IVF cube studie pro rok 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
25.5.20 22:34
@Coccinella 13 píše:
@Ba-stet ja bych to taky rada zvladla posledni nebo předposlední cervnovy víkend, protoze kluci (moji bratri) budou asi jeste doma. Predpokladam ze v cervenci uz budou mit nejaky ksefty (sravi stage, jeden dela svetla, druhy zvuk… takze koncerty, festaky…) stylove by bylo datum 21.6., to budeme mit 7 let od svatby :mrgreen: u nas moje rodina jen asi 13 dospelych plus 6 deti a od Pavla asi jen tri dospeli. Takze by to melo byt v klidu ;)

To by byla sranda, kdyby to holky měly stejně :D A vy jste se brali 21? My 20.6! No, my to máme takové akční. Já jsem starej asociál, ale muž je takovej oblíbenej typ, kam přijde, tam si nadělá kamarády, a pak ty vztahy s přehledem celá desetiletí udržuje. Na svatbě jsme měli 120 lidí a to se hooodně škrtalo (já tam měla asi 25 a to jsem zvala i kolegyně z tehdejší práce a žilo víc příbuzných :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
25.5.20 22:44

@Payus jojo, je to drobek, ale zároveň měla ve třech měsících ten dvojnásobek porodní váhy, jak jsme o tom mluvily. Navic nosi 62-68, což je v podstatě tabulkové, akorát je jak žížala, všechno je volné (a ma hluboký výstřih :D ). Za doporučení vložky dík, ale už to nejak překlepem. Nosítková guru to posvětila, i když to bylo o fous. To nejmenší Monilu, na které jsem sázela, jí třeba ještě nesedlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
25.5.20 23:28

@Ba-stet no vidis, temer stejne datum :mrgreen: a rok? My 2013 ;) no u nas jsem mela vic lidi ja. Nase rodina sice velika neni, ale drzime hodne pohromade, schazime se, vzdy jsme jezdili spolecne i na dovolene… takze jsem je tam mela vsechny (tata ma jednoho brachu co bydli v Brne, ten ma dve dcery a kazda ma dve deti. Plus podobny „model“ mame v Praze, kde zije mamky segra, ta ma dceru a syna a oba maji take dve ratolesti :mrgreen: ) z kazde strany tedy 6 dospelych a ctyri deti (na svatbe ale byly jen tri deti, pet jich jeste nebylo na svete :mrgreen: ) taky jsem tam mela lidi z vejsky (kterou jsem zrovna studovala), kolegy z prace, kamaradky… Pavlova sirsi rodina spolu nedrzi. Takze tam mel jen rodice, jednu segru (druha zije ve Francii a seznamila jsem se s ni az predloni, vubec sem nejezdi) a jejiho syna, ktereho kdysi nechala v CR a vychovavali ho Pavlovi rodice. A pak par kamarádů :mrgreen: každopádně na krtiny by prijela jen nase prazska vetev, brnaci na toto moc nejsou. A od Pavla jen rodice a ségra. A samozřejmě nasi a moji dva bratri (jeden bude kmotr) a pritelkyne mladsiho brachy. Ted resim jak to pojmout. Zda jit nekam na jidlo nebo zda se „hecnu“ a uvarim ja :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
25.5.20 23:32

@Ba-stet teda to je hubenour :* to Saška je oproti Anince pořádnej kus zensky :mrgreen: dnes u nas byl Pavla synovec ukazat dvoutýdenní dceru… to bylo mrne 8o, uplne jsem se bala na ni sahnout :mrgreen: (2,4 kg a 45cm) Saška mela pri porodu o 1,5 kg vic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.5.20 00:11

