Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
ja to teda nedelam ani u malych deti…pokud nemas na mysli staveni kostek s batoletem
Dělala jsem to jen občas u dcery v kartách, když byla malá a ještě neuměla tak hrát, aby mě porazila. Zas jsem nechtěla 10× za sebou vyhrát a ji nechat brečet. To by pak nebavilo ani mě. Teď už to dělat nemusím, protože už nás taky poráží.
ja nenechavam vyhrat ani vlastni dite. U dospelehp by mne ani nenapadlo, ze tak neunese prohru
Člověk s vystudovanym ČJ napíše měly jsme zdraví vztah? Ale fuj.
Chování máš hrozné. Život je taky trochu sranda a být k lidem ohleduplná tě v žádné škole nenaučí, budiž ti tohle první lekcí a příště se nad sebou zamysli.
@Bobsh píše: Člověk s vystudovanym ČJ napíše měly jsme zdraví vztah? Ale fuj.
Chování máš hrozné. Život je taky trochu sranda a být k lidem ohleduplná tě v žádné škole nenaučí, budiž ti tohle první lekcí a příště se nad sebou zamysli.
Jak ohleduplná? že má nechat někoho vyhrát? ![]()
Opravdu doporučuji přečíst si první příspěvek, kde tchýně na všechno odpovídala „nevím“ a koukala ještě přitom na pohádku.
Rozčílila se až při závěru hry, kdy prohrála, to nemohl nikdo ani očekávat, takovou reakci…
OK jedna za druhou, kdo na mne reagovaly, jste si vytáhly pouze a jenom větu o tom, že by možná nebylo od věci nechat tchýni vyhrát. Buďte tak laskavé a přečtěte si mé příspěvky celé.
Já řeším od prvního příspěvku hlavně to, že zakladatelka poukazuje na své vystudované obory a na to, jak je tchýně hloupá. Nebyl tam dotaz, ona ji tak vnímá. Nevíme ani jedna jakým stylem se u té hry projevovala.
Ano, tchýně se měla na nějakou hru vykašlat - mohla se v klidu dívat na pohádku a možná by k ničemu podobnému nedošlo.
Já řeším to, s jakým despektem ke své tchýni zakladatelka přistoupila. nejenom, že si s ní o tom nepromluvila, naopak ještě založí na internetu diskuzi a očekává diagnostiku chování tchýně od naprosto cizích a neznámých lidí. možná že ani její manžel není srozuměn s chováním své ženy vůči jeho mámě, proto to neřeší doma s ním, ale tady s cizími lidmi.
Neřešíme zde mne a to zda a jak zvládám já hry - nehraju hry k vůli vítězství, ale proto, že tak trávím fajn čas s blízkými, takže ne, nejsem chtivá vyhrát a nikdy jsem nebyla soutěživá
.
Staří lidé se mění, v mnoha případech se mění k „horšímu“, ale pořád jsou to lidé, pořád jsou to ti, kteří nás vychovali, kteří dělali první poslední, abychom se měli v životě dobře. Byli to oni, kteří nám utírali zadky, kteří nám umožnili třeba i studium na VŠ. Rozhodně si naši ústu a trplěivost zaslouží. Když to člověk necítí automaticky, tak by si jako ten momentálně „silnější“ měl dát záležet na tom, aby se o své staré a třeba i nemocné či dementní rodiče postaral. A pokud tohle necítíme, tak je něco hodně špatně. Toto je můj poslední příspěvek v této diskuzi, rozhodně se totiž nehodlám obhajovat k vůli tomu, že já prostě mám v sobě pokoru, úctu, slušnost a trpělivost.
A nehodlám řešit kohokoliv, kdo to má jinak - pokud tedy nezaloží diskuzi, kde chce za to poplácat po zádech, což nedokážu.
@nonina
Dyť píše, že se chtěla jen vykecat.
Udělat to moje tchýně, tak bych teda nevěděla, jak si s ní o tom promluvit. Omlouvat se nějak není za co
@nonina píše:
OK jedna za druhou, kdo na mne reagovaly, jste si vytáhly pouze a jenom větu o tom, že by možná nebylo od věci nechat tchýni vyhrát. Buďte tak laskavé a přečtěte si mé příspěvky celé.Já řeším od prvního příspěvku hlavně to, že zakladatelka poukazuje na své vystudované obory a na to, jak je tchýně hloupá. Nebyl tam dotaz, ona ji tak vnímá. Nevíme ani jedna jakým stylem se u té hry projevovala.
Ano, tchýně se měla na nějakou hru vykašlat - mohla se v klidu dívat na pohádku a možná by k ničemu podobnému nedošlo.Já řeším to, s jakým despektem ke své tchýni zakladatelka přistoupila. nejenom, že si s ní o tom nepromluvila, naopak ještě založí na internetu diskuzi a očekává diagnostiku chování tchýně od naprosto cizích a neznámých lidí. možná že ani její manžel není srozuměn s chováním své ženy vůči jeho mámě, proto to neřeší doma s ním, ale tady s cizími lidmi.
