tak na dívce bývá, je jiný režim než doma vid, a tech dojmu a zážitků co měl. @Ba-stet a co malá princezna? Jak zvládla boj ona?
Já už nás chystám. Jsem zvědavá na ty míry ![]()
@Jitule K @Payus Díky, že na nás myslíte. Anka byla přes den v pohodě, v noci se probudila na mlíko a byla rozpálená jak kamínka, přes 38°C. Dala jsem jí nurofen a poměrně rychle to kleslo, ale do rána už vzdychala, brečela, kroutila se. Tak jsme toho moc nenaspaly. Ona už vypadá v pohodě, teplota lehce přes 37°C, já totál zombie. Před pár dny jsem si kvůli krokoměru koupila fitnes náramek, který (asi spíš přibližně) hlídá i spánek. Tak tam mám 4 hodiny, z toho 58 minut hlubokýho. Doufám, že to rozchodím ![]()
@Ba-stet jee to mě mrzí, že noc byla nedobra
tak se posaď a poslouchej jak to moje dítě pribralo 🤦♀️ 🤦♀️. Váha 7105g (přibral celých 115g za měsíc a půl
) výška 70cm (3cm nahoru) doktor ani necekl, že by to bylo málo, chválil jak ma hezky zub, jak se krásně nosí, ale řekl mi ať ho nepodporuju v tom sikmym sedu.. Bexero proběhlo, po pichnuti ječák, slza žádná a v náručí už úplný klid, po cestě domů vytuhnul v nosítku a pokračuje v tom i doma.
@Jitule K píše:
Teda já tě obdivuju, Baru…s mojí náturou by mě vyhodila sama po tom, co bych jí řekla. Protože zrovna rada: nechte jí vyřvat, je to zdravé na plíce, na to jsem extrémně alergická! Moje tchýně je hodná, ale divím se, že jí oba synové přežili dětství, ta ní chtěla zase ukázat jak něco dělá s malým ( zvedala do vzduchu rychle a kroutila s ním), prý se mu to líbí a než jsem se vzpamatovala, udělala to. Jednou. Potom řev, já husinu! Tak jí říkám, ať to nedělá! Manžela jako malého vyhazoval otec do vzduchu a upadl mu a oživovali ho!! Ani k doktorovi s ním nejeli. Prostě děs. Do dneška má problémy s lopatkou, uplne mu plave, prý je to z úrazu z dětství. Přisuzujeme to tomuhle. Nebo malému pořád mává rukou těsně před očima a ten chudák vždycky nabírá. A nemůžu jí to odnaučit, st to řeknu důrazně nebo ne. Mám sto chutí jí to udělat před obličejem taky 🤔 🤦
Jinak my byli včera na prohlídce v 8 měsících. Má 72 cm a 8920 g( na dovolené nám zhubnul), když jsem řekla co umí, dostal pochvalu, že je šikovný a po oznámení, že se nepřetáčí zase, že je líný 🤦 a máme s ním cvicit- ukazovat mu to. Před 2 měsíci říkala- nepomáhejte mu, teď zase pomáhejte, jsem z toho blázen. Dostal druhé bexsero, dobrý, akorát dneska v noci byl horký, v půlnoci jsem si ho vzala do postele, protože chvílemi poplakaval, ale ráno bez teplot. Včera jsem mu dala hned po očkování čípek a po 6 hod a potom už ne a ustál to, kluk můj šikovný. Zubiska Dr řekla, že je dole nemůže vyloučit ani potvrdit 😂 takže budu hlídat, potřebuju něco na sebe 😁 ale poslední týden opravdu moc nejí.
Jak Anka s tím očkováním, prosím tě?
Tak to obdivuju spíš já Tebe, to je děsný
Názory doktorky mi můžou být ukradený, ale kdyby mi to cpal někdo doma…
Já mám naštěstí tychyni hodnou, v Ance se vidí. A navíc moje švagrová je poměrně hodně alternativní a pěkně ji vycvičila. Takže já celkem nemůžu přijít s ničím, co by ji vyvedlo z míry, že by měla potřebu to komentovat ![]()
Zuby má Anka založený tři různě po puse, ta stolička jí dává zabrat (naštěstí ne denně) už týdny. A teď začíná konečně masírovat ty jedničky, i když tam není nic vidět. Já teda spíš doufám, že budou zuby pozdějc, mám trochu obavy z té údržby ![]()
Jíťo, Ty nejsi z Prahy, viď? Jinak bych Ti dala kontakt na tu naši fyzio, že by vám třeba poradila nějaký cvik, aby Vítka trochu namotivoval. I když já si pořád myslím, že k tomu dozraje sám ![]()
@Payus Hele, nebylo to tak strašný. Jestli už to doklepem jen se zvýšenou teplotou a bude dobrá, tak to beru jako že Bexsero v pohodě ![]()
Denda je ňuník. A rozhodně nevypadá nijak podvyživeně
A proč ho nemáš podporovat v sedu? Aby víc lezl? ![]()
@Ba-stet neptala jsem se
já to odkejvala ale hrotit to nebudu, chce-li sedět tak ať sedí. Možná že ten šikmý sed není dobrý, přeci jen má nohy sejdrem..ale netuším. Jednou si mi psala že správný sed je nozkama dopředu..a to u Denci teda neni, tak jestli pro to?
