Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Soleil 11 Beru, zitra uz začínám 32.tyden.
Letí to rychle, jen me a Sigiho skolila nějaká chřipka, takze hodne kašlu a zvracim po každém jídle. Uz jsem z toho unavena. Jen Sigi to alespoň snáší dobre. ![]()
Ahoj holky, delší dobu jsem tu nebyla. Tolik krásných miminek tu je, všem maminkám velká gratulace a užívejte ty nevinné uzlíčky štěstí.
A taky těhulkám přeji, ať miminka rostou jak mají. Je tu tolik krásných příběhů, že to snad není ani možné.
Naší princezně je už 14 měsíců, zatím nechodíme (má na všechno moooc času), ale je to dračice i tak, chvíli neposedí, potřebuje pořád něco zkoumat, je upovídaná a hodně se směje. Až začne chodit (už do toho asi nemá daleko), tak to bude vše ještě rychlejší
A s manželem jsme se domluvili, že budeme pracovat od příštího měsíce na druhém, tak snad to nebude zase dvouletý boj.
A jak jste tu psaly o očkování, my jsme očkované ve 3 měsících hexou a prevenarem (každé zvlášť), žádná reakce nikdy nebyla a máme doočkováno.
Ahoj holky moje ![]()
Jdu si za váma vylít srdíčko, protože nikomu jinýmu to říct nemůžu.
Můj tatínek vždycky strašně chtěl mít kluky, má dvě dcery a čtyři vnučky ![]()
Můj manžel to neřekne, ale asi by si syna moc přál, jak si možná pamatujete bojovníček by byl Milošek, díkybohu za Marušku ![]()
No a začali jsme mluvit kdy zkusit posledního bojovníčka, že ho máme v caru v mražáčku a že to už konečně třeba bude ten kluk, jsem poslední naděje, ségra už další mimčo nechce. Já jsem spíše pro holčičky, jsem na ně zvyklá ale toho chlapečka bych si přála pro ty moje chlapy. No a tak jsem dnes zkusila jen tak napsat do car, jestli by mi nenapsali pohlaví embryjka no a na Marušku a Aničku tam čeká další sestřička ![]()
Vím, že to nemusí dopadnout dobře, vím, že mám být vděčná, za zdravé, donošené a porozené miminko ale já jsem tak strašně zklamaná, bulím tady jak kráva, že nejsem schopná porodit kluka. Strašně mě to vzalo. Co si o tom holky myslíte?
Napadlo mě zkoušet to bez caru, že ta šance je mít chlapečka, ale zase nemusí být zdravej a embryjko máme vyšetřený. Jsem hrozná holky já vím, ale já to nemůžu dusit v sobě. Ani nevím, jestli to mám říct mojemu ![]()
@audiomax no určitě mu to řekni
a neplakej.Bud šťastná za zdrave holky
!!To je velký dar a víš, co jste musely vše postoupit aby jsi měla miminko.
Můj taky chce chlapecka
ale když nebude, Tak se svět nezhroutí. Ale chápu, že chlapi chtějí kluky
![]()
@j-p no já to všechno vím, já holky miluju já jsem jen nečekala, že mě tato informace tak dostane. ![]()
@audiomax ale prosim te, ty nejsi vubec neschopna. Vzdyt pohlavi urcuje chlap.
muj chce taky kluka(jinak vymrou po meci) a tedy ja bych chtela taky. Ale budu rada kdyz bude zdrave. Pokud se tedy druhatko povede. My v mrazaku nemame nic.
Jinak vsechny zdravime. Ve stredu jsme dostaly nausnicky tak z nas je holcicka konecne. Akorat mame prskaci obdobi takze nejde ani poradne vyfotit.
@audiomax Zlato moje. Asi vim jak ti je. Jsem / byla jsem v obdobne situaci. Muj tatka umrel pred peti lety. A cely zivot si pral za vnouce holcicku. Ja jsem mela byt jmenem Katka, ale mamka si vybojovala jine jmeno. Kdyz byla moje svagrova prvne tehotna (pred 17 lety), rikal muj tatka, jeeee, to bude Kacenka. No z Kacenky je Daniel.
Pak byla tehotna podruhe, tatka opet pul tehotenstvi mluvil o Kacence. Z druhe Kacenky je Matysek. Tak vzdy rikal, ze u me vi, ze to bude holcicka, ze si na ni pocka. Jenze mi mezitim umrel…
a ja ted nosim pod srdcem cipiska chlapecka a i kdyz vy nejlepe vite jak hroznou cestu jsem mela za tehotenstvim, tak jsem v skrytu duse smutna, ze tatkovi nemuzu poslat holcicku, jmenovala by se totiz Kacenka. Jako nehroutim se z toho a toho myho cipiska miluju uz ted a jsem ta nejstastnejsi tehulka pod sluncem, opravdu. Ale zustava tam proste trosicku toho smutku i kdyz manzel rika ze druhe dite bude holka, on o tom mluvi jako o hotove veci.
Tak ci tak jsem ale kazdicky den tehotenstvi stastna ze neprisly zadne hruzy, predcasne bolesti/porod - clovek nikdy nevi. Jsem prestastna za kazdy den a to tema holcicka je jenom takove pro ty kteri o prani meho tatinka vi, nikde to nevypravim, pac by to nikdo nepochopil. Takze si nedelej starosti, poplac si, rekni to na rovinu manzelovi a kdo vi, treba se muzete snazit prirozene - meli jste nejaky geneticky problem?
Kazdopadne jsem si jista, ze kdybys znovu otehotnela, budete oba stastni at uz to bude cokoliv. Jsou to proste takove ty chvilkove stavy. Me kdyz rekli po krevnich testech do telefonu ze to je kluk, bylil jsme zrovna na ceste do Ceska. Potrebovala jsem 300 km abych tu informaci stravila.
a dneska uz se toho cipiska nemuzu dockat. ![]()
@audiomax zlato moje, ale teď se na tebe vážně zlobím. Mít zdravý dítě je to naprosto nejdůležitější, vůbec nezáleží na pohlaví. Takový rouhání, že si chlapi přejou kluka
. Vím naprosto jistě, že i holčičku budou bezmezně milovat. Sama víš, že otěhotnět a donosit zdravý miminko není úplně snadný, vlastně je to hodně dlouhá cesta. A vzpomeň si, kolik slz jsi vyplakala než jsi měla v náručí Marušku. Takže hlavu vzhůru a klidně to manželovi řekni, že jednou budete mít tři dcery a bude si muset pořídit pušku, aby je všechny ohlídal ![]()
Jen pro odlehčení, u nás je to přesně naopak. Naši už mají 3 vnuky, prababička dokonce 5 pravnuků a strašně chybí ta holčička. Já bych si jí teda asi přála o chlup víc, ale nikdy bych nebrečela kvůli tomu, že to bude třeba kluk ![]()
A kdy máte v plánu jít do druhého? Já musím kvůli císaři rok počkat, takže začnem příští léto pracovat na sourozenci ![]()
@Lentilkaaa83
No malá je krásná
my ještě naušničky nemáme, ale za týden jdeme do poradny, tak snad se už domluvíme. Ted máme už měsíc kašel a rýmu a nějak se toho nemůžeme zbavit. To víš, že jsem vděčná, že mám zdravé mimčo a že ho vůbec mám, už jsem se s tím trochu srovnala, byl to prostě šok, že jsem tak trošku počítala že mražáček je kluk. O prskacím období ani nemluv, malá prská, slintá no hrůza, jsme furt mokří ![]()
@Soleil 11 - Ani nevíš, jak jsem ráda, že aspon ty mi rozumíš. Ze víš jak jsem to myslela. Ještě nebyla správná chvíle, abych to mojemu řekla, musela jsem si jít i zapálit jak jsem z toho byla rozhozená a to už 4 roky nekouřím. Vím, že mě podpoří a řekne, no bože, tak budeme mít Františku, ale někde uvnitř mu vezmu tu touhu po Miloškovi. A Ty to tak máš s Kačenkou. Věřím, že to tak má prostě být, že třeba já nejsem určená k tomu ty kluky vychovat, pro mě ty holky jsou fakt lepší. Už jenom ty hadry, miluju je nakupovat a strojit
Ale tak třeba se nám zadaří přirozeně a já budu mít Miloška a Ty druhé miminko Kačenku. Nikdy nevíš. ![]()
Genetický problém asi nemáme, já ani nevím, do car jsme došli s problémem mojeho, spermie má super a chtěli jsme IUI ale řekli nám, že já nemám ovulku a že bude lepší IVF. No a začal kolotoč IVF. Takže to možná zkusím nějak nakopnout bylinkami a s manžou budem trénovat sami. Nevím.
@audiomax Ty jsi dabel, prej musela jsem si i zapalit.
No ja neodsuzuju nikoho za nic, pac vim ze jsme kazdy jiny a kazdy to i jinak vidime a umime zpracovat. Ja bych toho myho chlapecka co obyva moje brisko ted nevymenila ani za nic, ale byl proste moment kdy jsem musela parkrat polknout a „rozloucit“ se s tou moji Kacenkou. Nadeji na dalsi prirozene tehu mame, ale ja tohle tehotenstvi beru jako jedine a kdyz se nekdy zadari, tim lip. Tak preju hodne stesti pri zkouseni - u vas neni zadny duvod to nezkusit prirozene, co ctu tak nemate zadne vady aby muselo byt absolutne jen vysetrene embryo…
tak to poradne jeste zkousni a dej hubanka Marusce a uvidime co nam budoucnost prinese.
Ja mam dneska KO a strasne se tesim az toho kopalka co mi neda vydechnout zase uvidim…
![]()
@Izie Beru, vím, že je to rouhání, proto jsem to musela napsat jen sem. Vím, že mám být vděčná, že mám dvě krásné, zdravé holky, já jsem. Ale chtěla jsem tatínkovi toho vnuka prostě dát, ani tak ne mojemu, jak tomu tatkovi. Svoje vnučky miluje, ale ten vnuk tam prostě chybí. Nebrečela jsem, že mám holku místo kluka, ale brečela jsem pro to zjistění, že mít kluka asi nebudu, když mražáček je holčička. Kdybych byla mladší mám těch holek klidně šest
![]()
No začneme to zkoušet asi po novém roku, chci to prodiskutovat s gyndařem, jak rozběhnou ve starém těle ovulku
![]()
Dívala jsem se že už dáváš malýmu příkrm, my jsme teda ještě nezačali, myslela jsem že kojíš? My jsme na umělku a chci zkusit až ted budeme mít 5 měsíců. A kašičku na noc, protože se mi už týden Maruška budí ve tři ráno
ale má kašel a rýmu, tak se jí možná hůř spinká.
@Soleil 11 Jé kontroly já milovala, vždycky jsem si s Maruškou na tajno povídala do obrazovky
Tak nám dej už nějakou fotečku prďolky Tvýho. ![]()
jo jak říkáš, uvidíme co bude. Já už to celkem vstřebala a až bude vhodná chvíle,
povím to mojemu. Kdy máš vlastně termín? A malej bude fotbalista? Maruška určitě, začala se přetáčet a pomalu i zvedat a lozit a to jsou fofry, to ti povím ![]()
@audiomax Taky miluju kontroly.
chodi se mnou vzdycky muz a cele vysetreni filmuje (resp. tu obrazovku), kdyz se pak na to divame zpetne, tak se musime smat tomu nasemu oooooo, aaaaahhhhaaaa atd.
pak ta videa ukazujeme rodicum, aby taky vedeli - za nich nic takoveho nebylo, milujou to. Ja uz bych davno dala fotku, jenze ja mam prave jen ty videa a nevim jak na videu udelat fotku v mobilu.
uz jsem to zkousela, musim asi rict manzelovi. I kdyz vlastne jednu fotku z posledni KO pred 4 tydny mam, ale malej se proste nechce koukat do kamery a ukazuje nam jen spodek, tak mam jenom nohy a dukaz ze to je chlapecek.
Jsem zvedava na dnesek, budou mi delat testy na tehu cukrovku a uvidime jestli je malej stale jeste daleko vetsi nez rikaji tt tydny.
Zacina to s nim byt sranda, hodne kope, posledni 3-4 dny je to nekdy az neprijemne, rikam si, jeste mam 3 mesice - co jeste bude?
Termin mam oficialne 01.02.18 ale lidi uz se me ptaj kdyze uz to bude. Vypadam jak pred porodem.
No uvidime, po dnesku budem vedet vic.
Jj ty urcite promluv s dr, urcite by stalo za to to jeste zkusit, ovulka se da resit. ![]()
@Soleil 11 Tobě budou delat tehu cukrovku az odpoledne? To se divím, u nas ji dělají vždy rano, protoze musíš byt na lačno.
Jinak já jdu na KO ve stredu rano, tak doufam, ze mi řekne lepsi zprávy než před týdnem, kdy jsem byla uz na 2 cm otevřená. Jinak dnes KO na plicním, tak jsem konečně bez ATB. ![]()