Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jitule K píše:
Už se otáčí 14 dní hned na obě strany a od té doby špulí prdku jak housenka a vzteká se, že mu nejde lést.. jak dlouho vám trvalo než se děti rozlezly?
On uz se otáčí?? A rovnou na obe strany? To jsem nepostřehla. Gratuluju! Hele od otáčení bylo tak tri tydny mesic k plazeni, pak tak 14 dnu k pérování a rozlezla se behem par dnu, dozadu a velmi neelegantně.
Vítek bude zjevně perfekcionista - všechno chce delat rovnou dokonale ![]()
@Jitule K To je roztomilouš
a s během jsem se trefila, no jsi borka
a s tím lezením - malý se hodně plazil a péroval, trvalo mu, než se rozlezl asi dva měsíce
a i teď sice lézt umí a leze, když se mu chce, ale když ‚spěchá‘, tak se plácne na břicho a plazí
ty naplazené týdny prostě nezapře
jinak některé děti se neplazí a ani nemusí, není to prý důležité pro vývoj, narozdíl od lezení… jinak jestli věříš p. Kiedroňové a chceš ho popohnat, tak zde https://evakiedronova.cz/…8-12-mesicu/ já to teda podle ní nezkoušela, nechávala jsem Milánka samotného se naučit ![]()
@Jitule K píše:
Když jsme u toho běhání, ve středu jsem se registrovala na půlmaraton v Plzni 😱 po 2 letech zase, strašně se těším a přitom se bojím, dřív byl čas trénovat, teď se sotva někam dostanu, takže čas neřeším, ale v cíli na mě bude čekat můj knedlíček s tatínkem, to musí běžet samo. Přesně na jeho 10 měsíců 27.9. Přidám sem fotku Vítečka, dostal loni k Vánocům od tchýně zebru Ryan, vidíte tu radost? Když se praští do hlavy, řehtá jak kůň a on se bojíposadila jsem ho jen na 5 vteřin a držela, nebojte
To je vysloveně radost z dárku
Ja mam k prvním narozkam vybranyho houpaciho koně, ze kteryho se můžu pominout sama. Ale kamaradka ma dite 1,5roku a to jeste na houpání obkročmo nedozrálo. Ale já dýl cekat nevydržím ![]()
Jíťo, půlmaraton?
Ty jsi fakt dobrá. To bych umřela.
@Ba-stet my už houpem na koni
a malý indián je nadšen
musím samozřejmě houpat já a malý se drží a směje na celé kolo
btw co tvoje výroba QB aspol? Mně dnes přijdou látky na teepee
a při troše snahy ho do narozenin stihnu i ušít
jinak já mám s dárkama hrozný problém, chtěla bych pro malého všechno
a 1.) teda nejsem milionář (bohužel), 2.) jeho pokoj má ‚jen‘ 20m2 (bohudík), 3.) věčně nemám času na výrobu, kolik bych potřebovala ![]()
@MiliKuu Tak to rada slyším! Hrozně bych chtela, aby se o narozkách uz pohoupala! Jinak problem s hrackami a vecmi mam stejný, akorat pokoj je jeste menší. A misto teepee plánuju čtecí koutek. Ten teda koupim, na Hm mají krásný lněný.
Ten zavedu, až budeme číst vic nez leporelo a zbavim se prebalovaku, ted se nevejde. Jak tu Lamicka psala o minimalismu, to je muj sen a vzor, ale mam bohužel sysli duši
![]()
QB jsem ted naplanovala a chtela začít objednávat. Jenže jsem se byla u Mraze zeptat na froté s pul zaterem a padla do pasti! Takze prachy na tvoření na tento mesic jsou uz z poloviny utracený
Kolik budeš dělat stránek?
@Ba-stet krásné látky
já myslím, že deset
resp mám to tak v plánu, ale nevím, kolik a hlavně kdy to stihnu
jako fakt, on je Milánek poměrně náročné miminko od začátku, ale teď s tou separační úzkostí a lezením už to není sranda
já bych ráda taktéž docílila přesvědčení o minimalismu, ale jako ty, i já jsem sysel, můžu si nechat zdát
no a pěkně děkuju, jdu se podívat na čtecí koutek
btw já mám zatím představu, že by si v teepee mohl číst
(Btw ještě před měsícem bych o teepee nechtěla ani slyšet, ani nevím, kde a kdy se to zlomilo - ale hlavně!!! Já chci vidět, zda to dokážu dát dohromady
) a to mám představu i suchého bazénku se skluzavkou a asi milionu knížek
já jsem hrozná
hlavně mám pocit, že za nás tak boží hračky a knížky nebyly
![]()
@MiliKuu vid?? A to byly za 99/m. Asi 10 minut jsem se snazila vybrat dve, maximálně tri a pak jsem to vzdala a vzala vsechny
Z každý bude polštářek a kapso-ubrousek na svacinu, to budu delat k Vánocům pro rodinu a kamarádky.
S tema hrackama a knizkama to mam taky. Resp. Polovinu jedeme knizky mýho dětství a polovinu uplne bozi novy. Zatom ji zajimaji jen versovana leporela, ale uz mam 12 nových knizek pro deti tak 5+
. Skluzavka nam teda nehrozí - vzhledem k místu i k tomu, ze v bezprostřední vzdalenosti bytu mame ctyri hriste a v docházkové dalsich pet.
To týpko jsem chtela taky, na schovavacku a cteni. Ale pak jsem videla ten baldachýn… Jestli Anka nebude čtenář, tak si to hodim. I když musím říct, ze jsem fascinovana, ze i takoby mimino poznava a ma sve oblíbené básničky. Tak snad čtenář bude.
@Ba-stet no Milánek je na knížky, zvláště rýmovaná leporela, úplně ujetý už od malinkého miminka
takže zatím to vypadá, že to bude mít po mně
jinak my máme hřiště přesně 50kroků
loni rekonstruované a fakt krásné
ale nejsou tam kuličky v suchém bazénku
jinak já to mám teď zatím namyšlené, ale jak to dopadne
![]()
@MiliKuu Jaký máte leporela? 🙏 Anka o knížky jako takové zajem dlouho nejevila, max na žužlání, to až teď si prohlíží. Ale od mimina miluje říkadla. Mluvený slovo (čtu, co se líbí mně, takže Dášeňka, Pudlenka, Púaček) ji nezajímá. Teď jsem koupila veršovanou pohádku o kůzlátkách, a v té si opravdu čteme spolu. Chtěla bych nějaké další… A nemáš kdyžtak tak tip na nějaké leporelo, kde jsou jen obrázky bez textu, ale je to navazující děj? Ja objevila jednu knížku po ségře, je to Perníková chaloupka. Moc se mi líbí ten princip, ale je děsně ohavně namalovaná
A ještě německá, takze ta pohadka je trochu jiná, než ji známe my…
@Ba-stet píše:
To je vysloveně radost z dárku![]()
Ja mam k prvním narozkam vybranyho houpaciho koně, ze kteryho se můžu pominout sama. Ale kamaradka ma dite 1,5roku a to jeste na houpání obkročmo nedozrálo. Ale já dýl cekat nevydržím
Jíťo, půlmaraton?
Ty jsi fakt dobrá. To bych umřela.
Ta zebra je pro sedící děti, jenže než se drahoušek uráčí, nebudou ho ty chrastítka na ní zajímat 🤦 🤷 🙈 tak jsem taky konstatovala, že kdyby koupila houpacího koně, udělala by líp. Hlavně není stabilní, nebude se mu určitě líbit, i když bude sedět 🙈 no uvidíme. A jaký kůň se ti líbí? Já už tahy koukala, měla jsem jako malá dřevěného a milovala ho ![]()
@Jitule K Njn, babičky
Já mám vybráno na www.houpacikun.cz. Anka dostane verzi pro socky, ale mrkej, jaky maj i propracovaný…
Možná bychom si mohly nejakeho koupit dohromady, maj nosnost asi 90 kg a ja se taky ráda houpu ![]()
@Ba-stet píše:
@Jitule K Njn, babičkyJá mám vybráno na www.houpacikun.cz. Anka dostane verzi pro socky, ale mrkej, jaky maj i propracovaný…
Možná bychom si mohly nejakeho koupit dohromady, maj nosnost asi 90 kg a ja se taky ráda houpu
Absolutně boží, kde se dají sehnat?
@Jitule K na te webovce je i eshop. Ten nejlevnější je teda s dopravou ke 3tis., ale co jsem koukala, tak ony ty houpajdy stejně stojí kolem dvojky a mnohe jsou fakt ošklivé… Navic jsou ty koně vyrobený v Cesku, z velke části ručně. Jediný, čeho se bojim, aby byl Ancin pokoj důstojným ramcem pro takoveho krasavce
A ne jako když jsem si koupila vysněné perly - nenosim je, protože moje oblečení vedle nich vypada jak z armady spasy
![]()
@MiliKuu tak to je přesny když spěchá tak šup a plazi se
@Ba-stet super oř, u nás by neprošel ani jeden. Standa jednou z burzy přitáhl nakyho nemeckyho valecnyho koně s jedním okem a pes na něj půl dnes stekal, nakonec jsme ho odvezli jedné paní do Troji která tyhle „krásně“ věci renovuje.. Díky ji ze je pryč
@Jitule K wau dobře Ty Jito
když vidím co ubehnes s kočárem, troufám si říct že máš v pohodě i na maraton, já ti budu moc fandit. Moje maximum bude jednou pochod Praha Prčice.. jednou.. ![]()