@Payus Co jsem četla, tak jde o to, že sed je cíl, to je nejzábavnější poloha, při které má dítě přehled a nejlíp si pohraje, takže pak není moc motivované dělat nic dalšího. Hodně důležité je ale lezení, při kterém se jednak posilují svaly, které pak zaručí dobré držení těla a správnou chůzi, jednak to propojuje obě mozkové hemisféry, takže se děti pak údajně lépe učí, pomáhá to se čtením a tak (jako ne že by nelezoucí děti byly zákonitě blbý, ale maj to prostě těžší). Ideální je, když dítě leze několik měsíců, než se začne stavět (takže je fakt blbost, když se někdo raduje, že dítě hodně brzo chodí). Šikmý sed je přirozený a špatný není, blbý je to sezení na patách, jak jsem Ti jednou posílala. Osobně bych určitě sezení nepodporovala ve smyslu, že bych ho neposazovala a nelákala ho do něj, ale když si bude sedat sám, tak co naděláš? Leda ho svázat do kozelce ![]()
Hele, a co ta vaše vrtule Viki? Jak ta se vyvíjí? ![]()
Edit: Jo a ten správnej sed s nožkama dopředu přijde až po tom, co děti chodí. Je to až poslední fáze, takže žádný strach, že to Denda nedělá.
@Payus píše:
@Ba-stet jee to mě mrzí, že noc byla nedobratak se posaď a poslouchej jak to moje dítě pribralo 🤦♀️ 🤦♀️. Váha 7105g (přibral celých 115g za měsíc a půl
) výška 70cm (3cm nahoru) doktor ani necekl, že by to bylo málo, chválil jak ma hezky zub, jak se krásně nosí, ale řekl mi ať ho nepodporuju v tom sikmym sedu.. Bexero proběhlo, po pichnuti ječák, slza žádná a v náručí už úplný klid, po cestě domů vytuhnul v nosítku a pokračuje v tom i doma.
Co je šikmý sed? Já bych byla ráda, kdyby si aspoň nějak sedl 😁holt bude hubeňour po tobě, Vítek buřtík po mě ![]()
@Ba-stet píše:
Tak to obdivuju spíš já Tebe, to je děsnýNázory doktorky mi můžou být ukradený, ale kdyby mi to cpal někdo doma…
Já mám naštěstí tychyni hodnou, v Ance se vidí. A navíc moje švagrová je poměrně hodně alternativní a pěkně ji vycvičila. Takže já celkem nemůžu přijít s ničím, co by ji vyvedlo z míry, že by měla potřebu to komentovat
![]()
Zuby má Anka založený tři různě po puse, ta stolička jí dává zabrat (naštěstí ne denně) už týdny. A teď začíná konečně masírovat ty jedničky, i když tam není nic vidět. Já teda spíš doufám, že budou zuby pozdějc, mám trochu obavy z té údržby
Jíťo, Ty nejsi z Prahy, viď? Jinak bych Ti dala kontakt na tu naši fyzio, že by vám třeba poradila nějaký cvik, aby Vítka trochu namotivoval. I když já si pořád myslím, že k tomu dozraje sám
Nejsem z Prahy, jsem od Plzně. Nicmocmi neukázala, jen strčit do zadku a on se už otočí. Pry by to za 3 týdny měl umět
a palmu pomáhat v lezení. Přidržovat mu pravou ruku a levou nohu a obráceně. To teda nevím jak mu tohle pomůže lést 🤦 👀
@Jitule K jinak je to i vzadu v ockovaku. On si jinak ještě nesedne. Vyhovuje mi jak je velkej, ale vzdy čekám větší váhový skok, úměrná velikost ke me no
si vem že bych se měla tahat s desetikilakem už ted
![]()
@Jitule K jinak jak tě pozoruji na fb, musím tu všem říct že nejsi žádný burtik. Máš náhodou hezkou postavu, vždycky si říkám jak dobře vypadáš.. Furt sportujes, stále v zaprahu, jsi krásná ženská! Ty burtiku
![]()
@Jitule K Aha, to je škoda. Tak se kdyžtak mrkni, jestli máte v okolí nějakého fyzioterapeuta, který dělá mimina. Já jsem s Ankou cvičila cvik, že jsem ji otočila na bok, jednou rukou zafixovala spodek a druhou jakoby zatlačila na lopatku. Ona zvedla hlavu a horní část trupu. Bylo to proto, že měla málo posílená ramena a hruď, takže i když se otáčela, dělala to blbě a jen na jednu stranu. Ale to Ti nedoporučuju, když to není indikované, je to jen pro příklad, že je evidentně spousta způsobů, jak to podpořit. A nebo jestli by nepomohlo tohle https://www.vanickovani.cz/…ece-se-toci/. Každopádně si myslím, že od přetočení ke stavění na kolínka je kus cesty, zdá se mi divný to cvičit najednou ![]()
@MiliKuu Mili, tady je par fotek z toho instáče. Dneska jsem zacala delat ty smyslový rámečky a úplně ukrutne potřebuju ten s flitrama ![]()
@Payus píše:
@Jitule K jinak je to i vzadu v ockovaku. On si jinak ještě nesedne. Vyhovuje mi jak je velkej, ale vzdy čekám větší váhový skok, úměrná velikost ke me nosi vem že bych se měla tahat s desetikilakem už ted
![]()
Podle obrázku to Denda dělat může, proč to doktor teda nechce? Jsem z toho jelen. Náš Vítek očkování přežil v pohodě, první dávka byla horší, dneska poplakával jen dopoledne, odpoledne už zase zářil a smál se. Tak se bexsera nebojte ![]()