Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiliKuu To je pravda, na prdění nezapomínat
Je fakt, že ten první rok života je šílenej úprk. Kamarádka má o 11 měsíců starší dceru. Na začátku slintající placka, teď už opravdový člověk, který chodí, trochu mluví… Neskutečný, představ si, že bychom tak šílený pokrok měly udělat my - možná tak vystudovat těžší vejšku a z obezity se propracovat k trenérce fitness, nebo nevím, jaká by byla analogie…
@MiliKuu jeste jsem. nedala zloutek. Pisou od 6m tak se na nej trepu, ja nevim to jako uvarim samotnej zloutek a pak to rozcvactam? Joo tak to mame podobny hrnek, jen jsem nevedela ze se mu rika ucici
proste hrnek
jinak ho samozrejme drzet nechce, to ma ale blby… @Ba-stet jako netusim po kom ma takovy vlasy
, jedine snad po svagrovy…Mates byl jak koleno. Standak mival ciro, ted ma cdcko ![]()
@Payus píše:
@MiliKuu jeste jsem. nedala zloutek. Pisou od 6m tak se na nej trepu, ja nevim to jako uvarim samotnej zloutek a pak to rozcvactam? Joo tak to mame podobny hrnek, jen jsem nevedela ze se mu rika uciciproste hrnek
jinak ho samozrejme drzet nechce, to ma ale blby… @Ba-stet jako netusim po kom ma takovy vlasy
, jedine snad po svagrovy…Mates byl jak koleno. Standak mival ciro, ted ma cdcko
Tyjo, Anka se narodila celkem vlasatá (na fotkách to teda není moc vidět, protože šošolku má zrovna takovou proplešlou a ještě zakrytou tou seboreou, kterou bude mít asi až do puberty
), část vlasů teda vypadala. A teď si vyležela cedečko vzadu na hlavě, úplně plešatý kolečko
Tenhle týden nás čeká rehab doktorka a ta čtyřměsíčka, tak to tam budu muset pořešit - jeslti nějaký polohovací polštář nebo co s tím…
@Ba-stet píše:
@Payus jojo, je to drobek, ale zároveň měla ve třech měsících ten dvojnásobek porodní váhy, jak jsme o tom mluvily. Navic nosi 62-68, což je v podstatě tabulkové, akorát je jak žížala, všechno je volné (a ma hluboký výstřih). Za doporučení vložky dík, ale už to nejak překlepem. Nosítková guru to posvětila, i když to bylo o fous. To nejmenší Monilu, na které jsem sázela, jí třeba ještě nesedlo
Ty jo, ta je už veliká! Já jí viděla naposledy snad z porodnice 🤦 😁
@Payus píše:
@Ba-stet jeee ta je prdackaaa😁 😁 😁 ma krasne trikooodam kafe a valim na to pigaro a at jsme doma. Daval. nekdo jeste krom Mili preventivne neco na teplotu dopredu? Diky jsem tatar..zapominam…vim ze byli teplotky kolem 37 jen u Milanka to vysplhalo na 39..ale podrobnosti…no nevim.ze jo
Dr mi taky řekla jakmile aplikovala bexsero, přijít domů, dát čípek preventivně a po 6 hod zase. Pak už jsem nedávala a v noci měla bez odečtu 37,3… Ale den na to plakal celý den a průjmy. Doteď tam má na nožičce bouličku. Jinak dnešní příkrm kuřecí mu děsně chutnal…chlap, no… zeleninu po měe plive 😂
@Ba-stet píše:
Tyjo, holky, my dnes měli noc. Anku brutálně chytlo bříško. Nejdřív jsem teda kojila po dvou hodinách, ona pobrekávala, odtahovala se (hned jsem si vzpomněla na Jíťu). Ve čtyři už regulérně řvala, propínala se a pak z ní vyšlo - promiňte - snad 20 šílených prdů, které normálně vytrhly muže ze spánku. Po nich se to ještě trochu zhoršilo, ale to už jsem konečně pochopila, o co jde, nahřála jsem polštářek a trochu to pomohlo. Drželo ji to ještě celé odpoledne, teď je trochu líp, ale rozhodně to není pryč. Navíc je unavená, ale pořád se budí, takže trochu protivkaBodlo by nosítko a to jsme dnes musely vrátit, byla na něj už rezervace…
Chudinka malá…mě taky někdy trvá než mi dojde, že se ozvaly prdíky…jak už na to člověk není zvyklý 🤦
@MiliKuu píše:
@Ba-stet ojojo, nepěkná situacea přitom na fotce vypadá slečinka spokojeně
@Jitule K speciálně pro tebe jsem pořídila důkaz místo slibů na fotce
@Payus fakt jeďte, je to boží zoo
Myslím na vás, snad bude mít Denda poočko bez komplikací
@Coccinella 13 vidíš, tys chodila se Zlíňákem, to jsme se kolem sebe motaly mnohem dřív než v Cube
(ani to tam nepoznáš, fakt se to v zoo za posledních tak pět let strašně změnilo
)U nás dnes velký den, náš mladý pán poprvé pil z učícího hrníčku a ani nezaváhal
(já byla dojatá
![]()
) vypil kus švestkové štávy a fest se… no víte co, a to jsem byla taky dojatá, že nás dnes snad mine rourka
![]()
(teda ještě nechci předbíhat)
Zubatec…jeee. My pořád hlídáme a zuby nikde ![]()
@Jitule K Ja četla, že větší děti, které jsou schopné reakci popsat, bolí vpich po bexseru i tři týdny ![]()
@Jitule K píše:
Chudinka malá…mě taky někdy trvá než mi dojde, že se ozvaly prdíky…jak už na to člověk není zvyklý 🤦
No přesně ![]()
@Ba-stet no úprk to je, to je pravda
a Milánek má taky vyležené holé kolečko vzadu, ale jak už tráví hodně času na břiše a boku (sám se točí), tak mu to začlo zarůstat
a jinak mám pocit, že krom Dendy všem dětem vypadá přední půlečka hlavy po porodu
Milánek měl vlasy jako Homer Simpson
@Payus já uvařila celé vajíčko - muž snědl bílek, malý muž žloutek vyplival
@Jitule K někdy rostou zoubky až kolem roku
spooooousta času ![]()
@Ba-stet ja ho teda mam na tu plochou kebuly a poctive jsem na nej ukladala i v kocare a zmenu nevidim
tak mel asi dr pravdu ze to ma po nekom tu placku
na ty vlasky verim ze pomuze, na seboreu jsem koupila, no hazim foto, vyhodila jsem svchni ceskou cast
@Jitule K ja nedala jeste nic, teplota normalni, ale mam tu pripraveny panadol pro sichr. Dekuju z info, nez bych to tu nasla vid. Gratuluju vam moc ke zdareny baste, vim jak te to trapilo, tak to je skvely ![]()
@MiliKuu krasne napsano
ja mu to asi svihnu do zeleniny. V chytre brozure co jsem cajzla v cekarne pisou : 6× tydne maso a misto jedne porce masa dat 1× tydne ten zloutek. Ja teda nikdy nejedu vsechno doslova jo, prectu, upravim nam na miru a delam po svym. Tak ja to prubnu v nedeli, ale myslim ze nepozna ani ze ma neco jinyho
dneska na nej zase vyzkousim kasi..jestli uz na ni nedozral..
@Payus taky mam ten pocit. Ja poctive polohovala, ted se mi na spani na boku může vykašlat, ale v jedny postylce spí vic na jednu stranu, v druhe na druhou, a stejne se slejhá.
Za krém dík. Ja to mazala svym super bio bambuckym maslem, doktorka prikazaka koupit ukrutne drahy krem Imunoglukan (bambucke maslo nejasneho puvodu asi 70%
). Az dojde, zkusim tenhle. Ale ona hlavne přísně zakázala vyčesávat, ze se to pry tvoří víc. Tak jsem to nechala, rozlezlo se to po celem čele a na pulku hlavy. Z ty jsem to vycisla, protože to drzely vlasy a hle, už to ustupuje. A jeste teda používám Jarischuv roztok, ten se zda fajn. Trochu to vysuší, hnus se poodloupne a krem to pod tim zase promastí.
@Payus já to taky upravuju po svém - Žloutek měl včera podruhé a podruhé ho vyplival
a ještě brečel
taky mu to schovávám v zelenině - stejnou zelču z jednoho kastrolu se žloutkem fuj a s masem by vylízal talíř
kaši mu chci zkusit večer poprvé, uvidíme, co na ni řekne
(a hlavně co na to pak řekne kakání
)
@MiliKuu tak Ti nevim, snad k tomu žloutku přidat trochu slaniny?
![]()