Rozčílená, asi hloupá tchýně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
30.12.19 22:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.19 22:44
@Micaella22 píše:
Ja nevim proc zminujes, ze jsi obory i studovala. Staci napsat, ze otazky jsi z vetsiny umela zodpovedet a je to, ne? Takovy lidi moc nemusim, co se furt ohaneji skolou. Ja delam na detskym a taky nemachruju, kolik deti jsem nekde zachranila. Asi ses moc povysovala ja delala chytrou, jak to umis. Nedivim se ji. Stara pani… mohla jsi ji nejak napovidat a delat si srandu z cely ty hry. Prece umis trochu predvidat a cist v lidech, abys vedela jak to dopadne.

Ja jsem to nepochopila jako povysovani, ale spis vysvetleni proc vyhravala. Kdyby byl kviz treba o detskych nemocech, vyhravala bys ty a taky by bylo zahodny vysvetlit pak proc.

• Citovat
  • Upravit
2144
31.12.19 09:22
@Mosie píše:
Opravdu mě fascinuje, že kdykoliv se tady někdo jen pro dokreslení situace zmíní, že má VŠ, tak jaký se na něho sesype příval nenávisti. To jsem fakt nikde neviděla.
Zakladatelka se na něco ptá, ale první, co se řeší, je její vzdělání. Nevím, co z toho dotyčná má, když zakladatelku „seřve“ jak malou holku, a na závěr ještě doplní, že to tam taky nemusela psát, že. Mohla to přece popsat jinak, netřeba se chlubit. A ostatní se pak přidají, aby netrhaly partu. Připomíná mi to klovající hejno slepic, a obzvlášť těch, co si myslí „já jsem matka, tak kdo je víc“. Trochu tolerance by to chtělo…
Na závěr ještě dodám, že mi zde taky vadí, že značná část přispěvovatelek si po sobě ani nepřečte, co napsaly. Takže to nechají tak jak to je, s gramatickými i pravopisnými chybami, což ještě není to nejhorší, ale často i s chybami textu, takže „ne“ je nakonec „ano“ a ty čtenáři, se dovtip, jak to vlastně bylo myšleno, protože vyložit to lze různě. A kdykoliv někdo na ubohou úroveň gramatiky poukáže, je napaden jako rýpal a ignorován. Jako zakladatelka bych projevila aspoň základní slušnost, aby čtenáři nemuseli pracně luštit text, kde je vlastně žádám, aby mi pomohli…P. S.
Jo a výšku mám taky 8)

:potlesk: :palec:
Máš recht. Nedejbože, když tu má někdo vejšku - to si v různých zdejších diskuzích říkám dost často :lol:. Nedejbože, když má někdo home office, protože co to znamená? No přece, že se fláká někde v kanclu, jako každej vysokoškolák :mrgreen:. Když má chůvu? Vysokoškolák! Normální člověk, by ji přece neměl. A co teprve, když se někdo vyjádří k tématům, jako je je třeba mzda, min. mzda, nejrůznější druhy příspěvků apod. Tak to je naprosto nejjasnější! Protože vysokoškolák nikdy nepochopí situaci těch, co roztáčí kola ekonomiky od strojů (ač právní koncipient začína ve svých 25 letech dělat někde za 25k :mrgreen: ). To byl jen výběr toho, co jsem se tu kdy dočetla, dalo by to na samotnou knihh, už je to skoro fenomén :lol:.

K zakladatelce - tchýně není normální, ať je to nějakou labilitou, přecitlivělostí, nebo skutečnou diagnózou. I kdybych 100× prohrála, i kdybys u toho byla naprosto nesnesitelně soutěživá a otravná (to u her bývám já :mrgreen:), to ať si tu uživatelky konspiruji, jak chtějí, tak ne, fakt normální dospělej člověk nereaguje takovou hysterickou scénkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
31.12.19 09:39

@yocheved clovece, az takoveho proletarskeho duchu eMimina jsem si nevsimla, krome teda soudruzky Michaelly22, ktera teda v sobe tu tridni nenavist ma hodne zakorenenou :mrgreen:

