Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jitule K já dělám takový jednoduchý a kluci hledají. Beru lihovku a kde můžu něco nacmaram a odkladame. Tohle kluci našli.
@Payus píše:
@Jitule K já dělám takový jednoduchý a kluci hledají. Beru lihovku a kde můžu něco nacmaram a odkladame. Tohle kluci našli.
Jeee to bych snad viděla j já ![]()
Čau holky, muž měl volno a byli jsme pryč z domu, nebyl čas psát
u nás vše při starém, žádné překotné novinky se neudály
Milánek sedí, snaží se lézt, ale furt to není ono, zubů má furt šest, separační úzkost zatím nezmizela
a už má třičtvrtě roku, chlapisko jedno ![]()
@Payus já zas sto let za opicema, co to je s těma kamínkama?
Je to hezké ![]()
Lami- pěkná fotka
mně se líbí tvoje naivita na ten listopad s prvním čerstvým mimčem, štěňaty a fenou k připuštění
já si plánovala bůhvíco s malým mimčem, co přece furt spí, to mám dost času na to a to a to (to jsem tak nějak vzala za fakt na základě přečtených milionů článků o tom, jak novorozenec spí 16hodin a podobné bláboly - u nás se pomalu 16hodin denně řvalo kvůli prdíkům a spánek byl trhaný po půlhod až hodině ve dne v noci
)… no uvidíš, jestli to bude pohoda a malý bude hodný a klidný nebo to bude mazec jak u nás
(neber to špatně, je to myšleno v dobrém, jen jsi mi připomněla moji naivitu prvorodičky v průběhu těhotenství
)
@MiliKuu na fb je skupina Kaminky. Jsou to putovni kaminky. Namalujes kamínek, dozadu dáš vaše PSČ, napíšes fb kamínky. Když najdeš, nafotis obě strany a sdilis na skupince. A preneses zase někam jinam. Já mám chlapa doma snad už měsíc a až teď nás konečně vyvezl
jinak ke statistikam: zuby dva, leze, sedí, furt nám něco vykládá..no fakt, on tu pusu nezavre
celej Matyáš.
@Payus to Milánek taky má hlavní slovo doma
a s kamínky, bohužel pro mě, nemám fb, nehledám kamínky
![]()
Ahoj, holky, tak už jsme doma i na síti. Povím vam, dovolená za všechny prach
. Pri odjezdu se vyklubal prvni zub, hned druhy den druhy, od te doby na dentální fronte klid. Pak Anka ztratila zapínání od nausnice, což stálo tri vyjezdy do civilizace vzdálené 20km a nivy par z nerez oceli. Ale naštěstí to nezarostlo. A ja to nečekaně dostala. Pred měsícem jsem byla na kontrole na gynekologii a bylo mi řečeno, ze se nic nechystá. Tak asi jen pro ty ctyri tydny ![]()
Edit: Ale jinak to bylo báječný. A Anka uz leze vpred.
Kaminky super, to jsem neznala.
Lami, hrazdicka uzasna. Snad bude Eli na úrovni a neprojeví zajem jdn tehdy, když tam závěsis největší barevne hruzy oc Lamaze a spol. - jako u nas.
I když moje vkusné pastelovo-drevene zavesne hracky byly ted milostivě prijaty ke kousani. A proti Miliinu hororu pridam svoje šestinedělí totální nudy, kdy dítě furt jen spalo a ja po kazdem koheni mela 2,5h volna jistého. Ale zase jsem planovala měsíc intenzivní prace, misto ktereho jsem rodila ![]()
@Ba-stet vítej zpět Baru. No nekecej, ta ty zuby vzala hopem
paráda a gratuluju
miluju kaminkovani, je to fakt zábava který jsem těžce propadla já i kluci
koukej se přidat. @MiliKuu to mě mrzí ale chápu. Můj chlap nemá fb a nikdy ho nechce, prostě že zásady, říká že jsme sociální magoři.. No má recht předseda ![]()
@MiliKuu ja to neberu vůbec špatně a myslím, že budu zralá na chocholouska, ale fenka už je naryta, ja taky a u té druhé máme už vše zaplacené jen nam zavřeli hranice v tom březnu a v listopadu už musíme takže vlastně ani u jedné z nás není cesty zpět ![]()
Holky w konečně jsem vybrala satkove nositko. Je to takový kompromis mezi učením se vázat šátek a klasickým nositkem.
https://www.monilu.cz/…ield-shadow/
@Ba-stet no v to doufám, protože přesně to má kamarádka. Stejná jako já vyráběla závěsy na hrazdičku z přírodních korálků a dřevěných kousatek. Ja na nich po večerech taky makám a její malý se zajímá je při zavěšení plastových obludnosti ![]()
@Lamicka2016 s Monilu budeš určitě spokojená, to je špička. Ja ho hrozne chtěla, ale Anýz predvedl totální bojkot, nechápu proč. Ja mam nakonec nosítko typu mai tai, to se váže jako šátek na dlouhy popruhy, z nositka to ma bederak a ta hotová zada. Nevim, co bych bez něj delala, bojkot kočáru trva uz třetí měsíc.
