IVF cube studie pro rok 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
810
17.8.20 07:55
@Ba-stet píše:
@Lamicka2016 Je fakt, že psi a miminí hračky jsou skoro stejné. A jsem překvapená, že Theo jeste žadnou neukradl a nezničil, těm svým dává dost zabrat 8o Teď chci objednat smyslové balonky a to pro něj asi bude velká zkouška, je totiž míčkový :think:Jinak nosítko bych brala určitě větší, ale uvidíš, jaký bude Eli. U MoniLu je výhoda, že ho kdykoliv dobře prodáš, to říkala i paní v krámě, kde jsem je testovala já…

Ahoj Baru, doufám, že jsi nám tam nezdivočela 😂
Myslíš takovéhle míčky? U ježatého poprvé řval, když jsem mu ho dala do ruky 🙉 ale teď si s ním hraje nejvíc… akorát jsem myslela, že jsou krapet menší 👀 naši psi nekradou hračky, menší mu jednou ukradla Sophii žirafu, malém mě trefilo za ty prachy, všechno co píská okamžitě zlikviduje, ale nestihla to…a ta větší je zase míčková a ta mu nic nebere. Myslím, že to hafani nějak chápou, když řekneš, že nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
17.8.20 08:05

@Jitule K Ahoj! Bylo to fajn, hlavne tchýně si konečně užila mimino (skoro) dosyta. Jojo, míčky mam vybrané podobné a taky doufám, ze budou menší 8o :D Ja trochu sázím na to, že pes má vždy jeden oblíbený druh (obvykle nejdražší, co existuje) a jiny nechce. Momentalní favorit ma také různé struktury, cinka, píská ( :roll: ) a pozor - voní po hovězím :mrgreen: Tak myslím, ze miminí míče budou slabou konkurencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
17.8.20 08:31

@Lamicka2016 ono to není úplně od 2měsíců… musí mít mimčo 55cm a 5kg, což Milánek teda měl ve dvou měsících, ale třeba Aninka od Barči si myslím až tak ve 4 :oops: :mrgreen: já kupovala to větší, ale ještě později, jelikož jsem byla přesvědčená, že já klokan nebudu :oops: :mrgreen: než jsem zjistila, že malý a prdíky = furt na ruce = neudělám nikdy nic, ani se nanajím za celý den :oops: :zed: takže nosítko bylo vlastně původně z nouze :oops: a ano, dá se pak velice slušně prodat, pokud bude v dobrém stavu = prané ve speciál přípravcích či jen vodě, bez zatržených nití atd, co jsem tak pochopila :oops: jinak my máme kočár/nosítko tak 50:50 teď… dřív bylo doma nosítko kvůli prdům, venku kočár kvůli drncání, teď je to venku oboje podle terénu, nálady a spánku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
17.8.20 10:09

@MiliKuu už mám odpověď od paní, tak to sem dám, třeba to pak bodne Týnce jako cenná informace :D
*"Dobrý den Pavli, rozdíl je ve velikosti, Start je určený pro nošení dětí od 3,5kg, UNI od 5kg a 55cm. Záleží tedy, od jaké doby chcete miminko nosit. Novorozenecké nosítko disponuje navíc sponou pod zadečkem, do které se u malých miminek do cca 2 měsíců přecvakávají ramenní popruhy, aby došlo k optimálnímu zakulacení zádíček miminka. Plus na novorozeneckém nosítku je ještě stahování zádové opěrky v její horní částí, pod kapuckou, aby se nosítko přizpůsobilo těm nejmenším dětem.

Klasické rostoucí UNI od 2 měsíců do 2,5-3 let zase déle vydrží, pokryje celé nosící období :wink:

Určitě doporučujeme nosit hned od narození, miminka z bříška neznají nic jiného ❤️️ nošení pomůže v adaptaci s novým světem, miminka často provází tříměsíční koliky. Nošení pomáhá, ulevuje i bolavému bříšku 🙂"*

Já právě naopak vím, že chci mít prcka hodně na těla a taky to, že u nás prostě nejde mít přes polovinu dne ruce plné a nefunkční :oops: Takže jsem hledala ty šátky, ale tam se bojí uvázu a správnosti. Tak po zprávě od paní asi zainvestujeme dvakrát teď koupím to od prvního dne a pak až nebude stačit tak to pro větší. Přeci jen to u nás snad odnosí dvě děti a kočárek jsem kupovala hoodně levně od kamarádky, tak to zainvestujeme do nošení :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
17.8.20 10:42

@Lamicka2016 Lami, udělej to, jak to cítíš. Ja na Tvem místě bych s tim prvním počkala, az bude Eli na světě, nebo ho koupila z druhe ruky. Prece jen nevíš, jaky bude. Anka treba prvni měsíc komplet prospala, pak byla porad spava hodně a luxusne spala v kocaru, to bych nositko ani neuzila. Pak - jak spravnr odhadla Mili - zas nemela spravne rozmery. Na male Monilu byla zvláštně dlouha, na velke zas malá. Navic teda moje zkušenost, i když evidentně ne tak obvykla - vyzkoušely jsme asi 10 nositek, z toho čtyři jsme si postupně napujcovaly domu a sedly az posledni dve. Akorát to predposledni bylo jen do vel. 74, v době, kdy Anka mela 62cm a za mesic se vytahla o pět čísel. Takže pokud Ti to vysloveně neni finančně uplne jedno, tak nespechej. Aspon ja se teď učím, že dospělý míní, mimino mění 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
17.8.20 10:55

