Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
23.1.17 10:54

Tak tady autorka psala, ze bydli daleko 1000 km? tusim, tak to se jak casto muzou navstivit 2-3× za rok :think: takze ted vydrzet tuhle navstevu, dite hlidat, nenechavat samotne jen s takovou aktivni babi at uas nema nejaky napad.
Priste az zas dojedou dite uz bude vetsi, bude uz zvykle na tuzsi stravu, tak uz nebude treba opatreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
23.1.17 10:55
@BohunkaP píše:
Tchyně se zachovala jako telátko - jak tím, že dítě nakrmila, tak následnou reakcí.

Nicméně výroky a reakce typu „už sem nepojedeme“, „okamžitě odjíždíme“, „zavřu se v pokoji a nevylezu“ jsou jen hloupá, planá a teatrální gesta, která ničemu nepomůžou a nic nevyřeší. Jenom otráví atmosféru v rodině.

Naštvání zakladatelky chápu, ale to, že se někdo projeví jako hlupák, není automaticky důvod chovat se vůči němu také tak.

no tak profackovat tchýni asi nemohla, tak se zavřela v pokoji, no a co měla podle tebe dělat, nechat miminku vesele ničit zdraví, aby tchýně byla šťastná a veselá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
23.1.17 10:58
@Gorlami píše:
Ja na tomto jeste nechapu to, ze kdyz pripustim, ze dite bylo za min jak 40 min tak hladove, ze mu tchyne proste musela dat najist; Proc mu nedala pouze to kravsky mliko? Proc do nej rvala i vanocku? Do decka, co jeste zadnou tuhou stravu nejedlo. Z toho mi vychazi, ze spis nez uspokojit hlad ditete, si tchyne potrebovala neco dokazovat a ze je to krava :P.

tak tu tchyni neznám, ale tak nějak předpokládám, že když řve mimino, tak běžný postup je kouknout do plíny, pochovat a pak teprve případně strčit flašku. dítě zřejmě hlad mělo, když jídlo jednak jedlo a jednak se po něm utišilo :nevim: proč tchyně do mlíka narvala i vánočku - klidně může žít v přesvědčení, že mlíko je tekutina, ne jídlo a jednak pokud neměla k dispozici kojeneckou flašku (což u kojeného dítěte nejspíš neměla), tak polotuhá strava se dítěti ze lžičky dává líp, než čistě tekutá.

já netvrdím, že dávat kojenci vánočku je správné, ale dělat z toho kovbojku mi taky přijde podivné. zvlášť pokud jde o jednorázovou záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.1.17 11:10
@zrcadlo píše:
@radúna
Tak pro všechny, které se hrozně diví kašičce z mouky a másla: máslo je stlučená smetana, smetana je horní tučnější mléko, mouka je je jemněji namleté obilí. Ta vámi opovrhovaná „papka“ je v podstatě obilná kaše s mléčným tukem. Jen pro srovnání, instantní dětské kaše doporučované od 4. měsíce obsahují obilniny, odtučněné sušené mléko a místo mléčného tuku jsou tam rostlinné oleje (palmový, slunečnicový, řepkový), v některých najdete i kvasnice (např. Hipp Bio mléčná kaše na dobrou noc s banánem a suchary) a informaci o tom, že může obsahovat stopy vajec, skořápkových plodů, sezamu apod.
Přesto se mezi mladými matkami drží, že koupit Bio krabici v obchodě je tisíckrát lepší než „takový hnus jako mouka a nedejbože máslo“, a příkrm z takové krabice v klidu mezi 4.-6.měsícem nasadí. Ono by to chtělo taky trochu toho selského rozumu.

Selským rozumem disponuji, neboj ;).
Vím, co je máslo a vím, co je mouka. Že se divím? A?
Divím se tomu, protože to ta známá smažila jako klasickou zásmažku, vždyť je to vlastně zásmažka do polívky.
Navíc si pořád myslím, že ač nejsem moderní mladá matka ;), tak začínat smaženou zásmažkou asi není to pravé ořechové.