Jj, nad mou hrazdičkou a závěsy se káceli obdivem dospělí i odrostlé děti a u mimina propadak. Ale dřevěná kousatka ted frčí s temi zuby. Drevo a pak taková jemná guma, vypada to stejne jako hracky pro přezubující se štěňata ![]()
@Payus Jj, zuby byl fofr
Kdyz druhý den vyrazila svuj „zubní“ jekot, nechtela jsem tomu věřit. Ještě jsme je neviděli, odmítá otevřít pusu. Ale sahnout tam je jak prejet prstem po žiletce ![]()
Ty kaminky zní fajn, ale ja taky fb moc nevladnu
Ja byvh mohla leda přemisťovat. I kešky zapisuju jen do papirovych logbooků, online jsem se nepřihlásila snad deset let… Ale ty šutříky jsem ani nikde neviděla ![]()
@Lamicka2016 joo je mi to jasné, že je to věc, přes kterou nejede vlak
myslela jsem u toho psaní na @Ba-stet Aninku, zda ji mám zmiňovat jako příklad total klidného mimi, ale tušila jsem, že se Barča ozve sama
jinak Baru, vítej zpět a gratuluju k zoubkům i lezení
je to šikulka, ta naše Nevěstinka
![]()
Lami, vybralas úplně přesně naše nosítko
je super
teda pro Milánka, pro Aninku ne-e
u nás teda dřevěné a silikonové hračky na hrazdičce byly top ![]()
@Payus já fb kdysi měla, ale zrušila
furt se chtěl někdo přátelit, každý druhý splňoval fotkami a realitou ‚nahoře huj, dole fuj‘ a to já nějak nepotřebovala sledovat
a vy jste tady můj fb, jediná diskuze, co sleduju ![]()
@Ba-stet No já si myslím, že u nás se budou hračky docela místi ty psí a lidské
ještě, že nekrmíme granulemi, které by byly v miskách v průběhu dne a musela jsem hlídat kdo zrovna u misky chroupe ![]()
@MiliKuu děkuji za recenzi a zkušenost. Já jsem s paní domluvená, kdyby nesedlo není problém vrátit, ale myslím, že u nás bude nosítko taky výhercem nad kočárkem. přeci jen s námi dost často cestují hafíci a prostě přijde mi to praktičtější než kočárek.
Ty máš to od narození do cca. roku a nebo jsi brala to od 2 měsíců do 3 let? To mi přijde o dost výhodnější s tím, že holt první dva měsíce nosíš na ruce a ono to uteče jako voda ![]()
@Lamicka2016 Je fakt, že psi a miminí hračky jsou skoro stejné. A jsem překvapená, že Theo jeste žadnou neukradl a nezničil, těm svým dává dost zabrat
Teď chci objednat smyslové balonky a to pro něj asi bude velká zkouška, je totiž míčkový ![]()
Jinak nosítko bych brala určitě větší, ale uvidíš, jaký bude Eli. U MoniLu je výhoda, že ho kdykoliv dobře prodáš, to říkala i paní v krámě, kde jsem je testovala já…
@Ba-stet No to bulíci jsou na hračky bohužel extrémisti a bude to asi boj. Uvidíme jestli pochopí, že malý není štěně. Mám jednu tenisákovou magorku, která si hned po porodu vzala tenisák do bedýnky a začala ho čumákem posouvat na jednotlivá štěňátka a nechápala, že si s ní nechtějí pár hodin po narození hrát
krom tenisáku, ale u nás musí být vše typu černý KONG, aby to něco vydrželo. Tak jsem na to zvědavá. Naštěstí bulíci nesmí do patra a dětský pokoj je tedy tabu.
Nosítko chci na 99% právě to do 3 let, ale čekám co mi k otmu napíše paní jestli tam je opravdu rozdíl jen ten start. Potom mi přijde výhodněji vzít to do 3 let, když ceny jsou stejné. A je pravda, že na Vinted se prodávají i onošená okolo 2000-2500