Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Terajsek Divne ze?
vsechny „Cesky“ se divej, tady se nedivi nikdo…
Ona mi jen rekla, ze mam pocitat ze to bude trvat a ze nemam hodinu pred testem ani jist ani pit a to ani vodu. Takze do sebe ted laduju banan at vydrzim. No zeptam se ji ale ze to delaj az odpoledne, to me samotnou zajima…
Je tak budu drzet palce. Jen at tam mimisek jeste zustane.
dej pak urcite vedet! A super ze jsi konecne bez ATB. No abysme to tady v te skupine taky mely lehke… ![]()
@audiomax byli nám 4 měsíce a mlíko už přestává stačit. Bohužel už nekojim, měl z toho jen legraci, nechtěl tahat, protože věděl, že dostane flašku. Je to asi 14 dní zpátky co má jen UM. A musím říct, že příkrmy miluje. Zatím ochutnal mrkev a dneska brambor s mrkví.
Holka, já teď sedím na pracáku, černo kam se podíváš a budu čekat ještě hodinu. A to jsme malý město. Ach jo. Pro maminky by snad měli udělat spesl kancelář!
@Soleil 11 zlato, jestli máš chytrý telefon, tak když dlouze zmáčkneš postranní tlačítko (zapnutí/vypnutí) tak tam pak máš možnost udělat screen obrazovky ![]()
@Terajsek kdy máš termín, že už se otevíráš?
@Izie no taky tam budu muset vyrazit..Ještě, že tam mám mamku a budu mít protekci ![]()
7.12., v pátek začínám 35.tyden. U Sigiho mi hrozil taky předčasný porod, ale to jsem jeste dostala pesar, ted uz mi ho dat nestihli, tak snad jeste chvilku vydrzime.
@Lentilkaaa83 7.12., v pátek začínám 35.tyden. U Sigiho mi hrozil taky předčasný porod, ale to jsem jeste dostala pesar, ted uz mi ho dat nestihli, tak snad jeste chvilku vydrzime.
@audiomax Jen jsem Tě chtěla podpořit, že Tě chápu. Ačkoliv je zdravý dítě zázrak, máš nárok si něco přát a být smutná a zklamaná, jsme přece lidi. Nebo já to tak aspoň vidím.. a měla jsem to naopak - přála jsem si holčičku, byla jsem o ní přesvědčená, manžel taky. Pak nám na 2.screeningu řekli, že je to kluk a to zklamání tam prostě chvíli bylo. Teď bych toho svýho trpaslíka samozřejmě za žádnou holčičku na světě nevyměnila.
@Izie Izie jak to ze uz jsi na pracaku?
Asi se blbe ptam, sorry. Ale jak to funguje v Cesku? Vy nepujdete zpet kde jste pracovaly?
Ja budu doma ca. 2 roky a pak se vratim do firmy…
Jinak peknej vycuranek kdyz vedel ze dostane flasku tak proc by se snazil sat z prsa ze jo.
Muj bude urcite taky linej, po tatinkovi.
A delas si prikrmy sama?
@Lentilkaaa83 Beru jasne ze mam chytry telefon. Jen majitelka je na chytrej telefon nekdy asi blba.
Mas recht!!
Jde to uplne stejne jako kdyz delam print screen z nejake webovky - proste to dolni a postranni tlacitko zaroven. Ale jak jsem ted videla, z videa je to fakt blby, jak dr hejbe ultrazvukem a mimco se hybe, je z toho hromada rozmazanych fotek. Ale vcera jsem jednu dostala a tak jsem ji ofotila a dam vam ji sem. Jde tam videt trosku jeho oblicej, on se porad skryva za ruce, nemam zadnou dobrou fotku. ![]()
Jinak nekdo se tu ptal na tu tehu cukrovku tak jsem se vcera ptala proc ji delaji az odpoledne, ze v Cesku na lacno. Rikala ze to za celou svoji 20-letou praxi neslysela ze by se musela delat nalacno.
no kazdopadne to mam za sebou, to piti nebylo tak hrozny jak jsem si myslela, spis pro me jo pac nic nesladim a ten cukr me skrabal v krku. Vysledky budou v patek. Malej je v poradku, vse ok, je opet trosku vetsi nez prumer, ale rikala mi ze za prve jsme oba velci a ptala se na mou porodni vahu (4,02 kg) a pak rikala ze to proste nebude male miminko s 2800 gramy…
ze pry to prave jsou nekdy i geny…
@Terajsek Jj jen jeste vydrzte. Promlouvej k brisku at se uklidni, ze venku stejne nic k videni neni, uz je brzy tma a zima… ![]()
@Bjetuš Dalsi „zklamana“…
ja jsem si 100% jista ze je nas daleko vic, jen to malokdo prizna. Kdyz jsem to tu v praci vypravela, dostala jsem takovy kapky, ze uz to radsi nevypravim.
Jinak mas uzasnou profilovku, malej je dabel… ![]()
Tak tady je junior. Jde tam videt cast obliceje.
akorat vypada trosku jako Cinanek…
![]()
@Soleil 11 Holky šly na úřad práce nahlásit rodičovský příspěvek. Skončila nebo brzy skončí Mateřská, která se platí 196 dnů, tj. 6,5 mesice, tu platí OSSZ, poté je rodičovský příspěvek a ten proplaci prave ÚP.
