Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chillli píše:
@tejinka 200 syn má 19měsíců bio a 17 korigoje to lumpik. No já už se nestresuju, ale k dr jsem se objednala, byli jsme tak domluveni, pokud se mi do konce prázdnin nezadari, tak, že to budeme nějak řešit. Já si totiž musela kvůli hypotéky dát dost krátký rodičák a končí mi příští rok v červenci, takže času už moc není
Bio chápu a korigo je co prosím tě? A kdy jdeš k dr.?
@Janiicka33 píše:
Ahoj holky dlouho jsem tu nebyla a tak bych vám rada sdělila jak vše pokračuje. Těhotná jsem 10tt malé má 23mm. Dneska jsem raději zašla k pani doktorce jelikož jsem mela časté bolesti v levém podbrisku ale uklidnila me ze je to normální a ze je možné ze je to ze stresu ktery mam v práci. Delam na urologicke ambulanci. Jelikož do konce prázdnin jsme měli omezeny provoz tak to docela šlo ale teď už moc ne. Kdyz jsem to nahlasila své vedouci tak moc stastna nebyla a v poslední době mi dělala naschvály. Pani doktorka usoudila ze bude nejlepší když půjdu na nemocenskou. Tak jsem ji poslechlaodpocivam doma. Nevolnosti sice polevily zato bolesti nohou se navýšily. A jak vy holky kdo z vás už slaví? Jinak všem ostatním držím palecky
Juuu, to je nádhera
Kéž už bych se taky mohla radovat
Hlavně se šetři a odpočívej
Kdy máš další kontrolu? A uz to ví i někdo z rodiny nebo je to překvápko? ![]()
@Kajule21 jj, mysleli jsme to asi obě stejně. Prostě bez ovulky otěhotnět nejde, ale kdy ta ovulka v průběhu cyklu bude, s tím si občas příroda pohraje.
A proto opravdu jsou takové, které otěhotněly den před MS nebo dokonce v průběhu MS. ![]()
@Kajule21 korigo = korigovaně. To znamená, že se narodil 17.2. (od toho datumu tedy biologicky věk) ale termín jsem měla až na 15.4. (dle toho korigovaný věk). U těch nedonošených dětí se to počítá do těch dvou let cca takto, pak pokud nejsou problémy, tak to nikde nemusím uvádět (třeba u dr).
Já už to tak píšu někdy automaticky obojí to datum, ikdyz bych vůbec nemusela ![]()
@Kajule21 jinak právě jsem koukala na Email a objednaná jsem na 12.10. ![]()
@Kajule21 Ono na druhou stranu si vyber:-) někde jsem zase četla, že pokud máš luteální fázi kratší než 10 dní, tak otěhotnět taky nejde:-) myslím, že ideální, pokud to žena zvládá, je to minimálně rok neřešit a prostě zkusit:-) Já osobně si myslím, že největší problém v dnešní době je ten, že se o dítě začíná snažit, až když ho skutečně pár chce. V ten okamžik už žena neumí vypnout mozek a de to hůř:-) Podle mě by bylo lepší začít v okamžiku, kdy ti je to ještě relativně jedno:-) no co už pozdě:-D
@tejinka 200 My se snažíme teprve chvíli
začali jsme vlastně od začátku srpna na naší dovolené, ale to jsem si byla jistá, že to bylo už po ovulaci, takže jsem od toho nic nečekala
takže teď je to druhý cyklus. Musím ale říct, že toho snažení není nějak moc extra (skrz čas), takže si myslím, že ani teď napodruhé z toho nic nebude.
@Snilek88 Jak jsi psala - Podle mě by bylo lepší začít v okamžiku, kdy ti je to ještě relativně jedno:-) no co už pozdě:-D - tak u mě je nejhorší to, že tohle jsme si právě s přítelem v srpnu řekli - začneme to zkoušet jen tak. Jenže ja se automaticky naladila na tu vlnu
a začala na to myslet hned ![]()
@chillli píše:
@Kajule21 korigo = korigovaně. To znamená, že se narodil 17.2. (od toho datumu tedy biologicky věk) ale termín jsem měla až na 15.4. (dle toho korigovaný věk). U těch nedonošených dětí se to počítá do těch dvou let cca takto, pak pokud nejsou problémy, tak to nikde nemusím uvádět (třeba u dr).
Já už to tak píšu někdy automaticky obojí to datum, ikdyz bych vůbec nemusela
12.10.je zachvilku, to už uteče jako voda
Tý jo, tak s tím věkem u těch nedonošených dětí jsem to ještě nikdy neslyšela
No jo, člověk se pořád něco učí. Když byl malý narozený takhle brzo, to jste asi byli i dýl v nemocnici ne?
![]()
@Lenous17 píše:
@Snilek88 Jak jsi psala - Podle mě by bylo lepší začít v okamžiku, kdy ti je to ještě relativně jedno:-) no co už pozdě:-D - tak u mě je nejhorší to, že tohle jsme si právě s přítelem v srpnu řekli - začneme to zkoušet jen tak. Jenže ja se automaticky naladila na tu vlnua začala na to myslet hned
Přesně!!Tohle jsem říkala manželovi taky!!Není na co čekat-věk už taky jakýsi je a co když to pak nepůjde
Když jsme se dali v srpnu oficiálně dohromady, tak mi říkal, že za rok bysme mohli začít na miminku pracovat-tehdy jsem byla zklamaná, protože jsem chtěla nejlíp hned
Ale co mi zbývalo, nutit jsem ho nemohla
O 4 měsíce později na Vánoce mě požádal o ruku, v dubnu 2016 jsme otevřeli prodejnu a v červnu jsme měli svatbu (když jsem zavedla téma na dítě, tak mi řekl, že ještě nejsem ani vdaná) a týden po svatbě jsme odjeli na svatební cestu a tam začali pracovat na miminku
Dnes jsme spolu přesně rok a 14 dní a stihli jsme toho docela dost, takže to nehrotím a užívám „posledních pár měsíců“ ve dvou
A těšíme se, až najdeme // ![]()
@Kajule21 Já se taky snažím to nehrotit:-D ale všichni kolem mě těhotní a já nic:-) takže jinak řečeno mi to moc nejde:-)
@Kajule21 Tyyyyyjo, no tak to jste toho stihli fakt hodně
ale náhodou je to super, máte to pěkně pestré
my toho tolik nestihli za 6 let
během vztahu jsem dodělala střední, udělala vejšku, bydleli jsme 3 roky v Brně, loni po škole se vrátili do našeho rodného města a od prosince spolu bydlíme tady. Pořád je co na bytu dodělávat, ale co už
našla jsem si loni práci, odpracovala rok, dostala smlouvu na neurčito
v léte jeli konečně po 6 letech jen sami dva na dovču, a tak nějak si řekli, že by teda bylo fajn začít pracovat na mimču
po svatbě teda nemáme - tu v plánu máme, ale asi až časem. Já jsem teda vždy chtěla prvně svatbu a až pak mimčo, ale vím, že bychom se stejně brali min až tak za rok a mimčo bych chtěla nejradši hned
ale nevadí mě to, hlavní je, že se chceme vzít
… přeji nám všem, aby se co nejdříve zadařilo ![]()
@Kajule21 no dali nám ho domu 1.4. Takže měsíc a půl. 3 týdny v inkubátoru a pak na oddělení nedonošených dětí, kde jsem se už starala jen já o něj ![]()
Ahojky holky, dneska nejak nestiham vubec psat… stihnu presit par prispevku a uz zase musim makat…
prace jak nas****… pardon za ten vyraz… jeste ze mame zitra volno…
@venisa Ahoooj
to ja to mam dneska zase na haku docela
ze me to ani moc neutikaaaaaa ![]()