@Ba-stet no upřímně po 5 letech a snažení a 3 IVF bych to asi až tak finančně neřešila, ale teď nás už to naše Kátě stálo 33tis na veterině a nejsme u konce, tak se snažíme aspoň na té výbavičce stáhnout trošku náklady. Dám si tedy asi ještě čas a budu číhat jestli nevyskočí nějaké pěkné na Vinted. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
17.8.20 11:43

@Lamicka2016 jestli chceš investovat do nošení, tak doporučuju koupit si nosící mikinu, bundu, malému kvalitní capky, aby mu nebylo zima na nožky, kuklu, ať mu netáhne za krk… no a mě třeba tyhle čtyři věci vyšly přes 5tis :oops: já teda nechtěla nosící věci z bonprixu nebo lidlu, ale kupovala jsem z těch levnějších značkových (Shara)… :nevim: jinak jak píše Barča - já bych taky počkala po porodu kupovat nosítko, uvidíš, jaký malý bude, jestli to Start nebude zbytečné… a když ho budeš chtít, tak mně z MoniLu přišlo po objednávce ve středu domů v pátek ;) já mám mrazáčky v caru ještě tři a vím, že dopředu kupovat nebudu to menší… uvidím, jestli si náhodou další mimčo nevezme příklad z Aničky :mrgreen:

@Ba-stet přesně jsi to vystihla, jak dospělý míní a mimčo mění :lol: :lol: u nás denně :mrgreen: (a dnes jsem mínila a změnila program krom malého i pračka, která se nějak po… 🤬)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
17.8.20 13:28

@MiliKuu popravdě na začátku mi ani tak nejde o to nošení venku. Přeci jen bude listopad a to prostě bude hodinová procházka s psisky venku a máme terénní kočár a za barákem jen pole a les.
Spíše mi jde o ten kontakt doma, abych ho mohla mít hodně u sebe a zároveň i stíhat něco dělat doma. Takže jde především o to nošení doma a náhradu za šátek na který si netroufám.

Každopádně děkuji oběma za rady a pohledy na věc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
17.8.20 14:17

@MiliKuu No to mi jdes do rany s temi nosícími hadry. Co bys doporučila na podzim? Mas nějakou softshellku? Větrovku? A pto dite? Ja ted budu objednavat od Shary mikinu pro muže, tak možná vezmu i neco pro sebe. Zatim mam jen fajn mikinu. O, AqA souhlasím, ze ty ne-nosici znacky typu Lidl a Bonprix (kterej asi nema spatny veci, ale ja to mam nevimproc zafixovaný jako uplne nekvalitní) nic moc. Z Lidlu mam tlustou těhotensko-nosici bundu, kupovala jsem si ji na venčení s tim, ze nevim, jak mi naroste bricho. A když srovnam, jak prijemna a vymakaná je ta mikina…ta bunda mozba ani na nošení vhodna nebude. I když na tu sezonu s brichem byla dobra.

Jinak ja teda ušetřila na oblečení, věcech ala prebalovaci pult, postylkach (mam obě půjčené od kamaradek), hnízdečkách… a teď to ve velkym utracim za knížky. Ted je tolik fakt nádherných. Uplne jsem tomu propadla. Spousta (=skoro vsechny) jich je pro starší deti a ja mam absurdní pocit, ze za dva roky uz nebudou… Musim se trochu krotit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
17.8.20 17:44

@Ba-stet já mám od Shary sofshell kabát jaro/podzim a jejich mikinu… a tyhle dvě věci plus triko s krátkým a přežili jsme v tom zimu úplně v klidu :mrgreen: na podzim stačilo buď jedno nebo druhé podle počasí ;) a malý pod to nosil jen body s dlouhým, punčocháče, capáčky a kuklu a bylo fajn ;)
@Lamicka2016 tak tohle jsem měla taky na mysli - terénní kočár a polňačka k lesu za barákem - šli jsme kousek jednou, ptže ač terénní kočár s kvalitními tlumiči, tak byl malý za 200m vyklepaný jak Startka a dál jsme ani nešli :oops: :mrgreen: od té doby tam chodím s nosítkem :mrgreen: jinak náš malý je rozený 14.11, takže taktéž listopad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
17.8.20 17:55

@Lamicka2016 čau Lami co to tvoje kopytko natekly? Bylas s tim nekde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
17.8.20 20:16

@Ba-stet Barco mám bundu od Shary jako Mili, mikinu mám AW a je se zadním nošením bundu mám jen na předek, takže nechám v práci u svadlen nějak překonat ptz nosím už hlavně na zadech a myslím že jinak už to nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
17.8.20 20:28

@Payus ano. Z Varů mi volal ať zajdu hned. Jednostranný otok by mohla být trombóza.
Tak jsem hned volala k nám na cévní.
Tam mi řekli nejdříve ve čtvrtek za týden, ale ať to neodkladam, že mám jít na pohotovost… No a tam mě dvakrát sestra a pak doktor přesvědčovali, že me neco stiplo :mrgreen:
Nakonec mě tedy poslali na sono žil v noze a naštěstí ok. Koupila jsem si kompresí podkolenky a o víkendu paráda byla jsem celý den v pohybu. No a dnes v práci pri sezení opět nateklo. To sezení mi nedělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
17.8.20 20:30

@MiliKuu hele já jsem toho názoru už od začátku. Kočárek taky zatím vnímám spíš jako přítez. Tak uvidím co realita. Přesně jak píšete. Člověk míní prcek mění :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
17.8.20 20:39

@Lamicka2016 výborně, já totiž četla tu diskuzi cos založila ohledně toho problémů a měla jsem vítr i za tebe. Jsem rada ze jste v poradku :srdce: fakt se mi ulevilo :hug: dobře žes hned mazala na pohotovost :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí