Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ba-stet no spokojený (co se týče jídla) je
barokní andělíček hadra
@Coccinella 13 no budu muset zkusit taky spíš nějakou polévku, ptže té kaše se fakt bojím ![]()
@MiliKuu normalne muzes dat zeleninovy peikr i k veceri. Ja drtim kasi rano a vecer ptz kluk mi. extra nestoji o mliko a tou kasi do nej nacpu pozadovan mnozstvi mlika aspon..jinak kdyz o kasi nestal me k vece klidne mrkwm s bramborem. A co u nas zpusobilo beton byla repa..ta mu teda dala, ale zmakl to..a jak mu chutnala. Mili neboj, to me v utery zdrbne urcite dr ze ty prikrmy drtime az mooc, ale co kdyz to chce..
@Payus Malo přibírají - průšvih. Hodně přibírají - průšvih. Malo příkrmů - průšvih. Hodně prikrmů - průšvih. Latkovy plenky - blbý. Jednorazovy plenky - blbý…
![]()
@MiliKuu Nevyšla
Zrovna jsem si říkala, že se musím zeptat, jestli by nemela chodit denně 🙉 Zatím ale žádný pláč a nespokojenost, doufám, že Ti nebudu muset psat o návod na rourkování ![]()
@Ba-stet tak to doufám taky
kdyby to nešlo ven, tak můžeš zkusit tu švestkovou šťávu třebas, ta od hippu je taky od uk.4 měsíce a u nás někdy zabírá
někdy taky ne
ale u nás i rourka někdy ne
zrovna včera zas byl den jak ‚malovaný‘
![]()
@MiliKuu Ježíš, to snad není možný, že je to zas zpatky?! Homeo uz vůbec nezabírají? 🙉
@Ba-stet ale tak střídavě něco jo, něco ne, někdy jo, někdy ne… ale včera se to zas sešlo
![]()
Holky, dotaz úplně mimo - kdo máte pomalý hrnec, co v něm vaříte? Docela se mi zamlouvá, ale říkám si, zda to využiju, nebo to zas bude zbytečný krám do baráku
![]()
@MiliKuu Pomáláč mám tak deset let. Je naprosto super na vývary, ty v něm dělám nejvíc, pěkně 12-15 hodin. Pak je to báječný na pomalý dušení, jako je třeba to trhaný maso, co jsem dávala holkám, na různý guláše a tak. Bezkonkurenční boloňský ragú. Muž v tom rád „vaří“ tak, že tam nahází na kostičky nakrájené maso, co najde v mrazáku, libovolnou zeleninu a brambory, podlije vínem nebo vodou a má eintopf. To mě moc neba, připadá mi, že pak všechno chutná na jedno brdo. Navíc já jsem se moc nenaučila připravovat to večer (nebo aspoň pět hodin) předem. Nejsem na to asi dost plánovací..
Každopádně ho používám čistě na dušení. Takové ty pomaláčové recepty, kdy máš všechno natvrdo hodit do hrnce a zalít vodou, to není ono. Typicky guláš: dáš tam cibuli, papriku, maso, zamícháš, podleješ… jako udělá se to, dá se to jíst bez odporu, ale pomalu osmaženou cibulku to prostě nenahradí.
Pro mě je to užitečná věc, jsem ráda, že ho mám, ale zároveň to není něco, co by bylo v provozu pořád. To mi neva, já si na věci do kuchyně ujíždím. Ale někdo je typ, že když to nevyužije co týden, tak je to zavázející krám…
@Ba-stet tak to já zas ne
my máme před rekonstrukcí kuchyně a nejvíc mě štve, že teď všechny ty přístroje, co normálně používám, jsou momentálně ‚krámy‘, ptže je nemám v kuchyni, ale o kus jinde a nechce se mi tam pro to chodit a zas to pak odnášet, kor když malý přes den už moc nespí
takže jedu všechno postaru růčo
no nic, já ho koupím, udělám v tom první vývar (manžel miluje vývary, mohl by vlastně být živ akorát na vývaru
a hovězím mase teda
) a pak se uvidí, jak to dopadne s krámem/nekrámem
děkuju Baru 💐
@Ba-stet a ještě - myslíš, že by v tom šel uvařit příkrm? Jako hodit třeba dýni, cuketu, kus masa (jasné, že všecko nakrájené) a nechat 10hodin? ![]()
@MiliKuu Jestli do něj půjdeš, tak doporučuju CrockPot, to je taková hodně tradiční americká značka. A určitě vyber co největší (kvůli těm vývarům). Pak je na výběr, jestli se ta vnitřní nádoba dá použít i na sporák a rovnou v tom restovat. Můj první to neuměl a vadilo mi to, druhý to umí a ještě jsem to za ty roky nepoužila
Ale asi je lepší to mít a nevyužít, než naopak.
S těmi příkrmy by to určitě šlo, ale nevím, jeslti to není kontraproduktivní. Ta zelenina by se asi měla dělat na páře a co nejkratší dobu, ne? Jestli kdyby se to dělalo X hodin, tak by to z toho jídla všechno důležitý nevytáhlo ![]()