Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ba-stet to je dobrej napad s tim „okouknutim“ doktorky
ale ja bych fakt neplasila. Sama sis odpovedela, ze Anka hodne vyrostla, mela vic pohybu, mene spanku… dej hlavne na svuj pocit. A mliko fakt nebyva malo výživny, tim bych si hlavu taky nelamala.
@MiliKuu no s ponozkama nebojujeme, Saška spi v overalku. Ale spaci pytel u nas bohuzel neprosel. Delala v nem jako kun, ze jsem ji z toho musela vytahnout ![]()
@Jitule K proste ma kazdy sve tempo, nejde je srovnavat. Pavlik byl taky uplne jinej jak mala. Kazdy ma sve tempo a tak to ma byt
vsak oni vecne lezet nebudou, neboj ![]()
@Coccinella 13 @MiliKuu Jj, tak jsem to chtěla udělat původně, že požádám někoho o druhý názor. Už proto, že kdyby řekl „nekompromisně kaše na noc a kojit po třech hodinach“, tak to můžem zůstat, kde jsme, že jo… Akorát jsem doufala, že to bude nekdo víc na jistotu.
Jinak spaci pytel u Anky taky neprošel. Byla v něm v šestinedělí, ale jakmile se začala víc hýbat, tak čau, pipi. Prikryvam ji dekou, kterou zastrkavam pod podložku, a trochu ji zastelu. A stejne se odkope. Zato hlavu si prikreje plenou ![]()
@Ba-stet Děkuji za receptík. Měl úspěch ač někomu ta sladká chuť nesedla. Ale s tím se počítalo
Maso bylo božské a příště to možná udělám na rodinnou oslavu tak, že udělám tohle maso, které se na grilu ještě dohřeje v pekáči a opeče se k tomu jen chlebík.
Dnes budu ze zbytku dělat ještě se zeleninou v kokosovém mléce a rýží.
Ty Baru já sama nejsme tabulkový člověk, nemám ráda doktory a popravdě malá ti saje, nehubne a já bych na doktorku prděla
Třeba mě tedy porod změní, ale já mám i takovou povahu. Cítím co je dobře a co ne a pokud máš usměvavého prcka co dobře spí, tak bych se vážně na nějaké tabulky vyprdla a vnímám to tady i jako lajk co se týče pohybu co píšete. Každý prcek má svůj vývoj a každý chodit začne.
Je mi jasné, že člověka dokáže zdrbat taková návštěva. Chce to polknout a jít dál.
Třeba mě porod změní, ale zatím to vnímám jako zbytečný stres. ![]()
@Lamicka2016 Tak to jsem ráda, že to mělo úspěch! Tu sladkou chuť můžeš trochu potlačit vínem (nebo jeho vynecháním), případně dát trochu míň toho medu, když už teď víš, jaké to je. A to s tím koko mlékem zní super!
Máš pravdu, Anka je echt netabulková, i s tím pohybem. Ale zase nemám nervy dělat vše jako obvykle a čekat, jestli naskočí nebo opravdu začne neprospívat. Proto bych potřebovala tu doktorku, aby mě trochu podpořila. Mě porod změnil v tom, že fakt hodně dám na instinkt, a to opravdu nejsem ten typ. Já mám ráda informace a zkušenosti. Proto jsem se vzpírala té vojtovce a teď těm příkrmům. Jenže na cvičení jsem měla kliku na fyzio, že mě podržela. Teď bych totéž potřebovala od toho pediatra, no. Můžu lhát, že přikrmuju a když nezačne nabírat, tak co - bude nás posílat na nějaká vyšetření a bude to jen horší ![]()
@Coccinella 13 u nás zas neprochází overal od té doby, co se trošku začalo hýbat nožkama, vadí mu asi ty švy na ťapce
ptže tepláky a ponožky pohoda, overal těžce ne-e
ale ten pytel prochází a je to boží
@Ba-stet malý si taky zakrývá hlavu plenkou a pak zadržuje dech
![]()
@Ba-stet píše:
@Jitule K A to se dělá? Ja Ti nevím, podle me je mlíko prostě mlíko a je přesně takový, jaky ho to konkrétní mimino potřebuje. Navíc se mi nezdá, že by z málo výživného vyrostla o pět cenťákůPodle se u nás sešel ten růstový spurt, proti minulemu měsíci xnasobná aktivita a kratší spánek a nabídka je teď na hraně. Buď to překojím, nebo bude UM.
Jinak zpravy z váhy, oproti patku +100g. Tak to nevypada tak zle, pokud se to udrží. Namátkové vážení pred a po kojeni ukázalo, ze jednou při průměrně dlouhém, ukazkovem sání vytahla jen asi 40g, při jinem, kdy se odtahovala a delala psi kusy, vysosla 100g. Ja tomu dítěti proste nerozumím
Teď se rozhoduju, jestli napsat pediatričce, co je blízko a má hodně pozitivních i par negativnich recenzí (moje hydra ma JEN pozitivni, s ní asi nevyjdu jen já). Ty vzdálenější asi škrtám. Nemam nikoho, kdo by je doporučil osobně, podle netu je to evidentně stejny jako při hodu mincí a to dojíždění, byť pár stanic, vzdávám. Prece jen jak neřídím, bylo by to asi komplikované při nemocíchDám tomu jeste den dva, kdyz to poleze nahoru, prestanu budit pres den a necham ještě buzeni v noci (
) a uvidime.
