Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tumpach píše:
nereaguji přímo na tvůj příspěvek, vím, že není zakladatelky, ale i s ním souhlasím. Původně jsem ani nechtěla psát, přišla mi to jako k ničemu, ale přijdeš mi zakladatelko povrchní, nespokojená a zapšklá, nezblob se na mě. Dárky dáváme sice už dříve během, každý si řekne, co by si přál, a dárek dostane + u vánočního stromečku jako překvapení hezký malý dáreček, který i dospělého rozzáří, je to fakt krásné, a kór bereme na vánoce naši hooodně starou babičku, takže je fakt hezké když je překvapena a dojmuta, že na ni myslíme
![]()
JÁ ŘÍKÁM, ŽE I V NÁS V DOSPĚLÝM JE KOUSEK DÍTĚTE, NO HOLKY NEŘÍKEJTE, ŽE NEMILUJETE PŘEKVAPENÍ?![]()
![]()
U nás jsou vánoce o tom sejít se na štědrý den nejužší rodina, být spolu, popovídat si, udělat právě na štědrý den radost a BÝT HLAVNĚ SPOKOJENÝ a ŠŤASTNÝ
S posledním odstavcem souhlasím,přesně je to tak.
![]()
@Janiiska píše:
Takže ty Vánoce by měly být o něčem jiném u dospělých.
Asi chápu, co se snažíš říct, ale tohle nařizování, co by ostatní měli dělat, mi je dost proti srsti. To si nemůžeme dát dárky, protože janiska z emimina to vidí jinak? ![]()
@Lalelale píše:
Vsak to tak dělej, nikomu dárek dávat nemusíš. Já tem nejbližším dávám a budu dávat klidne do 80tia sama dárky strašně ráda dostávám, to překvapení a radost, balíčky pod stromečkem…
@Lalelale píše:
Asi chápu, co se snažíš říct, ale tohle nařizování, co by ostatní měli dělat, mi je dost proti srsti. To si nemůžeme dát dárky, protože janiska z emimina to vidí jinak?
Nikomu nic nenarizuji
ať si každý dělá co chce.Nikde jsem nepsala: udělejte to takhle,a takhle. ![]()
@Janiiska píše:
Peníze mám,o to se neboj.Tady šlo o to,proč se dávají dárky dospělým.Nic o penězích jsem nepsala.
protože dárky dělají radost, neznám moc lidí, co jim dárek neudělá radost, protože Vánoce jsou tradice a jedna z vánočních tradic od nepaměti jsou dárky, a protože tradice jsou důležité, a radost je důležitá.
@Lalelale píše:
Asi mi unikl smysl sdeleni
Na tohle není ani slov,promin ![]()
@terinka4444 píše:
protože dárky dělají radost, neznám moc lidí, co jim dárek neudělá radost, protože Vánoce jsou tradice a jedna z vánočních tradic od nepaměti jsou dárky, a protože tradice jsou důležité, a radost je důležitá.
Filozofie ![]()
@Janiiska I když já ti v podstatě musím dát v kousku za pravdu. Moje teta má syna, teď je mu přes 30. U nás v rodině je zvykem, co si pamatuju, že prostě nenecháváme rodiče samotné na Štědrý večer, protože je důležité být spolu. A teď mají prvním rokem malé vnouče, první Vánoce, a zrovna včera bratránek oznámil tetě, že se s partnerkou rozhodli, že už jen oni jsou nová rodina a Vánoce budou trávit jen spolu, za nimi pak dojedou 26.12. včera tady byla teta a tolik tolik plakala. Bylo mi jí tak strašně líto. Celý život dělala pro bratránka možné i nemožné, letos dala do zástavy svůj byt, aby on dosáhl na hypotéku, strejda je nemocný, v létě už to vypadalo, že zemře ( díky bohu se zlepšil), a teď budou na Štědrý večer sedět samotní doma. Nebudou, prostě je vezmu k nám, ale oni by tolik chtěli být se svým synem a svým vnoučkem. Jsem si jistá, že by to vyměnili za všechny dárky světa.
Pro mě je ale naprostá samozřejmost, že naši rodiče jsou s námi, že je prostě nenechám samotné, tak jako nenechám tetu, tak jako nenechám brášku, který nemá partnerku, aby byl na Štědrý večer sám. I když to pro mě znamená že lítám okolo spousty lidí a mám s tím tři kopy práce, o tomhle jsou Vánoce. Krom těch dárků
Na dárky mi nesahej
![]()
Tak si to se svými blízkými tak dohodněte.
Ale nechcete aby to všichni dělali stejně a kdo to dělá jinak, ten to dělá špatně, že no?
Pro radost, je přece fajn vidět, když druhýho člověka potěšíš.
Samozřejmě, že Vánoce nejsou jen o dárcích, někdo to pochopil, někdo ne..určitě je nejdůležitější sejít se ve zdraví všichni u jednoho stolu. Ale myslím si, že stejně tak každého dospěláka potěší nějaká drobnůstka, nejen děti. ![]()
@Ou píše:
Tak si to se svými blízkými tak dohodněte.Ale nechcete aby to všichni dělali stejně a kdo to dělá jinak, ten to dělá špatně, že no?
To píšeš ty,ne já. ![]()
@Janiiska píše:
Na tohle není ani slov,promin
Jj jiným radis, ale sama svuj navrh praktikovat nechces, chápu ![]()
Protože mám radost z toho obdarovavat své blízké. Vidět tu radost v jejich očích, když si dárky rozbaluji. Nikdy se mi nestalo, ze bych se netrefila a to včetně svagrove, kterou vídám 4krat do roka. Proste se i tak známe dobre. A i když jsem třeba já dostala nevhodný dárek, tak nejevo jsem to rozhodne nedala. Jinak nedovedu si představit davat detem dárky a v nějakém veku jim rict, hele sorry ses velkej teď už nic nedostaneš
navíc to jen nahrává kultu dítěte a já nevidím důvod proč by z děti měli vyrůstat sobecci.
@Anitramm píše:
Pro radost, je přece fajn vidět, když druhýho člověka potěšíš.Samozřejmě, že Vánoce nejsou jen o dárcích, někdo to pochopil, někdo ne..určitě je nejdůležitější sejít se ve zdraví všichni u jednoho stolu. Ale myslím si, že stejně tak každého dospěláka potěší nějaká drobnůstka, nejen děti.
Aspoň tenhle příspěvek dává smysl.Nekteri to pochopili,někteří ne