Jinak pro me ta sladká voda taky nebyla tak hrozná, ale spis to, ze tam celas 3 hodiny, bez jídla a bez pití. Z toho mi bylo zle.
@Soleil 11 Díky. Jo malej ďáblík to je
A Tvůj taky bude, když se nenechá ani pořádně vyfotit
S tím testem na cukrovku je to fakt divný, že by nás tu trápili zbytečně?! Já tam málem hlady umřela..
S tím zklamáním jsem to ani nikomu neřekla, jen s manželem jsme o tom mluvili. A naopak jsem se pak začala moc těšit na chlapečka a „obhajovat“, jak jsou kluci skvělý, když jsem zažila reakce typu „kluk? no jo, tak snad to druhý bude holka“. To mě úplně vytáčelo tyhle lítostný reakce, že jsem chudinka, když čekám kluka.
@audiomax
čau princezno. Chci Ti jen říct, že Tě chápu
My jsme s manželem hrozně ale hrozně chtěli kluka. Těch prvních pár dnů po // jsem si pořád říkala, co budu dělat když to bude růžovka, že prostě s holkou nevím co s ní, jak vychovat, jak si poradit, do toho spory s mužem ohledně výchovy až bude větší atd. atd. Prostě jsem byla sice šťastná za // ale ten červík tam pořád byl. Když nám řekli v CARu, že je to kluk tak jsem teprve v tu chvíli jsem si naplno začala užívat že se nám to prostě opravdu podařilo. Řekni to doma a až budete oba připraveni buď si jděte pro mrazáčku nebo to zkoušejte přirozeně i když tam to holka samozřejmě může být taky. Ale je mi jasné, že to dítě budete milovat nehledě na pohlaví ![]()
@Soleil 11 to je dokonalá fotka
. Jak už psala @Terajsek 28 týdnů máme mateřskou (ta se počítá podle výše platu, a mají na ni nárok pouze ti, co mají odpracováno) a poté se přechází na rodičovskou dovolenou. Tam už je jedno, jedno jsi pracovala, každá mamina má budget 220 000 a může si ho rozdělit do 2-4 let věku dítěte (tedy zatím, od 2018 je novela zákona). No a ten rodičák se vyřizuje právě na pracáku. Já si to zatím nahlásila do 2 let, chceme ještě druhý…tak snad nám to klapne. Já vždycky otěhotněla poměrně snadno, jen ta úspěšnost byla 30%. No, ale chlap mi slíbil holčičku
tak musíme vyrovnat stavy u nás v rodině, kde je to samej kluk
![]()
Ta cukrovka je fakt divná. U nás se opravdu chodí jen ráno a ještě tě doktor upozorní, že ráno si smíš dát jen vodu. Dokonce ani během odběrů nesmíš jíst, pít a ani chodit (prý to pak zkresluje). Vím, že spousta holek měla už nějakou lehčí stravu den před odběrem. Ale třeba jsou v Německu povolené jiné hodnoty a proto se smí chodit i odpo. Tady u nás je to fakt přísný ![]()
@Terajsek @Izie Holky aha! Takze na pracak kvuli penezum. Ja si rikala ze je to divny. Ale stejne divny mi pripada ze si tam clovek musi dojit, uplne ty cekarny vidim.
U nas je to jiny, da se to udelat online, minuly tyden jsme byli na prednasce kvuli rodicovske prave, pac jsme to moc nechapali. Tady je materska „jen“ 6 tydnu pred a 8 tydnu po porodu. Pak nastava rodicovska, ale jen na max. 12 mesicu - clovek si ale muze vybrat jestli to chce vyplatit behem 12 nebo 24 mesicu. Takze neco jako u vas, jedna castka ktera se muze nechat vyplatit na ruzny pocet mesicu. A pak maji jeste tatinkove u nas narok na 2 mesice rodicovske, jsem za to rada, je to celkem novejsi vec v Nemceku a tesim se az s nama manzel bude doma dva mesice (muze si je rozdelit na mesic a mesic napr. - ten muj zustane po porodu doma na dovce, pak si da mesic rodicak a nekdy az bude malej starsi tak dalsi mesic).
Co se te cukrovky tyce, ona prave na me koukala jak na blazna. A zduraznovala pred testem ze je dulezity jist jako vzdycky, nevynechavat nic co clovek normalne ji (asi to chapu tak ze kdybych do sebe ladovala sladky veci tak abych v ten den delala to same, aby to nebylo zkreslene). Nesmela jsem hodinu pred vypitim toho blevajzu ani jist ani pit a to ani vodu. A po vypiti toho blevajzu se nesmi opet hodina ani jist, ani pit, clovek ceka v cekarne (ale v te dobe mi udelali kontrolu u dr takze v poho, cas utekl) a po hodine jsem smela opet normalne jist. Tri hodiny nekde nalacno cekat, to by me asi trefil slak…
![]()