@Coccinella 13 My se brali 2015, po devíti letech. Jinak s kmotrem jsme měli trochu problém, nikoho úplně vhodného neznáme. Nakonec to bude tchyně. Původně to vypadalo na tchána, který víru prožívá trochu víc, i když do kostela nechodí ani jeden. Ale když s ním muž mluvil, sám řekl, ať je to tchyně, že by ji to bylo líto. Farářem to schválil s tím, že dokonalý kmotr podle něj stejně neexistuje a že by to měl být hlavně někdo, kdo bude mít k dítěti blízko, a to tchyně splňuje. Taky říkal, že perfektní návod, jak vybrat kmotra je film Kmotr :mrgreen: Já jako nevěřící strana si dosadím ségru, bude tzv. svědek křtu. A vařit budu sama. Mám to ráda (a taky bychom na takové party prodělali poslední kalhoty :mrgreen: ) Vařila jsem i na svý svatbě, i kamarádkám, takže mám celkem vychytané, téměř bezpracné menu :think: Hlavně teda doufám, že bude hezky, jinak to bude pruda.

Jé, to je synovcova dcera jak Anka. ta měla snad 42 cm a jak měla ještě několik týdnů skrčené nohy, tak vypadala na 35. Máme pár roztomilých fotek, kde je jako měřítko plyšový pes z ikea. Na tý první jsou stejně velký :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
26.5.20 02:59

@Ba-stet vychytane bezpracne menu? 8o sem s nim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
26.5.20 08:45

@Ba-stet no ja jak jsem mela obe deti „vetsi“ 3,6 a 3,9. Tak mi prisla proste strasne malinka :oops: fakt jsem se bala, abych ji neublizila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
26.5.20 09:35

@Ba-stet jeee ta je prdackaaa😁 😁 😁 ma krasne trikooo :srdce: dam kafe a valim na to pigaro a at jsme doma. Daval. nekdo jeste krom Mili preventivne neco na teplotu dopredu? Diky jsem tatar..zapominam…vim ze byli teplotky kolem 37 jen u Milanka to vysplhalo na 39..ale podrobnosti…no nevim.ze jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.5.20 12:06

@Coccinella 13 Na ty křtiny to nemám ještě úplně rozmyšlený, ale v zásadě na svatby dodávám sladké

• světlé a čokoládové cupcakes většinou po 60 ks. Mám super recepty, kde se všechno jen smíchá, žádné šlehání másla nebo bílků (teda na ty čoko se rozpouští čokoláda s máslem ve vodní lázni, ale tam není nic závadného, takže to nevymývám a jedu furt v tý samý nádobě). Peču teda na třech úrovních trouby, takže mi každý druh vyjde 2-3× do trouby, po cca 20 minutávch
  • mini pavlovy, to je velký hit na akcích. Akorát opruz, že se dělají dlouho (ale strčíš je do trouby a jdeš si po svém).
  • Někdy peču ještě sušenky, většinou se rozdávají před obřadem místo koláčků. Ty vydržej, tak je dělám tak týden před.
A poslední roky dělám i dvě slaná jídla
trhané hovězí v burgerové housce (ty kupuju v Makru) To je úplná pohoda, všechno se nakrájí, hodí do hrnce a do trouby a nazdar. Je k tomu jednoduchá omáčka a jednoduché naložené zelí a je to absolutně boží jídlo. Maso dělám v pomalém hrnci, nebo když toho potřebuju hodně, tak v pomaláči a v troubě přes noc.
  • marinovaný losos gravlax, ten se dá udělat i dva dny před.
  • když je míň lidí než 60, tak ještě bramborový salát se šlehanou fetou nebo cizrnový salát s avokádem.

Pro těch cca 60 lidí to vychází na jedno odpoledne a kus večera práce. Na křtiny přemýšlím, že to udělám trochu jinak - burgery, dva skleničkové dezerty, pavlovy a jedno nebo dvě jednodušší slaná jídla typu salát a něco. Navíc asi něco bude chtít dělat tchyně a švagrová, ty taky rády vařej. O víkendu na to sednu :think:

Tobě by se pro 12 lidí asi dělali dobře ty pavlovy nebo cupcakes, to trhaný maso je super, jen nevím, jestli je úplně pro děti, má takovou asijskou chuť :think: Každopádně základ je jídlo, které nevyžaduje moc krájení, hodně kroků nebo nedejbože nádobí (nikdy nechápu, že někdo sám dělá na velké akce miniřízečky) a má minimální nebo nulové nároky na lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.5.20 12:21

Tyjo, holky, my dnes měli noc. Anku brutálně chytlo bříško. Nejdřív jsem teda kojila po dvou hodinách, ona pobrekávala, odtahovala se (hned jsem si vzpomněla na Jíťu). Ve čtyři už regulérně řvala, propínala se a pak z ní vyšlo - promiňte - snad 20 šílených prdů, které normálně vytrhly muže ze spánku. Po nich se to ještě trochu zhoršilo, ale to už jsem konečně pochopila, o co jde, nahřála jsem polštářek a trochu to pomohlo. Drželo ji to ještě celé odpoledne, teď je trochu líp, ale rozhodně to není pryč. Navíc je unavená, ale pořád se budí, takže trochu protivka :roll: Bodlo by nosítko a to jsme dnes musely vrátit, byla na něj už rezervace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
26.5.20 13:16

@Ba-stet ojojo, nepěkná situace :( a přitom na fotce vypadá slečinka spokojeně :srdce: @Jitule K speciálně pro tebe jsem pořídila důkaz místo slibů na fotce :mrgreen: @Payus fakt jeďte, je to boží zoo :srdce: Myslím na vás, snad bude mít Denda poočko bez komplikací :hug: @Coccinella 13 vidíš, tys chodila se Zlíňákem, to jsme se kolem sebe motaly mnohem dřív než v Cube :mrgreen: (ani to tam nepoznáš, fakt se to v zoo za posledních tak pět let strašně změnilo :srdce: )

U nás dnes velký den, náš mladý pán poprvé pil z učícího hrníčku a ani nezaváhal :srdce: (já byla dojatá :oops: :lol: ) vypil kus švestkové štávy a fest se… no víte co, a to jsem byla taky dojatá, že nás dnes snad mine rourka :dance: :lol: (teda ještě nechci předbíhat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.5.20 13:22

@MiliKuu Hustýýý! A gratuluju k hrnečku. To už pomalu přestává být miminko, co? Jí maso, pije z hrnku… Neskutečný…

Edit: A co vločky a nové kapičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
26.5.20 13:37

@MiliKuu waaaauuu ty zubaky :potlesk: no masakr. Ten jede teda trykovou rychlosti. Co je ucici hrnecek? Dunan ma taky nakej hrnek na caj ale jestli je ucici to nevim :mrgreen: zatim vsechno vypada dobre, obedbez problemu a ted se nosi a spinka mysak🐀 holky pamatujete tyhle retro bryndaky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.5.20 14:06

@Payus On má takový číro??? :mrgreen: Brydák super, taky tu jeden takový mám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
26.5.20 14:09

@Ba-stet ještě jsi do výčtu ne-miminko zapomněla dodat ‚prdí jak starý chlap‘ :mrgreen: letí to jak blázen, dyť já před rokem dneska byla 4dny po prvoscreenu a radovala se ze zdravého chlapečka 8o :srdce: a teď už je to takový chlapisko se zubama :mrgreen: po nových kapičkách právě prdí jak starý chlap, ale ty vločky… no - shrnula bych to tak, že druhý den vloček měl jednu z největších kolik jeho života a víckrát jsem mu je nedala :oops: @Payus učící hrneček je s tím sosákem, my dostali ten na fotce :) já teda taky ještě před týdnem nevěděla, že hrnek se sosákem je učící :oops: :mrgreen: Déčko ale taky roste jak z vody 8o na těch fotkách po delší době je to vždycky strašně znát 8o i Aninka je veliká najednou :mrgreen: a retro bryndáky pamatuju, dokonce měli podobné i v porodce na půjčení :lol: dávalas už Dendovi místo masa žloutek? Milánek nechce se žloutkem papat :think: jenom s masem :mrgreen: (po tatínkovi :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí