Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia @welovefashion vážně jsem myslela každé slovo. Už to, že se tchýně zcela určitě snažila celou dobu svátků ( pochopila jsem z popisu zakladatelky že tam byl každý den někdo jiný) připravit pro celé široké příbuzenstvo vánoční atmosféru, určitě i pohoštění, dobrou náladu a vše co k Vánocům z pohledu hospodyňky patří.
Každá z nás, které to takto máme prožíváme stres. Pak dojde k „banální“ situaci a prostě je to rozbuška, která situaci zkomplikuje a stres se promítne třeba i do takovéto reakce.
OK, nemusela zakladatelka odpovídat chybně, i když já bych to udělala ( ale to jsem já), nemusela však všechny zdecimovat. A i když už to udělala, tak pak popisuje reakci tchýně jako reakci někoho nesvéprávného - dementního. S jakou myšlenkou založila tuto diskuzi? Proč ji pojmenovala tak dehonestujícím názvem? Ne, nevidím nic nenormálního na reakci tchýně, ale za to velmi nenormální mi připadá reakce zakladatelky, která místo, aby se alespoň pokusila zmírnit hysterickou reakci tchýně, tak běží domů, založí diskuzi a snad se snaží získat ještě reakce od cizích lidí o tom, jak to není její chyba, ale že tchýně je malé děcko, je dementní a jako dospělá má vědět, že stejně nemůže vyhrát se svou vystudovanou namachrovanou snachou.
Je to pár dní, kdy jsem se bavila se svou 86 letou babičkou na téma co se to děje, proč jsou mladí tak neuctiví ke starším lidem. Tato diskuze je toho naprosto ukázkovým příkladem, i když jak čtu komentáře, tak to asi nebude tak hrozné. A to je dobře. ![]()
Tady spis každého zarazilo ten důraz na vystudovanou češtinu - při tom množství hrubek v kontextu s nadpisem diskuse o hloupé tchyni…
@yocheved
Příspěvek upraven 30.12.19 v 09:08
Aby to neschytal ještě tchán, že tu hru vůbec koupil.Je taky otázka jakým způsobem tu hru zakladatelka hrála. Jestli normálně a nebo si hrála na chytrou. Já hrát z člověkem který mě pomalu nepustí ke hře protože všechno ví, taky by mě to nebavilo a už bych s ní nehrála. Třeba byla tchyně natlakovaná už před tím a tou hrou se to vyhrotilo nebo nemůže přenést přes srdce že najednou zapomíná.
@Hanka1 píše:
Tady spis každého zarazilo ten důraz na vystudovanou češtinu - při tom množství hrubek v kontextu s nadpisem diskuse o hloupé tchyni…
@yochevedPříspěvek upraven 30.12.19 v 09:08
Jeeezis. Ja zadny duraz nevidim, na me to pusobi jen jako zmineni duvodu proc mela zakladatelka navrch.
Tchyne reakce normalni neni a muze to byt priznak demence.
Hraj s nima dobble ![]()
@nonina píše:ja nevidim duvod , kdyz spoluhraci odpovedi nevi a ja ano , tak delat blbou . Kdo se do techto her pusti musi s tim pocitat a zrovna cesko , pokud se nepletu nema ani na vyber z odpovedi . Pokud nevi, prohraju a pak se jdu vztekat jako male dite , tak to fakt ostuda .
@Venetia @welovefashion vážně jsem myslela každé slovo. Už to, že se tchýně zcela určitě snažila celou dobu svátků ( pochopila jsem z popisu zakladatelky že tam byl každý den někdo jiný) připravit pro celé široké příbuzenstvo vánoční atmosféru, určitě i pohoštění, dobrou náladu a vše co k Vánocům z pohledu hospodyňky patří.
