Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky prosím Vás na mateřskou se nastupuje 6-8 týdnů před porodem? A hlavně o co mi jde, když nebudu mít odpracovaný celý rok bude se mi krátit i dovolená k dočerpání?
Máme nemocnou nejstarší fenku a budu si po operaci a až nám jí dají domů muset čerpat dovolenou, tak ať vím kolik jí vůbec mám. V práci zatím těhu hlásit nechci ![]()
@Lamicka2016 copak se ji stalo? Moc mě to mrzí
preji hodně stesti 🍀 🍀 🍀
@Lamicka2016 ano ano, 6-8týdnů před plánovaným termínem porodu
a ano, dovolená se ti poměrně krátí, podle toho, kolik jí máš za rok, tak to rozpočítej po měsících ![]()
@Coccinella 13 tak super, to je dobrá zpráva, že to Saška přestála v pohodě… to jste ani nemuseli strašit s nurofenem, že?
já bych ho matce nenechala samotného z mnoha důvodů, ale zejména kvůli tomu, že nerespektuje moje pravidla - neposazovat, dokud sám nesedí, nenosit ho dlouho ve svislé poloze, atd… Do toho ona má furt pocit, že mu musí být zima, doma 23' a furt hučí, ať mu dám aspoň čepičku atd atd a nejspíš by mi ho uvařila
![]()
@MiliKuu děkuji, jdu počítat ![]()
@Kriistyna je jí 13,5 a začala nám ve středu v noci zvracet, přestala jíst. Takže ve čtvrtek na vete tady u nás ( bohužel tu v okolí 50 km není nikdo moc schopný), dostala injekce na zvracení, ATB a zavodnění. Taková ta klasika na slepo. Po návratu z vete se přidal už i průjem. V pátek ráno vypadala sklesle, ale nezvracela. Šli jsme do práce a odpoledne už jí manžel nepostavil pořádně ani na nohy. Takže hned zase veterina. Opět x injekcích a odběr krve, kterou jsme vezli do laborky. V sobotu ráno výsledky a zhoršené ledvinové a jaterní hodnoty. Doktorka mě přesvědčovala, že to má chronické, ale já věděla, že ne. Vzali jsme jí do auta a jeli 150 km na kliniku kam jezdíme, když je průšvih.
Sono bříška a něco se jim nelíbilo na střevech. Vzali ještě krev a na ledviny už neměřitelné hodnoty. Za 24 hodin obrovský nárust..akutní selhání ledvin. Musela hned na kapacku, kde je v podstatě s přestávkami ještě teď. Díkybohu ledviny zareagovali ještě dobře a už má hodnoty zdravého psa. Ale vzhledem k věku ji musí ještě tak 2-3 dny stabilizovat a teprve pak se budou střeva operovat.
V neděli jsme se za ní byli podívat a pomazlit a teď už se tam nedostaneme až po operaci. Jsou to 3 hodiny v autě ![]()
Je to hrozné, když jí musíme mít tak daleko, ale u nás vážně za těch 15 let s psisky se pokaždé jen spálíme ![]()
@Lamicka2016 ja sla na materskou 14.10. coz bylo 6 tydnu pred porodem. Materska mi koncila 25.4. Dovolena se nekratila, mela jsem narok na celou a plus kdyz jsem si pozadala pred nastupem na rodicak, tak me proplatili jeste letosni. Takze to myslim budes mit stejne. Dovolena se krátí kdyz odchazis z prace, ale pokud jsi na MD, tak jsi porad zaměstnanec ![]()
@Coccinella 13 děkuji, tak to by byla lepší varianta mít nárok na celou
![]()
@Lamicka2016 ach můj bože, moc mě to mrzí
chuderka, co si musela zažít, ještě, ze jste jeli, určitě ji tam daji doporadku ![]()
@Kriistyna moc doufám po tolika letech se člověku loučí špatně
No musela mít hrozný bolesti. Ona už celkově víc spinká, ale za ty dvě noci mi doma nezavřela očička ![]()
@Lamicka2016 píše:
@Coccinella 13 děkuji, tak to by byla lepší varianta mít nárok na celou![]()
Taky si myslím, ze se nekrati a ze by se měla proplatit ![]()
@Coccinella 13 já mám TP v 11/2020. Takže myslíš, že se mi načte ještě dovolená za rok 2021? ![]()
@Lamicka2016 s veterinari je to na houby. My se uz taky mockrat spálili
at je holka co nejdriv fit ![]()
@Kriistyna já jsme ve státním a u nás to neproplácí, ale musíš jí vybrat. S tím, ale problém nemám ![]()
@Lamicka2016 chuderka
je to hrozny to staří, nám bude 8 let, strasne to letí, doufám, ze tu s nama ještě bude dlouho a v klidu ![]()