Už v porodnici nám brali vzorky MM jestli ho máme v pořádku, některé měli potom do mléka ještě nějaké vitamíny nebo co..a když jsem dávala na neonatologii mléko, dělali rozbory pokaždé 🤷
Tak jsme si dnes udělaly s Ankou pěkný večer
Trochu se nakojila, ale pořád se odtahovala, koukala na hračky, na kolotoč, na závěs, smála se… Podle váhy příjem nic mocTak jsem ji umyla, převlékla do pyžama a uložila, s tím, že když nebude moct usnout, dáme mlíko na dobrou noc. A pak to přišlo - bojkot kojení jak z učebnice: hysterák, vřískání, propínání, pěkně hoďku a půl. Hodinu jsem to zvládala, tišila, zkoušela jiné polohy, kojit za chůze, všechno jen horší a horší… Pak jsem se zachovala patřičně dospěle a vyštěkla na ní, ať si teda umře hlady, že mi je to jedno
Muž to nervově nevydržel a skočil do krámu pro kojeneckou vodu, že teda dáme UM. Než přišel, Anka odpadla. Zkusila jsem do ní ještě dostat trochu mlíka, ale byla úplně tuhá. Tak jsem ji vrazila do postýlky a zkusím to ještě za hodinu nebo za hodinu a půl, až se prospí a mně otrne. Zítra asi ještě zkusím zavolat tý laktační, co od ní mám váhu, ale tak nějak vidím, že jsem s kojením skončila…
![]()
@Payus píše:
@Ba-stet tak to ne, ona mela nozky natazene pred sebou
Prosim.te ja zapominam odpovidat vsem, a kolikrat teda odpovim a neoznacim nikohoposilam spiciho pankace @sebel
to je božan, tak my ho berem
![]()
@Ba-stet píše:
Jinak abych si jen nestěžovala, až na to přibírání se máme fajn. Anka je model pr začátečníky, pořád se jen směje, hezky spí, je šikovná. Já na mimina vůbec nejsem (dokonce i psa jsem si pořizovala odrostlého a u kocoura netrpělivě čekala, až vyroste), nikdy by mě nenapadlo, že mě tohle období bude tak hrozně bavit
Majenka se taky furt smeje a je hodna a spinká, asi i to vynahrazuje
, je to zlatíčko, pěkně papá a prosperuje, jen se děsím toho, až začne běhat, to si pak budu muset pořídit kšíry
a vodítko ![]()
tak my máme ted jeste mainskou mývalí, kotě, a to jsou dvojka… jak se obě provokujou navzájem, tos neviděla
ale je fakt, že Mainská pomáhá Marušce s plazením ![]()
@Ba-stet teda vy si fakt uzivate…
jak dopadlo dalsi kojeni? Myslis ze se to jeste nezlomi?
@Ba-stet Ach jo Baruu
třeba se ještě umoudří Aninka, třeba neměla náladu
můžou jí růst zoubky nebo může bojovat s bacilem
třebas
ale když by nebylo zbytí, není to nic zlého a zvládnete to i s UM ![]()
@Coccinella 13 Další kojení už v pohodě, i když kdovíkolik toho nevytáhla. V noci jsem pak při kojení usnula a ona se několikrát sama přisála, tak jsem si ji nechala v posteli a kojilo se s přestávkama do rána. Dnes přes den už v pohodě. Ale stejně nepřibírá
Napsala jsem té doktorce, snad se ozve.
@MiliKuu Asi je možný všechno, taky může být unavená, protože kromě noci, kdy se budí sama, ji přes den na kojení budím. Já už fakt nevím. Byla jsem si jistá, že to dělám správně, ale možná jsem se mýlila. Pročetla jsem toho spoustu o bojkotu kojení a v nějaké poradně psali, že od čtvrtého měsíce se prý UM už opravdu nedává, že je to krok zpět a taky radili kaše (akorát ne na noc). Já vím, že UM není žádný jed a každému bych řekla, že to je lepší, než se takhle trápit, ale stejně je to pro mě prohra - já vím, že je to iracionální, ale nedokázala jsem přirozeně otěhotnět, přirozeně porodit a teď ani přirozeně krmit ![]()
@Ba-stet já jako laik a absolutní neznalec bych UM taky nedávala. Začíná sezona ovoce a zeleniny ze zahrádek. Vše půjde sehnat bio bez chemie ( pokud třeba nemáte zdroj v rodině a na zahradě) a raději bych ke kojení přidala prostě dvakrát za den baštu z které by mohla nabrat a přidávala mléko od tebe ![]()
@Ba-stet drahá, já taky nemohla přirozeně otěhotnět, ani porodit… a s přirozeným krmením moje dítě sice přibírá, ale trpí na bříško jako pes
(průběžně)
holt sem tam se to po-ere jinak, než bychom si představovaly a to i přes to, že děláme všechno správně
Ale tu prohru chápu, znám ten pocit velice důvěrně
Zas máš dobré, že ti spí přes den i noc, o tom já si můžu nechat zdát
přes den max dvě hoďky a ještě ne v kuse
btw dnes jsme byli na druhém prevenaru a dostala jsem žádanku na sono bříška… ale musela jsem hučet
🤦🏼♀️