Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiliKuu Já si to z průkazky nepamatuju, ale zase jsem ji nijak podorbně nezkoumala. Teď jsem to hledala a zdá se, že praktik má jen napsat info o zdravotním stavu, aby na sále nedošlo k nějakému nemilému překvapení. A chodí se fakt ke konci. Tak jsem to asi nestihla ![]()
Na QB jsem chtěla látkové, ale uvidím, jestli mi to vůbec půjde. Víme, jak dopadl můj šitý balon, že jo
Zatím jsem ještě nevymyslela, jak silný mám objednat ten filc ![]()
Jo a jak jsi psala o těch zipech a mašličkách, o tom jsme taky přemýšlela, asi tam dvě stránky přidám. I když Anka má velký zájem o rozvazování mašlí na mantinelu a na mých botách a nulový na sadě mašlí, které jsem jí přivázala na přebalovák, aby si to legálně zkoušela ![]()
@Lamicka2016 jasné, dyť je to u každého zas jinak, jak všude ve všem
už jsme se tu s holkama divily kolikrát
po mně třebas nikdo nechtěl razítko od pediatra, já jen zavolala, zda nás vezmou, bylo mi řečeno -vezmeme, cinkněte jak vás pustí z porodnice, mudra k vám pak během dvou dnů přijede na první prohlídku- a to bylo celé
tak se těším na fotku dneska ![]()
@Ba-stet já chtěla původně jen filcové, ale začla jsem reálně už prohlížet videa, aby to nějak vypadalo (Patlal si to stejně udělá po svém, ale co kdyby si vzal příklad
) a docela (jako hodně) se mi začaly líbit i ty látkové
jenže ty máš čas vymýšlet a objednávat, naše princátko má narozky za necelé dva měsíce a maminka teprv přemýšlí
jinak s přidáváním stránek ti fandím, já už vymyslela, k do těch původních zakomponovat mašle a zipy, abych navyšovat nemusela
začínám mít fakt pocit, že já to nestihnu
každop měsíc po narozkách jsou Vánoce… a pak za půl roku svátek
takže někdy ji Milánek dostane, ale kdy…
budiž mi útěchou, že dokud neví, co a kdy dostane, tak se nemá na co těšit a případně být zklamán, že se to nestihlo
to bude časem horší
nebo nepodcením přípravu dost dopředu ![]()
@MiliKuu No, ty látky jsou určitě hezčí, můžeš si tam vyhrát s pozadím a taky bych řekla, že míň ruší, ten filc má přece jen dost výrazné barvy… Ale chápu, že máš nestíhačku. Já už taky začínám mít obavu, že to bude jako s výbavou pro mimino - když se mi do toho chtělo, bylo moc brzo, a najednou to uteklo a už jsem byla ve skluzu
S těma stránkama uvidím, jak mi to půjde. Já mám ideu té kroužkové vazby a postupně tam stránky přidávat podle toho, co bude aktuální. Takže co stihnu, to stihnu ![]()
Dneska mám vtipný den. Režim s Ankou se docela ustálil a já už tak nějak vím, s čím můžu počítat. Dneska máme rodinnou oslavu a já měla jasný harmonogram - ráno půjdem na velké venčení jako obvykle, pak skočím dokoupit maliny a vyzvednu dárek pro mámu, dodělám krém na profiteroly, naobědváme se, znovu vyvenčíme psa a vyrážíme k babi (která si mimochodem ZASE zlomila ruku, takže máme veselo). Po měsících, kdy se probouzíme mezi sedmou a osmou, Anka vytuhla do jedenácti. Tak jsem upravila program, aby nám to vyšlo a co myslíte, zase spí
Každej jinej den bych byla nadšená, ale dneska… ![]()
Ahoj holky, tak na focení to už moc ve 33tt není, ale paní doktorka se snažila i tak šlo vidět jak to je w celé natažené. Do alba už to není a je to celý tatínek. ![]()
Jinak na q screeningu vše ok, ale prcek je o týden menší což je prý norma a jelikož byl pořád spíš o 5 dnů napřed čeká nás ještě jeden velký utz ve 36tt hlavně kvůli tomu, že při prvním vyšlo to riziko růstové restrikce tak to chtějí pohlídat aby placenta hůře nevyzivovala.