Neřešíme zde mne a to zda a jak zvládám já hry - nehraju hry k vůli vítězství, ale proto, že tak trávím fajn čas s blízkými, takže ne, nejsem chtivá vyhrát a nikdy jsem nebyla soutěživá
Staří lidé se mění, v mnoha případech se mění k „horšímu“, ale pořád jsou to lidé, pořád jsou to ti, kteří nás vychovali, kteří dělali první poslední, abychom se měli v životě dobře. Byli to oni, kteří nám utírali zadky, kteří nám umožnili třeba i studium na VŠ. Rozhodně si naši ústu a trplěivost zaslouží. Když to člověk necítí automaticky, tak by si jako ten momentálně „silnější“ měl dát záležet na tom, aby se o své staré a třeba i nemocné či dementní rodiče postaral. A pokud tohle necítíme, tak je něco hodně špatně. Toto je můj poslední příspěvek v této diskuzi, rozhodně se totiž nehodlám obhajovat k vůli tomu, že já prostě mám v sobě pokoru, úctu, slušnost a trpělivost..
A nehodlám řešit kohokoliv, kdo to má jinak - pokud tedy nezaloží diskuzi, kde chce za to poplácat po zádech, což nedokážu.
jak se promlouvá s někým, kdo se zavře a zamče v koupelně a tam trucuje a vyřvává něco o debilech?
asi měla zaťukat na dveře a omluvit se, že ji nenechala vyhrát ![]()
A jak víme, že z ní toho debila svými poznámkami třeba nedělali? Dovedu si představit, jak tchýně celý svátky skáče kolem příbuzenstva a pak po jedný blbý poznámce bouchne. Taky to mohla být ta pověstná poslední kapka…
Tchyně to těžce nezvládla, ale ze zakladatelky mám teda taky pěkně nepříjemný pocit. Založit diskusi o staré ženě, že je hloupá, protože neuměla odpovědět na otázky v Česku (který jsou mimochodem někdy pěkně pitomý), se mi zdá dost ubohé. Když někdy vidím svoje soustředění a hlavu, tak v 72 budu ráda, když udržím myšlenku a moč ![]()
Jinak my hrajem Česko a podobné hry dost často, válcuje to můj geniální tchán a švagr, kteří mají úplně neuvěřitelný přehled. Abychom se my ostatní necítili jak úplné lamy (a taky, že jsme velká rodina), hrajeme po dvojicích a vždy je tam jeden chytřejší a jeden hloupější. Já většinou hraju s neteří a bohužel to vychází tak, že záříme ve všech tématech kromě takového toho vlastivědného, takže při čekání na otázku o pohoří, chráněném parku a přítocích řek, kterou bychom zvládly zodpovědět, vesele prohrajeme, i když všechny ostatní kartičky dávno máme ![]()
Kam se to tady zase cele zvrtlo?
Ja teda nevim, ale videt starou pani v amoku, jak se zamyka v koupelne a nekolik hodin pote musi inhalovat bylinky, jsem z toho take cela vedle. Takove sceny jsou pro me tedy dost neobvykle a tady se resi jeji gramatika.
I kdyby se chovala pri hre namachrovane, ono to cele vysvetluje TAKOVE chovani? No ja nevim, ale je fakt, ze to je stara pani, asi bych se ji sla omluvit, protoze neco se ji dotklo. AT uz bezduvodne, tak ji pujdu vysvetlit, ze si ji vazim a mam ji rada. No a hlavne s ni uz nikdy nic nehraju. ![]()
@Ba-stet píše:
Tchyně to těžce nezvládla, ale ze zakladatelky mám teda taky pěkně nepříjemný pocit. Založit diskusi o staré ženě, že je hloupá, protože neuměla odpovědět na otázky v Česku (který jsou mimochodem někdy pěkně pitomý), se mi zdá dost ubohé. Když někdy vidím svoje soustředění a hlavu, tak v 72 budu ráda, když udržím myšlenku a močJinak my hrajem Česko a podobné hry dost často, válcuje to můj geniální tchán a švagr, kteří mají úplně neuvěřitelný přehled. Abychom se my ostatní necítili jak úplné lamy (a taky, že jsme velká rodina), hrajeme po dvojicích a vždy je tam jeden chytřejší a jeden hloupější. Já většinou hraju s neteří a bohužel to vychází tak, že záříme ve všech tématech kromě takového toho vlastivědného, takže při čekání na otázku o pohoří, chráněném parku a přítocích řek, kterou bychom zvládly zodpovědět, vesele prohrajeme, i když všechny ostatní kartičky dávno máme
No se mnou nikdo nechce hrat, protoze (bez ohledu na vystudovany obor
) jsem proste studnice neuzitecnych znalostí. A vubec neni pravidlo, ze vyhraju, protoze horim na prirodovede a rozmerech branek v ruznych sportech a takovych chujovinach. Ale muj exmanzel mel podobne moresy jako tajdle tchyne, prvni otazku nevedel a hned to jakoby „vzdal“, rezignovane a s kroucenim oci odhazoval karticky (vcetne otazek "jak se jmenoval kral v pohadce Pysna princezna
) tak dlouho, az me to otravilo taky, pak to rychle vsechno zodpovedel, vyhral a rekl, ze je to blba hra a ze se jen vytahuju…
Takovymu cloveku se proste nebudu omlouvat, i kdyby me zivil do smrti. Je to HRA
![]()