Ovsem na druhou stranu je treba priznat, ze se obcas vyskytne argument: je to tim, ze mam vysku, vite ;) nejlepe absolvent Bc.na UJAK apod. :lol:

• Citovat
  • Upravit
10425
31.12.19 09:47

Mne teda prislo, ze to „asi hloupa“ se melo vztahovat spis k reakci tchyne. Protoze ta hloupa fakt byla. Jasne, nikoho nebavi furt prohravat, ale tak reknu „hele, to neni fer, ty to mas vystudovany, my nemame sanci, tak si pojdme zahrat karty, at se to vyrovna“ nebo tak neco a ne hazet kartama a kricet na zachode ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
31.12.19 10:08
@Mosie píše:
Opravdu mě fascinuje, že kdykoliv se tady někdo jen pro dokreslení situace zmíní, že má VŠ, tak jaký se na něho sesype příval nenávisti. To jsem fakt nikde neviděla.
Zakladatelka se na něco ptá, ale první, co se řeší, je její vzdělání. Nevím, co z toho dotyčná má, když zakladatelku „seřve“ jak malou holku, a na závěr ještě doplní, že to tam taky nemusela psát, že. Mohla to přece popsat jinak, netřeba se chlubit. A ostatní se pak přidají, aby netrhaly partu. Připomíná mi to klovající hejno slepic, a obzvlášť těch, co si myslí „já jsem matka, tak kdo je víc“. Trochu tolerance by to chtělo…
Na závěr ještě dodám, že mi zde taky vadí, že značná část přispěvovatelek si po sobě ani nepřečte, co napsaly. Takže to nechají tak jak to je, s gramatickými i pravopisnými chybami, což ještě není to nejhorší, ale často i s chybami textu, takže „ne“ je nakonec „ano“ a ty čtenáři, se dovtip, jak to vlastně bylo myšleno, protože vyložit to lze různě. A kdykoliv někdo na ubohou úroveň gramatiky poukáže, je napaden jako rýpal a ignorován. Jako zakladatelka bych projevila aspoň základní slušnost, aby čtenáři nemuseli pracně luštit text, kde je vlastně žádám, aby mi pomohli…P. S.
Jo a výšku mám taky 8)

Tady by nikdo nad vysokou vůbec nepozastavoval, kdyby zakladatelky psaný projev nebyl takový jaký je - jak na úrovni prvního stupně základky… :lol: 8o
Takové hrubky nenaseká ani moje dítě v šesté třídě. Ale to má z češtiny jedničku.

Takže když už mám potřebu vyzdvihovat vystudovanou češtinu, tak tomu přizpůsobím svůj psaný projev… Takhle jako blbka nakonec dopadla sama zakladatelka - svou úrovní projevu jak z pomocné školy… 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
60142
31.12.19 10:15
:potlesk:
@Hanka1 píše:
Tady by nikdo nad vysokou vůbec nepozastavoval, kdyby zakladatelky psaný projev nebyl takový jaký je - jak na úrovni prvního stupně základky… :lol: 8o
Takové hrubky nenaseká ani moje dítě v šesté třídě. Ale to má z češtiny jedničku.Takže když už mám potřebu vyzdvihovat vystudovanou češtinu, tak tomu přizpůsobím svůj psaný projev… Takhle jako blbka nakonec dopadla sama zakladatelka - svou úrovní projevu jak z pomocné školy… 8o :roll:

Ne, nedopadla. Duvod, proc zminila v :( ystudovany obor je jasny. A vytahovani to fakt neni.
Jako blbky na me pusobi ty, co pisou - jeee, ona vystudovala cestinu a ma tam hrubkyyyyyyy :roll:
A uroven pomocne skoly zakladatelky prohev fakt neni. Nechapu, proc ji nekdo chce zbytecne ponizovat a tahat si na ni trenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
31.12.19 10:17
@Hanka1 píše:
Takové hrubky nenaseká ani moje dítě v šesté třídě. Ale to má z češtiny jedničku.Takže když už mám potřebu vyzdvihovat vystudovanou češtinu, tak tomu přizpůsobím svůj psaný projev… Takhle jako blbka nakonec dopadla sama zakladatelka - svou úrovní projevu jak z pomocné školy… 8o :roll:

Tak to mas synka s vyjimecne kultivovanym projevem, primo Jirasek. Ja tam nasla jedno chybne -y-, nevylucovala bych automatickou opravu. A vicero carek, ktere ovsem nebyly na ukor nesrozumitelnosti textu. Ten byl dostatecne kosaty.

Takze najednou se tu vyrojilo tolik cestinaru a pich pich :mrgreen:

Nebo jsou tam dalsi hrubky? Prosim o sdeleni. Ja totiz cestinu vystudovanou nemam, takze se rada necham poucit od lepsi :lol:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
31.12.19 10:25
@PaníKadrnožková píše:
Tak to mas synka s vyjimecne kultivovanym projevem, primo Jirasek. Ja tam nasla jedno chybne -y-, nevylucovala bych automatickou opravu. A vicero carek, ktere ovsem nebyly na ukor nesrozumitelnosti textu. Ten byl dostatecne kosaty.

Takze najednou se tu vyrojilo tolik cestinaru a pich pich :mrgreen:

Nebo jsou tam dalsi hrubky? Prosim o sdeleni. Ja totiz cestinu vystudovanou nemam, takze se rada necham poucit od lepsi :lol:

„Zdravi vztah“ to uplne taha za oci 8o, cesko 8o, shoda podmetu s prisudkem a prislusne y/i, nepouzivani carek a celkovou nesrozumitelnost textu uz ani nezminuju.
Synka nemam, ale v seste tride umi vetsina deti pouzivat velka a mala pismena, i/y a dokonce i carky ve vetach, zvlast pred slovy „ale“ :P

• Citovat
  • Upravit
66852
31.12.19 10:32

@Hanka1 na mobili píšu jako tatar, zrovna jsem šéfce popřála vše něj 2021, a to jsem si dávala pozor :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
31.12.19 10:40
@Hanka1 píše:
„Zdravi vztah“ to uplne taha za oci 8o, cesko 8o, shoda podmetu s prisudkem a prislusne y/i, nepouzivani carek a celkovou nesrozumitelnost textu uz ani nezminuju.
Synka nemam, ale v seste tride umi vetsina deti pouzivat velka a mala pismena, i/y a dokonce i carky ve vetach, zvlast pred slovy „ale“ :P

Tak prosim priklady chybneho podmetu s prisudkem- za me totiz se ty podmety dost menily a nespletla se ani jednou ;) ty carky jsem zminila, ale text byl pochopitelny i bez nich. Nebo, co jsi prosim nepochopila?

• Citovat
  • Upravit
14107
31.12.19 10:41
@Baba píše: :potlesk:
Ne, nedopadla. Duvod, proc zminila v :( ystudovany obor je jasny. A vytahovani to fakt neni.
Jako blbky na me pusobi ty, co pisou - jeee, ona vystudovala cestinu a ma tam hrubkyyyyyyy :roll:
A uroven pomocne skoly zakladatelky prohev fakt neni. Nechapu, proc ji nekdo chce zbytecne ponizovat a tahat si na ni trenky.

No jo, ženský ti za kazdou hrubku udelaji scenku :lol: :nevim:.Co nadelas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.12.19 10:41
@Hanka1 píše:
Synka nemam, ale v seste tride umi vetsina deti pouzivat velka a mala pismena, i/y a dokonce i carky ve vetach, zvlast pred slovy „ale“ :P

No a? Ja taky nekde napsala vycko, kolegyne mozkomysni mok a co? Fakt prdly. Text zakladatelky je plne srozumitelny, plny hrubek taky neni. evidentne vadi zmineni VS :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.12.19 10:42
@matkabagristy píše:
@Hanka1 na mobili píšu jako tatar, zrovna jsem šéfce popřála vše něj 2021, a to jsem si dávala pozor :oops:

Zas si splhnes, rozhodne budes prvni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
31.12.19 10:43

@Baba mozkomysni je fakt dobrý :mrgreen: mně vždycky chvíli trvá než mi dojde, co to je :mrgreen: mozek z myší? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová