Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiliKuu Já vím, že je to pitomost, kdyby mi to někdo říkal, tak si klepu na čelo. Ale já jsem se přes toho císaře nějak nepřenesla (i když vím, že se nedalo nic udělat jinak ani líp) a tohle taky nedávám. Spaní asi taky pomalu končí, aspoň to denní - myslím, že se to všechno blbě sešlo. Jak se začala překulovat, tak najednou hrozně vzrostl její zájem o vše kolem. Navíc v podobnou chvíli konečně začala uchopovat věci. Tolik věcí, co se dají chytit a ocucat. Pak se odtahuje od prsa, protože hele kolotoč, závěs, pes. Teď jsem hodinu uspávala, protože střídá pozici úplně mrtvýho ubrečenýho mimina, co sotva udrží oči s vysmátým výskajícím, který chce něco podniknout… Na tohle vždycky zabralo „mlíko na spaní“. Dnes až na třetí pokus. Jestli nebudu kojit, tak jsem skončila, vždyť tím řeším každý průser ![]()
To je fajn, že ude sono. Kdy jdete?
@Ba-stet píše:
Tak jsme si dnes udělaly s Ankou pěkný večerTrochu se nakojila, ale pořád se odtahovala, koukala na hračky, na kolotoč, na závěs, smála se… Podle váhy příjem nic mocTak jsem ji umyla, převlékla do pyžama a uložila, s tím, že když nebude moct usnout, dáme mlíko na dobrou noc. A pak to přišlo - bojkot kojení jak z učebnice: hysterák, vřískání, propínání, pěkně hoďku a půl. Hodinu jsem to zvládala, tišila, zkoušela jiné polohy, kojit za chůze, všechno jen horší a horší… Pak jsem se zachovala patřičně dospěle a vyštěkla na ní, ať si teda umře hlady, že mi je to jedno
Muž to nervově nevydržel a skočil do krámu pro kojeneckou vodu, že teda dáme UM. Než přišel, Anka odpadla. Zkusila jsem do ní ještě dostat trochu mlíka, ale byla úplně tuhá. Tak jsem ji vrazila do postýlky a zkusím to ještě za hodinu nebo za hodinu a půl, až se prospí a mně otrne. Zítra asi ještě zkusím zavolat tý laktační, co od ní mám váhu, ale tak nějak vidím, že jsem s kojením skončila…
![]()
![]()
![]()
Vydrž, pořád zkoušej… odstříkávej a dej z lahvičky, když nevezme prso. Mě to teď dělal 14 dní taky…ale teď už zase saje, sice ne vždy a ne tak dlouho jako dřív kromě noci, ale saje.
@Jitule K Já neodstříkám víc než lžičku
Klidně mi z jednoho prsa pravidelně kape, ale jak dám odsávačku, ani ťuk. Tak to mám od začátku. ![]()
@Ba-stet píše:
@Jitule K Já neodstříkám víc než lžičkuKlidně mi z jednoho prsa pravidelně kape, ale jak dám odsávačku, ani ťuk. Tak to mám od začátku.
To mi taky nějaké holky ze skupiny miminek ve stejném měsíci psaly… Nechápu, že to z tebe vycucne a odsávačkou to nejde… Zkus se zeptat té laktační… A nenervuj se z toho. Mě ten císař taky štve, že jsem nedokázala ani dítě donosit, ale s tím se nedá nic udělat už. Buď ráda, že je Anka zdravá a usmíej se na ní.. tak třeba my s příkrmy v poledne a kaší před spaním přibrali za 10 dní 330 g ![]()
@Jitule K Jojo, moje mlíko je jen pro miminka
Jako asi to s tou kaší tak dopadne, ale zdá se mi to prostě hrozně brzo… Sotva ukončila třetí měsíc ![]()
@Ba-stet píše:
@Jitule K Jojo, moje mlíko je jen pro miminkaJako asi to s tou kaší tak dopadne, ale zdá se mi to prostě hrozně brzo… Sotva ukončila třetí měsíc
Neukončila 4?
@Jitule K píše:
Neukončila 4?
V červnu běží čvrtý, ne? Když je únorová? Já jsem jak praštěná, teď nejsem schopná to dopočítat…
@Ba-stet píše:
V červnu běží čvrtý, ne? Když je únorová? Já jsem jak praštěná, teď nejsem schopná to dopočítat…
Pokud je únorová, ta jo ![]()
@Ba-stet No měla 2.6 4měsíce, takže ukončila čtvrtý a běží pátý
no a když končí spaní, konečně začne ta zábava
jupí, Aninka uchopuje, má zájem, jízda začíná
je zdravá, krásná, akorát mrňavá
to dožene
zvládnete to, holky
kaši klidně může, nebo jsem se dočetla díky Cocci, že se na přibírání používá odvar z ovesných vloček ![]()
@MiliKuu spíš ja. Vzdycky jsem myslela, ze se povita celý měsíc
Ja ji asi faktvdam k adopci, nevim ani, jak stary mam dítě 🤦
@MiliKuu píše:
@Ba-stet No měla 2.6 4měsíce, takže ukončila čtvrtý a běží pátýno a když končí spaní, konečně začne ta zábava
jupí, Aninka uchopuje, má zájem, jízda začíná
![]()
![]()
je zdravá, krásná, akorát mrňavá
to dožene
zvládnete to, holky
kaši klidně může, nebo jsem se dočetla díky Cocci, že se na přibírání používá odvar z ovesných vloček
Já vím, že jsem taky blbě počítala, že mu bylo 6 měsíců a to mě upozornili, že už bude mít příkrmy a já, že ne, že až za měsíc a přitom byl vlastně ukončený, až jsem z toho byla špatná. Přijít o mého plně kojeného chlapečka 🙈
@Ba-stet píše:
@MiliKuu spíš ja. Vzdycky jsem myslela, ze se povita celý měsícJa ji asi faktvdam k adopci, nevim ani, jak stary mam dítě 🤦
@Ba-stet máš nějaké nedobré období, ale to zas brzo přejde
a nedávej, byla by jí škoda a kde by ji Milánek před svatbou měl hledat jako
drž se ![]()