Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Coccinella 13 Krásný děti, Cocci
Jsem rada, ze jstexsi to užili, i kdyz blbější bpocadi snad byt nemohlo
A gratuluju k vyročí, ty nervy a to dlouhé čekání mám v živé paměti ![]()
@MiliKuu píše:
@Coccinella 13 Vladi, mějte dnes krásný Saščin den@Payus čoveče, sice bys cestovala dnem i nocí, než bys dojela z vaší vesničky do naší, ale klidně přijeď
nic moc balit nemusíš, všechno máme (krom oblečení na mrňavou modelku
to vedem jen ve velkých velikostech
)
tak hlavně, že už máš všechny doma a před námi víkend, pěkně všichni spolu
@Euforia jooo Pája má pravdu, o prdíkách vím vše, všechny kapky, babské rady, masáže, alternativní medicína… nic nepomohlo, ani čas a přetáčení… malému je 7měsíců a sem tam to je pořád mazec (jako zrovna včera zas)
a to blinkání nezávidím
@Payus dekuji
ja byla hotova z Pavlika. Mel bilou kosili, rifle a polobotky. Byl neskutecny frajer
(porad chodi ve sportovnim a toto byla fakt zmena) pak sem hodim nejakou fotku kde je lip videt ![]()
Jj, Saška ma ted jeste jedno křestní jmeno, ktere ji vybral kmotr. Je krtena Alexandra Eva (kmotr je Adam
), ale to jmeno je jen v krestnim liste, v krestni knize… nikde jinde se neuvadi…
@Kriistyna děkuji ![]()
@Ba-stet dekuji
jj nakonec to bylo fajn, i kdyz jsme byli nuceni zustat doma
ty nervy mam taky v zive pameti
ten den jsem rano po tel. z gyndy, kde mi sestra rekla ze tripl test vysel uuuplne blbe a navic jsem byla mega pohadana s Pavlem (nerviky pracovaly slusne nam obema) a tak jsem mu nechtela volat, ucitila prvni pohyby. Brala jsem to jako znameni od mimca, jako „halo mamo, hod se do klidu, ja budu v pohode“
ale kdyz odpo zavolala geneticka, ze je mimco zdrave a ze to bude holka, tak jsem normalne bulela do telefonu jako zelva ![]()
@Coccinella 13 jeee krásná fotka, dětičky jak ze žurnálu
a Pavlík je megaveliký
ty tvoje nervíky mám taky v paměti a podívej, krásná, zdravá, šikovná ![]()
@Coccinella 13 píše:
@Kriistyna děkuji@Ba-stet dekuji
jj nakonec to bylo fajn, i kdyz jsme byli nuceni zustat doma
ty nervy mam taky v zive pameti
ten den jsem rano po tel. z gyndy, kde mi sestra rekla ze tripl test vysel uuuplne blbe a navic jsem byla mega pohadana s Pavlem (nerviky pracovaly slusne nam obema) a tak jsem mu nechtela volat, ucitila prvni pohyby. Brala jsem to jako znameni od mimca, jako „halo mamo, hod se do klidu, ja budu v pohode“
ale kdyz odpo zavolala geneticka, ze je mimco zdrave a ze to bude holka, tak jsem normalne bulela do telefonu jako zelva
Jo, Tobě to blbě vyšlo až z tripplů? Já myslela, že už na screeningu. Ty tripply jsou fakt nespolehlivý, jsem ráda, že jsem si vydupala screening v Cube - moje gynekoložka zuřila, prý navíc mají systém, který se s tripply nedá spojit, tak na ně nemůžu. Byla jsem ráda už tenkrát a jsem i teď. Jak se ukázalo, měla jsem vysoký hcg a určitě by mi vyšly blbě a nervovala bych se taky
Takhle jsem věřila Neumannový, která řekla, že je to vyšší, ale že to z té studie máme všechny a je to ok.
Saška je hodná, že Ti dala z břicha vědět, že je v pořádku
Jinak jsem zapomněla reagovat na tu váhu - to je fajn, že se to stabilizovalo a nebudou vás ničím prudit! ![]()
@Ba-stet vysel mi blbe i ten screening v Cube. Utz sice super, ale vysoky hcg (to jsem mela i u Pavlika) a plus vek a uz to bylo v prd.li… a Neumannova se tvarila jako na pohřbu
pokud jeste nekdy budu tehotna, tak pujdu na screening jedine k Frysovy do Profemy. Nikam jinam me nikdo nedostane. Byla jsem u ni na druhem screeningu a fakt jsem litovala ze ne i na tom prvnim. Moje doktorka s tim byla uplne v pohode. A u Frisovy jeste vic, protoze jak jsem pozdeji zjistila, tak se znaji a ta moje Mudr k ni jezdi na „staze“
@Coccinella 13 píše:
Tak holky, je to za nami a ja jsem. k.o. ale myslim ze se to povedlo krasne, i kdyz bylo hnusne. Zatim davam prvni fotku, dalsi az se s nimi trosku proberua mimochodem, dnes je to rok co jsem se po par nekonecnych tydnech dozvedela, ze budeme mit zdravou holcicku
Taková princezna 🤩 a hrdý brácha.. ![]()
@Coccinella 13 Fakt?
