Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@venisa píše:
@Kajule21 jo to mas pravdu, ze to jisteni je prijemne ale zase zalezi jakou ma clovek naladu aby to pak nebylo spis neprijemne…
Přesně - u nás to jde automaticky samo tak ob den, ale mám pocit, že pár dní před ovulkou na muže mám snad větší chuť než jindy a to nejen za účelem plození
Asi na tom něco bude… ![]()
Ahoj:-) můžu se přidat?:-)) Taky bych potřebovala radu jak na to nemyslet:-D musím přiznat, že mi to vůbec nejde… :-/
@Kiki24042014 píše:
@butterfly88 chce to brát s rezervou noněkde píšou že opolodnující soulož má být po absenci nejmíň dvou týdnů, ale já otěhotněla až na konci cyklu po 18ti souložích obden, v tu 19
![]()
![]()
Nemyslela jsi dvou dnů místo týdnů?
![]()
@butterfly88 píše:
@Kiki24042014 tak my mame pauzu 6 a vice tydnu…ale za to pak ja bych byla pro to, aby to bylo klidne i nekolikrat denne, to muj ale nedava a pak teda jedeme i nekolikadeni pauzy…
mozna kdybych mu navrhla obden, ze by na to pristoupil… ale mimo ovulku se otehotnet neda a my jsme tu ovulaci fakt nikdy nevychytali asi, takze ted proste chci vedet, kdy ta ovulace je a jestli kdyz se budeme snazit v tu dobu, jestli to taky nevyjde…
ale jako muzu rict, ze jeden tyden po takove dobe s delanim pauz me docela opruzuje…no, myslim, ze si fakt budu muset pockat na dobu, kdy budeme uz opravdu spolu na jednom miste…
Otěhotnět nemusíš nutně jen při ovulaci, ale kdykoliv během cyklu - i když při ovu je pravděpodobnost největší!! ![]()
@tejinka 200 píše:
Ahoj holky, taky se s přítelem snažíme zatím dva měsíce teď dvacátého čekám že (ne)dorazí MS ale to čekání jr zabiják:-), jak to čekání jestli jo nebo ne snasite vy?
Ahojky, vítej mezi námi
My se snažíme od 12.6. (takže jedeme 4 cyklus).Čekání je sice zabiják, ale když to nebudeš hrotit a budeš to brát v klidu a věřit, tak to bude lepší, dřív to přijde a budeš i to čekání snášet v pohodě. Hlavně se nestresovat, netestovat týden před MS a neznepokojovat se, když se hned nezadaří…Já první měsíc obrečela a ty další už byly v pohodě. Řekla jsem si, že do Vánoc budu těhotná a věřím tomu - mám na to ještě min.3měsíce, takže se aspoň nemusím stresovat
Držím palečky ![]()
@ClauAlex píše:
Ahoj holky omlouvam se ze zase. rusim ale chtela jsem se zeptat v patek.jsem nela. hcg 30 a tehu mi.bylo potvrzeno dneska jsem sla na kontrolni hcg a dnesni. vysledky jsou ze mam pres 400 neni to.nejak.moc? Nenarostlo to nejak. hodne? Nebo.se mi to zda
Ahoj, někdo tady psal, že jsou někde na netu tabulky, jaké máš mít hodnoty v kterém týdnu, tak se zkus mrknout
Pokud by to nebylo v normě, je možné, že můžeš mít dvojčata ![]()
@Kajule21 píše:
Otěhotnět nemusíš nutně jen při ovulaci, ale kdykoliv během cyklu - i když při ovu je pravděpodobnost největší!!
Nevím, ale myslím si, že není pravda
otěhotnět by fakt melo jít jen okolo ovulace
ale třeba se pletu ![]()
@Snilek88 píše:
Ahoj:-) můžu se přidat?:-)) Taky bych potřebovala radu jak na to nemyslet:-D musím přiznat, že mi to vůbec nejde… :-/
Vítej
Těžko radit, jak zaměstnat hlavu, ale jestli ti to aspoň tošičku pomůže, čím víc na to budeš myslet, tím hůř to půjde - třeba se hlava lekne a přestane na to myslet, aby už bylo mimčo tady
Taky jsem byla pár let zpátky posedlá a s bývalým jsem spala jenom za účelem otěhotnění. NAŠTĚSTÍ se nezadařilo, my se rozešli (ne kvůli touze po dítěti) a dodneška děkuju nahoru, že to dopadlo jak to dopadlo.Za 10 měsíců od rozchodu už jsem byla i vdaná, otevírali jsme novou prodejnu a vše kolem svatby, takže jsem na to nějak nemyslela, navíc jsme se s manželem ještě ani nesnažili, takže nebylo co řešit…Teď si to užívám a říkám si „užívej si, dokud můžeš“,protože klidně zítra už můžeme být „tři“.Ale pravdou je, že mi strašně moc pmohla moje katářka
![]()
@Snilek88 píše:
Nevím, ale myslím si, že není pravdaotěhotnět by fakt melo jít jen okolo ovulace
ale třeba se pletu
Tak si přečtěte, že je spousta holek, které otěhotněli např. TĚSNĚ před MS nebo se stalo, že dokonce otěhotněla i během MS. Zrovna dneska jsem dočetla brožurku, kterou „udělalo“ e-mimino a jmenuje se to ZE SNAŽILKY TĚHULKOU - doporučuju přečíst pro více info…
@Kajule21 píše:
VítejTěžko radit, jak zaměstnat hlavu, ale jestli ti to aspoň tošičku pomůže, čím víc na to budeš myslet, tím hůř to půjde - třeba se hlava lekne a přestane na to myslet, aby už bylo mimčo tady
Taky jsem byla pár let zpátky posedlá a s bývalým jsem spala jenom za účelem otěhotnění. NAŠTĚSTÍ se nezadařilo, my se rozešli (ne kvůli touze po dítěti) a dodneška děkuju nahoru, že to dopadlo jak to dopadlo.Za 10 měsíců od rozchodu už jsem byla i vdaná, otevírali jsme novou prodejnu a vše kolem svatby, takže jsem na to nějak nemyslela, navíc jsme se s manželem ještě ani nesnažili, takže nebylo co řešit…Teď si to užívám a říkám si „užívej si, dokud můžeš“,protože klidně zítra už můžeme být „tři“.Ale pravdou je, že mi strašně moc pmohla moje katářka
![]()
Je pravda, že to byla spíš řečnická otázka:-) bohužel je mi jasné, že mi nikdo neporadí:-) Ale je to zoufalé:-D je fakt, že teď kolem svatby se mi to docela vytěsnit podařilo, ale bohužel svatba není každý měsíc, že:-D No snad to nějak dopadne:-) Zatím ještě docela zvládám, protože to není zase tak dlouhá doba co se snažíme, ale moc si to neumím představit ještě za pár dalších měsíců:-/
@Kajule21 děkuji to je vlastně pravda taky si řeknu do Vánoc aspoň to bude krásný dáreček:-)
@Kajule21 píše:
Tak si přečtěte, že je spousta holek, které otěhotněli např. TĚSNĚ před MS nebo se stalo, že dokonce otěhotněla i během MS. Zrovna dneska jsem dočetla brožurku, kterou „udělalo“ e-mimino a jmenuje se to ZE SNAŽILKY TĚHULKOU - doporučuju přečíst pro více info…
Nevím, rozhodně jsem to nemyslela, tak že mám pravdu, ale vím, že nedávno jsem to řešila s vrchní sestrou na gyn-por. To že to je těsně před MS, tomu věřím, ale otázka je jestli neměli i ovulaci kolem MS, což je možné, nebo možná mají tak kvalitní cervikální hlen a spermie, že to zvládly:-) Ale jak říkám, jen jsem psala svůj názor a určitě netvrdím, že správný::-)
@Snílek88 takže jste de taky začali snažit teď? Ja čekám na dvacátého jestli (ne)nedostanu MS a jak jsi na tom ty?
@tejinka 200 No to zas ne… asi třetí cyklus, ale já je mám bohužel dost nepravidelné a dlouhé, takže je to trošku složitější:-) Takže ani přesný datum nevím jsem 11 DPO, takže čekám každou chvílí:-)