Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiliKuu Mám to asi 75% Montessori
Ale to je náhoda. On je poměrně malý, Anka tam má postýlku (normální), přebalovák a dvě knihovny - jednu klasikou policovou a jeden ikeácký kallax. Původně jsem měla knihovnu na jedné straně a kallax na stojáka na druhé, takže jsem je jen přehodila a kallax položila. Ta knihovna je ještě po muži a je dost odrbaná, ale už jsem dostala povolení ji natřít. Nutně bych potřebovala udělat výpravu do místních barev-laků, i kvůli jiným projektům, ale nemůžu se dokopat
Pro ty papíry na tanečníky jsem taky ještě nebyla
Ale zase jsem namalovala tři obrázky - s medvědem, pandou a tučňákem. Akorát nemám rámy a do dvouhodinové fronty na ikeu se teď nehrnu ![]()
Takže se Ti ta knížka líbila? Co máš v plánu?
@Kriistyna píše:
@Ba-stet jdeme tam za chvili, jsem dost zvedava co nam reknou a jak se zachovaji…
Mali uz mi to nenabidla, tak to necham plavat…uvidime jestli mi nenabiádnou nejake vyetreni tady…hystero nebo profuky…
PN to je taky tak…musela jsem jim vyplnit profesni dotaznik…nevim k cemu jim je zakladka atd…to jsem odeslala vcera a jeste potrebuji rozsahlejsi lekarskou zpravutakze opet nevim nic…
Jdete dnes? Tak podej zprávu, jaký z nich máš pocity a tak. S PN je to otrava, snad Ti to prodloužej bez keců. Ale věřím, že to papírování a dokládání je strašný. Já mám teď taky o zábavu postaráno, snažím se požádat o rodičák a připadám si jako v tom díle Asterixe a Obelixe: Dům, kde se zatmívá rozum ![]()
@Ba-stet jojo mame tam byt ve 14 hod ![]()
to papirovani je hrozny…pritom jsem jim vypsala tu zadost uplne do podrobna…no snad mi to prodlouzi a hura do noveho IVF snad…
@Ba-stet chceš-li pomoct s papírama na rodičák, tak napiš
já to vyplňovala před dvěma měsíci a vyšlo to napoprvé
(ono teda jsme tam před třemi pro ty papíry byli a paní velice ochotná mi všechno ukázala, kde co má být)
no v plánu mám asi překopat celý pokoj nejdřív a pak se můžu zamýšlet, co dál
on teď v tom pokoji má i tu moji šicí ‚dílnu‘, takže stůl, stroj, boxy s věcma a tak
to jsem teda ještě nedomyslela, kam to dám, když moje budoucí dílna je současný sklad bez eletriky
jinak knížka dobrá inspirace
ale jsem ráda, že byla z knihovny
zato některé z tipů na knížky pro malého jsou must have
už abych začala všechny nenápadně navádět na dárky k svátku, má ho za měsíc a hračky nepotřebuje
![]()
@Kriistyna jooo tohle byly taky ‚zábavné‘ papíry a přesně ten profesní dotazník mě pěkně na-ral… jsem si říkala, jestli dosažené vzdělání rozhoduje o prodloužení podpůrčí doby ![]()
@MiliKuu No ohledně rodičáku jsem volala na místní pracák, protože na stránkách mají, že přijímají pouze objednané. Tak jsem se asi 359. pokus dovolala, paní se zděsila, ať tam hlavně nechodím a všechno pošlu mailem. A já selhala už na bodu 1, nemůžu najít formulář ke stažení, všechno mě hází na podání on-line, ale ona jasně řekla, ať to pošlu k nim mailem (on-line to jde na MPSV). Takže jeestli víš, kde najdu formář, který bych si vytiskla, budu ráda ![]()
A s tím pokojem, teď mu asi nevadí, že tam máš dílničku, ne? Zvlášť když z ní vycházej věc pro něj
Kdy do té budoucí navedete elektřinu? Jinak já mám na pinterestu celou nástěnku jen na knížky (spousta jich je teda pro větší děti, ale my už teď střídáme říkánky a Čmeláka Aninku), jsem úplně u vytržení, co teď pro děti vychází. Jestli Anka nebude mít ráda čtení, tak se zhroutím
Momentálně u nás jede leporelo Posmíval se konipásek od Kainara, Sloni a jiní oni od Rorečka a zděděné po mně Hrajeme si celý den od Hrubína. Jsou to pěkné rytmické říkanky (ty první dvě vtipné, Hrubín klasicky milý) a nejsou tak přiblbé jako některé výtvory, co jsem viděla. Jaké knížky chceš kupovat Ty?
@Ba-stet No tak to zrovna nevím, jelikož já stihla vzít papíry před koronou osobně na pracáku
a jinak eletrika u mě v dílně bude v tomto desetiletí
ono to není jen to, je potřeba vyměnit okno, udělat podlahu, oškrábat a udělat zdi, obložit pec kachlema… no a ten kabel je ta poslední třešinka na dortu
jelikož jsme loni dělali topení v řádu statisíc plus, aktuálně máme na střeše pokrývače v řádu ještě víc a zanedlouho začne komplet rekonstrukce koupelny a kuchyně v podobném cenovém rozpětí, tak nějaká dílna má čas
kor když já mám jasnou představu a taky není zadarmo, že ![]()
@Ba-stet jako jsem uplne v pasti Baru…ted zase chci ten lapac snu a nemam ty pericka silikonovy
to jsem trouba. No ja doufam ze se jim budou libit…furt trnu jestli mam ok uzliky, nerada bych…vime… Narvala jsem je do drevenyho koralku. Denan uz prochazi testem. @Kriistyna jako to je sileny co vsechno podstupujes a hlavne jak uz dlouho ze jo
nezakopla si nekde o bludny koren? Jinak si ty cesty v kruhu nedovedu vysvetlit.. Jsi bojovnice
dusicko slysis? Ceka se tu na tebe ![]()
@Ba-stet nejlepsi je kdyz ti urednice povi ze vyridis online…ja mela nervy..vis co pro ni bylo online? Vytisknout formular a poslat postou…ja myslela ze prohodim notas i mobil oknem, cely dopoledne v haji, kluk ze me protivnej…az jsem si rikla jestli to tak nutne potrebuju
![]()
@Payus Jo, tohle znám, jak se člověk dostane do víru tvoření, vidí jen zastupy projektů, který na něj čekaj
![]()
A s tim rodičákem - to jsem si říkala, když jsem se tři týdny pokoušela podat tu zbytečnou žádost o PPM, ve který na můj (jistě ne ojedinělý) případ nebyly kolonky. Dost vážně jsem uvažovala, jestli mi to za to stojí ![]()
@Payus a jak mu chutná
moje korále jsou už od včerejška v Hodoníně na poště, kdyby tam nebyli lenoši a předali to dál, mohlo to být dneska u nás… takhle prd a čekám dál ![]()
@MiliKuu nenech se zmast, ja jedine info vedela ze jsou v hodonine a vcera prijela postacka a rve na me recomandoooo a ja jupiiii ![]()
@Kriistyna empaticka jo, ale vedomosti v tyhle tematice mi chybi, ale uz si rikam do riti co vsechno jako musis projit aby jsi uz dosla tam kam miris…jako ten koren mi jedinej sedi jako vysvetleni, neverim ze mas tak nahnutou karmu…