Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lamicka2016 pac v femibionu je vit D i E a Všechny Bečka a nosifol to má v sobě taky ![]()
@Kriistyna
já se přiznám, že jsme to tak nezkoumala. Tak pokud to jsou nějaké vitamíny, které se při přebytku nevyčůrají asi lepší o něco ubrat. mě po tom bylo fajn a tělo se nechystalo ![]()
@Lamicka2016 píše:
@Kriistynajá se přiznám, že jsme to tak nezkoumala. Tak pokud to jsou nějaké vitamíny, které se při přebytku nevyčůrají asi lepší o něco ubrat. mě po tom bylo fajn a tělo se nechystalo
já mám teď už druhy měsíc nosifol tabletky, tam je D, zinek, B6 a B12a kyselina listová plus ten Myo inositol co jsem se docetla, ze je dobry na kvalitu vajíček.
Tak nevím, jestli je dobry k tomu ještě přidávat něco jiného kde je to taky ![]()
@Kriistyna
hele pokud je tam vše v dostatečných dávkách tak to asi bude stačit. Já se přiznám, že jsme to prostě vzala tak nějak intuitivně a moc nad tím nepřemýšlela ![]()
@Lamicka2016 píše:
@Ba-stet Baru ty jsi nějak řešila látkové plenky viď? jste nakonec u nich? je nějaká skupina, doporučení? My bychom je rádi zkusily a samozřejmě na cestování jednorázové.
Hele, já to jedu systém pokus-omyl. Hrozně jsem chtěla na seminář sem https://latkovepleny.cz/…-plen-praha/ (Anukk na něm byla a chválila ho), už proto, že si tam všechno můžeš osahat. Jenže jeden byl zrušen kvůli nemoci, druhý kvůli loupeži plenek a na třetí byl Ance skoro měsíc. Pak zas covid
Ale stejně tam chci jít, koukám, že už fungujou.
Zatím látkuju v různém poměru. Začala jsem až ve dvou měsících, abych se trochu zajela do péče a taky, že byla Anka strašně mrňavá. Čtverce a svrchňáky mi nevyhovovaly, protože jí to dělalo strasně obrovský zadeček - konzultovala jsem to s tou paní z látkovek, a ta říkala, že ona osobně doporučuje začít od pěti, šesti kilo, že do té doby je ten poměr mimina/obří pleny hodně nevyrovnaný.
U čtverců jsem nezůstala kvůli objemu, že byla dost v mokrým a taky že jsem nasbírala různé značky a opravdu dobré se mi zdají jen superdrahé Kikko/Xkko, tech zas tolik nemám. Zatím jedu kapsové plenky se silnou vkládačkou, teď zrovna řeším separačky, doteď jsem je nepotřebovala.
Jednu dobu jsem dávala látkovky všude kromě na noc, i na ven a k doktorům, teď zas jedem trochu víc jednoráz, protože když jedeme s kočárem nebo se válíme v posteli či na gauči, Anka trvá na poloze na břiše a na to látkovky kvůli objemu moc vhodné nejsou. Muž ji drží v papíru, i když si hraje na podložce. Já si zas myslím, že nejlepší jsou žádné plenky, takže na hraní ji nechávám nahatou s tím, že to v jednom kuse uklizím a před přebalováním ji přemáchnu břicho a spodek žínkou. Ale to bych asi dělala, i kdybych ji měla v papíru, nechtěla bych, aby byla v jednom kuse v plíně, zvlášť ve vedrech…
Mně to látkování hodně vyhovuje, kdyby v tom mohla pást, tak má papír jen na noc.
@Ba-stet
děkuji za úžasnou odpověď. Našla jsme ještě na Instragramu paní má profil nějak mamouve43 a má tam k tomu i hezká videa. Moc moc děkuji.
Zkusím mít samozřejmě doma obě varianty a uvidí se
Každopádně přesně jak píšeš až přijde jaro/léto a jen to trochu půjde bude ohrádka na zahradě a holá prdka. Bulíci budou nadšení ![]()
Ctu ze by jste radi uzamkli diskuzi…chapu ale nesouhlasim a a ani nevim jak na to..chci aby nase pocatecni diskuze kde jeste miminka nebyla pomohla jinym holkam..co jsou v pasti a hledaj nadeji..a co premysli jestli ivf nebo studie nebo proste potrebuji pocatecni informace a nemaji kde se ptat nebo se stydi polozit dotaz..
Fotek tu neni nejak moc a nemyslim si ze by 1000 stranek cetl nekdo koho by nezajmalo dane tema..
Snad se nezlobite..vim je tu dost intimniho…ale vetsina z vas tu nema ani profilovku tak si myslim ze kdyz jsme to dali v tomhle modu az sem..dame dalsich 1000 stran
ale kdyBy to mel byt naky problem zjistim co se s tim da delat…slibuju…
@Kriistyna že ti do toho vstupuju - dyť nosifol má taky ten inositol, co bereš ještě zvlášť, ne?
Já teda kdysi nosifol brala právě kvůli tomu inositolu
a není dobré se zas cpát moc vitamíny všeobecně, hodně dostaneš z jídla… já třeba brala před těhu akorát gs mamavit a rybí tuk (bez dalšího D, který se rád přidává do všeho teď)
a teď beru ráno dál ten mamavit (kvůli kojení) a večer navíc vápník (taky kvůli kojení
) a když budu plánovat dalšího prcka, opět budu brát jen jedny vitamíny (asi zas ten mamavit)
měla jsem období, kdy jsem toho brala strašně moc (touha po mimču) a jediné, co z toho bylo, byla předražená moč
(jak říká Sheldon v Big Bang Theory) ![]()
@MiliKuu beru jen nosifol a psala jsem, co obsahuje ![]()
Asi jsem se blbě vyjádřila…
@Payus ale to ze je diskuze zamcena, neznamena ze do ni nelze vstoupit. Jen az po odsouhlasení spravcem ![]()
Co se týče diskuse, mně vyhovuje rak, jak je. Ale přizpůsobím se většině ![]()
@Payus píše:
Ctu ze by jste radi uzamkli diskuzi…chapu ale nesouhlasim a a ani nevim jak na to..chci aby nase pocatecni diskuze kde jeste miminka nebyla pomohla jinym holkam..co jsou v pasti a hledaj nadeji..a co premysli jestli ivf nebo studie nebo proste potrebuji pocatecni informace a nemaji kde se ptat nebo se stydi polozit dotaz..
Fotek tu neni nejak moc a nemyslim si ze by 1000 stranek cetl nekdo koho by nezajmalo dane tema..Snad se nezlobite..vim je tu dost intimniho…ale vetsina z vas tu nema ani profilovku tak si myslim ze kdyz jsme to dali v tomhle modu az sem..dame dalsich 1000 stranale kdyBy to mel byt naky problem zjistim co se s tim da delat…slibuju…
Mě nešlo ani tak i fotky, jakože je tu špatný přístup. Málo se sem dostanu, lezou mi do psaní reklamy, je to o dost pomalejší než chat… proto jsem to navrhla. ![]()