A já z ní byla tak nadšená!
Cocci, mohla bys mi prosím poradit s příkrmy? Kdy bych po kaši asi tak měla začít se zeleninou? Anka tomu zatím moc nedá, sní max půl dávky (i když s kamarádkou jsme se shodly, že dávkování na krabici je prakticky jak pro dospělého), se lžící někdy spolupracuje vzorně a někdy vůbec
O naše jídlo zájem nemá (jak tu popisovala sebel, že jí Maruška hrábla do talíře pro knedlík, tak to vůbec). Mám pocit, že je na zeleninu ještě brzy, ale to se mi u té kaše zdálo taky ![]()
@Ba-stet jj, ja z ni moc nadsena nebyla. Navic mi pak „nutila“ genetiku u nejakeho jejiho znameho doktora, o geneticce u ktere jsem byla s Pavlíkem nechtela ani slyset
takze trvala na tom, ze me k nemu objedna sama. Volala mu a objednala me, takze jsem z Cube odchazela uz s dohodnutym termínem. Mezitim jsem ale stihla svoji geneticku a ta mi udelala ten test z krve (zadarmo). Pan genetik v Praze mi chtel udelat bud okamzite odber plodovky nebo alespon ten test z krve, za který ale chtel 15.000,–
takze asi tak…
U te kase myslis pul davky ze 150ml vody? To Saška nesnedla taky nikdy
delam max ze 100, ale vetsinou min a nesni to skoro nikdy
ale posledni dobou tu kasi delam tak max dvakrat tydne. Ja zacala se zeleninou nekdy cca dva az tri tydny po kasi. Ty zeleninove prikrmy je treba brat jako „seznameni“ s novymi chutemi. Zezacatku to fakt moc na najedeni neni. Staci kdyz si da par lzicek a pak dokojit. Zeleninu se snazim varit na pare, jen kdyz delam hustou zel. „polevku“, tak varim ve vode, abych mela i ten „vyvar“. Zeleninu nemixuju, vsechno mackam jen vidlickou, aby to nebyla kase, ale aby to melo „strukturu“. A vetsinou ji davam i kus zeleniny do rucky na seznameni se s ni, tu vetsinou udelam na pare jen chvilinku, aby nebyla uplne tvrda, ale ani moc mekka. Varim ji kazdy den cerstve. Jen maso uvarim, rozmixuju a pak zamrazim a rano jen vytahnu aby povolilo a pak pridavam k cerstve zelenine. Jednou tydne davam uvareny zloutek. Pridavam jeste lzicku repkoveho oleje z DM (je primo pro prikrmy). Jo a po zelenine jsem davala ovoce a az pak maso, aby Saska nebyla z masa „zabetonovana“ a je pravda ze to zvladla bez vetsich problemu. Do zeleniny pridavam brambory a ted stridam jahly, kus kus, tento tyden zkusim mozna testoviny, pohanku… některé doktorky radi do polevek delat oprazenou krupici a zahustit, ale to ji tam radeji dam ten kus kus nebo jahly nebo ryzovou krupici… vic me ted nenapada, kdyztak se ptej
jo a Saska toho ani ted moc nesni, vetsinou do 100ml, nekdy min a vyjimecne o chlup vic.
@Ba-stet muzes ji zkusit treba dat ochutnat a pokud nebude chtit, tak to zkusit treba az za par dni…
@Coccinella 13 Diky za vyčerpávající info
Hlavně o te kaši. Mně se zdalo hodně, ale rikala jsem si, že snad vědí, proč to píšou 🙈 Anka zatim sni tak z 60ml vody, i když ne pokaždé, záleží, jak moc ji nutíme
Sní pár lžic, pak dela ofuky nebo i trochu brečí, vypadá to, ze je konec, pak zas chvilku jí velmi ochotně…
Ještě s tou zeleninou chvíli počkám. I když mozna potřebuju dozrát spíš já než ona… ![]()
@Coccinella 13 To rada slyším. Já si říkala, jestli to pak nema vic navazovat, abych chudinku nebrzdila ve vývoji ![]()