Rozčílená, asi hloupá tchýně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
30.12.19 12:47
@PaníKadrnožková píše:
No se mnou nikdo nechce hrat, protoze (bez ohledu na vystudovany obor :jazyk: ) jsem proste studnice neuzitecnych znalostí. A vubec neni pravidlo, ze vyhraju, protoze horim na prirodovede a rozmerech branek v ruznych sportech a takovych chujovinach. Ale muj exmanzel mel podobne moresy jako tajdle tchyne, prvni otazku nevedel a hned to jakoby „vzdal“, rezignovane a s kroucenim oci odhazoval karticky (vcetne otazek "jak se jmenoval kral v pohadce Pysna princezna :cert: ) tak dlouho, az me to otravilo taky, pak to rychle vsechno zodpovedel, vyhral a rekl, ze je to blba hra a ze se jen vytahuju…Takovymu cloveku se proste nebudu omlouvat, i kdyby me zivil do smrti. Je to HRA :cert: :mrgreen:

Tak my dvě se v týmu taky nesejdeme, máme asi tak stejné mezery :mrgreen: A jinak souhlasím, je to hra a člověk to musí vydržet (i když mám jisté pochopení pro zkraty, u nás se traduje, jak jsem muže vztekle trefila kostkou při Člověče, nezlob se. Ovšem to byla pochopitelně úplně jiná situace ;) ), ale na druhou stranu - zakládat diskusi s názvem Hloupá tchyně, vážně? Vítěz Česka by snad měl mít trochu úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
30.12.19 13:03
@PaníKadrnožková píše:
No se mnou nikdo nechce hrat, protoze (bez ohledu na vystudovany obor :jazyk: ) jsem proste studnice neuzitecnych znalostí. A vubec neni pravidlo, ze vyhraju, protoze horim na prirodovede a rozmerech branek v ruznych sportech a takovych chujovinach. Ale muj exmanzel mel podobne moresy jako tajdle tchyne, prvni otazku nevedel a hned to jakoby „vzdal“, rezignovane a s kroucenim oci odhazoval karticky (vcetne otazek "jak se jmenoval kral v pohadce Pysna princezna :cert: ) tak dlouho, az me to otravilo taky, pak to rychle vsechno zodpovedel, vyhral a rekl, ze je to blba hra a ze se jen vytahuju…Takovymu cloveku se proste nebudu omlouvat, i kdyby me zivil do smrti. Je to HRA :cert: :mrgreen:

Samozřejmě tady nešlo o to, vyhrál prohrál, neunesla prohru a vtom je ta její hloupost, nadutost, ješitnost. Vloženo velmi pozdě, to znamená že zadavatelka, stoho má velmi špatný pocit. Tak proč jí odsuzovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
30.12.19 13:56

Reakce tchyně mi přijde úplně mimo stejně jako příspěvek zakladatelky a většiny diskutujících tady. Ale to je můj problém… Vruuummm!✈️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
30.12.19 15:57
@Ba-stet píše:
Tak my dvě se v týmu taky nesejdeme, máme asi tak stejné mezery :mrgreen: A jinak souhlasím, je to hra a člověk to musí vydržet (i když mám jisté pochopení pro zkraty, u nás se traduje, jak jsem muže vztekle trefila kostkou při Člověče, nezlob se. Ovšem to byla pochopitelně úplně jiná situace ;) ), ale na druhou stranu - zakládat diskusi s názvem Hloupá tchyně, vážně? Vítěz Česka by snad měl mít trochu úroveň.

Taky bych řekla, ale do tymu v Aktivitach bych te chtela, myslim, ze malokdo by pantomimicky vyjadril Stare Belidlo ;)

No tak na provereni partnerskych vztahu jsou nejlepsi Dostihy a sazky, zejmena kdyz hrajou 2 pary, kazdy za sebe, ze :mrgreen: : „a ji jsi prodal trenera za 2 tisice a se mnou budes handlovat tu herku Portlancla za pětku :cert: zradce!!!“

• Citovat
  • Upravit
26747
30.12.19 16:00
@PaníKadrnožková píše:
Taky bych řekla, ale do tymu v Aktivitach bych te chtela, myslim, ze malokdo by pantomimicky vyjadril Stare Belidlo ;)No tak na provereni partnerskych vztahu jsou nejlepsi Dostihy a sazky, zejmena kdyz hrajou 2 pary, kazdy za sebe, ze :mrgreen: : „a ji jsi prodal trenera za 2 tisice a se mnou budes handlovat tu herku Portlancla za pětku :cert: zradce!!!“

To je nesmysl, zvlášť jestli už nějaké trenéry měla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
30.12.19 16:02
@Bubla Bůčková píše:
To je nesmysl, zvlášť jestli už nějaké trenéry měla :cert:

Presne, moje rec, tichoslapek jeden :cert:

• Citovat
  • Upravit
18177
30.12.19 17:22

@Bubla Bůčková @PaníKadrnožková Jak řekl můj (bankrotující) muž: „Nevyplatim ti velký dostih, stejně máme SJM.“ Najednou :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
30.12.19 17:42
@Anonymní píše:
Dobre rano, prosim anonym nebo vymazat… stravili jsme vanocni vikend u tchanovcu, s manzelem jsme pres 25 let, deti odrostle, samostatne, ty se u nich vystridaly pres svatky, my meli moznost az ted o vikendu, tchyne 72 let, vitalni, spolecenska, vzdy jsme mely takovy zdravi vztah ani rivalita ale ani nejaka vrelost. No od tchana manzel dostal jakousi vedomostni hru o cesku, manzel ze si ji zahrajeme u pohadky…a tam nastal kamen urazu, mam vystudovanou cestinu, historii a zemepis.. a vetsina otazek smerovala timto smerem… po trech kolech jsem mela skoro vsechny zetony a v tom tchyne zahodila karticky, jak muj syn kdyz prohlal v pexesu v peti letech, a zacala rvat ze z ni delame akorat debila a ze si hrajem vsichni na neco vic nez jsme a zamkla se v koupelne..kde zacala hystericky rvat… mam strach ze ji zacina jakasi demence, ze se vraci na tu detskou uroven. Odjizdeli jsme asi v 9 vecer, po pulnoci psali ze jsme dorazili ok, a reagoval tchan ze tchyne inhaluje nejake bylinky a furt opakuje ze preci neni blba… ja si nemyslim ze jsme nejak soutezili, ona hlavne koukala na pohadku a na otazky odpovidala nevim a pak takovy hysterak… spis nez poradit tak se jdu vykecat..

Nevím, jak celkově probíhala atmosféra celého dění kolem hry vědomostní hry. Někdy stačí jízlivé poznámky, mimika, různé popichování a druhá strana vyletí a nemusí jí být ani 72 let. Prostě ty okolnosti kolem mohli sehrát velkou roli, že babička prohru nerozdýchala a měla reakci takovou jako měla. Možná měla hru ukončit, pokud běžela současně i pohádka a ona se chtěla koukat, možná ale chtěla být s Vámi za každou cenu v týmu, aby se necítila odstrčená, možná odpovědi - nevím- byly pravdivé, že fakt sama nic nevěděla. :nevim: My zde nerozkličujeme, zda se jednalo o reakci na prohru nebo zda se začne časem projevovat nějaká psychická nemoc. Ty svou tchýni znáš za ty roky mnohem více a rozkličovat dané bys měla umět za pomocí dědy a muže, zdalis e vám babička mění nebo ne.
Nicméně k tomu ještě dodám, že mé tchýni je o 15 let více a pokud s ní někdo hovoří třeba ohledně používání mobilu nebo televize (stačí když klapne někam jinam a už si neví rady jak se zpátky vrátit na programy a zmatkuje) stylem - „No babi, copak ty to neznáš, ty tomu zase nerozumíš“ - stačí fakt výsměšný tón hlasu, úšklebek, cokoliv, aby to naznačilo, že je tedy méně „chytřejší“ než ten druhý, který si s tím ví hned rady - tak začneš silně plakat, že chce raději umřít, aby nikoho nemusela otravovat. Prostě je to stáří, možná my budeme daleko horší, člověk nemůže nikdy vědět, i když si nyní říká, že jemu se to nemůže stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
30.12.19 17:55
@kve-tinka píše:
Nevím, já jsem asi tady oproti pisatelkám na tvé straně…co jsi studovala, jsi napsala, at jsme v obraze, proč si vše věděla. A to snad ví i tchánovci, že tohle je tvá parketa. A jak tu někdo píše - aspoň něco odpovědět špatně, tak to je gol :mrgreen: :lol: jako tchýně reagovala nepřiměřeně, jak píšeš, jak malé dítě. Nechalo bych to tak, vše odvá čas.

Konečně normální názor. Tchyně reagovala jak magor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
30.12.19 19:28
@Ba-stet píše:
@Bubla Bůčková @PaníKadrnožková Jak řekl můj (bankrotující) muž: „Nevyplatim ti velký dostih, stejně máme SJM.“ Najednou :roll: :D
:mrgreen: a jestes mu to udelala naschval, protozes ten velky dostih mela na Napolim a on kvuli tobe stoupnul na Nahodu a vytahl si kartu: „vratte se na posledni policko ve hre, kun Napoli. Obdrzite 4000, jestlize jste projeli start“, ze :jazyk:

Si pamatuju ty emoce, kdyz uz jsi pred koncem (svym), vsechno prodane, cekas na milosrdnou smrt, aby ses mohla jit vybrecet do koupelny jako tadyhle pani mama a ten, co te obehral si vytahne kartu: jako darek k narozeninam od kazdeho obdrzite 200korun :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3593
30.12.19 19:48

Četla jsem jen první stranu diskuse, ale jsem na straně zakladatelky. Své vystudované obory nám sdělila jen proto, abysme věděly, proč vše znala. Jistě je o jejím studiu informován i tchán, tak takovou hru nemá kupovat,,,snad tušil, že ji jeho syn bude hrát hlavně se zakladatelkou, a nevím jak na tom jeho syn je, ale zřejmě i nad ním by zakladatelka vyhrála.