Každá z nás, které to takto máme prožíváme stres. Pak dojde k „banální“ situaci a prostě je to rozbuška, která situaci zkomplikuje a stres se promítne třeba i do takovéto reakce.OK, nemusela zakladatelka odpovídat chybně, i když já bych to udělala ( ale to jsem já), nemusela však všechny zdecimovat. A i když už to udělala, tak pak popisuje reakci tchýně jako reakci někoho nesvéprávného - dementního. S jakou myšlenkou založila tuto diskuzi? Proč ji pojmenovala tak dehonestujícím názvem? Ne, nevidím nic nenormálního na reakci tchýně, ale za to velmi nenormální mi připadá reakce zakladatelky, která místo, aby se alespoň pokusila zmírnit hysterickou reakci tchýně, tak běží domů, založí diskuzi a snad se snaží získat ještě reakce od cizích lidí o tom, jak to není její chyba, ale že tchýně je malé děcko, je dementní a jako dospělá má vědět, že stejně nemůže vyhrát se svou vystudovanou namachrovanou snachou.
Je to pár dní, kdy jsem se bavila se svou 86 letou babičkou na téma co se to děje, proč jsou mladí tak neuctiví ke starším lidem. Tato diskuze je toho naprosto ukázkovým příkladem, i když jak čtu komentáře, tak to asi nebude tak hrozné. A to je dobře.
@mamule42 píše:
Aby to neschytal ještě tchán, že tu hru vůbec koupil.Je taky otázka jakým způsobem tu hru zakladatelka hrála. Jestli normálně a nebo si hrála na chytrou. Já hrát z člověkem který mě pomalu nepustí ke hře protože všechno ví, taky by mě to nebavilo a už bych s ní nehrála. Třeba byla tchyně natlakovaná už před tím a tou hrou se to vyhrotilo nebo nemůže přenést přes srdce že najednou zapomíná.
myslim, ze pri tehle hre se to toci pravidelne, tak si zahraji vsichni
@Lumíkovec píše:
@Micaella22 tak asi to zminuje, aby jsme vedeli, proc ty odpovedi znala, ne? Kdyz to bylo vsechno z jejiho oboru… Kdyby to byl Svetovy film, tak treba vyhraje tchyne. To je reakce jak kdybys nemela ani zakladku a stvalo te, ze ma zakladatelka VS.
No, ono ji to ale fakt stve
ve vsech diskuzich o vs vzdelani pise, jaky jsou vs blbci a ze vs na nic nepotrebuje, az si rikam… ![]()
Jinak u techto her nejde o vystudovane obory, proboha, ale o vseobecny prehled, ktery muze mit i duchodce, co cuci na telku, to je jak az-kviz
to nechapu tady to povstani, pani tchyne nezvladla roli debilka a udelala scenu, kdyby se soustredila, tak aspon neco vi ![]()
@nonina píše:
Každá z nás, které to takto máme prožíváme stres. Pak dojde k „banální“ situaci a prostě je to rozbuška, která situaci zkomplikuje a stres se promítne třeba i do takovéto reakce.OK, nemusela zakladatelka odpovídat chybně, i když já bych to udělala ( ale to jsem já), nemusela však všechny zdecimovat. A i když už to udělala, tak pak popisuje reakci tchýně jako reakci někoho nesvéprávného - dementního. S jakou myšlenkou založila tuto diskuzi? Proč ji pojmenovala tak dehonestujícím názvem? Ne, nevidím nic nenormálního na reakci tchýně, ale za to velmi nenormální mi připadá reakce zakladatelky, která místo, aby se alespoň pokusila zmírnit hysterickou reakci tchýně, tak běží domů, založí diskuzi a snad se snaží získat ještě reakce od cizích lidí o tom, jak to není její chyba, ale že tchýně je malé děcko, je dementní a jako dospělá má vědět, že stejně nemůže vyhrát se svou vystudovanou namachrovanou snachou.
Je to pár dní, kdy jsem se bavila se svou 86 letou babičkou na téma co se to děje, proč jsou mladí tak neuctiví ke starším lidem. Tato diskuze je toho naprosto ukázkovým příkladem, i když jak čtu komentáře, tak to asi nebude tak hrozné. A to je dobře.
Jezisi, s tebou bych nechtela hrat ani clovece nezlob se. Jako abych si sypala hlavu popelem, zes mi pripravila pohosteni a mas teda pravo vyhrat. Sorry, to bych teda nedovodila
vzdyt je to hra ![]()
@g.sandova píše:
Název diskuze je strasnej…
Reakce tchýně ale normální není. Pokud měla pocit, te machrujes, měla te poslat do háje a ukončit hru. Beze scén a zamykání.
A já teda taky nenechám nikoho vyhrar ve scrablu.
Vždyť vůbec nevíme, jak to celé bylo. Kdyby sem napsala tchyně, tak by mohl být obrázek úplnější. Když se někdo chová přecitlivěle, a to nečekaně, tak je to celé ještě o něčem jiném. Možná v té reakci o tu samotnou hru vůbec nešlo.
U dospělých lidí předpokládám, že unesou prohru a rozhodně bych se k nim nechovala jak k malým dětem a nenechávala je taky vyhrát jak tu někdo navrhoval
to pak hra ztrácí smysl.To jsem dělala u svých malých dětí.
Jestli tchýně neumí prohrávat, tak bych s ní už pro klid v rodině radši žádnou hru nehrála.
Může to být nějaký zkrat, nebo začínající demence, kdo ví.
Ale hloupá být nemusí, třeba jen nemá tyhle konkrétní znalosti.
@nonina píše:
Ale když se podíváš na první příspěvek zakl., tak se dočteš, že tchýně se ani nesnažila a koukala při hře na pohádku a dostala pak záchvat na konci, kdy opravdu nezvládla situaci.
Já to opravdu vidím tak, že tchýně musí sama zapracovat na sobě, bud příště nehrát vůbec, jestli je labilní a hysterická, nebo se dovzdělat, jestli jí jde za každou cenu o výhru anebo omezit alkohol, jestli si třeba dala o pár skleniček víc, než je zvyklá.
Ale třeba mě by opravdu urazilo, kdyby někdo mě nechal vyhrát za každou cenu, jak kdybych byla pětileté děcko, to mi přijde fakt ponižující. ![]()
To se teda předvedla, no jestli na vše odpovídala že neví tak je jasné že prohraje a ta její reakce. Ted doma dostane vynadáno ještě tchán že za to může on ![]()
@ospalámyš píše:
U dospělých lidí předpokládám, že unesou prohru a rozhodně bych se k nim nechovala jak k malým dětem a nenechávala je taky vyhrát jak tu někdo navrhovalto pak hra ztrácí smysl.To jsem dělala u svých malých dětí.Jestli tchýně neumí prohrávat, tak bych s ní už pro klid v rodině radši žádnou hru nehrála.
Může to být nějaký zkrat, nebo začínající demence, kdo ví.
Ale hloupá být nemusí, třeba jen nemá tyhle konkrétní znalosti.
ja to teda nedelam ani u malych deti…pokud nemas na mysli staveni kostek s batoletem
@nonina píše:řvát na ostatní, že z ní dělají debila a jít se zamknout do koupelny a zde řvát a inhalovat na uklidnění ještě pár hodin poté, jen proto že prohrála?
Každá z nás, které to takto máme prožíváme stres. Pak dojde k „banální“ situaci a prostě je to rozbuška, která situaci zkomplikuje a stres se promítne třeba i do takovéto reakce.OK, nemusela zakladatelka odpovídat chybně, i když já bych to udělala ( ale to jsem já), nemusela však všechny zdecimovat. A i když už to udělala, tak pak popisuje reakci tchýně jako reakci někoho nesvéprávného - dementního. S jakou myšlenkou založila tuto diskuzi? Proč ji pojmenovala tak dehonestujícím názvem? Ne, nevidím nic nenormálního na reakci tchýně,ale za to velmi nenormální mi připadá reakce zakladatelky, která místo, aby se alespoň pokusila zmírnit hysterickou reakci tchýně, tak běží domů, založí diskuzi a snad se snaží získat ještě reakce od cizích lidí o tom, jak to není její chyba, ale že tchýně je malé děcko, je dementní a jako dospělá má vědět, že stejně nemůže vyhrát se svou vystudovanou namachrovanou snachou.
@nonina jaké zdecimovat
, vždyt šlo jen o hru a tchýni by stejně nepomohla když na vše řekla nevím
Spíš by to naopak vypadalo pěkně trapně ![]()