@Ba-stet Baru a ty jsi rodila v jakém tt? Kdyby se potvrdila růstová restrikce, tak by asi musel ven dříve, alw věřím že ti bude ok a nestresuji se ![]()
@Lamicka2016 36+4 a uz to by úplně hotový, dopečený mimino, který samo dýchalo. Akorat teda hubený a o číslo menší. Takže klidek ![]()
@Ba-stet cus Baru, můžeš mi prosím hodit odkaz na kompletní látkovaci sadu jestli něco takovyho je? Chci pro kámošku.. Dik ![]()
@Payus Sady jsou, ale já bych to nekupovala. Jsou hodně drahý (i z druhý ruky) a je otázka, jak to kamarádce a miminu bude vyhovovat. Je třeba obvyklý (a nejlevnější) začínat svrchními kalhotkami s čtvercovou plenou složenou do novoskladu. Najdeš tady hromady diskusí, kde to holky chválej a látkujou tak měsíce. Mně to nevyhovalo ani 14 dnů. Nakonec jedu rostoucí svrchní kaťata s PUL zátěrem, pětivrstvou bambusovou vkládačku a od příkrmů separačky (ty u Anky při plným kojení neměly smysl). Ale hrozně záleží na tom dítěti, jak je učuraný, ukakaný, jak to bude s kojením (kamarádka s miminem na Um by se zase bez separaček od začátku zbláznila), kolik do toho chce investovat (já minimum) a tak… Spíš bych možná doporučila nějakou skupinu nebo semináč, kde si to bude moc osahat a promyslet… https://latkovepleny.cz/…-plen-praha/
@Ba-stet právě nemaj moc prachy, já bych jí ráda něco pořídila ale taky do toho nechci nak moc zahucet co ti budu povidat
Nebudeš se zlobit když si ten tvůj příspěvek slovo od slova zkopíruju? Dekuju za expres odpoved ![]()
@Payus Vůbec ne, snad to pomůže. Co se ceny týče, já mám látkovací věci (asi) z Číny. Původně jsem tu paní objevila tady na emimi a myslela jsem, že je to normálně bazar. Pak jsem teda zjistila, že to nejsou žádné známé značky a bylo to podezřele levné. No, mezi látkovači je Čína sprosté slovo, takže se tím moc nechlubím, ale ta kaťata jsou stejná jako originál a ty vkládačky se mi zdají dokonce lepší
Koupila jsem to zde https://www.buybye.cz/, to je její ofiko eshop. Pokud má kamarádka čas a rozhodne se jít touhle cestou, tak bych se nebála to objenat z Číny rovnou (i když třeba ty vkládačky se mi zdály stejně drahé jako na tom eshopu).
No a pokud se v tom nebude extra vyžívat, tak já mám šestery kaťata a 20 vkládaček. Z těch jsem teď 10 půjčila kamarádce na vyzkoušení a úplně v pohodě mi stačí těch deset kousků, protože na noc (a případně na cesty) používám jednoráz. Takže mi to vychází na 3-4 vkládačky denne, pere se nejpozdeji po třech dnech, protože pak ta moč začne ničit vklákna. Ty bambusáky ani nesuším v sušičce, jsou skoro hned suchý, hodím jen normálně na šnůru a za chvilku jsou ok. Kaťata by mi donedávna stačily i čtvery - neperou se po každém použití, zůstávají suchá, takže je stačí jedno kolo vyvětrat a prát jednou čas. Teď ale Anka trpí na „zubní“ řidší stolici a častěji se mi zašpiní, tak to vychází akorát.
Celkově jsem do té výbavy dala asi 1500,– a jedu s tím od dvou měsíců, protože Anka byla drobek. Spousta lidí látkuje od narození, ta paní z látkovek říkala, že ona to doporučuje od pěti šesti kil, kvůli poměru plenky a tělíčka. I když ta moje kombinace je jen o trochu objemnější, než jednoráz. Poměr látek a jednorázu měním podle potřeby - jednu dobu jsem dávala jednorázovku jen na noc, pak jsme to měli zakázané na pasení a když jsem neměla čas ji zrovna pořád svlíkat a oblíkat, tak je měla někdy i přes den, teď teda držím papír na cesty ven. Balík plenek vydrží tak měsíc.
@Ba-stet boží Baru, ty jsi plenkovy odbornik
opět kopiruju
těch 1500 ujde
@Payus Zdůrazňuju, že to je způsob, který vyhovuje mně
Když tak jí zkus koupit dvoje kalhoty a dvě tři ty vkládačky, ať si to zkusí a uvidí. Z toho eshopu to posílají tak, že jsem to měla vždycky do dvou dnů… A taky je dobrý vědět, že čím je dítě větší, tím je to lepší a jednodušší. Já zkusila ty čtverce, nevyhovovaly, ale věděla jsem, že mi nevadí to prát. Pak jsem si koupila ty vkládačky (jednu jsem koupila s kalhotami na zkoušku, takže jsem věděla, že mi vyhovuje) a od té doby pokaždé protekla a já převlíkala i body a kalhoty. No já myslela, že to snad rozkopu
Trvalo to asi týden, pak jsem se to buď líp naučila, nebo Anka poporostla a přesáhla těch 5kg
Teď už neprotéká nic.