A máslo jsem přidávala do příkrmů prckovi od toho 4. měsíce taky, nebála jsem se ho.
Mouku jsem tuším zařadila do jídelníčku kolem jednoho ruku.
Takže žádná taková ustrašená ovečka jsem fakt nebyla ;) :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
23.1.17 11:12
@stinga píše:
no tak profackovat tchýni asi nemohla, tak se zavřela v pokoji, no a co měla podle tebe dělat, nechat miminku vesele ničit zdraví, aby tchýně byla šťastná a veselá

Uvědomit si, že nejde o život a nevyšilovat. Babičky jsou od toho, aby dávaly dětem jiné jídlo než maminky, tak to prostě je, tak jsme geneticky naprogramované :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
23.1.17 11:16
@stinga píše:
no tak profackovat tchýni asi nemohla, tak se zavřela v pokoji, no a co měla podle tebe dělat, nechat miminku vesele ničit zdraví, aby tchýně byla šťastná a veselá

„Vesele ničit miminku zdraví, aby tchyně byla šťastná a veselá“ :roll: :roll: :zed:

Nezlob se, ale Tvoje reakce v tomto tématu („já bych odjela domů a hodně dlouho se tam neukázala“) i tento příspěvek jsou typickým příkladem toho, co jsem měla na mysli - planá, teatrální a hysterická gesta.

Že má někdo tříměsíční miminko, to neznamená, že se musí automaticky přehodit do modu „neshody týkající se dítěte řeším demonstrativně, padni, kam padni a nejlíp rovnou bořením mostů“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
23.1.17 11:18

@Jar Jar Souhlasím, že nejde o život a vyšilování je zbytečné. Ovšem do doby, kdy se babička přižene s moudrem, že ona si může a bude dělat co chce. To bych na místě zakladatelky vyšilovala už taky. Babička možná dávají jiné jídlo než matky. Ale vánočku s mlékem ve 3 měsících, vážně? To napadne asi málo babiček, aspoň v to doufám. Já u babiček mé dcery překousnu čokolády, brumíky, mléčné řezy, ‚jogurty‘ pochybného složení s kuličkami, u prababičky i párek. Nemá to denně a beru jako fakt, že k babičkám to patří. My taky u babiček nejedly jako děti příkladnou stravu. Ale rvát mi do kojence směs mléka s vánočkou, opravdu to neberu jako babičkovský výstřelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
23.1.17 11:22

@radúna Já to psala i pro ostatní, občas mi to pokrytectví přijde fakt úsměvné, moje sousedka se taky rozčilovala, že její máma dělala kaši „proboha z obyčejné mouky“, a sama v tu chvíli krmila dítě kupovanou krupicovou kaší, tak jsem se jí zeptala, jestli ví jaký je rozdíl mezi krupičkou a moukou, ona se zatvářila udiveně, a když jsem jí řekla, že je to v podstatě jen jiná frakce téhož (něco jako jemný a hrubý písek), byla překvapená, stejně tak, když jsem jí řekla, že v té kupované kaši je stejný řepkový olej, na jakém smaží řízky. Jinak já co vím od mamky, tak když moje babička dělala kaši z mouky a másla, tak to dělala na páře, aby se máslo nepřepalovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
23.1.17 11:24

Milá zakladatelko :-)

chápu vaší oprávněnou obavu.
Sama jsem skoro ve věku vaší tchýně a mám 10.měsíční dítko ( třetí) a až tady tot se podařilo plně kojit do 9.měsícu, tak vím jak jste šťastná že kojíte.

Pokuste se s tchýní ( není tak stará :-) ) domluvit na to že ona bude respektovat vaše přání co se týká stravování vašeho miminka.
Vy, pokud budete po ní chtít pohlídat, třeba jen, že si s mužem zajdete na 40.minut pryč, tak jí odstříkejte mlíčko do lahve právě pro případ že se vzbudí a bude nevrlé. není nic jednoduššího, vy budete spokojená že vám tchyně nekrmí miminko něčím čím nechcete a ona bude spokojená že pomohla.

Pokud by vaše rozhodnutí nerespektovala, tak není nic jednoduššího než jí dítko na hlídání nedávat a veškerou nutnou návštěvu u tchýně mít pod kontrolou.

Já bych prskala jak hrom, kdyby mě tchýně krmila 3.měsíční dítko plně kojené něčím čím já sama nechci.

jen pro info, mám 3 děti… 18,5 a 10.měsíců, takže nejsem mladé tele bez zkušeností :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
23.1.17 11:30
@radúna píše:
A víš, že některé ano?
Já jsem tu kdysi četla příhodu, že nějaká tchyně poředila snaše řasenku savem. Je to fakt moc dlouho, ale takový „špek“ mi prostě zůstal v hlavě.Hele, Inko, já osobně bych možná překousla tu vánočku. Byla bych nas. raná, ale kdybych viděla, že to tchyni mrzí a omluvila by se, nedělala bych scény.
Ale pokud ta dotyčná prohlásila, že si bude dělat co chce - tak moje reakce by byla, že dítě bych s ní o samotě fakt nenechala. A mohla by se stavět na hlavu a odrážet třeba ušima.

Jo, POKUD! to opravdu prohlásila - a já jsem vůči některým tvrzením dost skeptická a myslím si, že o jejich pravdivosti by se dalo s úspěchem pochybovat. zejména když se objeví třeba po třech stránkách reakcí typu - ale tak no, nezveličuj, hod se do klidu, však neudělala nic tak příšerného. Prostě to tak mám. A když se nad tím zamyslím logicky - myslíš, že když by se tchyně omluvila, byla by to záruka, že si nebude dělat co chce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.1.17 11:33
@kacka52 píše:
@Jar Jar Souhlasím, že nejde o život a vyšilování je zbytečné. Ovšem do doby, kdy se babička přižene s moudrem, že ona si může a bude dělat co chce. To bych na místě zakladatelky vyšilovala už taky. Babička možná dávají jiné jídlo než matky. Ale vánočku s mlékem ve 3 měsících, vážně? To napadne asi málo babiček, aspoň v to doufám. Já u babiček mé dcery překousnu čokolády, brumíky, mléčné řezy, ‚jogurty‘ pochybného složení s kuličkami, u prababičky i párek. Nemá to denně a beru jako fakt, že k babičkám to patří. My taky u babiček nejedly jako děti příkladnou stravu. Ale rvát mi do kojence směs mléka s vánočkou, opravdu to neberu jako babičkovský výstřelek.
:palec: pod to se podepisuji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
23.1.17 11:36
@kacka52 píše:

Ale víš co? Ona má ta tchyně pravdu, ona si může dělat, co chce. je dospělá, svéprávná, nemusí se nikým řídit jenom svými přáními a touhami. To je tvrdá realita. nakonec i my se nemusíme řídit podle nikoho jiného, ne? takže nechápu, proč se tak rozčiluješ? tobě by se líbilo, kdyby ti někdo diktoval co smíš a co nesmíš? No, a když se mi nelíbí, co dělá s naším - záměrně píšu naším - dítětem, tak mám jedinou možnost, nedávat jí ho. Ale přikazovat a zakazovat? Nezlob se, to sice můžu zkusit, ale já bych na to odpověděla jednoduše - já si mohu dělat co chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
23.1.17 11:36

Zakladatelko, jak to u vás dopadlo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
23.1.17 11:40

Holky ale tu se jedna o 40 minut jejda! To je asi tak skočit 100 m do obchodu a zpět? To byste vážně odstrikaly mléko, hned po kojení a kdy miminko spí? Mě by to fakt nenapadlo, treba můj syn spal po kojení vždy i 2-3 hodiny.. odstrikavala jsem jen když jsem šla třeba k lékaři a bylo to na několik hodin. A takové odstrikani trvalo skoro hodinu a bylo toho tak 60-80 ml. Nehledě na to, ze některá miminka si flašku ani nemusí vzít..Jinak kojila jsem syna plné 7 měsíců pal přikrmy a končila jsem teď kdy měl 26 měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
23.1.17 11:45
@Martina D. píše:
Zakladatelko, jak to u vás dopadlo???

Podle reakcí na kousek vánočky soudím, že 1) dítě je mrtvé, 2) babička ubitá lopatou, 3) otec ve vazbě, 4) matka v blázinci, 5) zbylé děti v sirotčinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová