Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ba-stet jojo, mimo podrážku, myslela jsem, že tam bude flís
já teda furt ještě šiju ty capky, ale už mám v procesu obě, takže bych to do zimy mohla stihnout
do toho jsem dnes pokročila a mám skoro hotovou druhou stránku QB
chybí mi akorát našít šest knoflíků
(bývala bych ji měla dávno, ale barvy filcu šířky 1.4, ač jich mám doma asi dvacet, se mi nehodily a musela jsem čekat na středu, až se dostanu na nákup do města a pořídím sedm dalších
) Jako poznatek - leze to do peněz
ze všeho sice použiju jen část a zbytek mám na nějaké příště, ale to je tam pětikilo za knoflíky aspol, tam čtyři kila za látky, tam stopade za filc… a to většinu (tak 80%) věcí, co používám, jsem měla doma z minule
jo a kdesi na netu v návodech jsem se dočetla, že ideál tloušť na QB je 1.2-1.4 ![]()
@Ba-stet dekuji
jak budu mit cas a silu tam skocit, tak kupuju ![]()
@Coccinella 13 Určitě zkus. U nas se fakt uz týden vstava zase ve tri, v pet a pak az definitivně mezi sedmou-osmou. ALE!!! Anka zřejmě opouští svuj spanek o jedenácté. Uz vcera usnula pozdeji, dneska uz dve mlika, klimbne a jak ji hodim do postylky, hrabe se ven 🤦♀️ Tak jen doufám, ze si to nahradi odpoledne (ale ne v pet). Ach jo, tak mi vyhovovalo, ze jsem vedela, co kdy bude ![]()
Ahoj holky, musím se pochlubit. Konečně nám vyšla ta docaska, a ze slovenský osady k nám doputoval Míša, je to plachej fešák ale moc hodnej. Chudák si asi zažil svoje.. Ptz je furt ve střehu a uši ocas stažený, hodně se všeho leka. Tak snad se tu rychle rozkouka a dá se psychicky do pohody. Všem vám preju krásný víkend a s Míšou vás zdravíme. Mám z něj obrovskou radost..
@Payus Pajo kloubouk dolu před tebou.
Jsi anděl ![]()
Je krásný a určitě se mu bude u Vás líbit, vzala bych si ho hned chudáčka ![]()
@Kriistyna dekuju, ale tak to není, andel je on.. On nám dá víc než my jemu
je to chudák máš pravdu, chybí mu kus nožičky.. Lidi jsou prostě bestie
A co ty berus? Cítíš bříško? V pondělí utz ne? A přidávám se k dotazu.. Co @Lamicka2016 jak se daří tobě a hafanum?
@Payus byla jsem nakonec dneska. Břicho už me bolí dost až do zad
nemohla jsem v noci spát. Takle mi predtim nebylo. Jsem unavená.
Ultrazvuk dopadl dobre, jdu znova ve středu a to prý už budeme bubliny pocitat ![]()
Odběr asi v pátek nebo v sobotu. Tak uvidíme no. Ale nakonec jsem rada, ze už jsem doma asi to tak mělo být. Nedokážu si představit, ze bych teď litala v práci.
@Kriistyna ty to krásné utíká, tak jsem zvědavá k jakému počtu dr dojde. Hlavně ať jich není zbytečně moc, ale ani moc málo. Optimální počet a luxusní kvalitku
to chceme
budete dávat čerstvý ET nebo půjdou embryjka na nějaké zkoumání?
@Payus nikam je posílat nebudeme. Ještě to zkusíme bez ty genetiky.
Ahoj holky,
Mamina měla v bříšku 9 miminek což na její velikost je mazec. Rodili jsme císařem. Doktor říkal, že tam byla dvě špatná a byla hned v děloze za sebou což prý nebývá a jsou rozhozená po děloze. Vypadá to, že v tom místě dělohy byla nějaká infekce.
Domu jsme si vezli 7 štěňátek což je i tak krásné nadělení, ale ještě nevěděli co nás čeká.
První noc si teď sama už ani nějak nebyvavuji jak proběhla jen vím, že Paw si k nim neuměla moc lehat, musela jsem je přikládat a pomoci hledat cecík což bývá normální. Ale druhý den jsem si všimla, že jedna ta nejmenší holčička divně dýchá, lape po dechu. Pak za pár hodin po ní jeden chlapeček úplně ztuhnul v ruce, najednou z něj byl kámen co snad přestal i dýchat..do minuty to rozdýchal. Nikdy jsem nic takového neviděla. Dostal se do takové divné křeče.
Hledala jsem na netu a podezření na Herpes Virus. Stŕašák, který kácí celé vrhy
Volala jsme doktorovi a ten řekl buď Herpes, ale dost často to prý dělá Streptkok a nechat píchnout celému vrhu ATB ať se nám něco nerozjede. Ještě prý jedna možnost. Toxické mléko. Mléko nesedí a způsobuje křeče. Během večera nám to udělala i jedna holčička
Rozhodnutí o dostavení Paw, rychle jsme jeli pro kozí mléko a sušené pro miminka. Celou noc jsem co dvě hodiny přikrmovala. V noci umřel ten pejsek co to dělal nejvíce
Paw začala v baráku s laktační psychozou a začal kolotoč, kdy jsme mysleli, že jí praskne srdce jak schízovala. Do toho starost o prcky. Odpoledne se jelo na ATB. Před námi další noc a Kája za mnou přišel k prckům asi ve dvě ráno, že to Paw nedává a jen dýchá u dveří.
Vzala jsme jí tedy k nám, ona zalehla k miminkům a najednou bylo vše v pořádku. Prckové pijou jak draci, Paw se vzorně stará.
8 den v noci umřela holčička co se narodila sotva poloviční než ostatní. Říká se a já pevně doufám, že to bylo nedovinuté srdíčko. Křeče už nemají, neplakají a jsou spokojení.
Ty 3 dny bych nepřála nikomu. Byl to takový stres a beznaděj, představa, že je budeme nacházet jeden po druhém mrtvé ![]()
Nahraji pak nějaké fotky. Máme tu ještě nějaké dny zedníky a celkově fakt mazec. Vůbec mi nedochází, že za 4 týdny rodím ![]()
@Lamicka2016 teeeda
tak hodně sil a hodně stesti ať to nejhorší je za vámi
![]()
@Lamicka2016 ach jo, to mě mrzí.. Holt příroda no. Každý mrtvý štěňátko jsem oplakala. Bonitu jsem musela i odrodit, byla úplně nemožná.. První dvě nak tak dala a těch zbylých 13 bylo šílený..přežilo jich 10 a to si tleskám fakt! Rodilí jsme skoro celý den a ona už ani nespolupracovala, ani netrhala obaly nic..jeste že máme tu starou, ta v podstatě pak převzala péči za ní.. Ne každej pes je mateřské typ. Hlavně ať je u vás jen dobře. Holka jsi dobrá, moc ti fandim, co si zvládla je úžasný. Super že jste našli farmu na mlíčko pro maminku. Jak malý bastej sušený? Čím krmis, stříkačku nebo zvládají lahvičku? Hodně stesti🍀 a ať už jen krásně nabírají milackove ![]()
@Payus zvládli flasticku. Naštěstí po ATB nastalo velké zlepšení a zkusila jsme mléko od maminky a toxické nebylo. Už žádný prcek netuhnul. Vše se zlomilo a z Paw je skvělá máma, která ae stará dnem i nocí. Ja tedy pořád spím u ní a hlídám, ale už je to zase o něčem jiném ![]()
My máme za těch 14 let za sebou 7 vrhu celkem. Člověk si s každým opravdu zažije, ale tohle bylo psycho. Úplněk jsem se bála každé probuzení, že najdu nějakého zase mrtvého ![]()
Posilám pár fotek už z těch hezčích dnů ![]()