Já mám tyhle hry ráda, hraju je i s dcerou /15 let/, beru to jako šanci se dovzdělat, rozšířit si obzory. Nevím toho miliardu, mám jenom gympl. Často ale tyhle hry chce s náma hrát kamarádka se synem, která je vyučená, ale o to by nešlo, ale nemá takovej ten základní přehled, ani se o nic nezajímá, přesto je ona iniciátorem těchto her,,, a opravdu nevím, proč bych ze sebe měla dělat blbečka, že nevím základní věci, protože neznalost některých věcí je fakt trapná, a nechávat vyhrávat dospělou osobu.

Tchyně to nezvládla, ano, není o ní potřeba mluvit jako o hloupé, má už taky svůj věk, já už teď dost zapomínám, kdoví jak na tom budu v důchodu,,,a to, že sledovala pohádku a otázky bojkotovala, to mohlo být taky maskovací, že si fakt nevěřila, nebo prostě věděla, že by to nedala…,ale prostě nezvládla to, takto se dospělák nechová.

Přece ze sebe neudělá zakladatelka blbku, aby pak tchyně všem vykládala, jak ji vyklepla v primitivní vědomostní hře, a jak si syn fakt hrozně vybral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
30.12.19 19:54

Nenávist k lidem s VŠ

Opravdu mě fascinuje, že kdykoliv se tady někdo jen pro dokreslení situace zmíní, že má VŠ, tak jaký se na něho sesype příval nenávisti. To jsem fakt nikde neviděla.
Zakladatelka se na něco ptá, ale první, co se řeší, je její vzdělání. Nevím, co z toho dotyčná má, když zakladatelku „seřve“ jak malou holku, a na závěr ještě doplní, že to tam taky nemusela psát, že. Mohla to přece popsat jinak, netřeba se chlubit. A ostatní se pak přidají, aby netrhaly partu. Připomíná mi to klovající hejno slepic, a obzvlášť těch, co si myslí „já jsem matka, tak kdo je víc“. Trochu tolerance by to chtělo…
Na závěr ještě dodám, že mi zde taky vadí, že značná část přispěvovatelek si po sobě ani nepřečte, co napsaly. Takže to nechají tak jak to je, s gramatickými i pravopisnými chybami, což ještě není to nejhorší, ale často i s chybami textu, takže „ne“ je nakonec „ano“ a ty čtenáři, se dovtip, jak to vlastně bylo myšleno, protože vyložit to lze různě. A kdykoliv někdo na ubohou úroveň gramatiky poukáže, je napaden jako rýpal a ignorován. Jako zakladatelka bych projevila aspoň základní slušnost, aby čtenáři nemuseli pracně luštit text, kde je vlastně žádám, aby mi pomohli…

P. S.
Jo a výšku mám taky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
30.12.19 19:59

Jo, a co se tchýně týče, pomohly by jí doplňky stravy Neuritogen, Tebokan a Acutil. Ovšem aby to mělo smysl, je nutné udělat tříměsíční kúru a předem upozorňuju, že je to docela drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
30.12.19 20:00
@PaníKadrnožková píše: :mrgreen: a jestes mu to udelala naschval, protozes ten velky dostih mela na Napolim a on kvuli tobe stoupnul na Nahodu a vytahl si kartu: „vratte se na posledni policko ve hre, kun Napoli. Obdrzite 4000, jestlize jste projeli start“, ze :jazyk:Si pamatuju ty emoce, kdyz uz jsi pred koncem (svym), vsechno prodane, cekas na milosrdnou smrt, aby ses mohla jit vybrecet do koupelny jako tadyhle pani mama a ten, co te obehral si vytahne kartu: jako darek k narozeninam od kazdeho obdrzite 200korun :mrgreen:

Nene, kupovat Napoliho není má herní strategie. Já všechny rozdrtím levnou zelenou stájí (Melák, Lukava Kostrava) :mrgreen:

U nás bylo víc emocí u toho obrázkového Člověče. Jednou jsem přísahámbohu 35 minut nenasadila. Manžel měl už tři figurky v domečku, když mi konečně padla první kytka - a on mě tou poslední figurkou na první houbě vyhodí?! Ať hodí kamenem, kdo by mu tu kostku nemrštil do ksichtu :cert: :D (Jinak prohrávat celkem umím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
30.12.19 20:04

@Ba-stet Hele můj muž je naprostý kliďas…jedné co ho spolehlivě dokáže vytočit, je prohra ve Člověče nezlob se, teda ne jedna, ale když už je jich víc v řadě…jako fakt je naštvanej, mrskne kostkou a uraženě odchází. Je fakt, že já si umím výhru užít a radostně hýkám, což ho dorazí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová