Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Situace na domácí frontě. Netrpělivě vyhlížíme třetí zub (ktery by to měl být? Horní jednička?). Teď se to trochu zlepšilo, takže už dělám i něco jiného, než že nepřetržitě podávám léky, mlíko a náruč. Jinak Anka sedí s oporou jedné ruky a v postýlce vyvádí tohle. Ještě před dvěma mesicema jsme žertovali, že budeme sázet, jestli k vánočnímu stromku pujde po svých. Ted je kurz snížil na 1:1,03. Ja doufam, ze vydrží ještě chvilku lézt 🙏
A jak se máte vy?
@Ba-stet holka jak panenka, vím opakuji se. Má prekrasny zázemí v pelíšku.. Taky bych uvitala takové polštářky, ptz světě div se Denis má svou první modřinu na noze jak kope o ty sprcle a je teda dost videt 🤦♀️ Anik je mega rychlík, to to sis miminecko moc neužila Baru. Je to holt zvědavá holka…tipuju že po mame
krásně stojí v ty postýlce, to se u nás ještě nedělá, on si takhle stoupne jen ve vaně nebo u takového hracího pultiku, ještě nepřišel na to že se dá díky těm sprclim vylézt nahoru. Začal tak prapodivné lézt, už asi druhý den…nejede to po holeních, ale po chodidlech, takže vypadá jako nějakej lidoop 🐒
@Payus Vypadá to „horší“, než to je - zatím jen klečí 🙉 Ald zato často a všude, ani se nemusí vytáhnout, stačí, když sea o co opřít. Najednu stranu jsem na ni děsně pyšná, nadruhou si myslím, ze to povede ke křivým zádům
A taky trochu desim, že tělo bude batolecí a mozek furt kojence
Ne, že by batole bylo nějaký mistr v odhadu vzdálenosti nebo rizik, ale přece jen… ![]()
A Dečko je lidoop, jo
Takže jako Saška? Je moc šikovnej! Na to, jak Te potrapil v břiše… ale to už ani snad neni pravda, jak jsmd Te okrikovaly, at ležíš s nohama nahoře.. ![]()
@Ba-stet Sasenka mi přijde že je o level dal ta je pěkně celá zvedla, Denis je fakt zhrbenej.. Reknu ti že jsem se lekla jestli nemá nakou krivici
když to udělal poprvý, ptz nejdřív to dělal jednou nohou a pak přidal i druhou. Nejvíc to dělá když nemá tepláky a zebe ho podlaha😁 Nepamatuju že by to Maty dělal ![]()
Záda budou dobrý uvidíš, jsou to gumidci, myslim že vědí co dělají, ta uteče roku jak fik, chápu že se vsazite
, my dáváme sázky na váhu když jdem na ko.. Ale jsme oba totálně mimo s tipy..
Máš pravdu, je to naše malý světýlko, co nám rozsvítilo zase život. Maty ho furt pusinkuje..to je tak pekny na ně koukat jak ho má rad ![]()
@Ba-stet hezky pěkně Aninka, ta jede
u nás zubů sedm, nahoře čtyři, dole tři, Milánek sedí, klečí, plazí se, leze, dělá Saščí jógu a staví se nejen v postýlce, ale i z venku o postýlku, o skříň, houpacího koně a tatru (moje nervy)
jako doufala jsem, že poleze o dost dýl
jinak křivá záda úplně neřeším - říkám si, že kdyby na to neměl naposilováno, tak ho to nepustí
a uvidím, s čím přijde mudra za necelých 14dní na kontrole
@Payus to je hezké, i když jsou takhle daleko věkově od sebe
![]()
Jinak my byli dnes na Dlouhých stráních, tentokrát horní nádrž, jeli jsme lanovkou a pak 4.5km do kopce pěšo, malý v nosítku 2.5h (!!!) spal a cestou dolů se zubil v kočáře, já jsem dneska pěkně ko ![]()
@Payus Tak to je jasný, nechce být na studeným. Není blbej. Na tohle vždycky vzpomíná tchyně, že mimi-švagrová se kdysi někde popelila na dovolené a měla přejít přes nějaký betonový nebo štěrkový pruh - aby přes něj šla do nejmenší plochou, taky zvolila takový opičí krok ![]()
@MiliKuu No, to já si najednu stranu říkám taky, ale přece jen je jí sotva 7 měsíců. Už jsem nedoufala, že by chození vyčkalo na narozeniny, ale leze sotva tři týdny
Jenže ona všechno bere stylem: pasení? Zkusila jsem, dobrý, co máte dál? Kvečeru se skoro postavila, zůstala v takovém předklonu, nohy se jí klepaly, vypadala trochu jako Teddy Roosvelt, když v Pearl Harboru žádal odvetu Japonsku. Jakmile byla nahoře, zplna hrdla se rozesmála a od tý doby na tom maká. Já bych teda radši, aby řekla Máma
Příští týden jdeme na fyzio, tu vomejou.
@Ba-stet jj taky jsem si říkala že je chytrej
hele jestli Ance ta vytrvalost vydrží bude mít brzy doktorát
mám stejnej názor jako Mili, kdyby tělo nebylo připravený tak to neda
@MiliKuu jsi dobrá že jste šli nahoru peso
jako fakt respekt
já to volím opacne
btw nesnáším lanovky ![]()
@Ba-stet tak to zas Milánek pusu nezavře, ale máma a táta už u nás nefičí, bylo už prej ohrané, zrovna dnes bych přísahala, že mi řekl ahoj
jinak jede hlavně brrrrrm, kuju a zika
@Payus my jeli lanovkou, pak 4.5km pěšo nahoru a stejně dolů, včetně lanovky… já je taky nesnáším
🤦🏼♀️ Jenže vybrat si, zda půjdem do kopce 12.5km nebo jen 4.5, když zvládnu cca 10min lanovky… no jak ráda jsem naskočila
Ale držela jsem se jak klíště
já teda výšky miluju, rozhledny, kopce, kdysi jsem si skočila i bungee, ale lanovce nevěřím (kor téhle otevřené)
každop výraz máš všeříkající ![]()
@Ba-stet no sikovna panenka! Tak to jsem zvedava kdy bude chodit
a neboj, ja poprve sama presla kuchyn v cerstvych osmi mesicich a zada mam v poradku
Pavlik chodi od deviti mesicu, lezt zacal pozdeji… takze bych se nestresovala, oni to zvladnou ![]()
Holky my dnes byli u nasich, cely den mi bylo blbe, motala se mi hlava (asi tlak). Ještě dopoledne jsem si rikala ze jak Saška usne, zajedu na hrbitov (prvni manzel by dnes mel 59 a vcera to bylo 13 let co umrel… ) a co myslite? Ja idiot na to uplne zapomnela. Bych si dala par facek…
![]()
@Coccinella 13
chápu že tě mrzi žes to vytesnila Vladi, nebylo ti dobre.. Taky toho nemáš na starosti málo.. Nejsi idiot ![]()
@MiliKuu tak tam bych nevlezla Mili 😱 jsem strašná posera. Výhled ale překrásnej, tomu říkám odměna za tu hrůzu nahoře
já si to dokázala užít až na konci ![]()
A pověz, jak si to udělala že tak dlouho spal? V nositku se mi to ještě nikdy tak dlouho nepodarilo, a celkem bych to uvitala ![]()
@Payus
no malo toho fakt neni… navic asi začínám byt nervozni z te Prahy, i kdyz jsem porad delala (a vlastne stále delam) hrdinku ze jako „pohoda“
ale moc pohoda to teda neni a priznavam, ze mam celkem stazenou… zaludek
taky jsem si u nasich balila nejaky veci co potrebuju sebou… no ale to me neomlouva… poprve jsem zapomnela… ![]()
@Coccinella 13 Cocci, nevyčítej si to. Počasí jak na houpačce, ja taky umírám na tlak. A Ty mas docela naloženo. Na muze sis vzpomněla a zavzpomínala a to je mnohem důležitější, nez stavit se u hrobu (i když chápu důležitost gesta pro Tebe). On to z nebe moc dobře vidí, neboj ![]()
@Coccinella 13 Ten strach si dovedu (no, vlastně spis nedovedu) představit. Myslím na vás pořád. Ale věřím, ze to bude dobré. Protože Cube produkuje kvalitni, nezávadné dětičky. Ale nervy musíš mit jak provazy, to da rozum ![]()